Şimdi Ara

Bilgisayar Montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfırdan bir sistem kurucam ama bazı sorularım var.

1-Tüm sistemi montajladıktan sonra sistemin düzgün montajlandığını test etmek için bilgisayarı çalıştırmadan önce bilgisayarcılarda test için herhangi bir makine yada ona benzer birşey var mı ? (sistem yanlış montajlandıysa sistemi yakmamak için)

2-Sistemi çalıştırdıktan sonra biostan ne ayarlarının yapılması lazım ve işletim sistemi bildiğimiz formatlama şekli ile mi kuruluyor.

3-Sıfırdan Sistem Montajlarken mutlaka dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir düşüncelerinizi almak isterim.

• 1 sıstemın duzgun montajlandıgını denetlemek ıcın bı makına yok bılen adam gozu kapalı yapar

2 calıstırdıktan sonra bıostan yapman gereken tej sey dvd rom u bırıncıl baslangıc olarak secmen

3 bence bu ısı ılk defa yapacaksan bılen bırısı eslıgınde yapman yararına olur
    cunku bılen adam bı sorunla karsılasırsan nereye mudahale etmesı gerektıgını bılır
  • Yardımcı oluruz dostum zaten zor birşey yok bi anakart birde ekran kartı gerisi kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

1 sıstemın duzgun montajlandıgını denetlemek ıcın bı makına yok bılen adam gozu kapalı yapar

2 calıstırdıktan sonra bıostan yapman gereken tej sey dvd rom u bırıncıl baslangıc olarak secmen

3 bence bu ısı ılk defa yapacaksan bılen bırısı eslıgınde yapman yararına olur
    cunku bılen adam bı sorunla karsılasırsan nereye mudahale etmesı gerektıgını bılır

sistemin düzgün montajlandığını değilde , çalıştırmadan önce sistemi yakmamak için bir kontrol var diye biliyordum aklımda kalmış öyle bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadecefatih

Yardımcı oluruz dostum zaten zor birşey yok bi anakart birde ekran kartı gerisi kolay

ben bütün montaj işlemini eksiksiz yaparım aklımı kurcalayan tek nokta güç kaynağından çıkacak olan kabloları anakart üzerinde olması gereken soketlere bağlamak bunun içinde anakart kitapçığından bak diyceksiniz ama ingilizcem yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: socvery

quote:

Orijinalden alıntı: sadecefatih

Yardımcı oluruz dostum zaten zor birşey yok bi anakart birde ekran kartı gerisi kolay

ben bütün montaj işlemini eksiksiz yaparım aklımı kurcalayan tek nokta güç kaynağından çıkacak olan kabloları anakart üzerinde olması gereken soketlere bağlamak bunun içinde anakart kitapçığından bak diyceksiniz ama ingilizcem yok :D

Anakarta giden zaten iki soket ucu vardır.
    Biri baya uzundur eşi benzeri olmaz. direk görür görmez takarsınız. Diğeri ise işlemcinin yanında bulunur genelde. 4pinlidir (kare tipindedir).
    Anakarta güç kaynağından yapabileceğin bağlantılar bu kadardır. Her ikisinide yanlış yere yanlış şekilde takma imkanın yoktur.

Power Butonu Reset Butonu HDD Led Power Led gibi bağlantılar anakart kitapçığında resimli bir şekilde anlatılır.İngilizceye hiçbir şekilde gerek yok bence.

Not 1: Anakartı işlemciyi yakmak hiçte sanıldığı kadar kolay değildir.
    Not 2: En büyük yanlış olan şey korkmaktır. Korku olduğu sürece hep yanlış yapılır.(Yada öyle sanılır.)

Bileşenlerinizin resimlerini internetten doğru bi şekilde bulup koyabilirseniz size daha ayrıntılı yardımda bulunabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmirde bilgisayar toplama????
    20 yıl önce açıldı
    laptop klavyesi montajı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.