Şimdi Ara

Bilgisayar kapanınca saatlerce açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gayet iyi bir donanıma sahibim. fakat son birkaç aydır bilgisayarın açılmama problemi başladı. kapattıktan sonra tekrar açamıyorum. yani güç düğmesine bastığımda işlemci fanı ve güçteki fan çalışıyor fakat harddisk'ten ses gelmiyor, monitörede görüntü gelmiyor. başlarda 5-10 dk deneyince ( açıp kapatınca ) açılıyordu. son zamanlarda süre gitgide arttı ve bugun yaklaşık 3 saat uğraştım. evet 3 saat boyunca sürekli bilgisayarı açıp kapattım olana kadar. fakat bu sorunun bir çözüme kavuşması gerekiyor tez zamanda :)

bu sorun nelerden kaynaklanır ? görüşlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Kapanınca Ne Olur? Saatlerce Açılmama Sorunu

Bilgisayarınız kapandığında, işletim sistemi ve tüm programlar kapanır ve tüm veriler bilgisayarınızın belleğinden silinir. Sabit sürücünüzdeki veriler etkilenmez.

Ancak bazı durumlarda, bilgisayarınızı kapattıktan sonra saatlerce açılmayabilir. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

• Donanım Sorunları: Güç kaynağı, anakart veya diğer donanım bileşenlerindeki sorunlar bilgisayarı açılmaktan engelleyebilir.
    • Yazılım Sorunları: Bozuk işletim sistemi dosyaları veya çatışan yazılımlar da açılmama sorunlarına yol açabilir.
    • Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar bilgisayar sistem dosyalarını bozabilir ve bilgisayarı açılmaktan engelleyebilir.
    • Güncelleme Sorunları: İşletim sistemi veya yazılım güncellemeleri sırasında meydana gelen hatalar bilgisayarı açılmaktan engelleyebilir.
    • Aşırı Isınma: Bilgisayarın aşırı ısınması donanım bileşenlerine zarar verebilir ve açılmama sorunlarına yol açabilir.

Bilgisayarınız saatlerce açılmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatın.
    • Güç kaynağı kablosunu çıkarın ve birkaç dakika bekleyin, ardından tekrar takın.
    • Donanım bileşenlerini (RAM, grafik kartı vb.) çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • Bilgisayarı güvenli modda başlatın.
    • İşletim sistemini onarma işlevini kullanın.

Sorun devam ederse, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • büyük ihtimal anakart...
    çünkü dediğiniz gibi
    1)hdd ışığı yanmıyor
    2)ekran kartı(ekrana görüntü gelmiyor)
    3)güç kaynağı fan çalışıyor
  • bağlantılarım yanlış değilse hdd ve power ışığı yanıyor. harddiskten ses geldiği anda çalışmaya başlıyor zaten.
    fanlar çalışıyor ama sanki birşeyler eksik kalıyorda kapanıyor.
    başka anakart ile denemek lazım ozaman.
  • bilgisayarın kapatınca bir daha açılmıyorsa sende kapatmıcaksın

şaka bi yana format at gitsin
  • evet günlerdir kapatmıyordum. mecbur kalmasam yine kapatmazdım :D
    format benimde aklıma geldi ama kesin çözüm olmayabilir diye düşündüm. içimden bir ses donanımsal bir sorun olduğunu söylüyor. keşke biraz daha açık konuşsa da sorunun neden kaynaklandığını söylese :)
  • kardeş aynı sorunu ben de yaşıyorum. yeni ekran kartı taktım ondan sonra pcyi açamadım.tek çözümü biyos pilini çıkarıp takmak. o zaman açılıyo ama biyos ayarları sıfırlandığı için uyarı veriyo biyos ayarları kötü diye. fakat yeniden başlattığında ya da tekrar açmak istediğinde açılmıyo sadece ekranda ekran kartı bilgisi geliyo ve açılmıyo tekrar tekrar açmaya çalışıyo.eski ekran kartını takınca da aynı şeyi yapıyo.biyosu flashladım ama çözemedim sorunu tamirciye götürcem.eğer sorunu çözersen nasıl çözdüğünü anlatırsan memnun olurum. geçmiş olsun.
  • bu arada format sorunu çözmüyo arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun benimde başıma geldi ve sonunda Anakartım yandı ,

Arızalar şu şekilde olabilir ;

* Güç Kaynağı gümlemiş , arasıra desteklemiyor.
    * Anakartında kısa devre var , yada minik sigortalardan biri arızalı(arasıra şans eseri açar bu durumda)

yapabileceklerin ;

Power Supply değiştirip dene.
    Kasanın arkasından Power kablosunu çıkar , 3-4 kez Power tuşuna bas , pc'deki elektrik boşalsın...
    ardından kabloyu tak ve açmayı dene.

bunları denedikten sonra hala çalışmıyorsa bence anakartını servise götür yada kontrolden geçir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ctrlshft

bilgisayarın kapatınca bir daha açılmıyorsa sende kapatmıcaksın

şaka bi yana format at gitsin

hocam donanımsal bi sorun var format olmaz ki..
    arkadaşım gayet iyi bir donanma sahibim demişin. iyi donanımlar da yüksek güç gerektirir. güç kaynağı yetmiyor olabilir. bozulmuş da olabilir. sorun bence güç kaynağında ama 2. ihtimal olarak sorun anakartda. tavsiyem 460 yada 500watt'lık(ne kadar çok olursa o kadar garanti) bi psu tak onunla dene olmassa anakarttadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flashabu -- 21 Haziran 2008; 9:33:04 >

• walla aynı sorun bendede vardı son zamanlarda çok oluyodu oyun oynadıgım zaman pat kapanıodu ve kasayı açtım bi baktım tozlar istilal etmiş ekran kartı fanını..bi güsel temizledim..artık makine 1 ay bile kapanmadan çalışır :D
  • arkadaşlar biraz geç yazdım kusura bakmayın. sorun Giray Han'ın dediği gibi güç kaynağından kaynaklanıyormuş.
    Garantili olduğu için vatan bilgisayara gittim kuruş dahi vermeden hallettiler sağolsunlar.
    bu tip sorun yaşayan arkadaşlar olabilir düşüncesiyle yazdım bunuda amaç reklam yapmak değil yanlış anlaşılmasın :):)
  • hdden de bi ibnelik olabilir sana tavsiyem mrb yi yenile
  • Arkadaşım sorunu halletim ben. az önceki mesajımda bunu yazdım zaten. Güç kaynağı yüzünden olmuş bunlar. şimdi gayet iyi çalışıyor.

bu tip problem yaşayan arkadaşlara yol göstermek için yazdım.
  • mrhb arkadaslar öncelikle burdeme çok teşekkür ederim yardım severliğinden dolayı :D benmde aynı sorun var ama bende format bile atmıyor res de bile acılmıyor :D yarın gidip arkadasın power ını denicem inş olrda ekran kartı ana kart işlemci ram :D değştirceme :D yeni pc olusturim daha ii :D bu pc lerden cektiğimiz ne yha her geçen gün sorun :D
  • Bunun aynısıyla bende karşılaştım, enerjiyi kesip harddiski çıkarıp taktım daha sonra enerjiyi verince çalışmıştı. Harddiksten şüphelenmistim yarın güç kaynağını degisiticem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.