Şimdi Ara

Bilgisayar kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CPU: DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2658 MHz (13.5 x 197)
    Anakart: Asus M3A78
    RAM(x2): Kingston 99U5429-007.A00LF 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
    GPU: ATI Radeon HD 3850 (512 MB)
    PSU: BROSS ATX-350 (350W)
    HDD: SAMSUNG HD502HJ (512GB)
    İşletim Sistemi: Windows 7 Professional
    Kasa: Cooler Master (Kasa içi soğutmam yeterli)

Umarım yeterlidir(Daha fazla detay gerekirse Everest'e bakar söylerim)

Sorunum da şu:

Bilgisayarım sürekli ama düzensiz bir şekilde kilitleniyor. Bazen 2 gün problemsiz çalışıyor ve birden kilitleniyor, bilgisayar hiçbir komuta cevap vermiyor, ben de reset atmak zorunda kalıyorum. Kilitlendikden sonra da çoğunlukla açılması için birkaç kez denemem gerekiyor. Bazen windows açılırken, bazen o ilk bilgisayar açılışında anakart'ın resminin çıktığı yerde, bazen windows açıldıktan 5-10dk sonra kilitleniyor. BIOS menüsünde bile kilitlendiğini gördüm. Hatta bazen bilgisayarı açmak istediğimde fanlar çalışmaya başlıyor ama normalde harddiskten ve diğer parçalardan gelmesi gereken sesler gelmiyor. O durumda ekrana da herhangi bir görüntü gelmiyor. Genellikle ilk kilitlenmeleri gün açık olduktan sonra akşamları oyun oynarkenı yaşıyorum. Fakat bilgisayar 2 gün çalışmayıp da açmak istediğimde de kilitlenebiliyor.

Ayrıca evvelsi gün oyun oynarken ekran karımın çok ısındığını farkettim. Oyuna girer girmez 100°C'yi buldu ve kilitlendi. Daha önceleri bu kadar ısınmazdı. Hatta bir önceki gün aynı oyunu birkaç saat oynamıştım. Oyunlardaki kilitlenmeyi de açıklayayım; Birden görüntü ve ses donuyor. Hemen ardından görüntü bozuluyor ve en son çıksan ses ile alakalı cızzz diye ses geliyor hoparlörden.

Isınmayla alakalı olarak: Tüm fanlar düzgün çalışıyor, CPU ve anakartta ısınma olmuyor.

Enteresan bir durum daha, nadir olmakla beraber bilgisayar bazen çok ufek titreşimlerde bile kilitlenebiliyor. (Örneğin: Kasayı ittirip USB takmak gibi durumlarda.)

Bu sorun son 3-4 aydır devam ediyor. En son driverler yüklü. Kaç kez format attığımı hatırlamıyorum bile. PSU 1 senelik, HDD 2 aylık, diğer parçalar ise 1.5 senelik.

Benim aklıma şu geldi: PSU sonradan bir performans kaybına uğramış olabilir mi? Eğer uğradıysa ve artık sisteme yetersiz geliyorsa bu sorunlara yol açabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaccer -- 25 Ekim 2010; 20:33:40 >

• kılıtlenme anakartından kardesım malesed sanmam psudan olsun o çalışmazsa calışmaz kardesım bak psuya bakmak için biosa gır ordan voltajlara bak bakalım tam gelıyorlarmı bı 12volr 3.3volt var bıde 5 voltvar bunlara bak eher düzgün gelıyorsa voltajlar powerde yoktur ya donma anakartta n yapar ben pc teknık servıscısıyım kardesım
  • Bios güncellemeyi denediniz mi ?
  • Bios güncellemeyi denedim, birşey fark etmedi. Şu anlık bilgisayarım normal bir şekilde açılıyor ama oyuna girer girmez ekran kartım 100C'yi buluyor. Bu soruna da anakartın sebep olması mümkün mü? Şimdi biosten voltajlara bakıcam.
  • Cpu stress test şeklinde yazılımlar var bunlarla bellek ve işlemciyi uzun süre test edin..Deyim yerindeyse yorun.Eğer herhangi bir kilitlenme yoksa ve sadece oyunlarda bu durum varsa ya ekran kartında,ya soğutmasında ya da harici güç girişi varsa güç kaynağında(psu) sorun olabilir belki.
  • Az önce baktım BIOS'a

