Şimdi Ara

Bilgisayar kasaları kiler odasına

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dublex bir ev yaptırıyorum henüz temeli atılmadı çizim aşamasında, ben bu konuyu proje yöneticileri ile görüştüm ama teknik olarak bilgileri yok bu yüzden burada sormak istiyorum.

Evin giriş katında küçük bir kiler odası bulunuyor (Yeteri kadar serin ve havalandırması olacak). Evin üst katında 3 oda bulunuyor ve bu 3 odada ve salonda çalışma masaları olacak.
    Ancak 4 bilgisayar kasasını çalışma masalarına değil de alışılmışın dışında kiler odasına koymayı düşünüyorum.
    Odalara sıva altından aşağıda ki kablolar döşenecek ve buat içine konulacak. Çıkışları özel olarak yaptıracağım.

Yani her odada, çalışma masasının altında bu çıkışlar olacak.
    1 Adet HDMI/ Out
    4 Adet USB Port
    1 Adet Ses/Mikrofon Out/In
    1 Adet Power Düğmesi
    1 Adet Güç gösterge ledi

Böylece bilgisayar kasalarının görüntüsünden ve sesinden tamamen kurtulmuş olacağım. LED Monitörü koyduğumda kablo pisliğinden de kurtulmuş olacak.
    Bu sistem için sizin önerinizi merak ediyorum, verim alabilir miyim mesela HDMI kablosu-kasa arası nereden baksanız 50-100 mt olacak -yada daha fazla.

Mesela kasa ve monitör arası görüntüyü gecikmesiz ve kablosuz aktaracak teknolojiler olabilir mi? gibi gibi

Edit 27.05.2015

Arkadaşlar, tüm mesajlarınızı özenle okudum. Hala cd diyenlerden tutun elektron hareketine kadar saçmalayanına. Bakın arkadaşlar ben bir ev yaptırıyorum. Yaptırdığım evin son derece teknolojik olmasını istiyorum. Bazı arkadaşlar konu ile dalga geçmişler ki sizleri de anlamak mümkün değil. Biz Türkler hiçbir zaman adam olamayacağız. İstersiniz ki elin yabancısı üretsin, kullanayım. Ben modüler hastası bir adamım. Evin her odasının köşesinde kamera için bile jak koydurdum, peki kullanacak mıyım? Hayır, ama dursun. Aynı şekilde salonda ev sinema sistemleri için arkalara jaklar koydurdum. En azından odanın her yerinden kablo döşeme ihtiyacım olmasın diye.

Neyse zaten üreten bireyler olsak hepimizin aklı arşa çıkardı.

Konuyu takip eden arkadaşlarım için notlarım var.
    Bu konu için proje çizimlerini durdurdum, Türkiye'de bir çok teknoloji firmasına mesaj attım, sonuç negatif, çünkü deneyen yok. Nitekim Amerika'dan bir arkadaşım geçen hafta istediğime uygun bir ürün olduğunu söyledi. Bende araştırdım ve alıp denemesini
    istedim. Nitekim ürünü alıp denedi.

http://www.thinclient24.de/chip-pc-jack-pc-lxj-2311-poe.html ürün burada 350 Euro. Tanıtımı da buradahttp://www.chippc.com/products/jack-pc-lxj/

Çalışma sistemi son derece güzel ve oldukça ekonomik. Duvara kadar tek bir kablo geliyor. Birde ürünün besleme kutusu var. Bu kutuya bağlıyorsunuz bilgisayar çıkışlarını.
    Kutu ile Soket arasında ki kablo tamamen isteğe göre uzatılabiliyor, kısaltılabiliyor. Yani ürünü alırken tıpkı ethernet kablosu gibi iki ucuna soket takıp gönderiyorlar yada pensesi varmış bizde yapabiliyormuşuz.

Ürünü 600 mt kablo ile denendi ve hiçbir sorun olmamış. Kablo miktarı arttıkça PSU ya bir miktar güç biniyor. Görüntüde kesinlikle gecikme yok sanıyorum bu kutu ayarlıyor her şeyi.

Bir arkadaşım da neden kiler odasına koyuyorsun balkona koy demiş. Kiler odasına koymamın esas sebebi, sadece bilgisayar kasaları değil aynı zaman da PSU gibi güç kaynaklarıda orada olacak aynı zamanda ev içinde ki tüm diğer cihazların girişleri de orada olacak. Kamera, alarm sistemi, yangın sensörleri vb. yani balkon pek hoş olmaz. Ben evin içinde hiçbir şey görmek istemiyorum.

Ayrıca ben bunları araştırırken Alaçatı'da butik otel yaptıran bir dostumun da ilgisini çekti. 8 odalı otel. Televizyona kadar uydu için çıkışlar geliyor her odaya televizyon arkasına birer tane koydurmayı düşünüyor.
    Kablosuz klavye ve mause ile hem farkındalık yaratacak hemde smart tv yerine gerçek bilgisayar deneyimi sunacak müşterilerine. Ha müşteriler kullanır mı bilemem ama farklı olacağı kesin.

