Şimdi Ara

Bilgisayar Müh. Öğrencisinden Tüm detaylarıyla Macbook / Osx İncelemesi / Rehberi 28mart2016 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
9
Favori
4.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Konuyu sen açsaydın , naptın ya parçaladın :) whatsapp indirdim 1 ay sonra 1 euro dedi belki alırım . Ön izleme olayında ben aynı anda bir den fazla görüntüyü seçip açtığımda sırayla gidiyor ama win de galiba her hangi bir görsele bastığınızda o klasörün tamamı yön tuşları ile seçilip gösteriliyor bizde manuel seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 9 Mayıs 2016; 16:52:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    hocam 8. madde için; klasördeki toplu resim dosyaları var diyelim. Bir tanesini seçip "SPACE" tuşuna basarsan bir kere, önizleme açılıyor. Ve aşağı yukarı(yada sağa sola ok yönleriyle) klasördeki tüm resimleri açmadan gezebilirsin. Hatta sadece resimler değil. txt dosyalarının içeriğini görmek içinde kullanabilirsin.... Bu özelliği çok güzel. Nasıl gözünden kaçar bu (Şaka tabiki)

Ben windowsa geçince çoğu zaman space deyip öyle bekliyorum. Deneyip alışınca on numara bağımlılık yapıyor.
    NOT: safaride küçük bir ayarla mouse ile link üzerinde durup space bastığınızda, önizleme penceresinde sayfa açılıyor. bu özelliği gerçekten çok kıymetli.

ekleme: 15. madde için; keychain neden kullanmıyorsun? girdiği wifi ağın şifresi, safariden açtığın herhangi bir forumun giriş(login) bilgileri.. vs hepsine ulaşabileceğin bir yer. Hatta iphone/ipad varsa bilgisayardan kaydettiğin web sitelerin şifrelerini tekrar girmene gerek yok. direk telefonundan çıkıyor. Keychain varken herhangi bir şifre yönetici programına ihtiyaç duymadım...

(dediğin uygulama ne kadar başarılı bilmiyorum. Videonu izlemedim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 18 Mayıs 2016; 16:02:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

hocam 8. madde için; klasördeki toplu resim dosyaları var diyelim. Bir tanesini seçip "SPACE" tuşuna basarsan bir kere, önizleme açılıyor. Ve aşağı yukarı(yada sağa sola ok yönleriyle) klasördeki tüm resimleri açmadan gezebilirsin. Hatta sadece resimler değil. txt dosyalarının içeriğini görmek içinde kullanabilirsin.... Bu özelliği çok güzel. Nasıl gözünden kaçar bu (Şaka tabiki)

Ben windowsa geçince çoğu zaman space deyip öyle bekliyorum. Deneyip alışınca on numara bağımlılık yapıyor.

Merhabalar

Hocam space tusunun ozellıgınden haberım var. Ancak orda su sekılde bır bug var. Bır sıra halındekı fotograflarda en sona gelınce asagı ınmek ıcın asagı okunu kullanmak gerekıyor ve bu asagıdakı sıranın son resmıne sızı ındırıyor. daha sonra ıse gerı okuna basmak gerek. Yanı bu sekılde cok saglıklı degıl. 7 - 8 resımlı klasorler ıcın yaparsınız ancak 100 den fazla resmın oldugu bır klasorde sıkıntı yaratıyor.

Benım anlattıgım yontem ıse dogal wındows yontemı. Klasorun basındakı resımden sonundakı resme kadar tek yon tusu ıle gıdebılırsınız.

• berkans kullanıcısına yanıt
    anladım. Ben klasörün görünümünü listeleme şeklinde olduğu için tüm dosyalar alt alta geliyor. oradan aşağı oka basarak son dosyaya kadar gidebiliyorum. Ama klasör görünümde aşağı sağa sol vs uğraşıyorsun doğru...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

anladım. Ben klasörün görünümünü listeleme şeklinde olduğu için tüm dosyalar alt alta geliyor. oradan aşağı oka basarak son dosyaya kadar gidebiliyorum. Ama klasör görünümde aşağı sağa sol vs uğraşıyorsun doğru...

Liste gorunumude bır yontem ama bu sefer fotografların sadece adını goruyorum dolayısıyla benım ıcın saglıklı degıl. Bu anlattıgım yontemle hıc bır sıkıntı kalmadan onızleme yapabılırsınız.
  • Selamlar. 2 ay önce aldığım 2011 model MacBook Pro dan çok memnunum. Temiz kullanılmış ve henüz pil devri 108 de. Herneyse alırken bana satan arkadaşın söylediği ekranın sol alt kısmında hafif bir bükülme olması. 2 aydır kullanıyorum .Bugün büküğü doğrultmaya çalişirken telefonun flaşı ile çok dikkatli şekilde bakmam gerekti ve ekranda sol alt tarafta panel ile lcd arasında beyaz iplik gibi parlayan birşey farkettim ve bunun LCD nin etrafını çevreleyen o madde olduğunu anladım.Yani sanki LCD sağa 0.2 mm de olsa kaymış gibi. Çünkü her LCD de kenarlarda 0.5-0.7 mm kadar olan o koyu siyahlık sol tarafta azıcık fazla. Bu da bana ekran acaba düşmeden dolayı kaydı mı düşüncesi aşıladı ama dedim ki kendi kendime eğer ekran kaymış olsa sallayınca sağa sola kayar ya da ses gelir .Çok sağlam durduğu belli.Macbook ekran açılış videolarını izledim ve ekran vidalı .Yani ya kırılır ya da sabit kalıt ki sabit sağlam bir şekilde zaten.Takdir edersiniz ki esnek birşey değil. Acaba fabrikasyonel bir durummudur? Yani fabrika montesi mi böyle. Şimdi atkadaşlar dostlar Allah rızası için kendi MacBook una bakıp dikkatlice ekranda bu şekilde sorun olup olmadığına bakabilecek bir hayırsever varmı acaba ? Yardımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum.