VCore: 1,280V
    3,3V: 3,280V
    5V: 5,017V
    12V: 11,673V(genelde bu halde ama devamlı 11,738-11,603 arası değişiyor)

Bu değerler normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaccer -- 26 Ekim 2010; 0:27:18 >
  • Yazdıklarının tamamını okumadım ama bende de benzer bir sorun var amd phenom n930 işlemcili notebook kullanıyorum bilgisayar bazen 3 gün hiç sorun çıkartmıyor bazende tak diye kalıyor, gücü kesmekten başka çarem kalmıyor kapatmak için, ben hard diskle alakalı bir durum olabileceğini düşünüyorum benimki için, sende ki durum biraz daha farklı ekran kartın ısınıyor oyun oynarken sorun yaşıyosun bios da güncellemişsin gerçi ama işe yaramamış belki ekran kartında sorun vardır diye düşünebiliriz anakartı düşünmezsek, anakartında da onboard vga varsa harici kullandığın kartı çıkartıp dene bir de bakalım ya da olmadı temin edebilirsen başka bir kart la dene yine aynı sorun varsa anakarttaki donanımlar üzerinde sorun olduğu ihtimali daha da güçlenir kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @jaccer

0 aldığım PSU beni 2 hafta uğraştırdı. Sebebi ise içindeki diotlardan birtanesinin bozuk olmasıydı. Yanlışlıkla elimi deydim PSU'ya dondu. Ufak titreşimler PSU'yu etkiliyordu ve bu sorun makinamı 2 hafta boyunca kilitledi. Psu'yu kastır elinle yada bir cisimle vur hafif. İlla bios'tan olucak diye birşey yok belli ki anlıyorsun bu işlerden. Fakat ben yinede çift ram kullanıyorsan ramlerinin yerini değiştirmeni tavsiye ederim. Umarım işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heckenscutze -- 26 Ekim 2010; 3:07:53 >
  • RAM lerin yerlerini değiştirdim; fakat aldığım sonuçlar sorunun RAM lerden olduğunu kanıtlayamayacak şekilde dengesizdi. Bazen yer değiştirdiğimde açılmıyor sonra eski yerlerine taktığımda açılıor, bazen de ilk bulunduğu yerde açılmazken başka yere taktığımda açılıyordu. Makinayı tek RAM'le de açmaya çalıştım, kilitlenmeler yine oldu.
  • Yeni bir bellek ile deneme yapın birde.
  • 2 tane aynı model HDD'im var ama sadece 1 i bağlıydı. Öbürüyle de denedim aynı sorunlar var.
  • sorun anakarttan ugrasma fazla kardesım benı dınle kondansatörleri değiştir işlemcinin yanındaki sorun düzelicek bilgisayar teknıkerlıgı yapıyorum ben
  • Kardeş sizin bu kilitlenme hatası bu videoda var;
    http://www.youtube.com/watch?v=qn1P6XL2QLM&list=PLBfpIXDX_WGoUeFYUu44fWJxXpFrKAU6x
    Bir sonraki videoda CPU'yu rahatlatmanın pratik ve kolay verilmiş. Çok güzel ve kolay bir yöntem;
    http://www.youtube.com/watch?v=H0S8dN8-Zxs&list=PLBfpIXDX_WGoUeFYUu44fWJxXpFrKAU6x

• Kardeş aynı sorun 250 w lık psu varken bendede oluyordu 500 w bi psu aldım ve şuan hiçbir sorun yok güç kaynağı yetersiz geliyor olabilir
  • laptobumun klavyesi kitlendi tuşlara basınca tuş sesi geliyo ama yazmıyor ne yapmalıyım bilgisi olan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.