Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 de alındı ilk bilgisayarım 128mb ram 32 mb ekran kartı vardı celeron işlemci
    Tüplü Compaq bir mönitörü vardı 17" ilk oyunum ise kasayı aldıgım kişi yüklemişti sabah akşam oynardım quake 3 tabikide :)
  • Mario veya delta force oynadım sanırım sene 1997

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 2 Mart 2017; 10:54:47 >
  • COM 64 sayılıyor ise 92 Yılıydı sanırım mario tarzi bir oyun var adını inanın hatirlamiyorum sari kafalı bir elemandı :)

Merak edenler için COM64 görütüsünü atiyorum

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

1995 yada 1996 yılında Pentium 486 ile esas başlangıcımı yaptim ve ilk oyun tabikide Fifa96 bir Balls Of Steel diye bir pinball oyunu vardı çokta güzel bir oyundu yine bulsam oynarım o derece :) Supaplex, Prince gibi msdos oyunlarınıda söylemekte fayda var. Dinazorlardanız yani :) Multiplayer ilk oyunum Counter-Strike, Half Life ve Age Of Empires ardından Ultima Online, Knight Online ve hayatımın değiştiği nokta olan WoW :) eh tab iş güç derken Moba'lar tek çare oldu. Solo oyun oynamayı hiçbir zaman sevemedim 2 haftadır LoL yayınları yapıyorum gelip sohbet etmek isterseniz linki birakiyorum.

https://www.twitch.tv/gsrocco

• Kult heretic kingdom evse oynadigim ilk oyundu diye hatirliyorum ama internet cafelere daha onceleri gittigimiz icin oralarda knight online oynardim. Carrefour a giderdik bir bilgisayar koymuslardi sari beetle suruyorduk direksiyonla onu da hatirliyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar ile 2005 yılında tanıştım. Babamın bilgisayar alacak durumu yoktu o zamanlar arkadaşı evde kullanmadığı bilgisayarı bana vermişti. Beyaz tüplü pentium 3 işlemcili bir bilgisayardı. Windows 95 yüklüydü. Mp3 bile çalmıyordu. Tanıdıklardan winamp istiyordum yüklemiyorlardı. Bilgisayarda sadece Outcastın demosu ile bir araba yarışı yüklüydü. O zamanlarda demo nedir hiç bilmiyordum. Oyunu oynuyor oynuyordum bitmiyordu yine aynı yere dönüyordu. Altyazıları okuyup çevirmeye çalışıyordum o zamanlar redhouse diye ingilizce sözlüğü vardı. Çevire çevire anladım ki bu oyun demo yani tanıtım sürümü kısıtlı sürüm. İnternete girebilir miyim acaba diye ayarları da kurcalamadım değil hani explorer felan kurcaladım baya ama halbuki modem lazımmış sonradan öğrendim. Bir hafta okul harçlığımı biriktirdim yemedim içmedim çarşıdan shrek 2 oyunun korsan cdsini aldım 5 liraya. Param ancak buna yetmişti. Fakirdik diyordum ya her neyse eve gittim taktım oyunu oyun yüklenir gibi oldu yarısında hata verdi disk dolu diye bişeler silmeye çalıştım ama nafile bilgisayar zaten boştu oyuna girmedi bir türlü. Bir iki sene bu külüstürde wordpad çalıştım kendim çapımda şekilli şüküllü yazılar sene 2007 hiç unutmam takdri getiriyordum hep baba alalım artık bilgisayar diye diye en sonunda babam borç harç içinde beni kırmayıp tanıdığının dükkanına götürdü lcd ekranlar yeni yeni çıkmıştı o zamanlar babam burdaki bilgisayarların hangisi en iyi diye sordu adam lcdli olanı gösterdi benimde aklımda tek soru fifa 2007 ile gta türk kaldırır mıydı her neyse babam aldı ben babama sarıldım sevinçten ağladım yine bir tuhaf oldum o günleri hatırlayınca bilgisayarı sipariş ettik akşam olmuştu gelmez artık ben sonraki güne gelir diyerekten daldım akşamleyin bir kapı çaldı adamlar geldi bilgisayarı kurdu ben baya bir sevindim aldığım shrek 2 oyununu saklamıştım hep yükledim çalıştı bilgisayardı günlerce onu bitirmeye çalıştım felan bitirince yeni oyunlar almaya çalıştım bir iki oyun aldım baktım görüntü çok yavaş o zamanlar akrabalar kesin virüs var bunda diyorlardı ama bilgisayarcıya götürünce benim kasada ekran kartının olmadığını söyledi bir de işletim sistemi vistanın bilgisayarı yorduğunu söyledi bizim amcaoğlunda cd dolusu oyun ile xp felan vardı defalarca söylememe rağmen gelmedi bize ben de kendim format cdsi alıp atmaya çalıştım öyle öyle her şeyi öğrenmeye başladım. Ekran kartım baya değişim sürecine uğradı. Ati x1550 idi ilk ekran kartım sonra hd4350 aldım 4 gb her zaman güçlüdür deyip halbuki iş ekran kartının bit değerinde ve çekirdek hızında imiş. Sonra bir gt230 aldım daha sonra bundan da keyif almayınca HD6870 aldım işte bu dedim rahatca tüm oyunları oynayabiliyordum. Bu yanınca da yerine R9 270x aldım. Şimdiki masaüstü sisteminde kullanıyorum. İki tane laptopum var biri Monster diğeri de Hp. Hp olanı babam kullanıyor. Monsterı da ben. heyt be nerden nereye :)

