Şimdi Ara

Yardım Bilgisayar kasasına elektrik geliyor hemen gidiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
28.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün ekran kartımın vidasını biraz daha sıkıştırmak için kasamı açtım vidası biraz gevşemiş onu sıktım sonra tekrar kasamı kapattım aynen yerine taktım. Fakat bilgisayarı açmak için power tuşuna bastığım an bilgisayar çalışmadı. Elektrik kasama geliyor bilgisayar çalışıyormuş gibi yapıyor 1 saniyelik daha sonra kapanıyor entresan kısmı ise power tuşuna bir kere bastıktan sonra hiç basmasamda her 3-4 saniye sonra bilgisayar kendi kendini çalıştırıyo sanki ben power düğmesine basmışım gibi elektrik geliyor kasaya. Kasayı tekrar açtım içinde hiçbir yanık kokusu falan yok. Ben kasanın güç kaynağından şüpheleniyorum ama sizlerede bi danışayım dedim... Yardımlarını bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayara Güç Gelip Gidiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızın kasasına elektrik gelip gidiyorsa, bu can sıkıcı ve endişe verici bir durum olabilir. Neyse ki, bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır.

Nedenler:

• Geçici Güç Kaynakları: Bilgisayarınızın güç kaynağı, anakartınıza tutarsız güç sağlayabilir.
    • Bozuk Anakart: Anakartın hasarlı bileşenleri, elektrik akımına kesintilere neden olabilir.
    • Arızalı Güç Kablosu: Güç kablosundaki hasar veya gevşek bağlantılar, güç akışını engelleyebilir.
    • Bozuk Donanım Bileşenleri: Ram, grafik kartı veya başka bir donanım bileşeni arızalıysa, bilgisayarınıza düzgün güç sağlanmasını engelleyebilir.

• Güç Kaynağını Kontrol Edin: Güç kaynağınızın fanının döndüğünü ve tüm kabloların sağlam bir şekilde bağlı olduğunu kontrol edin.
    • Anakartı İnceleyin: Anakartınızda yanmış bileşenler, şişmiş kapasitörler veya gevşek bağlantılar olup olmadığını kontrol edin.
    • Güç Kablosunu Değiştirin: Hasarlı veya gevşek bir güç kablosu, elektriğin bilgisayarınıza düzgün bir şekilde akmasını engelleyebilir.
    • Donanım Bileşenlerini Test Edin: RAM'inizi, grafik kartınızı ve diğer donanım bileşenlerini ayrı ayrı test ederek arızalı olanı belirleyin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, kalifiye bir teknisyenden profesyonel yardım almanızı öneririz.

Ek İpuçları:

• Bilgisayarınızı temiz ve havalandırılmış bir yerde tutun.
    • Aşırı ısınmayı önlemek için düzenli olarak toz temizliği yapın.
    • Bilgisayarınızı fişten çekmeden önce her zaman uygun şekilde kapatın.
    • Bilgisayarınızda ani güç kesintilerine neden olabilecek aşırı güç tüketen cihazları kullanmaktan kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güç kaynağından olması muhtemel , yalnız bizim arkadaşla beraber başımızdan geçen bi olayı anlatıyım aynen dediğiniz tarzda bişey olmuştu.

arkadaşa yeni pc toplamıştık , tüm parçaları sıfır olarak almıştık. gittim arkadaşa parçaları birleştirmeye. herşeyi güzelce vidaladık taktık vs. herşey tamamdı yani. tek eksik güç kaynağıydı. ekran kartı olarak gtx460 taktık fakat güç kaynağını kasanın içinde gelen üstünde 450w yazan bi güç kaynağına bağladık. deneyelim bakalım bismillah dedik çalıştırdık power tuşuna bastık , elektrik 1 saniyeliğine geldi gitti. 2-3 kez daha denedikten sonra bi yanık kokusu geldi. baktık güç kaynağı yanmış. e normal dedik işte. neyse sonra fatal1ty nin 550w olan güç kaynağından aldık taktık. gene aynı şey, pc açılmıyo. 1 saniyeliğine elektrik geliyo gidiyo falan. parçaların hepsini tek tek söküp benim pc ye tek tek takarak denedik. hepsini ayrı ayrı takınca hepsi çalışıyodu. yani en küçük harddiskine kadar denedik. herşey çalışıyo. ama onun kasaya birleştirince bi türlü çalışmıyodu. daha sonra vatanbilgisayarın teknik servisine gönderdik , sorunu çözdüler.
    sorun çok komik biyerden çıkıyomuş.
    sorunun çıktığı yer şuydu :

