Şimdi Ara

USB den elektrik çarpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    printera bağlı USB kablosunun ucu çarpıyor baya. Daha önce böyle değildi, ne yapmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msari -- 21 Eylül 2006; 23:18:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: msari

Selamlar,
    printera bağlı USB kablosunun ucu çarpıyor baya. Daha önce böyle değildi, ne yapmak gerekir.

Evin toprak hattı sorunlu muhtemelen.Normalde USB kabloda 5 volt gerilim bulunur ki bunu da ancak dilinizle anlayabilirsiniz.
    Şaka bir yana USB ucundaki 5 volt bile içerideki pindedir.Yani elle ulaşılamaz.Siz USB uçtaki metal kılıfa değdiğinizde çarpıyor olmalı.Bu metal kılıf bilgisayarın kasasına,kasada toprak hattına bağlıdır.
    Toprak hattınızı kontrol edin ya da ettirin.Hatta bilgisayara bağlı prizde toprak hattı dahi olmayabilir.
    Ölçü aletiniz varsa basitçe toprak hattının nasıl kontrol edileceğini anlatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 22 Eylül 2006; 1:02:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters İntegral

quote:

Orjinalden alıntı: msari

Selamlar,

Evin toprak hattı sorunlu muhtemelen.Normalde USB kabloda 5 volt gerilim bulunur ki bunu da ancak dilinizle anlayabilirsiniz.
    Şaka bir yana USB ucundaki 5 volt bile içerideki pindedir.Yani elle ulaşılamaz.Siz USB uçtaki metal kılıfa değdiğinizde çarpıyor olmalı.Bu metal kılıf bilgisayarın kasasına,kasada toprak hattına bağlıdır.
    Toprak hattınızı kontrol edin ya da ettirin.Hatta bilgisayara bağlı prizde toprak hattı dahi olmayabilir.
    Ölçü aletiniz varsa basitçe toprak hattının nasıl kontrol edileceğini anlatırım.
    usb den carpılmanız normalde mümkün değil..

tesisatınızda önemli ve öldürücü bir elektrik kacağı olabilir.
    mutlak suretle evinize kaçak akım koruma rölesi koydurun 30 mA..
    tabi yetkili kişlerin bu işi yapması lazım

topraklamanızı düzeltmeniz bu sorunu çözecek anlamına gelmez..topraklama sadece sizin minumum zarar görmeniz içindir.
    o kaçak hali devam eder..ayrıca elektrik sayacınızda dönmeye devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: zehirli

usb den carpılmanız normalde mümkün değil..

tesisatınızda önemli ve öldürücü bir elektrik kacağı olabilir.
    mutlak suretle evinize kaçak akım koruma rölesi koydurun 30 mA..
    tabi yetkili kişlerin bu işi yapması lazım

topraklamanızı düzeltmeniz bu sorunu çözecek anlamına gelmez..topraklama sadece sizin minumum zarar görmeniz içindir.
    o kaçak hali devam eder..ayrıca elektrik sayacınızda dönmeye devam eder.

Alıntıları Göster
    Problem prizin topraksız veya topragının çalışmamasından kaynaklanmaktadır.Çarpan elektrik PC'nin smps'nin kapasitif akımlarından kaynaklanmaktadır...........(elekrostatik yüklenme gibi algılayabilirsin)

• quote:

Orijinalden alıntı: mmetin

Problem prizin topraksız veya topragının çalışmamasından kaynaklanmaktadır.Çarpan elektrik PC'nin smps'nin kapasitif akımlarından kaynaklanmaktadır...........(elekrostatik yüklenme gibi algılayabilirsin)

Alıntıları Göster
    topraklama problemi hocam aynı sorun bende de var evde toprak hattı yok idare ediyoz artık yakında taşınacaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

topraklama problemi hocam aynı sorun bende de var evde toprak hattı yok idare ediyoz artık yakında taşınacaz zaten

Alıntıları Göster
    hacı toprağı iyi bağla tüyersin walla

• quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

hacı toprağı iyi bağla tüyersin walla

Alıntıları Göster
    usbn'den fazla akım çekildiği an zaten güç kaynağı kapanır. usb'den çarpılman mümkün değil. bence yazıcı üzerinde de bi arıza olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: emokar

usbn'den fazla akım çekildiği an zaten güç kaynağı kapanır. usb'den çarpılman mümkün değil. bence yazıcı üzerinde de bi arıza olabilir.

