Şimdi Ara

Bilgisayar Kapanması Acilll

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım kendi kendi kapanıyor.Özellikle fm oynarken ve facebookdaki farmville oynunda tarla yaparken kapanıyor.Bir keresinde nba 2k10 yükleyim dedim daha oyun açılır açılmaz kapandı yani.En ufak birşeyde kapanıyor.Geçenlerde kaspersky ile virüs taraması yapayım dedim.Virüs taraması bile yaparken bilgisayar kapandı.Virüs taramasınıda yapamadım.Şuan bilgisayar kasasının bir tarafı açık sıcaklıktan diedir düşündüm.Gene aynı farkeden birşey olmadı.4 tane fan var hepside çalışıyor.Sıcaklıklar aşağıdaki gibidir.

Bu bilgisayar normal olarak çalışırken ki durum.

Bu da virüs taraması yaparken ki sıcaklık.Burdaki cpu sıcaklığının 120 dereceye kadar çıktığını gördün.Lütfen yardımcı olun en sonunda kırıp atacam bu bilgisayarı :(

• Aşırı ısınmadan kaynaklanabilir
  • İşlemci 50 derecede görünüyor..Yük altında iken sıcaklığına bakmak lazım.O kapanma anlarından birisininin hemen ardından bilgisayarı tekrar açıp biosa girin ve orada işlemci sıcaklığına bakın..Ona göre devam edelim.
  • Virüs taraması yaptığı sırada işlemci çekirdek sıcaklığı 100 ve işlemci sıcaklığı 88 dereceyi bulmuş.

Sıcaklıklar çok yüksek. İşlemci blogu tam ve doğru şekilde montajlımı ve soğutucu kanallar üzerinde toz kir varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Virüs taraması yaptığı sırada işlemci çekirdek sıcaklığı 100 ve işlemci sıcaklığı 88 dereceyi bulmuş.

Sıcaklıklar çok yüksek. İşlemci blogu tam ve doğru şekilde montajlımı ve soğutucu kanallar üzerinde toz kir varmı ?

Daha bugün temizledim ama bir daha bakarım.İşlemciyide bir daha kontrol edip tekrar dönerim size.Yalnız bilgisayarcıya getirdiğimde bana ekran kartının fanının iyi çalışmadığını o yüzden olduğunu söyledi.O birkaç temizleme yapıp tekrar bana verdi.Sorun yok ben denedim dedi.Ama sorun hala devam ediyordu.Sanırım sorun işlemcide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

İşlemci 50 derecede görünüyor..Yük altında iken sıcaklığına bakmak lazım.O kapanma anlarından birisininin hemen ardından bilgisayarı tekrar açıp biosa girin ve orada işlemci sıcaklığına bakın..Ona göre devam edelim.

Hocam resimde var zaten ikinci resim virüs taratırken ondan biraz sorada zaten cpu1 120-125 dereceyi görünce kendiliğinden kapanıyor.
  • fazla zorlama yapma her an eline alabilirsin cpu'yu. cpu 'nun termal macunu tam mı ? yenilemeyi deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JacKaL_61

quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Virüs taraması yaptığı sırada işlemci çekirdek sıcaklığı 100 ve işlemci sıcaklığı 88 dereceyi bulmuş.

Daha bugün temizledim ama bir daha bakarım.İşlemciyide bir daha kontrol edip tekrar dönerim size.Yalnız bilgisayarcıya getirdiğimde bana ekran kartının fanının iyi çalışmadığını o yüzden olduğunu söyledi.O birkaç temizleme yapıp tekrar bana verdi.Sorun yok ben denedim dedi.Ama sorun hala devam ediyordu.Sanırım sorun işlemcide.

Soğutucuyu tutan pinlerden bir tam oturmamış olabilir. Hatta sökün bir bakın termal macunda sürülümü

@kamikaze95 478 pinli işlemciler kadar çabuk zarar görmez.

• Arkadaşlar kusura bakmayın..Ben 2.resimi görmemişim.İlk resime göre yazdım
  • İşlemci fanı tam oturmamış olabilir,macunu kurumuş özelliğini kaybetmiş olabilir,biraz saçma olabilir ama güç kaynağı yetersiz geliyor ve sistem ondan kaynaklı aşırı ısınıyoda olabilir
  •  Bilgisayar Kapanması Acilll

Beyler son ısı bu şekilde bana sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını söylerseniz yarın bilgisayarcıya getirip gerekli işlemleri yaptıracağım.
  • arkadaşım işlemcil-er durdukları yerde ısınmazlar cpunun fanını kontrol et eğer kasa kapağın açıksa kapat kapağı ve tekrar ss al bakalım aradaki fark aynı oalcakmı.ve ss alırken hiçbirşeyin açık olmamsına dikkat et ve hatta görev yöneticisindeki işlemlerden sistem boştayı kontrol et.bide bak bakaım arkda çalışan başka bir program veya dialer falan olabilir bunalrada dikkat et.ve kaspersky tarama yaparken bu işlemcilerin daha öncede bu kadar ısıya ulaşabildiklerinid gördüm.
  • problem senin işlemci fanında... muhtemelen yerine tam oturmamış.. kendin çıkarıp takmayı falan denediysen tam takamamış olabilirsin, fanı anakarta bağlayan parçalardan biri zarar görmüş olabilir yada termal macun yoktur vs..

öncelikle fanın işlemci üzerine tam oturduğundan emin ol, araya düzgün bi termal macun sür gerekirse daha kaliteli bi fan al...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.