merhaba arkadaşlar, (öncelikle bu konu daha önce açılmış farkındayım ama çözüm olmadı) --bilgisayarımı kapat dedeğimde windows kapanıyor diyor felan sonra ekran kapanıyor hdd ışığıda sönüyor işlemcinin ışığı yanıp sönüyor yani anlıycağınız beklemeye alıyor bilgisayar. daha önceki konularda güç seceneklerinde APM felan onu tıklayın diyorlar öğle bir secenekte yok. hkey_current_user\control panel\desktop "poweroffactive" değerini de 0 dı 1 yap dediler ama yine düzelmedi.
pc ye daha yeni format attım(zaten formattan sonra oldu) yani daha temiz virus felan da yok. bios ayarlarından olabilir ama hiç anlamıyorum o ayarlardan(bios ayarları windows formatlanmadan önce bozulmuş olabilir?)
yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler... Yönetici notu: pc=bilgisayar
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Denetim masansı güç yönetiminden ayarlayabilirsin.Gene olmassa biosunun sıfırla birde öyle dene
Bios sıfırlamak için anakart üstündeki yuvarlak metal pili çıkar.10sn bekle tekrar tak tabi bu arada pc fişi prizde olmasın.
denetim masası güç yönetiminden olmuyor ordan uğraştım olmadı biosu sıfırlama için biosa girip F5 tusuyla default yapsam olur mu? (birde biosu sıfırlamanın bana ne gibi zararları olur onu bilmediğimden tıstım yapamadım var mı zararları???)
cevapladığın için teşk..
F5 komutunu kullanın her ihtimale karşı
Ek olarak :
Bu tür sorunlar genellikle zararlı yazılımlar ( virüs,trojan ) nedeniyle oluyor.Bilgisayarına genel bir tarama yaptırırsanız sizin için daha yararlı olur
bendede buna benzer bi sorun vardı. ama bende bilgisayarı kapat dediimde yeniden başlatıyodu. niternette aradım yüzlerce sebebi olabiliyo ve şu an bu forumdaki yollar dışında daha biçok şey denedim olmadı. sonunda format attım oda olmadı. usb lermi çakışıyo acaba dedim onları çıkardım yeniden format attım yine yemedi. donanımdan olmadığından eminim çünkü format atana kadar bu sorun yoktu. anakart sürücülerinden kaynaklanan bi sorun olabilir. Herneyse pc eskiydi o yüzden pek üstünde durmamıştım. şimdi öyle kullanıyorum. sorunu bulamadım yani. Eğer bulabilirsen ve paylaşırsan sevinirim. Teşekkürler...
bir bulsam cozumu herkesle paylasırım emin olabilirsin:d bence bios ayarları bozuldu ondandır onu ayarlayabilirsem duzelecek gibi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme