Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunum arkanoid

kimse sölememiş galiba:) disket ile oynardım.

5.25 inc disketler ile bilgisayarı açardık.

ilk bilgisayarım 486dx idi daha sonra fifa 96 pentium da tek çalışır dediler işlemciyi değiştik sonrada quake voodoo 3 ekran kartında çalışır diye ekran kartını değiştirmiştim:)
  • 2000 yılında oldu abim üniversite için pc almıştı onla beraber medal of honor-winnig eleven 7-japon futbolu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaymonD7 -- 1 Mart 2017; 14:5:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada video oyunlari ile ilk internet salonunda lisede dersten kaçıp tanıştım diyen tayfa henüz cücük diye tanımlayabileceğiz yeni jenerasyon, 30-35 yaş üstü kartlaşmış benim gibi grup gerçek manada oyunlarla burada tanıştı (gerçi bende evde hep bilgisayar vardı 90'ların başından beri ama nadiren de gideridim).

Buralardaki gürültüyü db ile tarif edemezdiniz kıyaslamak mümkünse belki askerde koğuş mümkün olabilir.

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şahsi olarak 2002-2003.

Nescuitlerin yanında o zamanlar CD ile oyun hediye ederlerdi. Yarış tarzında bir oyundu, yol üzerindeki şeyleri alıp misal yağ sonra onu yola bırakıp arkadakinin yavaşlamasını sağlardık. İsmi aklıma gelmedi ama o zaman ki heyecanı bir daha alamadım malesef bir daha.
  • 4 yaşında filandım heralde. Yeşik ışık aydınlatmalı en fazla 5 inç ekrana sahip bi laptop vardı eniştemin bize vermişti. Adres defteri vardı bide word benzeri bi uyhulama vardı başka hiç bişey yapamıyoduk.

Daha sonra yine eniştem Snickers dan dell bilgisayar kazanmıştı 😂😂 w98 yüklüydü Dave dzball wolfied zeek vs gibi oyunlar vardı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2000

midtown madness

max payne

• quote:

Orijinalden alıntı: arzemm

quote:

Orijinalden alıntı: Sam0

İlk bilgisayarla Commondre 64 ile tanıştım,
    Bilmeyenler için kısa özet geçeyim, mouse olmayan, siyah üzeri beyaz bir DOS ekranına komut girişi yapılarak çalıştırılan ilk son kullanıcı bilgisayarlarından, sene olarak 1995-1996 falandır sanırım.
    Sonrasında 99 lar gibi cafe kültürü başladı Carmageddon, half life, CS, Midtown Madness, Age of Empires, Red Alert 2, Delta Force, Unreal Tournament vs...
    Eve Vestel bilgisayar alındı 2001 di sanırım, Windows ME vardı üstünde.
    Şu an bile o zamanları çok iyi hatırlıyorum, inndir.com çok popülerdi ve alakalı alakasız herşeyi indiriyordum bilgisayara.
    Kaspersky vardı ve çığlık atardı virüs bulunca.
    Çok defa bozdum bilgisayarı, donanım upgrade yaptım.
    Hayatımı etkileyen oyun olan Max Payne'i kendi bilgisayarımda oynamıştım, hala irkilirim o bebek ağlaması aklıma gelince.
    Derken düzen değişti, teknoloji gelişti.
    Ama o kadar özlüyorum ki internet kafelerde sabahlara kadar CS oynadığımızı, Red Alert turnuvaları yaptığımızı, AGE OF da kafa patlatıp sözde aklımızı geliştirdiğimizi.

Hey gidi günler...

yaşıtız galiba :)
    commoder64 de
    river raid
    wizard of war
    75-1 kasedini hatırlıyomusun :)
    ahh ahhh

River raid hatırladım şu an siz deyince.
    75-1 kaseti dediğinizi hatırlayamadım.
    Joystik var mıydı?

• 1989 Du galiba kocaman kağıt gibi disketler ile çalışırdı hdd falan ozamanlar ütopyaydı herhalde tek bir oyun vardı bilgisayarın çalıştırdığı f1 yarış oyunu bilgisayar IBM di bu arada i

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arzemm

quote:

