Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • increase: Gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında bilgisayar mühendisi ihtiyacı her zaman ve hep olcaktır ama dikkat, sıyrılman gerekli... ÖSS ile bitse her şey ne rahat, sana tavsiyem Bilgisayar mühendisliği üstüne eğer ilgin varsa işletme yükseklisansıdır, şu sıralar ailemin işinden biliyorum, özel sektörde yönetim y.lisanslı mühendis ihtiyacı epey fazla.. Annem Avrupa Birliği GAP Idaresinde çalışıyor Ama master'a ben karışamam zaten onun dışında da epey rahat bulursun diyorum, maaşın da ilk başta düşük olmakla beraber yine sana bağlı olarak epey artabilir ama dikkat: önemli olan her yerde hep sıyrılmak..

ben bilg. mühendisi değilim ama bildiklerim az da olsa paylaşayım dedim.. programlamayı ilerlet, özellikle bu yaz çeşitli kurslara katılabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Increase hiç bir şey yapamazsın.Potansiyel bir işsizsin.

Türkiyede Devlet Memurluğu ve Öğretmenlik hariç iş yok artık !!!

Yurtdışında master yapan ya da ODTÜ-Boğaziçinde master yapıp (3.50 gibi pekiyi bir dereceyle) bitiren belki bulabilir.

arkadas olayı abartmış...
    adam basbakan olmıcak muhendis olacak...
    senin dediğin kriterlere uygun kac mezun verio nu ülke???
    realist olalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: redhotrider

quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Increase hiç bir şey yapamazsın.Potansiyel bir işsizsin.

Türkiyede Devlet Memurluğu ve Öğretmenlik hariç iş yok artık !!!

Yurtdışında master yapan ya da ODTÜ-Boğaziçinde master yapıp (3.50 gibi pekiyi bir dereceyle) bitiren belki bulabilir.

arkadas olayı abartmış...
    adam basbakan olmıcak muhendis olacak...
    senin dediğin kriterlere uygun kac mezun verio nu ülke???
    realist olalım...

Normalde bilgisayar müh. bitirmek için çalışmak gerekyo. Ki bu yüzden okulu bırakan az deil.... Bir de bunun üstüne işletme okumak güç özveri tecrübe ister. Bilmem anlatabildim mi??? Ama bitirenler için de çok güzel bişi...

• Bilgisayar mühendisliğine yeni girenlere tavsiye imkanınız varsa part-time bir iş bulun.Teoriyle pratik herzaman uymaz, bu işi çalışarak öğrenin.
    Ben mezun olduktan sonra çalışmaya başladım, akşamlarıda yükseklisans yapıyorum. Lisansta son 2 yılda öğrendiğimi yüksek lisans ve işte 1 yılda öğrendim
    programlama mantığını kavramak için c++ diliyle başlayabilirsin yeterince sade ve anlaşılırdır, daha sonra c#.net, asp.net, vb.net öğren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .yBm. -- 22 Mayıs 2006; 14:22:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaLaVeRa

@tracy: Bilkent te biyoloji var Bengladeşli bi hocadan almıştım süperm keyifli bir adamdı. İlk seneden sakın korkmayasın bilkent te çok ama çok rahat 2. sınıfa ve sonrasına göre. O yüzden bu dönem yapabileceğin en yüksek ortalamayı getirmeye çalış çünkü sınıf geçme sistemi değişti umarım haberin vardır.

msj için teşekkürler..korkmuyorum hatta ben burs almak için okucam birinci sınıfı (bu burs işi hakkında bilgin önerin var mı??)

@ybm
    part time iş ama nerde ne olarak biraz daha açarsan sevinirim

birde c++ demişsin nerden nasıl öğrencem onu şimdi?? tavsiye edebilieceğin kitap site vs bişey var mı??

teşekkürler..

@METALLICA
    bence konuyu saptırmayalım..

AYRICA DOĞUM GÜNÜM KUTLU OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 22 Mayıs 2006; 15:03:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .yBm.

