Şimdi Ara

Laptop Elektrik Çarpıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
12.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptop şarja takılıyken elektrik çarpıyor.Neden acaba !!!Ve nasıl çözebilirim)Şu anda şarja takılı deil ama yine çarpıyor)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hadi dh ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00FFCC

Hadi dh ...
    arkadaşım batarya elektrik kaçırıyor olabilir batarayanı sök ve elektirğe tak bakalım o zaman kaçırcakmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_korkmaz_90 -- 9 Ağustos 2008; 14:34:36 >
  • quote:

Hadi dh ...
    Garip Bi Durum. Şarz Girişinin Oralara Sıvı Falan Dökğlmüşmüydü. Belki Ondan Olabilir Dicem Ama İlk Defa Duydum Böle Bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertcanE.

Garip Bi Durum. Şarz Girişinin Oralara Sıvı Falan Dökğlmüşmüydü. Belki Ondan Olabilir Dicem Ama İlk Defa Duydum Böle Bişey.

Alıntıları Göster
    Direk şebekeden kullanırken de çarpıyor mu? Yoksa sadece batarya takılı ve şarj ederken mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

Direk şebekeden kullanırken de çarpıyor mu? Yoksa sadece batarya takılı ve şarj ederken mi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

Direk şebekeden kullanmadım hiç.Batarya takılı + şarj.Arkadaşlar yardım edin.Metal yerlere değemez oldum.Mesela daha şimdi panjur demirine değdi dudağım yine elektrik çarptı.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

Direk şebekeden kullanmadım hiç.Batarya takılı + şarj.Arkadaşlar yardım edin.Metal yerlere değemez oldum.Mesela daha şimdi panjur demirine değdi dudağım yine elektrik çarptı.

Alıntıları Göster
    Bir Yerde Kaçak Var Ama Nerede

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şofben elektrik çarpıyor?
    3 yıl önce açıldı
    İPHONE elektrik çarpması !!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertcanE.

Bir Yerde Kaçak Var Ama Nerede

Alıntıları Göster
    Emin misin? Toprak hattı çünkü
  • quote:

Emin misin? Toprak hattı çünkü

Alıntıları Göster
    aynı problem bendede var problem kaçak hat değil topraksız prizinden kaynaklanıyor
  • batarya ile alakalı sorundur diye düşünüyorum dikkatli ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanridagli

batarya ile alakalı sorundur diye düşünüyorum dikkatli ol
    laptop'ın modelini çok merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtlln

Alıntıları Göster
    Bana da çarptı hiç sakaya alınacak bir durum değil yanında kimse yoksa kurtulamaya bilirsin. Bende elimde dudağımda su toplamıştı ama bana 1 dakikaya yakın çarptı arkadaşım dokunmasaydı elimi çekemezdim küçük akım ama tehlikeli kalbin durma sansı var bence direk teknik service ver riske girme hiç bir şey canından değerli olamaz. Ben laptop kucağıma aldım eğildim PC arkasından lan kablosunu çıkaracaktım ki avucum komple yapıştı ve kitlendim sesim killenmese arkadaşım anlamayacaktı ama titriyormuşum birazda olsa, o günden sonra fişlere korkarak elimi uzatırım.Bu arada arkadasın dediği gibi toprak haltından olabilir.Dene ama riske girme denerken yanında biri olsun kalp ritim bozuklukları gibi her şey basına gelebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: mc.kork

Bana da çarptı hiç sakaya alınacak bir durum değil yanında kimse yoksa kurtulamaya bilirsin. Bende elimde dudağımda su toplamıştı ama bana 1 dakikaya yakın çarptı arkadaşım dokunmasaydı elimi çekemezdim küçük akım ama tehlikeli kalbin durma sansı var bence direk teknik service ver riske girme hiç bir şey canından değerli olamaz. Ben laptop kucağıma aldım eğildim PC arkasından lan kablosunu çıkaracaktım ki avucum komple yapıştı ve kitlendim sesim killenmese arkadaşım anlamayacaktı ama titriyormuşum birazda olsa, o günden sonra fişlere korkarak elimi uzatırım.Bu arada arkadasın dediği gibi toprak haltından olabilir.Dene ama riske girme denerken yanında biri olsun kalp ritim bozuklukları gibi her şey basına gelebilir

