Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Commodore 64

hatırladığım ilk oyun LOTUS
  • Yıl 98 ilk oyunum cadıllac dinozor du namı diğer mustapha internet cafede oynamıştım orta 2 ye gidiyordum :-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moruklamışım bayağı yahu.

İlk bilgisayar kullanımım 1984 yılında askeri lisede oldu.
    Bilgisayar dershanesinde Commodore 64 ve Amstrad CPC6128 makineler vardı.

Daha önce bilgisayar görmüş olanlar (tabi ki oyun yüzünden C64 olur muhtemelen) koşturup C64 olanları kaptı.
    Bize de CPC6128 makineler kaldı. Önce dalga geçtiler sonra bozuldular. Zira CPC daha iyi çıkmıştı.

C64 makine 64 KB ram, 1.023 MHz MOS 6510 işlemci içeriyordu. Grafik olarak 160x200-4 renk veya 320x200-2 renk veriyor 40x25 metin ekran sunuyordu. İşletim sistemi yoktu ve kasetlerden yükleme yapmak (ünlü kafa ayarı) işkenceydi.

CPC6128 ise 128 KB bellek, 4 Mhz Zilog Z80 işlemci içeriyordu. Grafik olarak 640x200-2 renk, 320x200-4 renk ve 160x200-16 renk verebiliyordu. Metin olarak da standart 80x25 destekliyordu. kaset yerine 178 KB 3 inç disketler de çok kullanışlıydı. CP/M os işletim sistemi de vardı.

C64 ile açıp dandik basic ile uğraşır veya çaktırmadan oyun oynardınız. CPC6128 de açılışta basic ile açılırdı ama daha iyi yorumlayıcısı vardı. Ayrıca disketini takarak CP/M işletim sistemine (DOS'un atası) geçebilir çeşitli programlar çalıştırabilirdiniz.

İlk oynadığım oyun ise Bouldar Dash isimli (supaplex atası) oyundu. Sonra programlamaya merak saldım.
    Boulder Dash gibi grafikleri Locomotive basic ile yapamayınca assembler diye bir şeyin olduğunu keşfettim.

Herkesin aksine Basic-c-pascal ile değil biraz basic daha fazla asm ile programlamaya girmiş oldum. Herkesi tırsıtan ASM bana bu yüzden kolay gelir. Ben de C64 kapabilmiş olsaydım durum çok farklı yöne giderdi. Programlama ile alakam olmayabilirdi.

Sonra harbiyede Pascal-C filan diye gitti zaten diğerleri muhteşem GW-Basic ile uğraşırken.
    Arada gizlice (çünkü oyun yasaktı) Prince of persia (efsanedir) oynamışlığım vardır.

Sonra virüs yazma işine bulaştım ASM ile. Bir arkadaş da benim zebil gibi çok disketlerde, bunda ne acaip oyunlar vardır deyip gizlice alınca, benim acemi virüs yayılıp ortalığı dağıttı. Zira yazmıştım ama virüsün kendini belli etmemesi gerektiğini tam kavramamıştım. Kırıp döküyordu.

Sonra (bir dahi olduğundan şüphelendiğimiz) matematik öğretmeni (bilgisayar dersine de girerdi) durumu çakozladı ve iyi bir ayar yedim. Virüs makinede değil senin beyninde ayarından sonra lakaplarıma "Virüslü beyin" de eklenmiş oldu netekim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 1 Mart 2017; 15:0:17 >

• Mayin tarlasi cok seviyordum her yere bayrak yapiyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1996 Quake ile internet kafeleri kasip kavuruyordum...

• İlk bilgisayarımı 1999'da Beko'dan almıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cegabo85

Bilgisyarla ilk olarak 1997de 12 yasimda calistigim televizyon tamircisinde win95 üzerinden doom oyunuyla1 tanistim.

Ilk bilgisayarim 99da alindi. Win 98. Amd islemci kac mhz hatirlamiyorum. 16 mb ram. 4 gb hdd. 32 mb dahili ekran karti. Ilk oyunum world cup 98. Bilgisayar alinmadan 1 sene once almistim. Vay beee hey gidi gunler heyyy.

Amd işlemci ise vestel bilgisayardır. O zamanlar bi kampanya vardı. Herkes vestel bilgisayar almıştı.

• YIL 1999 , anaokuluna gidiyorum.

Bayram günüydü galiba akrabalarla halamlar'da toplandık evde yaşıtım yok büyükler toplanmışlar sıkılıyorum haliyle çocuk olduğum için çok belli ediyorum sıkıldığımı sonra kuzenim geldi gel seni biraz gezdireyim dedi. O zamanlar 20 küsürlü yaşlarda , bindik arabaya nereye gidiyoruz hiçbir fikrim yok.

Neyse arabadan indik bir dükkana girdik tıka basa dolu her yerde bilgisayar var ilk defa bilgisayar oynayacağım aşırı mutluyum ve gözlerim parlıyor adeta "ne oluyor lan burada" diyip masaya oturdum.

Kuzenim bir oyun açtı. Yazılar açılıyor anlam veremiyorum sonra bir musluk gözlü adam çıktı şaşırdım.Sonra kuzenim oradaki çocukları ayarlayıp benide multiplayer'a aldırdı. Aksiyon oyunu diyince aklına contra'dan başka bir şey gelmeyen ben adeta aydınlanma yaşadım ve hayatımın en mutlu anlarından biridir. Hala sıkılmadan saatlerce half-life oynayabilirim.

• 95-96 falandi heralde disketler vardı derste Prince of Persia oynadigimi hatirliyorum nerden nereye...

• Evdeki ilk hatırladıgım pc olivetti marka logo işletim sistemi içinde satranç oyunu vardı mouse falan yok o zamanlar pek sarmıyordu sene 93 falandı.
    veezy go 800 mhz amd athlon lu pc almıştık efsaneydi :) 1 saatlik internet paketleri alırdık ixir falan saat 12 3 arası 1 saat girerdik de web sitesi yoktu zaten e kolay çıktıda o dönem google etkisi yaratmışı
    orta okul yılları internete giriş sesi bile aha giriyo dedirtirdi
    ilk oyun satranç ama oynayamadıgımdan sayılmaz
    fifa 94 oynardık pc de 3 diskete bölüp arkadaştan yuklemiştim hakem kart gosterirken hakemden kaçmak çok iyi atraksiyondu
  • 1995 - Jazz Jackrabbit , Dangerous Dave ve Wolfied, hangisini once yukledik hatirlamiyorum :)

• Yeter 2000 hatırlıyorum

2000 yılında tanışmıştım ben. İlk olarak herhalde mayın tarlası oynamışımdır. O dönemden hatırladığım Hugo 5 var, keyifle oynamıştım.İlk kutulu oyunlarım I'm Going In ve Need for Speed Porsche olmuştu. Jazz Jackrabbit vardı yine

Hatta şöyle saçma bir anımı anlatayım. Fifa 2000deydi yanlış hatırlamıyorsam. Maça giriyorum , takım seçiyorum ve oynadığım zannediyorum. Meğer ben oynamıyormuşum pc kendine karşı oynuyormuş. Pc görmüşlüğümüz yok daha öncesinde 1.sınıf öğrencisiyim herhalde o zaman, bir süre sonra fark etmiştim ama oynadığımı sanıp tuşlara basıyor olmak bile çok zevkliydi o dönemler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 1 Mart 2017; 15:22:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

quote:

Orijinalden alıntı: cegabo85

Bilgisyarla ilk olarak 1997de 12 yasimda calistigim televizyon tamircisinde win95 üzerinden doom oyunuyla1 tanistim.

Ilk bilgisayarim 99da alindi. Win 98. Amd islemci kac mhz hatirlamiyorum. 16 mb ram. 4 gb hdd. 32 mb dahili ekran karti. Ilk oyunum world cup 98. Bilgisayar alinmadan 1 sene once almistim. Vay beee hey gidi gunler heyyy.

Amd işlemci ise vestel bilgisayardır. O zamanlar bi kampanya vardı. Herkes vestel bilgisayar almıştı.

Aynen kardesim. Vestel weezy go

• 1997. Abim Milliyet Gazetesi'nden kuponla almıştı. Casper markaydı :)
    İlk oyunum da Doom'du. :)
  • Casperdi empire earth ilk oyunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prince of persia'dı galiba. Sene 94 olması lazım. Bir de duke nukem vardı 😊

• 1997 olması lazım, ilk hatırladığım oyunlar da bunlardı;

Sonra da bunlar geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemésis -- 1 Mart 2017; 15:34:27 >

• 2001 civarıydı ilk oyunum İncoming'ti. O zamanlar grafikleri mükemmel geliyordu tabi hala cdsi duruyor ayrıca.

• 2006 gibiydi galiba. İnternet kafede GTA: Vice City oynuyodum. Birkaç yıl sonra bilgisayar alınca ilk oyunum Need for Speed: Undercover oldu.
  • Mayın tarlası

Doom

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.