Şimdi Ara

Bilgisayar M2 SSD' yi Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, bugün bilgisayarımla oyun oynarken elektrik kesintisi yaşadım. Sık sık elektrik kesintisi yaşadığım için ilk başta dert etmedim ama bilgisayarı açtığım zaman bilgisayar çok ciddi anlamda kasmaya başladı 5-10 saniyenin ardından windows error verdi ve bilgisayar kapandı. Açmaya çalıştığımda ise kendiliğinden bios ekranına attı ve devam etmeme izin vermedi. Tekrar tekrar denememe rağmen değişen bir şey olmadı ve sonradan fark ettim ki bios benim m2 ssd mi görmüyormuş. Çözüm yolu bulamayınca ben de format attım ve windowsu hdd ye kurdum. Kurulum işlemlerini tamamladım ama ssd yi hala çalıştıramadım. Bu arada ssd nin kendi ışığı yanıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Hdd'yi söküp, sadece ssd bağlı olacak şekilde deneyin. Olmazsa bir de bios pilini çıkarıp yine sadece ssd olacak şekilde deneyin.

• Bios’u fiziksel olarak sıfırlamayı dene. Uygulanışına Youtube’dan bak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Uzun bir uğraş sonucunda dediğinizi yaptım ama işe yaramadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam denedim ama olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamochira

Hocam denedim ama olmadı.

SSD’nin kendisi hasar görmüş olabilir. Bilgisayarcıya götür. Harici bir SSD takıp denesin. Gerekirse Sata 2.5 inç SSD kullanırsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elektrik kesintileri ssdlerin en büyük düşmanıdır malesef , çabuk bozulmalarına sebep olur. Bazen belirsiz kez dayanırlar bu duruma, bazen de çabuk son nefeslerini veriyorlar.

Hdd ler yavaş olmalarına rağmen dayanıklılık konusunda daha başarılılar.

Hiç bir türlü çalışmıyorsa ssd garantisi varsa servise gönderin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M2 Ssd ye Windows Kuramıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.