Alıntıları Göster
    laptobunuzu topraklı bi prizde kullanmalısınız eğerki prizinizin topraklı olduğuna inanmıyorsanız yada topraklı bi priziniz olma ihtimali yoksa bilgisayarınızın - şase yani o metal aksamını yada şarj cihazı takılıyken dış kısımda kalan - yi bi kalorifer borusunun boyalı kısmını sıyırarak metaliyle ilişkilendirirseniz sahte bi toprak hatti oluşturursunuz...zemin kattaysanız bahçeye 15 cm lik bi bakır levha gömüp buna bağladığınız kabloyu toprak hattı olarak kullanabilirsiniz ... buna benzer topraklama senaryoları deneyin ..

• quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

laptobunuzu topraklı bi prizde kullanmalısınız eğerki prizinizin topraklı olduğuna inanmıyorsanız yada topraklı bi priziniz olma ihtimali yoksa bilgisayarınızın - şase yani o metal aksamını yada şarj cihazı takılıyken dış kısımda kalan - yi bi kalorifer borusunun boyalı kısmını sıyırarak metaliyle ilişkilendirirseniz sahte bi toprak hatti oluşturursunuz...zemin kattaysanız bahçeye 15 cm lik bi bakır levha gömüp buna bağladığınız kabloyu toprak hattı olarak kullanabilirsiniz ... buna benzer topraklama senaryoları deneyin ..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar verilen bilgiler için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtlln

Hp Pavilion 5196ea, 3 yaşında .
  • topraklama olmayan adaptör yada topraklama olmayan priz yapar. Bendede aynı problem var . Çaresi laptop un metal kısmından duvara bi kablo bağla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

topraklama olmayan adaptör yada topraklama olmayan priz yapar. Bendede aynı problem var . Çaresi laptop un metal kısmından duvara bi kablo bağla.
    Topraklama veya bilgisayarın içindeki herhangi bir kabloda problem çıkıp klavyeye değiyor olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bana da okul servisindeyken olmuştu. Kapıya elimi tutunca çarpılmıştım meğer aküye giden kablolardan biri erimiş olup servisin kaportasına değiyormuş.

senaryo 1
    Toprak hattı problemlidir
    senaryo 2
    Bilgisayarında bir kaçak vardır..
    seanryo 3
    Bilgisayarın ben bu yaşamdan sıkıldım beni değiştir diyordur..

• quote:

Orijinalden alıntı: ata326

Topraklama veya bilgisayarın içindeki herhangi bir kabloda problem çıkıp klavyeye değiyor olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bana da okul servisindeyken olmuştu. Kapıya elimi tutunca çarpılmıştım meğer aküye giden kablolardan biri erimiş olup servisin kaportasına değiyormuş.

senaryo 1
    Toprak hattı problemlidir
    senaryo 2
    Bilgisayarında bir kaçak vardır..
    seanryo 3
    Bilgisayarın ben bu yaşamdan sıkıldım beni değiştir diyordur..

Alıntıları Göster
    Toprak hattı problemli o zaman..

• quote:

Toprak hattı problemli o zaman..

Alıntıları Göster
    Topraklama yerine sıfırlama hattı varsa binada problem bundandır büyük ihtimalle.Faz ters döndüğünde şaseye de faz geliyor sıfırlama hatlarında.En basiti prizdeki topraklamayı iptal et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 20 Eylül 2009; 15:35:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wacd

Topraklama yerine sıfırlama hattı varsa binada problem bundandır büyük ihtimalle.Faz ters döndüğünde şaseye de faz geliyor sıfırlama hatlarında.En basiti prizdeki topraklamayı iptal et.

Alıntıları Göster
    ilk önce laptop u teknik servise götür, orda da herhangi birşey bulamazlarsa bi elektrikçi çağır..sakın bulaşma anlıcağın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.