Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisiyim soruları alayım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
7
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mesut777

7 yıllık tecrübesi olan bilgisayar mühendisiyim varsa sorularınız ben de alabılırım arkadas daha yenı mezunmus tecrubesı azdır :)

Üniversite hazırlık dönemindeyim, bölümünüz seçeneklerin Arasında var ve sorularım ciddi lütfen troll sanmayın

Öncelikle bu bilgisayar mühendisliğindeki öğrenci sadece yazılım dilleriyle mi uğraşır? Bilgisayarın iç donanımının Yapımı, transistörler falan bu adamların konusu mu?
    Biz bu bölümden çıkınca (ODTÜ mezunu diyelim) nerelerde iş buluruz, ortalamamız da 3 ün üstünde bişeyler dedik
    Bu iş bulduğumuz yerler bize ne kadar Maaş verir ortalama?
    Yıllar içinde Maaş ve kıdem yükselmesi diğer mühendislik dallarına göre nasıl?
    Çok girişken bi insan okulunu okurken bile bu işten hatırı sayılır bi para kazanabilir mi, nasıl?

Şu an daha fazla soru aklıma gelmiyor
    Şimdiden Sağol abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ÇantayaBakBe kullanıcısına yanıt
    Niye biz front-end yazamazmıyız ? Çıtır çerez olduğundan çoğu bilgisayar mühendisi bilir. Bilmeyen eksiktir. Adam kendini geliştirip bir şey öğrenmiş sen kimsin ki adamı yerden yere vuruyorsun.
  • akinatörün çalışma mantığı nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    Şimdi güzel kardeşim sorularına kısaca cevap vereyim.

Bilgisayar mühendisliğinin ana konusu aslında bilgisayarla ilgili her şeydir. Tabi bilgisayar kavramı oldukça geniş bir kavramdır. Temel olarak ele alırsak 3 ana branşdan oluşur:

1)Donanım
    2)Yazılım
    3)Ağ(Network)

Bunlarda kendi içlerinde birsürü branşa ayrılmakta. Donanımın detay işleri transistör gibi şeyler genelde elektronokcılerın konusu dahilindedir.Evet elektrık devre elemanları gıbı dersler gorursun ama bunlar bir elektrnık muhendısıne gore cok daha yuzeysel sekıldedır.
    Yazılımda yazılım dıllerı oldukca cesıtlıdır bunların herbırısı temel olarak bırbırıne benzese de oldukca farklı alanlarda var.Network ıcın de oyle keza.
    Is bulma konusunda cok sıkıntınız olmaz proje bazlı ıslerde yapabılırsınız ozel sırkette de calısabılırsınız devlet memuru da olabılırsınız .Yanı ıs alanı olarak oldukca rahat. Cogunlukla kod yazımı ıle ugrasacagınzıdan genel olarak masa bası ıstır dıyebılırz.

Okudugunuz unıversıteyı bolumu falan bosverın bızım meslekte esas olan TECRUBE dır. Yanı onlar sadece bırer etıketten ıbaret. 2 yıllık mezun bır adam bıle ODTU mezunu bır adama kod yazma konusunda ders verebılır.
    Kendını gelıstırmezsen ıs pıyasasında bır HICSIN. Ilk bırkac yıl sızı afedersınız ama esekler gıbı calıstıracaklar uc kurus maasa.Sonra edındıgınız tecrubeye gore cok ıyı pozıyonlara gelebılırsınız yukselmek nıspete kolaydır.

Istersenız kendı gırısımlerınız ıle cesıtlı konularda web sıtesı yapıp bunların reklam gelırlerınden kazanabılırsınız.DIger muhendıslıklere gore kıdem maas gıbı konular cok farklı degıl.Tabı bu calıstıgınız yerle de alakalı.

Dedıgım gıbı okulu bıtırmeden bır an once bır ıse gırın ve tecrube edınmeye bakın.Maas olarak ılk gırıste 2000 sonra yıllara gore 7-8 arasına kadar yukselebılırsınız Istanbul ıcın konusursak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebani Hırsızı

akinatörün çalışma mantığı nedir?

