Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisiyim soruları alayım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
7
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

quote:

Orijinalden alıntı: Dahi Hazretleri

quote:

Orijinalden alıntı: 58zara

1-1,5 alman seninle alakalı bir şey.Benim yurttan tanıdığım 4.sınıf öğrencisi abim 2 bin lira maaş alıyor şuan daha bitirmedi bile

2 bin mi?Hadi canım,olur mu öyle şeyDalga mı geçiyorsun dostum,arada alt üstü 500 kağıt fark var.Sanki 20 bin kazanıyor

3Bin tl alan arkadssim var suan 3. Sinifi bitirdi 4. Sinifta ayrica is yeri masterinida odemeyi teklif etmis ama cocuk dahi tabii. 1. Sinifin sonundan beri ekstra burs aliyor o bursla araba aldi suan kendine.

Hangi universite, bu arkadaslar hakkinda biraz bilgi verir misin?

Bilkent. Ama o cocuk anormal birsey zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Hangi programlama dillerini öğrendin? Diller dışında ne öğrendin? Eğitim dili İngilizce miydi Türkçe mi?

Valla birader,Html,css,javascript birde c++ öğrendim.Onun dışında veri tabanı yönetimi,görüntü işleme teknikleri vs.Gerçi çoğunu kendi emeklerimle öğrendim.İngilizce aldım

Önemli olan odtü modtü değil. Başkentte okuyorum 3d yazıcı yazılımını biliyorum şuan amerikadayım ve türkiyeye geldiğim anda 20 milyarla işe başlıcam. şimdi millet yazacak he hadi ordan diye 3d yazıcı neymiş araştırsınlar bi . dünyada kaç kişi biliyormuş yazılımını onuda araştırsınlar. neyse bu kadar artistlik yeter

• 7 yıllık tecrübesi olan bilgisayar mühendisiyim varsa sorularınız ben de alabılırım arkadas daha yenı mezunmus tecrubesı azdır :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Bilgisayarı nasıl açabilirim

Start tuşuna bas biraderim..

Sen baya biliyon ha...
    Gerçek soru kendi işini kuramayacak olana tavsiye edermisin.

• ytuden mezun olarak 1-1.5 teklif etmeleri az geldi mesela yildizda arkadaslarim var adamlar yazlari staj goruyorlar basini kasiyacak vakitleri yok sende boyle her yaz staj gordun mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut777

7 yıllık tecrübesi olan bilgisayar mühendisiyim varsa sorularınız ben de alabılırım arkadas daha yenı mezunmus tecrubesı azdır :)

kaç para biriktirdin, maasin ne kadar ?

• Para bırıktırme bıraz gorecelı bır kavram aylık 1500-2000 arası para koyabılıyorum.Tabı bu calıstıgın sehır ve aldıgın maasla dogrudan ılısıklı. Maasım su an Izmır de yasadıgıdma dolayı 4000 lıra cıvarlarıdna ama Istanbulda falan su ankı tecrubemde 6000-7000 arası alırdım.
  • Şimdi siz microsofta işe başlayabiliyor musunuz?

• Derslerde Network var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut777 kullanıcısına yanıt
    Network dersleri gördünüz mü?

• quote:

Selam gençler,YTÜ mezunuyum.Geçen sene mezun oldum.Sorularınızı alayım.

Üniversite hazırlık dönemindeyim, bölümünüz seçeneklerin Arasında var ve sorularım ciddi lütfen troll sanmayın

Öncelikle bu bilgisayar mühendisliğindeki öğrenci sadece yazılım dilleriyle mi uğraşır? Bilgisayarın iç donanımının Yapımı, transistörler falan bu adamların konusu mu?
    Biz bu bölümden çıkınca (ODTÜ mezunu diyelim) nerelerde iş buluruz, ortalamamız da 3 ün üstünde bişeyler dedik
    Bu iş bulduğumuz yerler bize ne kadar Maaş verir ortalama?
    Yıllar içinde Maaş ve kıdem yükselmesi diğer mühendislik dallarına göre nasıl?
    Çok girişken bi insan okulunu okurken bile bu işten hatırı sayılır bi para kazanabilir mi, nasıl?

