Bilgisayar ilk açılırken windows yüklenirken "tıs" diye bir ses çıkıyor ve kilitleniyor. Eğer tuşuna basmassan kapanmıyor ve hep kilitli kalıyor. Bu soruna bir çözüm bulabilir misiniz?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
O tıs sesini biraz daha açsana.Tam olarak nerde kalıyo kilitlendiğinde ekran kararıyo mu yoksa işletim sisteminin amblemindemi kilitleniyo. Mauseni görebiliyon mu donmadan önce.
bilgisayar açılırken windows yükleniyor derken "tıs sesi" kasadan geliyor. ve herşey donuyor. bir daha açılmıyor. eğer uyku moduna almassam bir daha açamammouse falan herşey olduğu yerde kalıyor ve hiç açılmıyor. kasaya birkaç kere vuruncabazen reset atıyor ve aynı şeyi tekrar yapıyor ama bu seferde yeni bir ekran açılıyor. ve orada kilitleniyor. anlamadım gitti.
mavi ekran hatası alıyor musunuz?
tıs sesini de ilk kez duydum, kbalolarını ve ramlerini bir kontrol et, faydası olmazsa format at diycem ama senin hangi ekranı görebildiğini anlamadık, windows açılıyor mu, yoksa siyah ekranda mı kalıyor, yoksa biosu bile göremiyor muusn..
daha detaylı bahseder misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: lordadam78
bilgisayar açılırken windows yükleniyor derken "tıs sesi" kasadan geliyor. ve herşey donuyor. bir daha açılmıyor. eğer uyku moduna almassam bir daha açamammouse falan herşey olduğu yerde kalıyor ve hiç açılmıyor. kasaya birkaç kere vuruncabazen reset atıyor ve aynı şeyi tekrar yapıyor ama bu seferde yeni bir ekran açılıyor. ve orada kilitleniyor. anlamadım gitti.
Windows yükleniyor derken kitleniyor ve uyku moduna alabiyosun :S . Bunlar çelişen şeyler windows açılmadan uyku moduna nasıl alıyorsun.
Normalde "del" tuşuna basınca mavi bir ekran geliyor. ama benim dediğim o değil. "güvenli mod" "Windows olağan şekilde başlasın" yazılarının olduğu ekran çıkıyor. ama orada da kilitleniyor. işte olanlar bu.
hamamböceği ;
çelişiyor diyen sen misin bilmiyorum ama ben daha önce hiç açamadım. en sonunda açılırken kilitlendi. kasaya birkaç kere vurdum(yavaşça değil hızlıca).Kasaya vurunca açıldı bende birdaha hiç kapatmadım hep uyku modunda oluyor. bu sorunu uyku modunda olarak çözemem lütfen bana yardım edin
ha birde"tıs" sesi kasadan çıkıyor hoparlörden değil.
O siyah seçenek ekranını görebiliyorsan ve pc açılmıyorsa ondan sonra, sistemin çökmüş olabilir, dediğim gibi kablo bağlantılarını kontrol ettikten sonra açılmamaya devam ederse format atman gerekebilir.
sizin yapacagınız basit,
Tüm kasadaki bileşenleri sökün bir temizleyip takın(ramler ve işlemci özellikle) kabloları kontrol edin,ve bios pilinide bir çıkarın daha sonra birde format atın sorun genede devam edecek mi bilgilendirin... extra olarak ramleri de bir teker teker deneyin donanımsal bir sorun olmadıgını anlamak lazım...
dediklerinizi yapmaya çalışacağım
teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: lordadam78
dediklerinizi yapmaya çalışacağım
teşekkürler...
sorununuz çözülmesi dilegi ile
iyi forumlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme