Arkadaşlar çok kararsız kaldım. Kimi geliyor bilgisayar müh. çok var iş bulamazsın diyor, kimi de mimarlık dersler acısından çok zor ve iki hafta da bir maket yaparsın 100 -150 lira tutar diyor. Sizinde düşüncelerinizi alabilir miyim?
ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Bluepower
ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum
up
quote:
Orijinalden alıntı: HellSinG_AlucarD
up
Alıntıları Göster
bence 4 seneyi çek mimarlığa gir, iyi para var
quote:
up
Alıntıları Göster
Kesinlikle bilgisayar mühendisliği
quote:
up
Alıntıları Göster
ya of bu meslek seçimi mimarların iş bulması daha kolay
quote:
up
Alıntıları Göster
Mimarlık tabiki. Zor olabilir biraz bilemem ama o maket işleri bilgisayardada halledilmesi gerek artık bildiğim kadarıyla.
bilgisayar Mühendisliğinin adı var artık sadece. Bilgisayar Müh. gitsen yine dipsiz kuyu olduğundan içinden bölüm seçiçeksin. Bunlarda artık Bilgisayar Müh. dalı altında olmadan açıldı. Yazılım Mühendisliği. Bilişim Sist. Tekno. vs. vs.
Bilgisayar mühendisligini seç bro... Sen kmseye bakma en baba mühendislik dalidir bence... İhtiyac olmasaydı kontejanı en fazla artan sayisal program olmazdı
quote:
Orijinalden alıntı: canberk3113
Bilgisayar mühendisligini seç bro... Sen kmseye bakma en baba mühendislik dalidir bence... İhtiyac olmasaydı kontejanı en fazla artan sayisal program olmazdı
Alıntıları Göster
Öncelikle yorumlarıınız için teşekkürler. Mimarlıkta maket yapılıyor mu hala ve yapılıyorsa ne kadar zamanda bir yapılıyor ve genel olarak fiyatları nedir? şimdiden tşk.ederim iyi forumlar
quote:
Öncelikle yorumlarıınız için teşekkürler. Mimarlıkta maket yapılıyor mu hala ve yapılıyorsa ne kadar zamanda bir yapılıyor ve genel olarak fiyatları nedir? şimdiden tşk.ederim iyi forumlar
Alıntıları Göster
up
quote:
up
Alıntıları Göster
kızsan mimarlık erkeksen inşaat mühendisliği
quote:
Orijinalden alıntı: semih_efendi
kızsan mimarlık erkeksen inşaat mühendisliği
Alıntıları Göster
Mimarlık okuması gerçekten çok zor olan bir bölüm. Uykusuz gecelere hazır olman lazım. Bilgisayar mühendisliğine gelirse bence çok kötü bir üniversitede okuma bunu. İkisinin iş imkanını bakacak olursan ben bir ayrım yapamıyorum ama bana göre mimarlık daha iyidir. Karizmasından tut kazacağın paraya göre daha iyidir yani. Ama şunu diyemem bilgisayar mühendisleri işsiz kalır diye. Bunlar da yeni mezun olunca ortalama 1 milyara yakın maaşla başlıyorlar. Kendini gösterince elbette yükseliyor aldığın maaş. Ama ben bu meslekte de iş sıkıntısı olacağını sanmıyorum.
Bence iki bölüm de çok iyi. Hangisine ilgin,yeteneğin varsa onu seç.
quote:
Orijinalden alıntı: ArkandayIM
Mimarlık okuması gerçekten çok zor olan bir bölüm. Uykusuz gecelere hazır olman lazım. Bilgisayar mühendisliğine gelirse bence çok kötü bir üniversitede okuma bunu. İkisinin iş imkanını bakacak olursan ben bir ayrım yapamıyorum ama bana göre mimarlık daha iyidir. Karizmasından tut kazacağın paraya göre daha iyidir yani. Ama şunu diyemem bilgisayar mühendisleri işsiz kalır diye. Bunlar da yeni mezun olunca ortalama 1 milyara yakın maaşla başlıyorlar. Kendini gösterince elbette yükseliyor aldığın maaş. Ama ben bu meslekte de iş sıkıntısı olacağını sanmıyorum.
Yorumun için teşekkürler. Mimarlıktaki maket olayında bilgin varmı peki?
quote:
quote:
Projelerin o kadar pahalı olacağını zannetmiyorum.O kadar mimarlık öğrencisiyle konuştum hiç biri bahsetmedi bundan.Bende mimarlık düşünüyorum %50 burslu olabilir.Sıralaman kaçtı?
quote:
Orijinalden alıntı: Fata1ty
quote:
quote:
Projelerin o kadar pahalı olacağını zannetmiyorum.O kadar mimarlık öğrencisiyle konuştum hiç biri bahsetmedi bundan.Bende mimarlık düşünüyorum %50 burslu olabilir.Sıralaman kaçtı?
Alıntıları Göster
Hangi üni.leri yazacağın da önemli..?
quote:
Orijinalden alıntı: 00FFCC
Hangi üni.leri yazacağın da önemli..?
Alıntıları Göster
Lefkeye gidecegim arkadaşlar.
quote:
Lefkeye gidecegim arkadaşlar.
Alıntıları Göster
mimarlık neden zor? nesi zor? sırf mimarlık için seneye girmeyi düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: bruft_
Çalışmazsan hepsi zor arkadaşım.Çalışırsan hepsi kolay.Zorluk kolaylık görecelidir.Kimsenin lafına bakma.
quote:
Orijinalden alıntı: Fata1ty
quote:
Orijinalden alıntı: bruft_
Çalışmazsan hepsi zor arkadaşım.Çalışırsan hepsi kolay.Zorluk kolaylık görecelidir.Kimsenin lafına bakma.