decision tree diye arastir gugilda
  • Bu moda oldu iyice.
    Bende zihin engelliler öğretmenliği okuyorum. Soruları alayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

merak ettiğim konu şu c++ üzerinden çalışan kendi programlama dilimizi yaptığımız da yorumlayıcı mı yapmış oluyoruz?
    c++ makine diline direk olarak mı çevriliyor?
    linux çekirdeğin de c kullanılmışsa peki c++ ile nasıl kolayca yönlendirilebiliyor.
    işletim sistemi çekirdekleri birden çok programı açmaya yönelik hazırlanmış ise bunların hepsini nasıl sıraya koyup da işlemciye işletiyor?
    c++ alt seviye bir dil ama bununla nasıl işlemciyi yönetebiliriz?
    işlemci çekirdeği ne demek acaba birden çok işlemi gerçekleştirmesi için mi yoksa başka bir sebep mi?
    serverlarda genelde linux dağıtımı kullanılır ama bu dağıtımlar scriptleri çevirirken makine diline mi çevriliyor yoksa yorumlayıcı mı var? veya başka bir şey...
    çekirdeksiz işletim sistemi yapılamıyorsa ilk çekirdeği kim yaptı?
    bilgisayar ortamında program içinde program açıldığında ilk açılan program üzerinde mi ram'e etki ediyor?

bunların cevabını ver mühendis olduğuna inanayım

aralardan sectiklerime cevap vereyim.

merak ettiğim konu şu c++ üzerinden çalışan kendi programlama dilimizi yaptığımız da yorumlayıcı mı yapmış oluyoruz?

tam fikrim yok ama kendi dilini yapiyosan ya derleyici yada yorumlayici yapiyorsundur.

c++ makine diline direk olarak mı çevriliyor?

gcc icin konusuyorum;
    once hedef platformun assemblysine cevriliyor kod daha sonra binary olusturuluyor.

linux çekirdeğin de c kullanılmışsa peki c++ ile nasıl kolayca yönlendirilebiliyor.

sonucta ikiside en sonunda assemblye ceviriliyor.

işletim sistemi çekirdekleri birden çok programı açmaya yönelik hazırlanmış ise bunların hepsini nasıl sıraya koyup da işlemciye işletiyor?

cok farkli yaklasimlar var bu konuda. `scheduling algorithms` diye arastir gugilda. linux cekirdeginin bu gune kadar kullandigi tum algoritmalari bulabilirsin.

serverlarda genelde linux dağıtımı kullanılır ama bu dağıtımlar scriptleri çevirirken makine diline mi çevriliyor yoksa yorumlayıcı mı var? veya başka bir şey...

scripting dillerinin cogu runtime sirasinda yorumlanir, compile edilmez

çekirdeksiz işletim sistemi yapılamıyorsa ilk çekirdeği kim yaptı?

bilgisayarlar isletim sistemi olmadan da calisir. dedicated computers deniliyor genelde. uretim sirasinda tek bir program yukleniyor ve sadece onu calistiriyor.

c++ alt seviye bir dil ama bununla nasıl işlemciyi yönetebiliriz?
    işlemci çekirdeği ne demek acaba birden çok işlemi gerçekleştirmesi için mi yoksa başka bir sebep mi?
    bilgisayar ortamında program içinde program açıldığında ilk açılan program üzerinde mi ram'e etki ediyor?

bunlardan hicbisey anlamadim. biraz daha anlasilir ve acik yazarsan cevaplayabilirim belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

Niye biz front-end yazamazmıyız ? Çıtır çerez olduğundan çoğu bilgisayar mühendisi bilir. Bilmeyen eksiktir. Adam kendini geliştirip bir şey öğrenmiş sen kimsin ki adamı yerden yere vuruyorsun.

front-end kadar lanet bi alan yok. ayrica front-end gelistirmek icin bilg muh okyusan vaktini bosa harciyosun
  • html js css ogrendın tamamde c++ nıye ogrendın pekı ne alaka
  • Havalara bak Allah aşkına.. Tek bildiğin format değilse ben de mühendis değilim.

• ÖmerI Ö kullanıcısına yanıt
    Henüz bilmiyorum fakat bu yaz boşluğumda html-css-js öğrenebilirim. Elimde olsa hepsini öğrenir hepsini yaparım kardeşim
  • bu ne la elini sallasan mühendise çarpıyor
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    onlarada makine mühendisi deniyor toptan :)
  • 1129839 1 kullanıcısına yanıt
    Kocaeli Üniversitesinden mezun oldum. Çalıştığım üniversiteyi söylemeyeyim ama İzmir'de bir devlet üniversitesinde çalışıyorum. Ayrıca Türk Telekom ve Microsofta üniversite bünyesinde çeşitli projeler geliştiriyorum.
  • Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Okumayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Phoenix

Hocam ben ODTÜ'de makina okuyorum (ingilizce hazırlığı bu sene bitirdim) ama bilgisayar mı seçseydim diye düşünmeden edemiyorum. puanım ODTÜ bilgisayara'da yetiyor. Geçen sene tercih döneminde elektronik tutmadığı için makina ve bilgisayar arasında kaldım. c++, python'a falan baktıktan sonra ben hayatta yapamam bunu diyip makina yazdım ama kafam hala karışık. Bölümü bitirdikten sonra ABD'ye veya Avrupa'ya gideceğim. hangisinin iş olanakları daha iyidir ve maaş olarak hangisi iyi kazanır? objektif olarak cevap yazarsanız sevinirim.

hocam birde yönelmek istediğim alan robotik. ona göre cevap yazarsanız sevinirim.