İlk bilgisayarla Commondre 64 ile tanıştım,
    Bilmeyenler için kısa özet geçeyim, mouse olmayan, siyah üzeri beyaz bir DOS ekranına komut girişi yapılarak çalıştırılan ilk son kullanıcı bilgisayarlarından, sene olarak 1995-1996 falandır sanırım.
    Sonrasında 99 lar gibi cafe kültürü başladı Carmageddon, half life, CS, Midtown Madness, Age of Empires, Red Alert 2, Delta Force, Unreal Tournament vs...
    Eve Vestel bilgisayar alındı 2001 di sanırım, Windows ME vardı üstünde.
    Şu an bile o zamanları çok iyi hatırlıyorum, inndir.com çok popülerdi ve alakalı alakasız herşeyi indiriyordum bilgisayara.
    Kaspersky vardı ve çığlık atardı virüs bulunca.
    Çok defa bozdum bilgisayarı, donanım upgrade yaptım.
    Hayatımı etkileyen oyun olan Max Payne'i kendi bilgisayarımda oynamıştım, hala irkilirim o bebek ağlaması aklıma gelince.
    Derken düzen değişti, teknoloji gelişti.
    Ama o kadar özlüyorum ki internet kafelerde sabahlara kadar CS oynadığımızı, Red Alert turnuvaları yaptığımızı, AGE OF da kafa patlatıp sözde aklımızı geliştirdiğimizi.

Hey gidi günler...

yaşıtız galiba :)
    commoder64 de
    river raid
    wizard of war
    75-1 kasedini hatırlıyomusun :)
    ahh ahhh

River raid hatırladım şu an siz deyince.
    75-1 kaseti dediğinizi hatırlayamadım.
    Joystik var mıydı?

vardı tabi
    75 e 1 dediğim içinde 75 tane oyun vardı tek kasette
    ah bide cobra kasedimn vardı :)

• Comodorre 64 le başladım dersem en eskilerden olduğum anlaşılır sanırım 😁 CD yok disket bile yok bildiğiniz yada bilmediğiniz teyip kasetleri var o zamanlar 😂😂 İlk oyunum yanlış olmasın ama final fight diye bir oyundu..Sonra sırayla Amiga 500 , pentium 200 mmx, pentium 3 800, Celeron 1.7 diye uzar gider liste..Şimdi evde 4 tane diz üstü var fakat o Comodore 64'e hiçbirini değişmem... Öyle güzeldi bizim çocukluğumuz...

• JustLetmego J kullanıcısına yanıt
    Revolt

• İlkokuldaydım, tam yılını hatırlamıyorum... 1985 filan olmalı..

sinclair spectrum zx almıştı babam...
    https://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

o yıllarda zaten pek fazla oyun moyun da yoktu, ayrıca disketle değil kasetle yükleniyordu oyunlar... bildiğiniz (yeni neslin pek bilmediği) kasetten... kasetçalarla..

oyun olarak popeye (temel reis) oynadığımı hatırlıyorum, bir de minik bir uçağı uçak gemisinden kaldırıp adaları bombaladığın bir oyun vardı..

daha sonra ortaokulda amiga 500 almıştık.. onun içine de 500'lük kart taktırıp hafızayı 1 MB'ya çıkartabiliyordun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraco -- 1 Mart 2017; 14:28:36 >
  • İlk bilgisayarım 2003 yılında alındı. Hayali olarak hatırladığım dayımın bilgisayarında cmd ile giriş yapılan doom du sene 94 95 olabilir (4-5 yaşlarındaydım). Ama net hatırladığım babamın iş yerinde fifa 98 oynardık bir devre o bir devre ben. Babam hep tokatlardı hiç acımazdı..
  • 2003,Volfied

• 2002 de tanıştım, yeter 2000 diye bi cd vardı ilk ordaki

dx-ball oyunu oynamıştım tuğla kırmaca oyunu sonra babam bit pazarından chip dergilerini almıştı 1000 tane dvd hepsi ayrı bir şey otururdum sabah pc nin başına deli gibi hepsini incelerdim manyak bir duygu lan bu o zaman nasıl zevk aldığımı hatırlıyorum da şimdi gülmelerimiz bile rol olmuş sega da az mı mortal combat oynadım, street fighter vardı hagar vardı nasıl duygulandım bak şimdi. Eskiden bilgisayarların grafikleri kötüydü belki ama hayat çok netti be abi. O zevki şimdilerde öylesine arıyorum ki batlefield 5 çıksın yine o zevk olmuycak biliyorum artık geri dönüş yok ki çocukluk sanırım hep özelenecek.

• TABİ Kİ DOOM 1 VİDEO LİNKTE :http://bc.vc/3vyRVBq
  • 1994 / Another World

Üstüne oyun tanımam, atmosfer hikaye vs...

Steam'de bile var halen :)

• 2005-2006da almıştım ilk bilgisayarimi. 256 MB ram 30 GB HDD pentium 4. Şimdi komik gibi geliyor ama o zamanlarin tadı şimdi yok. İlk oynadığım oyun da CS 1.5di

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanWaljan -- 1 Mart 2017; 14:35:12 >
  • 2003-warcraft 3
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.