Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1992 basic qbasic yazılım kursuna gitmiştim. Dos ortamında araba yarışı oyunu ve sanırım Prince of persia vardı : ) çizgi adam gibi bir tip mahzende koşturup prens kurtarırdık. Sonrası atari salonları Ve fuell yazan uçak oyunu o tatları halen özlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1996 yılı babam almış bitane külüstür. Windows Yok. Siyah ekranda cd cd mario mario yazarak oyuna girerdik. Lotus arabası olan oyunu oynardık. Prenses dediğimiz prens of Persia oynardık. İstanbul'da yaz tatilinde evde pc varken ben dışarda bisiklet sürerdim hep. Yaş 11 falan. Bi kere arkadaşım geldi evde pcyi görünce şaşırdı. Evde pc varken bile dışarda hayat daha güzeldi.

Sonra babam memlekette daha 5. Sınıfa giderken kasayı bilerek kaldırdı. Sınava hazırlan diye. Sene 97. Sonra internet cafeler. Age of counter vs vs. Okul universite derken hala Yok pc. En sonunda dayanamamış universite 3 deyken almıştım kendime. Çok da güzel makinaydı. Hiç araştırmadan işlem yapıyorum falan. Isınınca işlemciyi temizlemek için macunu silip süpürmüş öyle kullanmıştım. Bi yıla kalmadan cortladı çokta güzeldi be.

Şimdi i7 ssd 17 inç laptop var ps4 var nintendoxl3ds var kasa diye canavar bitane bi yıldır takılmadı bile. Ama zevk Yok. Tabikide bilmeden uğraştığımız zamanlarda pc ve oyun daha zevkliydi. Cafede elektrik kesilince napcaz ulan diyip dışarda aylak aylak gezmesi bile zevkliydi.

• 91-92 senesi gibi birşey ilk okul zamanı çok ufaktım dayımlarda vardı, oynadığım bilgisayar oyunları ise Grand prix championship, lotus hatırladığım kadarı ile:) bir de DOT Matrix printer da yazılar vs çıkartırdım. Windows yoktu DOS üzerinde calistirirdim oyunları :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 1 Mart 2017; 12:54:28 >
  • 99 yılı elimde hiçbirşey yok toplu mouse dışında sadece fifa99 demo juve-manu vardı yanlış hatırlamıyorsam

• Valla seneyi tam hatırlamıyorum da ilk oyunum Winning Eleven 7'ydi inanılmaz bir oyundu ya o menüleri müzikleri hiç aklımdan çıkmıyor kadrolar zaten efsaneydi o dönemde ooff of yaşlandık be
  • Genel olarak Windows 3.1- I hatırlıyorum

Az Windows Me kurmadik komşulara

Oyun olarak Duke nukem+Midtow. Madness ne zaman çıktıysa ozaman oynadım bilgisayar vardı

• 2001 yılıydı ilkokul 2. Sınıftaydım. İlk oyunum Quake 3

• 1994

ebody - lotus

msdos oyunlarıydı
  • 2003, fifa

• En geç başlayan benim sanırım 2007-2008 ilk bilgisayar msi marka idi model falan hiç hatırlamıyorum ve ilk oynadığım oyunlar nfsu2 ve 18 wos haulin idi ikisini de deli gibi oynardım ne günlerdi ama :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk bilgisayarım 2012 de olmuştu heralde ama 2002 modeldi 😂 oyun oynanmiyordu youtubeden video izlenmiyordu ekran karti 144 un altindaydi galiba. Gerçek anlamda ilk pcim 2014 de oldu galiba 😂

• 1976 yılında Fortran IV programlama dili derisini aldığımda Ankara Kızılay da IBM in Bilgi İşlem Merkezine gitmiştim.İlk orada gördüm bilgisayarı.Delikli kartlara işlenen verileri okutmuştuk.
    Sonra 1992 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesine Bilgisayar destekli eğitim kursuna gitmiştim.İlk Macintosh renkli ekran bilgisayarı da orada gördüğümü hatırlıyorum.
    Sonraları 1996 Haziranında kendi bilgisayarımı aldım.
    win95 yüklü Pentium 90 işlemci 1 GB HDD 16 MB ram 1GB ekran kartlıydı.
    Vay be yıllar ne çabuk da geçti.
  • 2003-2005 arasıydı windows 98 vardı.
    İlk oyunum Age of empires 2 'ydi
    fifa 98 vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3856B4E17 -- 1 Mart 2017; 13:5:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sidar2000

Yanlış olmasın.

P1 100 MHz

16 MB ram .yada32 MB

Sonra makintos geldi.

Hey gidi günler hey

Hocam efsaneymiş gerçekten

Benim ilk PC' nin özellikleri şöyleydi;

Gigabyte Anakart
    Pentium II - 350 Mhz
    32 Mb Ram
    Voodoo II 2000 Ekran Kartı. (90 mhz çekirdek hızı, 12 mb vram) (ooo oyuna bak gerçek gibi dedirten kart)
    16GB HDD
    Bir de olmazsa olmaz 15" Philips CRT monitör

Toplu mouse vardı bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 1 Mart 2017; 13:6:1 >

• 99 ya da 2000 ilk pc abimkndi digital marka pentium islemciydi galiba. Ilk oyunlarim 3dfx ile gelen demo uygulamalar vardi onlardi. Sonra ilk tanistigim tabi ki oyunlarin krali Midtown Madness ve gta 1 (gta london aslinda ilk oynadigim )

O zaman en sevdigim ise hala oynadigim diskkette olan pokemon blue. 20 kusur sene gecti hala bitmedi oyun lan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1999 yılıydı ilk oyunum halflife'tı diye hatırlıyorum :D
    sis'in 2mb'lık ekran kartı vardı :D
    6.4gb harddiskim vardı. Tam bir canavardı. Modemi unuttum 56k tam hızla internete bağlanan modemide vardı bilgisayarımın. :D
  • 1997-8 Falandı heralde gerçekten küçüktüm doğduğum zaman dahi evde amiga 500ler falan vardı neyse ilk oynadığım oyun Supaplex hiçbir zaman bitiremedim ama babamın bitirmişliği var
  • Sene 2000 5 yasindaydim. ibm laptop vardi 32 ya da 64mb ramli 2gb hdd Speedy Plupi oynardım hey gidi günler ondan sonra ricochet extreme diye bi oyun vardi onu da ne çok oynamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 1 Mart 2017; 13:13:28 >
  • Ilk bilgisayarimi 2000 yilinda babam almisti. Biraz da ben harcliklarimdan vermistim.

Hatirladigim oyunlar Midtown Madness, Max Payne, World Cup 98, Simcity 3000, The Sims, Age of Empires 2 ve Need for Speed'di.

Yillar ne cabuk gecmis, saymayi unutmusuz.

• 12 yaşındayken, 1998 yılı fifa 97 oynuyordum...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.