Alıntıları Göster
    usb dende çarpılanı ilk defa duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenahiz

Alıntıları Göster
    yaw öle 220 değil kardeşler güç kaynağı swich mode olduğu için toprağa bağlamazsanız olur böyle şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenahiz

Alıntıları Göster
    Evdeki topraklama hattını kontrol ettirmelisin

iki durum olabilir.
    1.bulunduğunuz apartmanın topraklama hattı zayıf ve binadaki herhangi bir cihazın gövdesinde kaçak var.
    2.si ise evinizde topraklama hattı yok ve Bilgisayara bağlı bir cihaz veya evdeki cihazlarınızdan birinin gövdeye kaçağı var (örn. Bulaşık Makinası, Çamaşır Makinası veya buzdolabı (Ne kadar iyi bir marka olsalar dahi bu oluyor.))

• quote:

Orijinalden alıntı: selma.akyurek

Evdeki topraklama hattını kontrol ettirmelisin

iki durum olabilir.
    1.bulunduğunuz apartmanın topraklama hattı zayıf ve binadaki herhangi bir cihazın gövdesinde kaçak var.
    2.si ise evinizde topraklama hattı yok ve Bilgisayara bağlı bir cihaz veya evdeki cihazlarınızdan birinin gövdeye kaçağı var (örn. Bulaşık Makinası, Çamaşır Makinası veya buzdolabı (Ne kadar iyi bir marka olsalar dahi bu oluyor.))

Alıntıları Göster
    öncelikle slm arkadaslar benimde nokıa 6500 slide telefonum var pc ye bagladıgımda elektrik carpıyor dokunulmuyor telefona ancak bunu sürekli yapmıyor bazen oluyor usb kablosunu telefondan cıkardıgım zaman kablonun ucuna dokunuyorum o haldede çarpıyor budamı topraklama yüzündendir acaba ? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim inş sorun topraklama falandır cünkü telefonum daha 1 haftalık :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: kasirga78

öncelikle slm arkadaslar benimde nokıa 6500 slide telefonum var pc ye bagladıgımda elektrik carpıyor dokunulmuyor telefona ancak bunu sürekli yapmıyor bazen oluyor usb kablosunu telefondan cıkardıgım zaman kablonun ucuna dokunuyorum o haldede çarpıyor budamı topraklama yüzündendir acaba ? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim inş sorun topraklama falandır cünkü telefonum daha 1 haftalık :)))

Alıntıları Göster
    beni de 2006 yılında pcyi ilk aldığımda kasa fanına bakmak için eğildiğimde fanın deliklerinden(hani ızgara şeklinde ya, iletken sonuçta) burnumu çarpmışitı kızarmıştım aman dedim üst daireye taşındım hani derler ya ..t korkusu diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: mtelektro

beni de 2006 yılında pcyi ilk aldığımda kasa fanına bakmak için eğildiğimde fanın deliklerinden(hani ızgara şeklinde ya, iletken sonuçta) burnumu çarpmışitı kızarmıştım aman dedim üst daireye taşındım hani derler ya ..t korkusu diye..