• 1997 yılında ve ilk oyunum Constructor olmuştu ondan sonrada Age of Empires. Özellikle Constructor oyunundan sonra strateji oyunlara olan ilgim bir hayli arttı. Saatlerce oynadığımı hatırlıyorum. Ey gidi zamanlar akıp gitti...
  • 1996-97 olması lazım. Nasıl unuturum o solucanların ramboluğunu (ki halen oynarım). Adaptörü patlamasın diye belli bir saat sonra çıkarıp soğuk mermere bıraktığımız atarilerin pabucunu dama atmıştı

edit: bide bizim Jim vardı. Kargalar saldırırdı kendisine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainJack -- 2 Mart 2017; 11:23:31 >

• ilk bilgisayarim AMD Duron 800mhz 2001 yili. i7 kasam olmasina ragmen eski bilgisayarlari daha cok seviyorum arada 478 socket p4 topladim onu kullaniyorum.
  • Bilgisayar olarak kabul gorur mu bilmiyorum ama 1983 te ilk olarak comodore 64 ile tanistim , Summergames oynarken joystick kirdigimi hatirliyorum . Sonra Amiga 500 , 80286 vs derken bugunlere geldik .
  • 1999 yılında aldım ilk bilgisayarımı, 7. sınıftaydım.
    Fifa 99 ve NFS 2 (yada 3) ilk oyunlarımdı.
    Boza boza öğrendim, İngilizce'yi oyunlardan öğrendim.
  • 1997 yılıydı yanılmıyorsam. Lise 1.sınıftaydık. Böyle monitörün, klavyenin, kasanın kılıfları vardı. Özenle açar, çıkarken de kapatırdık.

Bilgisayardan anlayan olmadığı için, sınıfta bir arkadaş vardı iyi düzeyde... O disketle "pre2" diye bir oyun getirmişti. Sadece ara tuşu ile birçok level geçebiliyorsun falan... Kaptan mağara adamıydı sanırım, elindeki sopayla önüne gelene sallardı. Bir gün bir arkadaş öyle dalmıştı ki oyuna, dersin öğretmeni, "bana bak o klavye babanın malı değil, space tuşunu bir yerlerine geçirmeyeyim şimdi, kapat o oyunu..." dediği dün gibi kulağımda.

Ancak üniversitede ilk bilgisayarımı alabilmiştim. Ancak şunu hiç unutmuyorum. Bir sınıf arkadaşımda IBM notebook vardı ve CD-ROM 'u olmadığı için 187 diskete 187 partı atarak Windows 98 kurulumu yapardı. Tek tek üşenmez o disketleri takıp çıkartırdı... Ne azimliymiş adam yahu... O günlerden bugünlere... Hey gidi günler hey.... Şimdi al flash diski tak çat çat çat...

• x3x kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bir türlü hatırlayamadım

• 2000 başlarında HUGO 5 ilk oyunumdu.
  • yıl 1987 Amiga 500 ilk oyunun ismini çıkartamadım ama o yıllarda Madonna yı kurtarma diye bi oyun vardı severek oynardım

işte bu oyunhttps://www.youtube.com/watch?v=6msykYUDX6Q
  • İlk bilgisayar oyunlarım street fighter,nightmare creatureshttps://www.youtube.com/watch?v=DIij3Fy-GNQ ilk spor oyunum world cup 98, fifa 98. Demek ki ilk bilgisayarla tanışmam 1997 yılı oluyor.

Sonradan aklıma geldi arkadaşta commadore 64 vardı. sensible diye bir oyun vardı. menajerlik oyunlarının atası. oyuncuları yönetebiliyordun da istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 2 Mart 2017; 11:54:16 >
  • Yıl 1997... İlk pc 2003 768 dolara almıştım. uyanık esnafa para kaptırmam bu saatten sonra...
    Sistem p4 2.4 ati 9250 ekran kartı, 512 ram.. . Doom 2 oynamıştım. Hala life serileri vs...

Tecrübeler ile bu zamana geldik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 2 Mart 2017; 11:54:35 >
  • 2003. Fifa03 , nfs underground , hot pursuit2 , nba03

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanışmam 1996

1996 Red Alert
    1998 Half Life
    2000 Driver
  • Yıl:

1995

Konfigürasyon:

486 Dx-II 40 Mhz
    8 Mb Ram
    850 Mb Hard Disk
    1 mb s3 Trio Ekran Kartı
    12x Goldstar Cd - Rom Driver

İlk Oyunlar:

C&C, Prehistorik, Duke Nukem, Blood, Doom 2, Warcraft 1, Quake 1, Civilization ve oyun tarihinin bir çok efsane oyunlarının ilk versiyonları
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 1 Kasım 2020; 22:30:39 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.