anakartı pc kasasına vidalarken , hani anakartın üstünde delikler olur , oraya vidaları yerleştirip kasaya vidalarsın ya. yani o deliklerine amacı budur normalde. içine vida koyar sıkarsın. ama o deliklerden bi tanesini vidalamamız gerekiyomuş. oraya vida taktığımızda kısa devre oluyomuş (gerçi vidaların yanında kauçukmu plastikmi öyle bişey gönderiyolar , muhtemelen kısa devre olmasın diye takmamız için :D ) ama biz o zımbırtıları kullanmadan direk vidaları sıkmıştık. tabi o zımbırtılarıda işe yaramaz diye atmıştık. meğerse o şeyleri kullanıp takmak gerekiyomuş vidaları :D yada hiç vida takmıcaksın o deliğe . kısa devre oluyomuş. böylece öğrenmiş olduk. garip ama nedeni buydu.

sizde isterseniz o vidaları bi gözden geçirin. hiç beklemediğiniz şeylerden dolayı sorun çıkabiliyo.

• Sorunun ekran kartınan olup olmadıgını anlamak için ekran kartını sökerek deneyin.

Ekran kartının ek güç girişini takmayı unutmuş olabilirsiniz , kontrol edin.

Vidayı çok sıktıysanız karta zarar vermiş olabilirsiniz.bu durumda ekran kartı yüzünden anakart kendini korumaya alıyo olabilir
  • Dün akşam harddiski dvd yi ekran kartını rami çıkartıp kasaya sadece elektrik verdim kablosunu taktım yine aynı şey oldu parçalardan olduğunu sanmıyorum aklıma tek power geliyor yada kasanın üstündeki açma kapama tuşlarının kısa devre yapıyor olması bugün bir power alcam öyle denicem inşallah power dandır...
  • hocam anakarta giden bütün güç kaynağı kabloların çıkar, ramleri çıkar ,bios pilini çıkar,gerek yok gibi ama ekran kartını da çıkar biraz bekle 1 2 dk geri tak.
    herşeyin sağlam birşekilde takılı olduğuna emin ol. sonra dene.
  • Sağolun arkadaşlar researcher12 arkadaşımın dediğini yaptım ve sorunum çözüldü çok şükür yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim...
  • çözülmesine sevindim benim bilgisayarıma da aynısı 2 kere oldu anakart sorunu çıktı bilginize.
  • arkadaşlar benimde kasamda aynı sıkıntı var ama benimki biraz degişik kasa arasıra açılıyo tam açılıyo ama açılmayıncada açılmıyo şansmı desem ne desem başka yerde tam güç çalışıyo bnm evimde sıkıntı lı oyun bile açmıyor neden kaynaklanıyor acaba bilen bniri varmı ben elektirik diye düşünüyorum... ne olur bir bilgi verin kasayı da yeni aldım 2,300 tl ye

Geçmişi olmayanı geleceği olamaz NetceY
  • Arkadaşlar konuyu yeniden canlandırdık ama benimde böyle bir problemim var kasayı yeni topladım diyebilirim bi kaç parça haricinde çoğu önemli parça yeni ama gecen hafta Cumartesi günü pc durup dururken kapandı ve hiç açılmadı güç dahi gelmedi bende bütün parçaları sökerek başka bilgisayarda tek tek denedim ve hiçbir sıkıntı göremedim sadece işlemci ile anakartı deneyemedim neyse uzay montaj da denedim masanın üzerinde o şekilde de olmadı sonra bi kenara kaldırdım tüm parçaları aradan 4 gün gecti geçtiğimiz salı akşamı bi deneyeyim dedim masanın üstünde taktım parçaları çalıştırdım ve pc akıl almaz bir şekilde çalıştı sonra kasaya monte ettim tekrar çalıştırdım yine çalıştı bir kaç kere kapatıp açmama rağmen sorunsuz çalışıyordu daha sonra bugün (Perşembe) sabah yine açtım bilgisayarı sonra öğlene doğru dışarı çıkacaktım kapattım ve eve geldiğimde Düğmeye basmama rağmen pc çalışmadı aynı sorun tekrar etti kendi kendine sebebini bir türlü bulamadım ne olur yardımcı olun bana.. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Banada bir yardım eder misiniz arkadaşlar power ledte elektirik geliyor ama hard disk ekran kartı dvd ve power düğmesine elektirik gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kasanıza elektrik 1 2 saniyeliğine gelip gidiyorsa kasanız da kısa devre var demektir. eğer ki kısa devre olmadığından eminseniz priz ve ya kullandığınız uzatma kablosunu değiştirmelisiniz. gelen AC sinyali dengesiz olduğu için güç kaynağınız elektrik sağlamıyor ana kartınıza. dediğim gibi başka priz veya uzatma kablosu kullanıyorsanız başka bir uzatma ile deneyin sorun yüksek ihtimal ile çözülecektir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.