Hocam bende odtü makina düşünüyorum tavsiye eder misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: The Phoenix

Hocam ben ODTÜ'de makina okuyorum (ingilizce hazırlığı bu sene bitirdim) ama bilgisayar mı seçseydim diye düşünmeden edemiyorum. puanım ODTÜ bilgisayara'da yetiyor. Geçen sene tercih döneminde elektronik tutmadığı için makina ve bilgisayar arasında kaldım. c++, python'a falan baktıktan sonra ben hayatta yapamam bunu diyip makina yazdım ama kafam hala karışık. Bölümü bitirdikten sonra ABD'ye veya Avrupa'ya gideceğim. hangisinin iş olanakları daha iyidir ve maaş olarak hangisi iyi kazanır? objektif olarak cevap yazarsanız sevinirim.

hocam birde yönelmek istediğim alan robotik. ona göre cevap yazarsanız sevinirim.

Hocam bende odtü makina düşünüyorum tavsiye eder misin?

ederim sağlam bölümdür. ama senin beklentin ne spesifik sorular sorsan daha iyi olur. gecen forumdan biri odtü makina düşünüyorum bilgi verir misiniz dedi 1 saat konuştuk ygs puanını sordum 280 dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dahi Hazretleri

quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 58zara

1-1,5 alman seninle alakalı bir şey.Benim yurttan tanıdığım 4.sınıf öğrencisi abim 2 bin lira maaş alıyor şuan daha bitirmedi bile

2 bin mi?Hadi canım,olur mu öyle şeyDalga mı geçiyorsun dostum,arada alt üstü 500 kağıt fark var.Sanki 20 bin kazanıyor

3Bin tl alan arkadssim var suan 3. Sinifi bitirdi 4. Sinifta ayrica is yeri masterinida odemeyi teklif etmis ama cocuk dahi tabii. 1. Sinifin sonundan beri ekstra burs aliyor o bursla araba aldi suan kendine.

Hep nedense arkadaş oluyorİnanır mısın bizimde bir arkadaş vardı,microsoft diye bi şirket kurmuştu yıllar önce,şimdi dünyanın en zengin adamı olmuş kerata.Tabi muhattap olmuyor bizimle

Para bulunca degisiyolar hocam yaaaa. O sabahlara kadar beraber yapilan projeleri filan hemen unutuyolar Saka maka soyledigim dogru cocuk 3 yildir burs aliyo bu yul burs+maas seneye buyuk bir zam+masteri oducekler cocuk icin. Sirket dedigimde is bankasi

Aslında bankalar yüksek maaş veriyor diye duymuştum ama başvurma fırsatım olmadı hocam

hocam bikent ilk 100'den öğrenci alıyor bir çoğunun olimpiyat derecesi falan var. öyle kişiler bilkent'den ODTÜ'den çıkmayacak da YTÜ'den mi çıkacak?

• Hocam hangi unileri önerirsin odtu falan dışında (oralar bana gelmez :)) eg, dokuz eylül ,istanbul uni, atılım falan bunlardan hangileri kalitelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaancan97

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Hangi programlama dillerini öğrendin? Diller dışında ne öğrendin? Eğitim dili İngilizce miydi Türkçe mi?

Valla birader,Html,css,javascript birde c++ öğrendim.Onun dışında veri tabanı yönetimi,görüntü işleme teknikleri vs.Gerçi çoğunu kendi emeklerimle öğrendim.İngilizce aldım

Önemli olan odtü modtü değil. Başkentte okuyorum 3d yazıcı yazılımını biliyorum şuan amerikadayım ve türkiyeye geldiğim anda 20 milyarla işe başlıcam. şimdi millet yazacak he hadi ordan diye 3d yazıcı neymiş araştırsınlar bi . dünyada kaç kişi biliyormuş yazılımını onuda araştırsınlar. neyse bu kadar artistlik yeter

Kaan bir lys sonucu gelsin bakarız 3 boyutlu yaziciya xd

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.