Şimdi Ara

Bilgisayar kısa devre oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
3
Favori
5.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Inşallah 3 tane forum sitesinde açık hadi bakalım yarın veya bugün götüreceğim bilgisayarı toplattigim internet kafeye iyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa devre olduysa ve güç kaynağı çalışıyor ise anakartdadır sorun. Muhtemelen üzerindeki basit bir bileşen veya sigorta gitmiştir. Tamiri çok da zor olmaz.

• Valla mı inşallah öyledir ya

• quote:

Orijinalden alıntı: NureddinCan

Inşallah 3 tane forum sitesinde açık hadi bakalım yarın veya bugün götüreceğim bilgisayarı toplattigim internet kafeye iyi geceler
    iyi geceler kardeşim. haberdar edersin durumdan.
  • Edeceğim çünkü benim yaşadığım durumu yasayan çok insan var videosunu bile çekerim yaptıklarında

• nsallah düzelir sıkma canını istersen herseyi sök bastan toplarmis gibi tak ya da internetten arastirip anakart modelini yazarak jumper yapmayi ogrenebilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya da hic zorlama yarın internet kafeye götür bakalım haberini bekliyorum iyi geceler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NureddinCan N kullanıcısına yanıt
    Power Sw ,reset Sw yerini değiştirmiş olabilirsin;aşağıdaki videoya bakıp bir kontrol edermisin

• Anakartı başka psu ile denemen lazım.

Yeşil siyah birleştirip çalıştırabilirsin ama avometre ile voltajları okuman lazım. Psu'nun zarar göreceğini sanmıyorum.

Mümkünse anakart biosunu resetlemen lazım ama power basınca hiç tepki gelmiyor sanırsam.

Peki koku var mı?

POWER SW pinlerine bi tornavida değdirmen lazım. Anakart kitapçığında karşılık gelen pinlere bi bak istersen.
  • Anakarttaki bütün PSU kablolarını sök bi 5 dakika bekledikten sonra 12Vluk güç girişini tak bilgisayarı çalıştır. Çalışıyorsa kapat bütün PSU kablolarını tekrar yerine tak.
  • PSU bağlantılarını tamamen ayırıp soketten kısadevre yaptırarak bağımsız çalıştırmayı dene PSU içerisinden bir sıkıntı da olabilir.
    Ben daha önceden çok kez anakartta ve bağlantılar üzerinde hatalar ve kısa devreler yaptım. Her defasında aniden kapandı fakat kısa devreyi düzelttip kapat aç yaptığımda sorunsuz açılıyordu cihaz.
  • Hard disk hariç anakart üzerinde her yere mıknatıs gezdirmeyi ya da her yerin yakınına kıvılcım çakmayı dener misin? Düşük voltajlı çalışma sorunu yoksa kısa devre anakartta statik elektriklenme yapmış olabilir.

• Liquidly L kullanıcısına yanıt
    Oncelikle guc kablosunu cekip power tusuna 10 15sn basili tutmayi dene duzelmezse bunu denersin.

• Şimdi öncelikle PSU dan anakarta giden tüm kabloları sök HDD dahil
    ondan sonra eline bi ataç al ataçı aç PSU fişe tak
    Psu dan anakarta gelen ekteki resimdeki işaretlediğim gibi atacın bir ayağını 3 diğer ayağını 4. yere sok
    Bilgisayar kısa devre oldu

PSU çalışmaya başlıycak ama hangi 3 ile 4 u deneyerek bulman lazım psu çalışmay başlarsa fişini çek bütün bağlantıları yap

Bilgisayar kısa devre oldu

eğer hala bir gelişme olmuyorsa

başka bir psu ile dene olmazsa anakart ı en yakın tamirciyer götür :)

• Psu çalışıyor demiş zaten.

Sorun anakart gibi duruyor.

Anakart üzerindeki bütün bağlantıları sök. Sonra güç kablolarını geri tak. Ama USB kasa bağlantılarını takma. Güç tuşu bağlantısı falan da sökülü kalsın. Bir tornavida ile iki güç pinini birleştirerek gücü açmaya çalış.

Olmazsa kabloları sök, prizden çek üç gün bekle

Aynı hatayı yapmıştım, USB girişine taktığım Wi-Fi alıcı yanmıştı. Kasa çalışmadı, her şeyi söktüm uzay kasa yaptım yine tık yok. Üç gün sonra denedim hiçbir şey olmamış gibi çalıştı

• Deneyeceğim arkadaşlar yeşil siyah şeyini yaptım sorunsuz çalışıyor psu 750w+85 tek kabloya yanacaksa hicbir şey demem yani şimdi tüm güç bağlantılarını hdd dahil sökeceğim

• Koku yok normal bir şekilde gitmişti tornavida değdirince tepki alamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

Şimdi öncelikle PSU dan anakarta giden tüm kabloları sök HDD dahil
    ondan sonra eline bi ataç al ataçı aç PSU fişe tak
    Psu dan anakarta gelen ekteki resimdeki işaretlediğim gibi atacın bir ayağını 3 diğer ayağını 4. yere sok

PSU çalışmaya başlıycak ama hangi 3 ile 4 u deneyerek bulman lazım psu çalışmay başlarsa fişini çek bütün bağlantıları yap

eğer hala bir gelişme olmuyorsa

başka bir psu ile dene olmazsa anakart ı en yakın tamirciyer götür :)
    Şimdi söktüm tüm kabloları psu nun arkasındaki kablo duracak değil mi

• Reis fisi çektim çalışırken normalde kapandığı gibi kapanmadı sanki daha uzun süre durdu şimdi tekrar bağlantıları yapıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.