@elkarun
    Bu mesaja eklenen görseller:

Bilgisayar Müh. Öğrencisinden Tüm detaylarıyla Macbook / Osx İncelemesi / Rehberi 28mart2016

• 52SaKoCaN52 5 kullanıcısına yanıt
    led ekranlardaki ışık sızmasından mı bahsediyorsun ? oysa olur öyle şeyler. Ekran panelini çevreleyen kısım falan değişirse belki sızma giderilebilir. Her türlü ekran paneli kenarlardan sızma yapabilir. Yapmaması daha iyi ama yapmasıda çok problem değil. Led panellerse arkada beyaz bir led olur panele parlaklık verir ufak açıklardanda aynı şekilde sızma yapabilir.Ekran parlaklığını 0 yaptığında o da kapanır ekranla birlikte.

• merhaba . tam olarak ilik yansıması değil. flaş ile baktığım için telefonun ışık yansıdı. o kısım tahminim ekranın kenarı değil de ekranı çevreleyen bir madde. diğer tarafta yokken bu tarafta olması darbeden dolayı mı oldu diye düşündürüyor ama diyorum ki darbeden olsa kırılır. vidalarla sabitlenmiş sonuçta. ekranın kayma şansı yoktur tahminim

• yazı çok güzel . yarısına kadar okudum daha sonra tekrar okuyacağım. teşekkürler.

bu arada 1999 dan beri bilgisayarım var. 12-13 sene önce microsoft ergonomic klavye ve mouse seti aldım. ortadaki düğmeleri enine daha geniş. bu sayede iki elim kalvyede iken bileklerimbirbirinden uzak ama iki elimin parmakları birbirine daha yakın. acayip güzel birşeymiş. o yüzden bu macbook ta özlemini çektiğim birşeylerden biri bu. ama istersem o klavyeyi buna takarım sonuçta hiç bir notebookta o olay yok )))

ne kadar sıkıntılı olsada yazması güzel. ışıklı klavye güzel.

onun dışında dosya transferi yaparken win10 daki gibi bilgi vermiyor. hem iyi hem kötü. sadelik açısından iyi.

nun dışında en aptal şey. resme tek tıklayınca exif bilgileri ile iglili hiç bir bilgiyi status barda vs göremiyorsun yada ona göre sıralama yapamıyorsun tek tek özelliklerine girmen lazım. ( win7 de bu olay süperdi win10 ile bozuldu. )

onun dışında mac tecrubesi windowsa göre beni daha çok mutlu etti. beni daha düzenli olmaya zorluyor bu mac.

• Mac iyi tasarlanmış bir ofis gibidir ; Bu filmlerde gördüğümüz 5.cadde new york ofisleri gibi düşünün içerisinde mühendislerde 27 lik imacler yanında 15 lik macbooklar , diğer departmamlarda 15 lik 13 lük mac ler ,ipad ler , satışta ve bazı ek mühendislik işlerinde iki yakada da olmak için müthiş dell kasalar ve monitörler. O monitörleri bir arada tutan laptoptan pahalı ama o iş için en iyisi olan aparatlar ( kısaca sistem dell). Ferah tavan yüksekliği, cam cephe ofisler , etrafta büyük porselen vazolarda çiçekler , kendini işine vermiş çalışanlar , okul sırası gibi değilde çalışanların birbirinin sırtını görmek yerine yüzünü gördüğu veya sırtsırta verdiği , yan yana oturduğu ofisler gibidir. Bu saydığım havayı ( ortamı ) tek başına evinde yaşatır insana :) apple ın tricklerinden birisir bu zaten bu tarz farkları durumları olmasa bu derece satamaz bence.

• Hocam elinize emeğinize sağlık, çok güzel ve kaliteli bir paylaşım olmuş, fakat sizinle bitşey paylaşmak istiyorum, bendeki mac kapanıp birdaha açılmadı, açma kapama tuşuna basınca klavye ışıkları saliselik yanıp sönüyor birşey olmuyor, her basmam da bu şekilde, sizce sorun ne olabilir? Bana güç kutusundan yapabilir dendi.. Model A1076

• merhaba hocam öncelikle cidden muhteşem bi konu olmuş
    iki soru sorucam size ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ve bilgisayarım teklediği için mac düşünüyorum
    1-)eğer tamamen mac almaya karar verirsem sizce kulaklık hediyeli mcp yu şimdi mi almalıyım yoksa bi kaç ay bekleyip yeni çıkan mcp mu almalıyım
    2-)illa mac mi al dersin yoksa yeni dell veya lenovoların ultrabook larına mı bak dersin çünkü dell le lenovo nın bazı modelleri hem gaming hem de ultrabook özelliği gösteriyor

fiyatı çok yüksek olduğu için baya bi muallaktayım aslında o yüzden bi yardımcı olursan sevinebilirim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.