Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mayın tarlası falan değil de, diskette çalışan Blues Brothers vardı. Var mı hatırlayan? Şair virüsü vardı. Onu hatırlayan var mı?
  • Bilgisayarla 1993-1994 civarında tanıştım. Windows 3.1 sürümü vardı sonra 95 çıkınca vay be demiştim.
    İlk oyunum "Bomberman" di. Acayip severdim o oyunu.
  • 1988 yılında babamın Euro PC von Schneider alması ile oldu.

Oyun oynamayı sevmem o zamandan bu zamana hep iş için kullandım sadece 1999 tomb raider oynamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxzero

quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Bilgisayarla ilk tanismam 1991 yilinda Amiga 500 ile oldu. Hala evde duruyor değerlimiz.

Oynadığım ilk oyunlarsa vazgeçilmezlerim olan futbol oyunu Sensible Soccer ve Lotus adlı araba yarışıydı. Disketle çalışıyordu. Oyunları bulmak gerçekten çok zordu. Tedarikçi yok denecek kadar azdı. 3.5" lik floppy disklerle uğraşırdık. Çok iyi hatırlıyorum Terminator oyununun disketlerinden bir tanesi bozulmuştu resmen içimden bir parçayı koparıp almışlar gibi üzülmüştüm. Makina elektronik olduğu kadar mekanikti de. Sanki sizinle konuşuyordu adeta. Her yerinden şıkır şıkır ses geliyordu. Çok güzel anlaşıyorduk, bir şeyler olduğunun ve çalıştığının farkındaydınız. Disketin okunduğuna dair kırmızı ışık sürekli yanardı. Ön bellek fln hak getire yani. Ey gidi günler ey, nereden nereye.

Hocam,resmen çocukluğuma gittim mesajını okuyunca

Bende de Amiga 500 vardı o dönemde, sensible soccer e bayılırdım ama favori futbol oyunumuz Kickoff tu,çılgınlar gibi maç yapardık karşılıklı,topa falso vermek için az kol kırmadık

Lotusta ki yarışlarımız da efsanedir.

Mortal Kombatta bi Finishim görmek için 3 disket değiştirirdik,yaklaşık 5dk beklerdik

O zamanki oyunların verdiği mutluluğu şu an hiçbir şey vermiyor.

Yaşadığım duyguları paylaşan birilerinin olması gerçekten sevindirici. Sektörün başlangıç evresinde yaşadığımız için çok şanslıyız. O dönemde bizim bu yaşadıklarımız büyük nimet ve lükstü. Şu sıralar artık teknoloji durağanlaştı ve sıradan hale geldi. Çoğu kişi satın aldığı oyunların büyük bir bölümünü oynamıyor/oynayamıyor ya da çok kısa sürede bırakıyor.

Ah o eski günler ah, neresinden yad etmeye başlarsam başlayayım hep bir hüzün alıyor içimi. Eskiye duyulan özlem tarif bile edilemez. İlk Local Area Network deneyimimi 1996 yılında bir cafede yaşamıştım. Duke Nukem 3D ve Red Alert oynardık. Muazzam bir deneyimdi. Yarın kapıyı çalıp Marsta kurulacak ilk koloniye sizi de gönderiyoruz deseler herhalde böyle bir etki yaratmazdı. O yüzdendir ki hep şunu söylerim, bugünün kıymetini iyi bilmek lazım. Zira yarınlarımız bugünleri aratacak.