Şu an daha fazla soru aklıma gelmiyor
    Şimdiden Sağol abi

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Tabi ki temel network dersleri her bilgisayar mühendisliğinde gösterilir. Ama network tamamiyle ayrı bir branş alanıdır
    Anladım hocam teşekkürler

• Çalıştığım üniversitede Microsoft ile ortak çalışıyoruz. Tablet projesi yaptık ve pek çok alanda iş geliştirme ortagıyız.
  • merak ettiğim konu şu c++ üzerinden çalışan kendi programlama dilimizi yaptığımız da yorumlayıcı mı yapmış oluyoruz?
    c++ makine diline direk olarak mı çevriliyor?
    linux çekirdeğin de c kullanılmışsa peki c++ ile nasıl kolayca yönlendirilebiliyor.
    işletim sistemi çekirdekleri birden çok programı açmaya yönelik hazırlanmış ise bunların hepsini nasıl sıraya koyup da işlemciye işletiyor?
    c++ alt seviye bir dil ama bununla nasıl işlemciyi yönetebiliriz?
    işlemci çekirdeği ne demek acaba birden çok işlemi gerçekleştirmesi için mi yoksa başka bir sebep mi?
    serverlarda genelde linux dağıtımı kullanılır ama bu dağıtımlar scriptleri çevirirken makine diline mi çevriliyor yoksa yorumlayıcı mı var? veya başka bir şey...
    çekirdeksiz işletim sistemi yapılamıyorsa ilk çekirdeği kim yaptı?
    bilgisayar ortamında program içinde program açıldığında ilk açılan program üzerinde mi ram'e etki ediyor?

bunların cevabını ver mühendis olduğuna inanayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Pixel.

CD açma tuşunun kablosuyla power tuşununkini değiştirsek CD tuşuyla bilgisayar açabilir miyiz?

Evet.

Sakıncası yoksa hangi üniversitede çalışıyorsunuz? Ve hangi okuldan mezunsunuz?

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Phoenix -- 8 Ekim 2015; 12:47:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇantayaBakBe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Hangi programlama dillerini öğrendin? Diller dışında ne öğrendin? Eğitim dili İngilizce miydi Türkçe mi?

Valla birader,Html,css,javascript birde c++ öğrendim.Onun dışında veri tabanı yönetimi,görüntü işleme teknikleri vs.Gerçi çoğunu kendi emeklerimle öğrendim.İngilizce aldım

Kardeş sen bilgisayar mühendisiyim demişsin, ama sen bildiğin web tasarımcısın ne bu js html css.

Bil müh html ne arar şaka mısınız?

AYNEN AGA BEN DE YAZACAKTIM SENİN YAZDIĞINI GÖRDÜM RAHATLADIM.
    ADAM E TİCARET SİTESİ YAPMIŞ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ PROJESİ DİYOR. WTF?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 58zara

1-1,5 alman seninle alakalı bir şey.Benim yurttan tanıdığım 4.sınıf öğrencisi abim 2 bin lira maaş alıyor şuan daha bitirmedi bile

2 bin mi?Hadi canım,olur mu öyle şeyDalga mı geçiyorsun dostum,arada alt üstü 500 kağıt fark var.Sanki 20 bin kazanıyor

3Bin tl alan arkadssim var suan 3. Sinifi bitirdi 4. Sinifta ayrica is yeri masterinida odemeyi teklif etmis ama cocuk dahi tabii. 1. Sinifin sonundan beri ekstra burs aliyor o bursla araba aldi suan kendine.

Hep nedense arkadaş oluyorİnanır mısın bizimde bir arkadaş vardı,microsoft diye bi şirket kurmuştu yıllar önce,şimdi dünyanın en zengin adamı olmuş kerata.Tabi muhattap olmuyor bizimle

katiksiz aptal goruyorum...
    bak kardesim ben odtu mezunu google da calisiyorum ama senin gibi insana dunya capinda rastlanmaz

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.