Şimdi Ara

Bilgisayar kapalı olduğu halde dış donanımların ışığı yanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde böyle bir sorunum yoktu, bilgisayarı kapattıktan sonra bütün donanımların gücü kesilirdi, ama artık kapatsam dahi klavye, mouse ve kulaklık gibi donanımlarımın ışığı yanmaya devam ediyor. Denetim masası üzerinden yapılan ayarları ve BIOS üzerinden ErP ayarını açıp kapatmayı denedim. Bilgisayar yatağımın yanında olduğu için ışıklar rahatsız ediyor. Bilgisayarın fişini söksem dahi kulaklığın ışığı 24 saat süreyle yandı, PSU kapatıyorum yine çalışmaya devam ediyorlar, bir türlü anlamadım. PSU'da güç birikmesi tarzı bir şey olsa bile bir rgb kulaklığı ve kamera gibi bileşenleri 24 saat çalıştıracak kadar enerji biriktiremez sanırım. Fişe dahi takılı olmayan bir masaüstü bilgisayarın donanımları nasıl çalışır akıl sır erdiremiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• bios ayarlarını kurcaladıysan eğer biosu default ayarlara çek öyle dene

• Bios güncelleme yaptıysan bir eski sürüme düşürmeyi dene

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

bios ayarlarını kurcaladıysan eğer biosu default ayarlara çek öyle dene

Bu olay olana kadar BIOS'a hiç dokunmadım.

• aLastis kullanıcısına yanıt

Uzun süre önce güncelleme yaptım manuel bir şekilde, uzun süredir stabil çalışıyordu. Yakın zamanda BIOS update yapmadım.

• Benim anakart asus.

Biosta Advanced Mode/Advanced/USB Power Delivery in Soft Off state (S5) ayarı "disabled" iken bilgisayarı kapatınca çevre birimlere USB üzerinden güç gitmiyor.

Aynı veya benzer ayar sizde de vardır.

• oklawa kullanıcısına yanıt

Hocam benim anakart MSI A320M-A PRO MAX, bahsettiğinize bir ayar bulamadım. Yardımcı olabilme şansınız var mı? Emin olmadan da BIOS üzerinde değişiklik yapmak istemedim. Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.