Ürünün HDMI çıkışlı olanı yokmuş hatta söylediğine göre henüz test ediyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzoom -- 27 Mayıs 2015; 4:18:07 >

• Bunlar da sıva altı Access pointler, bir kaç odaya koymayı düşünüyorum. Kablosuz mobil cihazlarda maksimum verim elde etmek istiyorum. Ağ üzerinden çalışacak panjur sistemleri kapı otomatları, ışıklandırma hepsi kablosuz olacak.

Power Güç düğmesi, hani buna benzer bir şey ürettirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzoom -- 27 Mayıs 2015; 16:15:30 >

• Guzel projede,cd dvd takacagin zaman kilere mi ineceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50-100mt de hdmi dan verim alamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Guzel projede,cd dvd takacagin zaman kilere mi ineceksin

Hocam 4 tane USB port var ben bu portları evrensel port olarak değerlendireceğim. Netice de benim kasaların içinde dvd sürücüsü yok. Harici olarak USB üzerinden kullanıyorum. Aynı harici depolama birimleri gibi. Yani usb ile hallederiz diğer çevre birimlerini.
  • O kadar uğraşacağına sessiz bi kasa topla fan kontrolüyle falan
  • Hocam kablolarda herhangi bir arıza oluşursa napacaksın ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heymanberry kullanıcısına yanıt
    Yani işin artı ve eksi yönlerini araştırıyorum. Eğer kablolar da sorun olursa elektrik kabloları gibi değiştirilebilir. Sonuçta borulardan geçecek ve belli noktalar da atlama ve ana buat noktaları olacaktır.
  • Zenginliğin lüksüne bakın adam kasa için ayrı oda yaptırıyor all in one bilgisayar al niye o kadar uğraşıyorsun

Not: lüks nasıl yazılır onu bile bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam elektron hareketinden bahsediyoruz. buradan amaerika 3 sn gecikmeli 100metrede hiç gecikme olmza. ama kabloyu teknosadan falan al çünkü çok para vereceksin. kaliteli olsun 4-5 yıl en az kullan
  • proje yöneticileri bile teknik olarak bilmiyor ve buraya mı soruyorsun ?
  • çin ejderhası Ç kullanıcısına yanıt
    Lükslüğü bilmem ama salona bir adet sıva altı ethernet portu koymayı teknoloji diye sunan ve bunları daha yüksek fiyatlarla satan inşaat firmaları utansın.
    Bugün yeni yapılan her evin tüm odalarında ethernet çıkışları olması gerekirken hep bunlar göz ardı ediliyor. Teknoloji bu kadar gelişmişken gözlerimizi kapatmak olanaksız olur.
    Ayrıca bu bir lüks değil, aksine elektrik tesisatını en verimli şekilde kullanmaktır :) Oraya dünya kadar elektrik borusu döşenecek :)

Zaten müteahhit kalsa ne gerek var abi diyor :)
  • 100 metre HDMI da güç kaybı olabilir teknolojisini araştırmak lazim

• Zig Zag kullanıcısına yanıt
    Mühendis ne bilsin 100 mt hdmi kablosundan verim alınabilirliğini :) Onun işi bu değil zaten kablolar döşenecekse borular nereden ve nasıl geçeceğini , buat noktalarını vs. çizecekler.
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Benim de aslında tek endişem bu. Çünkü atlama noktalarında kablolar da soketler olacak yani kablo kesintisiz gitmeyecek. İleride arazı olursa sadece arıza olan yeri değiştirmek kolay olur.
    Eğer kesintisiz giderse ileride kablo değiştirmek mümkün olmaz.
  • O kadar uzaktan usb çalışmaz diye
    Biliyorum usb 5 m den sonrasında sorun çıkartır.
    Hdmı konusunda bir fikrim yok demeden bilemeyiz

• iMac al uğraşma o kadar ama access point koydur mantıklı olur bir de nas sunucu koy o dediğin yere yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeker Hapı -- 15 Mayıs 2015; 17:41:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzoom

Benim de aslında tek endişem bu. Çünkü atlama noktalarında kablolar da soketler olacak yani kablo kesintisiz gitmeyecek. İleride arazı olursa sadece arıza olan yeri değiştirmek kolay olur.
    Eğer kesintisiz giderse ileride kablo değiştirmek mümkün olmaz.

Mümkün olur ama masraflı olur kılavuz salarsin ardından da kablo ama 100metre HDMI çok pahalı gelir

• bu çok zahmet li olur onun yerine mini atx kasalar var görüntü açısından hiçbir sorun yaratmaz ve ayrıca markaların ürettiği özel sessiz parçalar var bunlardan kullanabilirsin.
  • 100 m de usbler çalışmaz. Çalışsada verim alamazsınız.

Aynı şekilde HDMI kablosuda sıkıntı çıkarır.

Kasa güç düğmeniz kasanızı muhtemelen açamayacaktır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.