Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Midtown Madness olmasi lazim ilk oyunum ama hic unutmam age of empires yukleyip bilgisayar cokerttigimi bilirim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 1998.. Windows 96 PC'de Jazz Jackrabbit diye bir oyun vardı tavşanlı. Onu oymamıştım. Hey gidi günler hey.. Atariden gelen biri olarak mortal kombat ve mame serileri devam etti.. Şimdi nerdee o haz...
  • 2003 te bilgisayarla tanıştım ve o zamanlarda çıkan cd oyun dergisindeki küçük oyunları ve demo oyunlari oynardım. Duke nukem en çok oynadığım oyundu. bide colin mc rally 2 mi 3 muydu o

2005 yılında gta vice city kurmaya çalıştım bitürlü açılmadı. Bilgisayarcıya götürdüm ve bilgisayarcı ekran kartımın 32 mb olduğunu yetmediğini söylemişti.

• 2002-2003 gibiydi,Midtown Madness 2 ile başladım bu serüvene,şu an ünide bölümüm bilgisayar mühendisliği ve ilerde oyun tasarımcılığıyla uğraşmayı düşünüyorum.

• 1990 yılında ablamın gittiği bilgisayar kursunda DOS işletim sistemli bir bilgisayarda oyun oynamıştım. Oyun alan kapma oyunuydu ve mavi siyahtı ekran. Ayrıntılarını bilemiyorum.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle! Fps oyunlarının babası olarak kabul edilir zaten. Bitirmek için günlerce uğraşmıştım ama hiç tek başıma bitiremedim. Bir büyüğüm ile birlikte bitirmiştik o dönem. Hala geliştirilmesinden kastın resmi olmayan modlardan bahsediyorsun heralde.
  • 1995 yılında tanıştım;

AMD K5 90MHz İşlemci, 8MB Bellek, 1MB Avance Logic ekran kartı vardı. İlk orjinal oyunum "Screamer 2" idi.

https://www.gog.com/game/screamer_2

Hatırlayanlar vardır belki müzikleri harikaydı
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Valla o zamanlar nereden nereye geldik diye sormuyor değilim. Mahallede bilgisayarı olan agaydi resmen.

Hey gidi günler hey.

• Bilgisayarla tanismam 90 li yillara dayaniyor ama ilk bilgisayarimi 2000-01 yillarinda almistim P3 islemci - 128 mb ram-40 gb hdd - 32 mb ekran kartim vardi ..

Ilk aldigimiz gune lanet olsun 17 yilda pc basinda oturmaktan hem bel hem boyun fitigi oldum artik eskisi gibi oturup oyun vs takilamiyorum Pc bana izdirap veriyor sadece..

• 2001 yılında tanıştım. İlk oyunumda 1989 yapımı ilk Prince of Persia. İskeletler az çektirmedi bana.
  • 99 da ilk defa dedemin bilgisayarında Midtown madness oynamıştım . Sanırım 1 yıl içerisindede eve ilk defa bilgisayar almıştık sanırım .ilk oyunlarımda tabiki midtown madness ve NFS 3 olmuştu :)
    Ancak en çok aklımda kalan stuart little 2 ydi :D o lanet fareyi çok seviyodum .Oyunda belirli ilerlemeler alınca başarı olarak takdir belgesi gibi belgeler kazanıyodun,onları print eder odama asardım :D
  • 1994. IBM SX-2 386. Renkli monitör 384 MB hdd. 6 mb ram. 1 MB Cirrus logic ekran kartı.
    ilk oyunum LOTUS. araba yarışı.
  • 1988
    C64
    Last ninja 2, Defender of the Crown.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99'lu yıllarda ilk bilgisayarımızı almıştık fifa 99 ve half life yüklemiştim.
    bilgisayarın hard diski 5 gb idi.
    birde windows 98 cd sinin içindeki oyunları oynardım hey gidi günler.

• 89 commodore 64 91-93 arası amiga 500 94 den itibaren pc ile devam ettim şunu rahat söyleyebilirimki 90 la 99 arası çıkan oyunların tadı başkaydı 2000 den sonra oyunlar tekrar ve birbirinin kopyası olmaktan öte geçemediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jupe

Kesinlikle! Fps oyunlarının babası olarak kabul edilir zaten. Bitirmek için günlerce uğraşmıştım ama hiç tek başıma bitiremedim. Bir büyüğüm ile birlikte bitirmiştik o dönem. Hala geliştirilmesinden kastın resmi olmayan modlardan bahsediyorsun heralde.