• 1988 - Commodore Plus/4 5.25 FDD
    Oyun da ya blackjack'tir ya da gradius.
  • Paramız yoktu 3 kardeştik ve ben en büyükleriydim, annemin çalıştığı yerdeki abiler toplama yapmışlardı 10 seneyi geçti.. Oyun yüklemeyi bilmiyorduk bien arkadaşlarda gta vicecity nfs vs kurmuşlardı. 2 sene geçti dvd ciden gta sanandreas almıştım, kendimi bir an casperden msı a geçen ergen gibi hissetmiştim grafikler daha güzeldi... Aradan 2-3 sene daha geçti tabi yaşta büyüdü azda bilgi arttı GTA da arabaya kız almanın olduğunu hatta manita yapıp evine gitmenin olduğunu öğrendim. Unutmuyorum belki 1 saat fuhuşçu aradım chinatown sokaklarında.. ahh ah hey gidi günler hey ''/
  • Bilgisayarla tam olarak tanışmam Knight online sayesinde oldu oyunun ilk yılıydı galiba :) tam bilemeceğim
  • 1999 yılında
  • Ilk bilgisayarla amcamlarda 2004-2005 gibi tanistim.

Bilgisayari 2010 yilinda aldigimda ilk oyun nfs undergrand 2di

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk pc 1998, pentium 386
    Turbo düğmesi vardı, basın 3, 6 ya dönüşüp 686 oluyordu :)
    İlk oyun Doom 2
  • yıl 2006 idi. alındığı gün 18 wheels of steel oyununu yüklemiştim. ondan önce amcamın bilgisayarı ile oynardım(2001 den itibaren). o zaman outlaws diye efsane bir oyun vardı. o oyunun verdiği zevki şu ana kadar hiçbir oyun vermedi.
  • İlk bilgisayarım Arçelik marka idi. 333 mhz celeron işlemci, 64 mb ram , 8 mb ekran kartı, 4.7 gb hdd. Cd sürücüsünü ses kartını falan sonradan taktırmıştık.

Bilgisayarda oynadığım ilk oyun Wolfied halen arada oynarım.

Sonra miditown madness, nfs 2 , king of the road, miditown madness 2, fifa 98,2000, 2001, 2002 oynadım.

O bilgisayarla 2006 yılına kadar idare ettim o zaman sattım 2007 bilgisayar topladım şuan halen aynı kasayı kullanıyorum ama içinde değişmeyen şey kalmadı tek kasa aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: grid2

2002 de tanıştım nasıl unuturum

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

Ekranı ikiye bölüp 2 kişi ile oynanabiliyordu. Çok zevkli olurdu abimle amcamın oğluyla saatlerce oynardık.

• 1987 - Amstrad
    İlk oyunum Manic miner
  • ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Pioneer - Arabaların hızını artıran şifre
    FZR2000 - Çok hızlı araba

Oyundan aklımda kalan iki şifre. Ne günlerdi oyunun bütün haritalarını ezberlemiştik. İzleyip duygulanmak istersen :

• 98-99 okulda

İlk oynadığım oyunun net hatırlamıyorum ama büyü ihtimalle futbol oyunudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 2 Mart 2017; 19:28:7 >
  • İlk bilgisayar ile 2000 yılı başında tanıştım.İlk oyunda fifa 99'du
  • ilk bilgisayarımı 2.el almıştık 97 yılındaydı. windows 95 kurulu intel işlemcili 133mhz 8mb ram 16mb ekran kartı 1,5 gb harddisk vardı.sonra windows 98 yüklemiştik.

oyun olarak da msdos supaplex,mario ve fm95 vardı.
  • Aynen hocam,şu an dünyanın en hızlı bilgisayarı bile önümde olsa Amiga 500 ün yarattığı heyecanı,mutluluğu yaratamaz.

Teknoloji resmen bizimle birlikte büyüdü,değişti,gelişti.

O dönemleri yaşadığım için çok mutluyum gerçekten.

Şimdiki çocuklar teknolojinin göbeğinde doğuyorlar ve bir çok duygudan mahrum kalacaklar malesef.

Hiç unutmam yakın bi arkadaşımda da Commodore 64 vardı,onunkinde oyunlar diskete değil teyp kasetlerine yükleniyordu. Bulderdash,wizard tarzı oyunlar oynadık.

Teyp kasetlerinden nerelere geldik,bakalım daha neler göreceğiz.

• Mayıs 1997. Duke Nukem 3D
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.