Şimdi Ara

bilgisayar konusunda cahilim toplamama yardımcı olabilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde ki bilgisayar son nefesde atrık biraz sağlam bir bilgisayar toplamak içinde maddi olarak biraz zamana ihtiyacım var
    bu dönemi boş geçirmemek ve elimde olan para ile ufaktan bir sistem toplamaya başlayarak en azındanda ilerde ki parçaları alana kadar beni idare edebilecek bir kasa yapmak istiyorum. teknolojiyi çok fazla takip edemediğim için sizlerden bu konuda yardım istiyorum

ekran kartı esas işlemci ve belleğin bi kısmını ilerleyen dönemlerde almayı düşünüyorum uyumluluktan pek fazla anlamadığım için aşağıda en azından örnek olsun diye alacağım parçaların nasıl olabileceği konusunda fikir vermesi için yazdm benm için şu aşamada esas olan anakarta biraz yatırım yapmak işlemciyi geçiçici olsun diye biraz zayf tutuyorum onun için kısacası 8 10 ay sonra çöp olacak şimdi önereceğiniz işlemci

işlemci

Intel Skylake Pentium G4400 3.3GHz 3MB Cache LGA 1151 İşlemci

anakart

Asus PRIME Z270-A 3866Mhz OC DDR4 ATX Anakart

bellek

Kingston DDR4 8GB HyperX Fury 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FB/8)

• Daha sonra çöp olacak sistemi niye topluyorsunuz ki.Max. bütçe belirtin en iyi sistemi toplayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Daha sonra çöp olacak sistemi niye topluyorsunuz ki.Max. bütçe belirtin en iyi sistemi toplayalım.

çöp olacak olan işlemci sadece bütce 1700-1800 civarı işlemciyi geçici olarak alacam anakart uyumlu olsn şimdilik diye
    bu bütçe içinde anakart 8gb bellek ve işlemci alacağm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Daha sonra çöp olacak sistemi niye topluyorsunuz ki.Max. bütçe belirtin en iyi sistemi toplayalım.

şimdilik anakart işlemci(geçici) ve ram alacağım ilerde bi rem daha ekleyip i5 serisinden bi işlemci ve ekran kartını ekleyeceğim.
  • genc2058 kullanıcısına yanıt
    bilgisayar konusunda cahilim  toplamama yardımcı olabilecek var mı ?
    çok yanlış oldasın z270 anakart alıp i5 işlemci almak çok saçma
    z270 anakartı hakkı i7 6700k veya i7 7700k dır bunları alamayacaksan.
    i7 7700 al b250 de anakart al yoluna bak.
  • Şu an bütçeniz ne kadar? Yaklaşık ne kadar bir süre sonra ne kadar bir bütçeyle sistemi güncellemeyi düşünüyorsunuz? Elinizdeki sistem nedir?
  • Seviye belli değil. Bütçe de belli değil. İşlemci i5 tamam da ekran kartı ne seviyede olacak? i5 alıyorsanız rx 480 alacağınızı varsayıyorum. Bu şekilde yapılacak mantıklı bir sistem b250 bir ana kartla 2400 mhz cl15 bir ram ve i5 7500 almak olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

çok yanlış oldasın z270 anakart alıp i5 işlemci almak çok saçma
    z270 anakartı hakkı i7 6700k veya i7 7700k dır bunları alamayacaksan.
    i7 7700 al b250 de anakart al yoluna bak.

i7 de olabilir tabi onun için anakart sağlam olsun diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Şu an bütçeniz ne kadar? Yaklaşık ne kadar bir süre sonra ne kadar bir bütçeyle sistemi güncellemeyi düşünüyorsunuz? Elinizdeki sistem nedir?

1700 1800 tl bütçe var 8-10 ay sonra sistemi güncelleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Seviye belli değil. Bütçe de belli değil. İşlemci i5 tamam da ekran kartı ne seviyede olacak? i5 alıyorsanız rx 480 alacağınızı varsayıyorum. Bu şekilde yapılacak mantıklı bir sistem b250 bir ana kartla 2400 mhz cl15 bir ram ve i5 7500 almak olur.

bütceyi yazmıştım yorum da kaçırmısınız sanırım 1700-1800 civarı bi bütce seviye içinde her zaman bi bilgisayar alınmıyo 10 sene beni götürecek gelecek teknolojilere açık olsn istiyorum anakart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genc2058

quote:

Seviye belli değil. Bütçe de belli değil. İşlemci i5 tamam da ekran kartı ne seviyede olacak? i5 alıyorsanız rx 480 alacağınızı varsayıyorum. Bu şekilde yapılacak mantıklı bir sistem b250 bir ana kartla 2400 mhz cl15 bir ram ve i5 7500 almak olur.

bütceyi yazmıştım yorum da kaçırmısınız sanırım 1700-1800 civarı bi bütce seviye içinde her zaman bi bilgisayar alınmıyo 10 sene beni götürecek gelecek teknolojilere açık olsn istiyorum anakart.

10 sene mi? öyle bir sistem toplanamaz 10 sene çok uzun bir süre 10 sene için de bilgisayarlar çıkar şuan 20 000tl lik sistem toplasan bile 10 sene sonra o sistem çöp olur.
    şöyle düşün 2007 deki en kral sistem şuan çöp. ki her geçen yıl teknoloji 2 katı büyüyor. yani 10 sene sonra DNA veya kuantum bilgisayarı falan kullanılır olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: genc2058

quote:

10 sene mi? öyle bir sistem toplanamaz 10 sene çok uzun bir süre 10 sene için de bilgisayarlar çıkar şuan 20 000tl lik sistem toplasan bile 10 sene sonra o sistem çöp olur.
    şöyle düşün 2007 deki en kral sistem şuan çöp. ki her geçen yıl teknoloji 2 katı büyüyor. yani 10 sene sonra DNA veya kuantum bilgisayarı falan kullanılır olacaktır.

10 sene sonra dna kuantum u kullanmak değil onu takip edebilecek bi sistem zaten son 1 yıla kadar kullandığım sıkıntısız götürüyordu beni ve 2009 da toplamıştım anlatabildim mi
    uzaya çıkabilmek değil en azından o zaman uzaya çıkanların nasıl çıktını görwebilecek bişey olur :)

ben diyeceğimi dedim boşuna 10 yıllık planlar yapmayın 3 er veye 5 er yıllık planlar yapın.
  • ben ederim özelden gel
  • quote:

ben diyeceğimi dedim boşuna 10 yıllık planlar yapmayın 3 er veye 5 er yıllık planlar yapın.

Hocam bırakın 3-5 yılı güncel teknoloji için konuşuyorum 2 yıl bile fazla oldu.

Her sene daha ucuza çok daha iyi performans veren ürünler çıkıyor.

10.000TL param olsa günümüzde güncel uygun parçaları alır 2 sene sonra tekrar güncellerim şahsen.
  • Ana karta 2 bin lira vermeniz omrunu 10 yil yapmaz. Onemli olan desteklesigi islemci soket yapisidir. Intel de 2 yilda bir soket yapisini degistiriyor zaten. Uzun yillar gotursun istiyorsaniz ryzen 1700 + b350 3200 mhz ram destekleyen b350 ana kart + 3200 mhz ram alin. Butceyi zorlamaniz gerekecek ama uzun omur anca amd den cikar. Uzun yillar ayni soket yapisini kullanacak cunku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.