Oyun ilk 1981'de, ben doğduktan 2 sene sonra çıkmış ,daha yeni girdigimiz 2017'yi saymazsanız geçen seneye kadar hep güncellenmiş, siz en popüler versiyonunu biliyorsunuz.

• Benimde en ciddi tanışmam 98 yada 99 yıllarında ilk kez bir tanıdığım vasıtasıyla internet cafe'de half life oynayarak olmuştu. Onun öncesinde şimdi markasını hatırlamadığım bilgisayarlarda windows komutlarıyla çalıştırarak prince of persia'da oynamıştım. Half life kadar etkilenmemişti, o yüzden onları saymıyorum. Hem atari'de daha güzel oyunlarım vardı fakat half-life'ı görünce, oynayınca dünyam değişti, çağ atladım. O grafikler, multiplayer arkadaşlarınla oynama vs... inanılmaz bir deneyimdi. Artık o tarihten sonra neredeyse internet kafeden çıkmayan bir çocuk haline gelmiştim. Param olmasa bile başkalarını izlemeye gidiyordum. Bazı kafelerde internet yoktu bile, bilgisayarlarda sadece oyun vardı. Yada internete bağlanan ve oyun oynanan bilgisayarlar farklı olurdu. Küçücük 3-5 bilgisayarı olan kafeler bile vardı. İşte buralarda oynamayı bırakın izlemek bile benim için büyük keyifti. Yeni tanıştığım için mi yaşım küçük olduğundan mı bilmiyorum oralarda oynadığım oyunlardan aldığım keyfi bir daha hiç alamadım maalesef. Neyse devam ediyim konuya.

Okuldan çıkınca gizli gizli soluğu internet kafelerde alıyordum. Hergün eve alacağım bilgisayarın hayaliyle yaşıyor, oyun dergileri alıyor incelemerin hepsini okuyor demo cd'leride biriktiriyordum, hatta crack nasıl yapılır deftere not bile almıştım. Bazen oyun cd'si satan yerlere gidiyor, buralarda bilenler bilir, büyük bir defter dosyanın içinde oyun cd kapaklarının olduğu bir katalog olurdu, onları karıştırır hangi yeni oyunlar gelmiş diye bakardım. Mahalleden bir arkadaşa babası bilgisayar almıştı, o, oyun alacağı zaman benide mutlaka yanında götürür ona oyun tavsiye etmemi isterdi.

Sonra bilgisayarlar yavaş yavaş evlere alınmaya başladı, bazı komşularımızda kuzenlerimde bilgisayar evlere girmeye başlamıştı. Adsl gelmiş internetler bağlanmıştı. Bende onlara gidip oynuyordum. Aileme hergün baskı yapıyor bana ne zaman bilgisayar alınacak diye kafalarını ütülüyordum. Sonra liseye başladım hazırlığı bitirdikten sonra derslerimi yapamıyorum bilgisayar gerekiyor bahanesiyle ailemi kandırıp bilgisayar aldırtmayı başardım. Halbuki külliyen yalandı amacım sadece oyun oynamaktı. Kuzenim bilgisayarı evimize kurmuş ilk iş nfs underground 1'i yada 2'yi tam hatırlamıyorum, bilgisayarıma kurmuştuk. Ve bilgisayar o tarihte 2005 yılında evimize girmişti.

• ilk bilgisayarımı babam ben ilkokul 4. sınıftayken almıştı. çalıştığı yerden getirmişti bilgisayarı. hp marka , pentium 3,500 mhz,128 mb ram,8 mb matrox ekran kartı vardı . hey gidi günler quake 1 oynadığım ilk oyundu. duygulandım şimdi.
  • 1998 Doom 2 o dikenli yaratıklardan az öldürmedik. Az burnumuzu kanatmadı keratalar

• Tam tarih veremesemde 10 yaşındayken, 1993 yılında olması lazım. Direkt ilk oyunum olmasada, bol bol oynadığım Wolfenstein 3D idi. Okulda bilgisayarım olduğunu söylediğimde kimse inanmamıştı :) Özellikleri hala aklımda;

AMD 386 DX 2 40 MHZ Cpu
    4 MB Ram
    80 MB Quantum Hard Disk
    512 KB Trident Ekran Kartı
    ?? Board ?? HDD kontrol kartı
    3.5" Floppy
    14" Renkli monitör
    Ms Dos + Windows 3.1
    Sonradan 4X Cd-rom ve Ses kartı taktırmıştım.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.