Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2003'de internet cafelerde vice city oynardık daha sonralarda combat arms vs. çıktı evdekilerin söz vermesiyle 2006da eve bilgisayar alındı vs. o zamanın durumuna bağlı olarak Crt monitör p4 işlemci 512 Mb ram 128 Mb ekran kartı var NFS Underground 2 oynardım evde sonrasında nasıl sökülür falan derken bilgisayar tamircileriyle tanıştım vs. bir arada çift çekirdek muhabbeti olmuştu tamircide adam ne dese beğenirsin 1 kilo çekirdek al içine dökelim falan hiç unutmam internetin eve girmesi 2010 falandı o zamanlarda ilk p4 sistem vardı daha sonrasında bilgisayar donanım vs. merak saldım babamdan zar zor bir miktar para ile ilk core 2 duo sistemimi topladım tabi o zamanlar mahallede fazla bilgisayar kullanan yoktu 2 gb ram'e o zaman 100 TL falan vermiştim topladığım bilgisayarda Nvidia 6600Gt vardı tabi internet varken online oyunlara merak saldık haliyle metin2den başladım derken bugünlere geldim şuan bir bilgisayar dükkanında çalışıyorum ve ALLAH nasip ederse askerden sonrada kendi dükkanımı açıcam inşallah bir gün bu yazdıklarımı geri okumak için gelicem görüşmek üzere kendinize iyi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TyfnKCR -- 3 Mart 2017; 2:59:49 >

• Cod \ 2004 yılı. Oklarla oynamaya çalışıyordum. Bir hafta boyunca eğitim alanında mal mal etrafa bakıp klavyeyi kırarcasına hareket etmeye çalıştım. Sonra bir gün yanlışlıkla wasd tuşunu keşfettim, en son spatulayla kazıyorlardı beni bilgisayar koltuğundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1998-1999
    Mario ve World Cup 98
    İlk Çevrimiçi oyun OGAME 2002-2003
  • call of duty infinite warfare

Civilization 3 (2001) o günden beri strateji aşığıyım
  • DOOM1
  • 2003 yılı
    freedom fighters ilk oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdk.JK -- 3 Mart 2017; 12:33:2 >
  • Yıl : 2001

Oyunlar : DxBall
    Midtown Madness
  • Yıl 1993.c64 ile Test Drive ve Prince of Percia ile ilk bilgisayarla tanıştım.Yıl 1997.İbm marka bilgisayar ile ilk defa 3d oyunlarla tanıştım.Quake,Jaz jackrubbet,need for speed vs.
  • İlk bilgisayarım 98 yılında alınmıştı. İlk oyunum Sensible 96-97 idi. 2012'ye kadar ara ara her değiştirdiğim pcde oynamıştım.
    En çok oynadığım oyunlar; Z, Premier Manager 98, Age of Empires, Worms 2, KKND ve Dune 2000. Dune 2000 orjinal almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 13 milyon 600bin idi. Yaklaşık 1.5 ay para biriktirmiştim.
  • 2005 Ağustos. Casper Alfa force.. Pentium 4 3 GHz cpu, 512 MB ram, 80 GB HDD, 128 MB Nvidia Fx5200 ekran kartı.
    İlk oyunum, uzun uğraşlar sonucu kurmayı başardığım F1 99-02 idi.
  • 2005 yılıydı. 4000 dolar civarı bir exper bilgisayar almıştık o zamanın parasıyla. Şimdi o parayla ne sistem alınır her neyse. Yazıcıdan tutun da ne ararsanız vardı yanında. Hele ilk internetin bağlandığı günü hiç unutmam. İlk oyunum da GTA Vice City'di. Saatlerce oynardım hiç sıkılmadan. Spider-Man 2, Metin 2, Dragon Fable, NFS Underground 2 bu oyunları da çok oynadım hey gidi günler. Sonra 2010 yılında PlayStation 3 ile tanıştım ardından PlayStation4 falan baya koptum bilgisayar ile. Ama bu yaz güzel bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Bilgisayarla ilk tanismam 1991 yilinda Amiga 500 ile oldu. Hala evde duruyor değerlimiz.

Oynadığım ilk oyunlarsa vazgeçilmezlerim olan futbol oyunu Sensible Soccer ve Lotus adlı araba yarışıydı. Disketle çalışıyordu. Oyunları bulmak gerçekten çok zordu. Tedarikçi yok denecek kadar azdı. 3.5" lik floppy disklerle uğraşırdık. Çok iyi hatırlıyorum Terminator oyununun disketlerinden bir tanesi bozulmuştu resmen içimden bir parçayı koparıp almışlar gibi üzülmüştüm. Makina elektronik olduğu kadar mekanikti de. Sanki sizinle konuşuyordu adeta. Her yerinden şıkır şıkır ses geliyordu. Çok güzel anlaşıyorduk, bir şeyler olduğunun ve çalıştığının farkındaydınız. Disketin okunduğuna dair kırmızı ışık sürekli yanardı. Ön bellek fln hak getire yani. Ey gidi günler ey, nereden nereye.

Hocam çalıştırıp fotosunu atabilir misiniz? Acayip merakım var da

• Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt
    YouTube'da videoları var sanırım bakabilirsiniz ordan :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Ayrıca şuan şehir dışındayım. Ancak eve geldiğimde deneyip size PM olarak bilgi verebilirim. Bu cihaz artık koleksiyonluk bir cihaz. Pek tatmin edeceğini sanmıyorum ama dediğim gibi deneyip size bilgi vereceğim.
    eski bilgisayarlara mı merakın var?
  • Sene 2002 ilk okula başlamama aylar kala eve bilgisayar alınıyor

Ben tabi çocuğum bilgisayarın özelliklerinden banane ben oynadığım oyuna bakarım...

İlk oynadığım oyunlar

Prehistorik 2

Uzayda bi gemi suruyordum düşman gemiler felan vardı ismini hatırlayamadım

NFS

Fifa99 bu oyun bana 2. Sınıfta İngilizce kelimeleri nasıl telaffuz edeceğimi öğretti

Oynadığım çok oyun var ama isimlerini hatırlamıyorum

Ne zamanlardı ve ne çok zevkliydi

• Tarihi hatırlamıyorum ama ilk oyunum tomb raider 3'tü

• quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Ayrıca şuan şehir dışındayım. Ancak eve geldiğimde deneyip size PM olarak bilgi verebilirim. Bu cihaz artık koleksiyonluk bir cihaz. Pek tatmin edeceğini sanmıyorum ama dediğim gibi deneyip size bilgi vereceğim.

Çok teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

eski bilgisayarlara mı merakın var?

Evet hocam bilgisayar ile windows 98 ile tanıştım ama Amiga 500 olsun Commodore 64 olsun, eski Macintoshlar olsun bu tür cihazları seviyorum
  • Neydi bu hokkabaz gibi bir karakterle karpuzların üstüne basıp zıpladığımız bir kale gibi bir yerde geçen, dönüş köşelerinde zehirli sarmaşık olup sizi yutan oyunun ismi 2000 yılında tahminen çıkmış olması gerek?

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.