Alıntıları Göster
    Arkadaşım mantıklı ol 5 volt insanı çarpmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

evet beş volt çarpmaz ama zayıf toprak hattından kaynaklı kaçak kasaya oradan, kasaya monte usb port nun şasesine oradan kablo ile telefonun metal aksamına gelirse çarpar. Aynı sorun bende vardı Pek sağlıklı yöntem olmasada sıfırlama ile çözdüm. Toprak hattını nötre bağlayın geçicektir ama en iyisi en güzeli binada topraklama varsa tesisatı yenilemektir. Benim oturduğum eski binada topraklama yok 3 kattayım kendim hatta çekemem o sebeple sıfırlama yaptım dediğim gibi en son başvurulacak yöntemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.fusion

quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

evet beş volt çarpmaz ama zayıf toprak hattından kaynaklı kaçak kasaya oradan, kasaya monte usb port nun şasesine oradan kablo ile telefonun metal aksamına gelirse çarpar. Aynı sorun bende vardı Pek sağlıklı yöntem olmasada sıfırlama ile çözdüm. Toprak hattını nötre bağlayın geçicektir ama en iyisi en güzeli binada topraklama varsa tesisatı yenilemektir. Benim oturduğum eski binada topraklama yok 3 kattayım kendim hatta çekemem o sebeple sıfırlama yaptım dediğim gibi en son başvurulacak yöntemdir.

Alıntıları Göster
    eline kontrol kalemi al kasanın dışına tut faz gidene kadar önce pc sonra monitör modem hp gibi şeylerin fişini şök ters tak ama bunları sıra ile yap...

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

eline kontrol kalemi al kasanın dışına tut faz gidene kadar önce pc sonra monitör modem hp gibi şeylerin fişini şök ters tak ama bunları sıra ile yap...

Alıntıları Göster
    Aynisi basima geldi, toprak hattini kontrol edin, bazi arizali elektrikciler, topragi notre bagliyor, sonra bir baskasi gelip, fazla notr'un yerini degisitirince olanlar oluyor.. O nedenle elektrikci degistirmeyin :) 2 kere carpildim tecrubeyle sabittir..
    Multimetreyle kac volt oldugunu kontrol edin..
  • 7 senelik hort! Beyler konunun sahibiyle aynı meseleyi yaşıyorum. Yazıcıdan, kasadan, monitörden birçoğundan elektrik çarpıyor. İki kere harddisk değiştirdik. Sanırım o da bu illetten ötürü.

Elimde multimetre var, toprak-faz değeri, nötr-fazdan farkeder mi, sorunu nasıl çözmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Değirmen Boğaz -- 20 Eylül 2017; 17:28:16 >
  • Konuyu guncelleyelim :) Öncelikle iki kasa ve iki adet laser printer mevcut. Kasalardan gelen yazıcı usb kablolarının şase gövdelerini ayrı ayrı tuttuğumuzda hiç problem yok. Ancak iki kasadan gelen usb kablosunu aynı anda şase kısmından tutunca elektrik çarpıyor. İlk defa yaşadım boyle bir olayı. İlk çarptığında kabloyu zor fırlattım yere sonrasında ise kablo uçlarını tek tek kontrol ettim kaçak varmı diye herhangi bir kaçaga rastlamadım. Acaba topraklama ile alakalı mı olabilir bu durum yoksa iki farklı kasanın usb portlarini aynı anda tutmaktan dolayı köprülemeden kaynaklı başka bir sorun mu vardır.
  • Değirmen Boğaz kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizin evde topraklama problemi var. Yani evin içerisindeki toprak hattınız toprağa bağlı değil. Sizin evde bir cihazda kaçak var ve bu kacak elektrik toprak hattınız ile toprağa ulaşamıyor. Kacak olduğu durumda, Prizdeki toprak iletkenlerine kontrol kalemi ile baktığınızda kontrol kaleminin lambası ışık verecektir. Kacak olduğu durumda ölçü aleti ile nötr-toprak arasını ölçerek te toprak hattında elektrik olup olmadığını görebilirsiniz.
  • aLeMdAr32 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle sizin tesisatta sorun yok. Kasalar farklı olduğu için çıkışlarında farklı gerilimler üretiyorlar.
    Ortama 3 faz geliyorsa ve cihazlar farklı fazlara baglanmissa bu durumda da sorun yaşanıyor olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.