Şimdi Ara

Bilgisayar kasasındaki elektirik kaçağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vatan bilgisayardan 5 mt lik vga ve rca kabloları aldım. Bilgisayara ve televizyona bağladığımda (ikisinde de aynı sorun vardı) evin şalterleri atıyordu. Elektirikçi çağırdık ve sorun belki kablolardadır ama büyük ihtimalle kasada elektirik kaçağı var dedi. Gidip iki kabloyuda değiştirdim ancak sorun devam etti yani anlayacağınız kasada elektirik kaçağı var yada onun gibi birşey bu sorunu nasıl halledebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Kasada elektrik kaçağı varsa evinizde topraklama olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: **Nightmare**

Kasada elektrik kaçağı varsa evinizde topraklama olmayabilir.

Yok hocam topraklama var elektirikçi hepsini kontrol etti. Bir bilgisayarcıya göster o halleder dedi ama şimdi gidip durduk yere para vermek istemiyorum.
  • O zaman kasanın içini kontrol etmen lazım. Kasanın metaline ucu açık değen kablo varmı ? Anakartın arkası belki kasaya değiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 9 Temmuz 2013; 23:23:24 >
  • **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    Görünürde kablo falan değmiyor gibi duruyor ama anakartın altına nasıl bakıcam anakartı söksem bir sorun olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: danceinthedark

Görünürde kablo falan değmiyor gibi duruyor ama anakartın altına nasıl bakıcam anakartı söksem bir sorun olurmu

Aslında en iyi yöntem kasadaki herşeyi söküp dışarıda kurman o şekilde denemen. Bakalım yine şalterler atacakmı? Elin biraz yatkınsa çok rahat yapabilirsin.Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 9 Temmuz 2013; 23:28:06 >
    Anladım hocam sağolun yardımınız için
  • ne demek. sorunu çözersen buraya yazarsın bende merak ettim.
    tamam hocam birazdan deniyeceğim büyük ihtimal :D
  • Merak ettim,takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi aynen şu şekil kasayı duşarıya çıkardım. En son fanını falanda söktüm yani kasanın içinde hiç birşey kalmadı ve başardıkk :D sorun çözüldü yani ancak kasadaki sorun nasıl giderilecek hala bir fikrim yok
     Bilgisayar kasasındaki elektirik kaçağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danceinthedark -- 10 Temmuz 2013; 13:10:54 >
  • danceinthedark kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözülmesine sevindim.Kasayı kurarken güç kaynağını kasaya takmadan çalıştır.Büyük ihtimal güç kaynağı kasaya değdiği için kasanın metalı elektrikleniyor.Yada güç kaynağını takarken etrafını bir şeyle sar öyle kasaya bağla.Kolay gelsin
    Hocam kasayı aynı şekilde aldım odama taktım tekrar şalter attı başka bir forumda arkadaş prizlerden olabilir demişti. 3 lü prizi değiştirdim gene aynı sorun oldu daha sonra başka bir yerden kablo çektim ve sorun düzeldi. Kısacası sorun kasada falan değilmiş boşuna sökmüşüz :D sorun odadaki fişi taktığımız prizdeymiş şuı an hallettim :D
  • danceinthedark kullanıcısına yanıt
    Neyse en azından kasayı daha önce hiç sökmediyseniz tecrübe olmuş oldu.Odanızdaki prizde kısa devre var herhalde ondan dolayı sigorta atıyor.
  • Merhabalar,

Kasanızın metal yerine elinize sürdüğünüz zaman hafif elektriklenme oluyorsa, bu sizin kullanmış olduğunuz prizden dolayı oluşuyordur, yani topraklama sisteminden dolayı.

Şöyle bir deneme yapabilirsiniz, elinize bir kablo alın, kablonun bir ucunu kasanızın metal kısmına bantlayın, diğer kısmını da duvara bantlayın alın size topraklama sistemi :) Sorun bu şekil de çözüme kavuşursa, topraklama sisteminizi gözden geçirmeniz gerekir.

Kolay gelsin.
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt
    Hocam kasada elektirik falan yok ya ilk başta öyle sanıyordum ancak sonradan sorunun fişi taktığımızı prizde olduğunu farkettim babamda sabah halleder büyük ihtimalle :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.