Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

İlk oyunumda Alien 8 idi.

• 2000 - Test Drive 6
  • sanırım 2000 lerin başındaydı hatta daha öncede bir arkadaşımda görmüştüm all in one dediğimiz tarzda siyah beyaz monitörlü bişiydi 1 tane oyun vardı uzaylı vurma gibi bişiy ateş ediodun sağa sola kayıp kendime ayit olansa 2000 lerdeydi xp daha yeni çıkmıştı işte ilk oyunumda ford racer mi neydi f100 kamyonetle çölde felan kapışıyoduk :D
  • 2000 veya 2001 de sarı merdesediyle babam yanaştı mahalleye. bilgisayar aldım dedi tabi biz top oynuyoduk tüm arkadaşlarım toplaştı bagaja.

ne çıktı sanarsınız tabikide CASPER :)

ilk oyunum motor yarışıydı adını çok aramama rağmen bulamadım
  • Sanırım 97 yılıydı,8 bit bir oyun vardı aksiyon gelen düşmanları silah ile vuruyorduk ama adını hayatta hatırlamam
  • 1990'lar da comodore 64 ile başladı maceramız, sonrasında 386, 486 dx2, pentium II... S3 virge, voodoo II ekran kartları..Disketler de oyunları saklamak,wolfstien,lotus,doom,warcraft :( win 3.1. ile tanışma.. İlk kez seskartı ve cd okuyucu.. İlk virüsler.. Kardeşimle dos'u Türkçeleştirme çabalarımız.. :( Bu gün doğum günüm yaşlandık, yaş 37..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Bilgisayarla ilk tanismam 1991 yilinda Amiga 500 ile oldu. Hala evde duruyor değerlimiz.

Oynadığım ilk oyunlarsa vazgeçilmezlerim olan futbol oyunu Sensible Soccer ve Lotus adlı araba yarışıydı. Disketle çalışıyordu. Oyunları bulmak gerçekten çok zordu. Tedarikçi yok denecek kadar azdı. 3.5" lik floppy disklerle uğraşırdık. Çok iyi hatırlıyorum Terminator oyununun disketlerinden bir tanesi bozulmuştu resmen içimden bir parçayı koparıp almışlar gibi üzülmüştüm. Makina elektronik olduğu kadar mekanikti de. Sanki sizinle konuşuyordu adeta. Her yerinden şıkır şıkır ses geliyordu. Çok güzel anlaşıyorduk, bir şeyler olduğunun ve çalıştığının farkındaydınız. Disketin okunduğuna dair kırmızı ışık sürekli yanardı. Ön bellek fln hak getire yani. Ey gidi günler ey, nereden nereye.

Hocam,resmen çocukluğuma gittim mesajını okuyunca

Bende de Amiga 500 vardı o dönemde, sensible soccer e bayılırdım ama favori futbol oyunumuz Kickoff tu,çılgınlar gibi maç yapardık karşılıklı,topa falso vermek için az kol kırmadık

Lotusta ki yarışlarımız da efsanedir.

Mortal Kombatta bi Finishim görmek için 3 disket değiştirirdik,yaklaşık 5dk beklerdik

O zamanki oyunların verdiği mutluluğu şu an hiçbir şey vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2009 senesinde falandı heralde ortaokuldayken pc aldık ilk oyunum call of duty 1 di sonra 18 wheels haulin falan vardı çok iyiydi be...
  • Commodore ya da amiga oyunlarımı hatırlamıyorum ama kafa ayarından sonra ilk üçgen disketteki oyunum 1989 boulder dash
  • İnternet kafeleri saymazsam eve ilk pc 2009 da alındı.İlk oynadığım oyunda postal 2 idi sanırım.
  • İlk 2000 de akrabamızda tanışmıştım 2002 yazında almıştık ilk bilgisayarımı fişi bile hala durur

CPU: P4 1700 CPU
    RAM: 128 MB 266 DDR
    HDD: 20 GB 7200 HDD

Bir tek ekran kartını bilgisayardan ayrı almıştık onu tam hatırlamıyorum ama müthiş bir duyguydu ilk eve geldiği gün

Bu kasadan sonra 4-5 bilgisayar aldık ama hep laptop oldu kasaları nedense pek sevmiyorum
  • 1997 yılında internet cafe ile tanıştım ama o tarihte her yerde internet cafede yok otobüsle gidiyor 5 saat oturup geri geliyordum, ilk oynadığım oyunda midtown madness bi an o yıllara döndüm
  • karı soymaca - Atari salonu.
  • İlk bilgisayarımı 1984 yılında babam aldı: Commodore 64

Aynı gün kafa ayarıyla saatlerce uğraşıp ilk oynadığım oyun: MINER 2049

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteriner69 -- 2 Mart 2017; 15:19:12 >

• Sene 99-2000. Eve bilgisayar alınmıştı. İlk oyunum da Alaaddin.

• İlk bilgisayar ile tanışmam 96 97 senesine denk geliyor. Oyun olarak price of persia oynanırdı. Ona da bilgisayar ms-dos'tan açılıp dosya yolu bulunup girilirdi.

Sonra 98 gibi eve ilk bilgisayarım alındı.

Celeron 400 Mhz
    32 Mb Sd100 Ram
    8 Mb S3 Savage AGP ekran kartı
    14" Tüplü Monitör
    4 gb harddisk

Oyun olarak Half-Life alınmıştı orijinal olarak. Ne oynardık o günlerde half-Life'ı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VgrooveR -- 2 Mart 2017; 15:36:36 >
  • 2005 yılının bir sonbahar akşam üstüydü...O zamanlar 7 yaşında idim.

İlk oynadığım oyun aklımda değil ama tasvir etmek gerekirse, böyle sanki uzaylılar vardı yukarda sıra sıra bir sürü. Sen onlara ateş edip öldürmeye çalıyordun. Hatırlayan varsa oyunun adını söylerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: grid2

2002 de tanıştım nasıl unuturum

ULAAAAAAAAAAAAAN ne kadar kanser bir oyundu

• 2000'li yıllar counter strike.
  • 1991'de ilk bilgisayar Duke Nukem;

1993'de ikinci bilgisayar; Doom, bu arada Duke Nukem II da oynamaya başladım

1997'de üçüncü bilgisayar; Blood, bu arada Doom II: Hell on Earth ve Duke Nukem 3D oynamaya başladım, benim için en efsane oyunlardır bunlar... Halen bunlardan daha iyisini oynayamadım...

Tomb Raider, Tomb Raider II ve Tomb Raider III oynamaya çalışmıştım da pek oynayamamıştım :D

Bunların dışında bir de SimCity, SimCity 2000 ve SimCity 3000 oynamıştım :) Heyt be ne oyunlardı...

Bir de ismini hatırlayamadığım strateji oyunları vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 2 Mart 2017; 16:36:26 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.