Şimdi Ara

Laptop'a elektrik gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
24.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumunuza yardım almak için az önce üye oldum
    Bir problemim vardı.Geçen gün işlemciye termal macun ve fan temizliği amacıyla içini açtım.Gereken şeyleri yapıp güzelce kapatıp bilgisayarı açtım.Buraya kadar sorun yok,fakat birden bilgisayara elektrik gelmediğini farkettim.Laptop sadece batarya ile çalışıyor ama elektrik gelmiyordu.Bataryayı çıkarıp sadece adapter ile açmayı denedim açılmadı ama tekrar bataryayı taktığımda açılıyordu.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    PC marka ve modeli : Acer Aspire 5755G

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop'a Elektrik Gelmiyor: Sorun Giderme Rehberi

Laptop'unuzun güç almıyorsa ve elektrik gelmiyorsa, günlük aktivitelerinizi aksatabilir. Bu sorunu gidermek için izleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

• Başka bir güç kaynağı deneyin: Farklı bir elektrik prizi veya uzatma kablosu kullanarak sorunun elektrik kaynağıyla ilgili olup olmadığını kontrol edin.
    • Güç adaptörünü kontrol edin: Güç adaptörünün hasar veya yıpranma olup olmadığını inceleyin. Kabloları ve adaptördeki bağlantıları sıkılaştırın.
    • Bataryayı çıkarın ve yeniden takın: Batarya çıkarılabilirse, çıkarın ve ardından yeniden takın. Bu işlem, batarya bağlantısını sıfırlamaya yardımcı olabilir.
    • BIOS ayarlarını sıfırlayın: BIOS ayarlarında soruna neden olabilecek bir yanlış yapılandırma olup olmadığını kontrol edin. BIOS'a genellikle bilgisayarınızı başlatırken belirli bir tuşa basarak erişebilirsiniz.
    • Donanım sorunlarını kontrol edin: RAM ve sabit sürücü gibi donanım bileşenlerinde gevşeklik veya hasar olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir gevşek bağlantıyı sıkın veya hasarlı parçaları değiştirin.
    • Dizüstü bilgisayarı açın: Sorun devam ederse, laptop'u açıp güç dağıtım sistemi ve anakartı kontrol etmeniz gerekebilir. Bu, teknik beceri gerektirir ve deneyimli bir teknisyen tarafından yapılmalıdır.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra laptop'unuza hala elektrik gelmiyorsa, profesyonel bir teknisyene danışmanız gerekebilir. Daha ciddi bir donanım sorunu olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Temizledikten sonra elektrik girisinin fisini takmayi unutmu olmayasin bi kontrol etmende fayda vardir.
  • Unknown58 kullanıcısına yanıt
    Bu durum olduktan sonra 2-3 kez tekrar açıp kontrol ettim,sizin de dediğiniz gibi tüm fişler takılı ve doğru yerlerinde.
    Adapter de sorun var diyeceğim fakat güzel güzel çalışıyordu bilgisayarı temizlemeden önce,acaba girişte bir problem olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godsofaxe -- 2 Nisan 2014; 17:09:25 >
  • Temizleyip kapattiktan sonra sase yapmis olabilir eger imkanin varsa farkli bi adaptor ile dene yada senin adaptorunu farkli bi cihazda dene ona gore daha emin olabilirsin sorunun nerde oldugundan
  • Anladım teşekkürler.
    Sizin dediğiniz gibi yapıp durumu tekrar iletirim.
    [

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl oldu bilmiyorum ama az önce arkadaşın adaptörünü kullanıyım derken çıkardığım kendi adaptörümü,3lü pirizde bulunan başka bir yere sokup çalıştırdığımda pc çalıştı.
    Biraz söylemek istediğim şeyi karıştırdım ama kısacası 3lü prizde adapatörün kablosunun yerini değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godsofaxe -- 2 Nisan 2014; 18:10:00 >
  • Prizden ötürüdür o zaman o Benim 6 lı dada o sorun var ilk portta şarj etmiyor ama yerini değiştirince ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım prizden dolayıdır ilerde tekrar bu sorunla karşılaşmak istemiyorum
  • Arkadaşlar ne yazıkki bu sorunu şuan yine yaşıyorum.
    Bu zamana kadar iyi güzel çalışıyordu.
    Memlekete dönüş yaptık ve yanıma dizüstü bilgisayarımı da aldım.
    Ama eve geldiğimde yine aynı sorunu yaşadım.
    Laptoba elektrik gelmiyor fakat pille çalışıyor şuan.
    Ne kadar denesem de prizin yerini değiştirmek de işe yaramadı bu sefer
    İçini açtım kontrol ettim herşeyi,şarj giriş soketi de dahil olmak üzere.
    Ama görsel bir sorun göremedim.
    Yardımınız için sağolun şimdiden teşekkürler.
  • Laptopu pilsiz olarak elektriğe bağlı kullanıyorum. En son kullandığımda düzgünce kapadım, kablosunu çıkardım masanın üzerine koydum. Kimse laptopu kurcalamadı. Bu şekilde 2-3 gün durdu hiç kullanmadım. Az önce laptopu açayım dedim. Kablolarını taktım laptopa elektrik gelmedi laptop açılmadı. Kablosunu çıkardım yeniden taktım açılmıyor açılmıyor. Aklıma pilini takmak geldi. Pilini taktım laptop açıldı o sırada elektrik fişini de taktım o da ne laptopa elektrik geldi. Ben bu işi anlamadım neden pilini taktıktan sonra laptop elektiği aldı?
  • insaat2121 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. Nasıl çözebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: insaat2121

Laptopu pilsiz olarak elektriğe bağlı kullanıyorum. En son kullandığımda düzgünce kapadım, kablosunu çıkardım masanın üzerine koydum. Kimse laptopu kurcalamadı. Bu şekilde 2-3 gün durdu hiç kullanmadım. Az önce laptopu açayım dedim. Kablolarını taktım laptopa elektrik gelmedi laptop açılmadı. Kablosunu çıkardım yeniden taktım açılmıyor açılmıyor. Aklıma pilini takmak geldi. Pilini taktım laptop açıldı o sırada elektrik fişini de taktım o da ne laptopa elektrik geldi. Ben bu işi anlamadım neden pilini taktıktan sonra laptop elektiği aldı?
    bir bilgisayarcıya götürün en iyisi laptopu iyice elinize almadan

• Sauron kullanıcısına yanıt
    batarya ile açılıp sadece adaptör ile açılmıyorsa yüksek ihtimal ile kartta arıza oluşmuştur.

bundan sonrası müdahale gerektirir. batarya ile kullanabiliyorsanız buna katlanmanızı tavsiye ederim.
  • Merhaba bende laptopumun ekranı kırık olduğu için ekranı soktum ve ana karttaki soketi çıkardım bundan sonra laptopa elektrik gelmedi şarj oluyor ışığı bile yanmıyor acaba ekran la bir alakası olabilir mi veya ekran olmadan da farklı monitöre bagliyarak kullanabilirmiyim laptopu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.