Bilgisayar mühendisliğine yeni girenlere tavsiye imkanınız varsa part-time bir iş bulun.Teoriyle pratik herzaman uymaz, bu işi çalışarak öğrenin.
    Ben mezun olduktan sonra çalışmaya başladım, akşamlarıda yükseklisans yapıyorum. Lisansta son 2 yılda öğrendiğimi yüksek lisans ve işte 1 yılda öğrendim
    programlama mantığını kavramak için c++ diliyle başlayabilirsin yeterince sade ve anlaşılırdır, daha sonra c#.net, asp.net, vb.net öğren

Dostum part-time iş demişsin hangi tür şirletlerde ne üzerine çalışabilriz bu konuyu biraz ayrıntılı anlatırsan çok seviniriz. Programlama dili konusunda e-book, forumlar.. vs var ama en güzeli bir kaynak kitap alıp ordan pratik yaparak öğrenme bence. Bu konuda tavsiye edebileceğin bir c++ yayını var mı??

Metalica arkadaşım seni biraz gerçekçi olmaya davet ediyorum.

Tracy arkadaşım arkandayım... Ayrıca doğum günün kutlu olsun. NİCE YILLARA

• teşekürler dostum
  • tracy bende bilkent bilgisayardayım

ocakta Cope u geçtik.. irregular başladık.. perşembede bioloji finali var.. sırf nanoteknoloji zımbırtısı yüzünden gösteriyorlar biyolojiyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

tracy bende bilkent bilgisayardayım

ocakta Cope u geçtik.. irregular başladık.. perşembede bioloji finali var.. sırf nanoteknoloji zımbırtısı yüzünden gösteriyorlar biyolojiyi

Hocam Cope ne ya... İngilizce seviyesi mi acaba.. Çok mrk ettim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: increase

quote:

Orjinalden alıntı: asilx

tracy bende bilkent bilgisayardayım

Hocam Cope ne ya... İngilizce seviyesi mi acaba.. Çok mrk ettim...

Bilkent in hazırlık bitirme sınavı.
    bazı deyimler:

upper forever
    cope with cope
    ...

• Programlama Algoritma şart özellikle JAVA,C++,SQL felan
  • İş olanağıda var çoğu firma Mühendis arıyor.Mesela Siemens Yazılım Mühendislerine doymuyor.Toplayıp toplayıp Almanyaya gönderiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzm@n

İş olanağıda var çoğu firma Mühendis arıyor.Mesela Siemens Yazılım Mühendislerine doymuyor.Toplayıp toplayıp Almanyaya gönderiyor

İlk defa duydum hocam bak bunu. Gerçek mi yoksa dalga mı geçyosun??
  • quote:

quote:

İş olanağıda var çoğu firma Mühendis arıyor.Mesela Siemens Yazılım Mühendislerine doymuyor.Toplayıp toplayıp Almanyaya gönderiyor

Siemens firması Yazılım Mühendislerine baya imkan veriyor Tabi sadece iş mühendislikte değil.Bilgini göstermen kendini geliştirmen lazım.Siemens in çalışanlarının çoğu (Tüm dünyadaki ***Ar-Ge deki) Yazılım Mühendisi nerdeyse hepsi

Özellikle Java konusunda uzman biriysen deme haline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzm@n -- 23 Mayıs 2006; 1:54:26 >

• quote:

quote:

quote:

Siemens firması Yazılım Mühendislerine baya imkan veriyor Tabi sadece iş mühendislikte değil.Bilgini göstermen kendini geliştirmen lazım.Siemens in çalışanlarının çoğu (Tüm dünyadaki ***Ar-Ge deki) Yazılım Mühendisi nerdeyse hepsi

Zaten herşey kendini geliştirmekte bityo hocam. Biz de yolun başındayken tecrübe sahiplerinin yorumlarını alalım dedik... Sonra kafamızı taşlara vurmayalım

• biraz inceleyin ilanların çoğu yazılım tüm dünyada aynı

• Valla BEn 20 Yaşındayım Siemens te Staj Yaptım adamlara program yazdım.ONlar macro ile yapıyorlardı bir işlemi 3 dakika felan sürüyordu ben program yazdım 8-10 saniyede bitiriyordu.(P3 1000 Notebook)

Adamlar beni beğendiler.Ama bilgi var ama mühendis felan değilim
  • quote:

Valla BEn 20 Yaşındayım Siemens te Staj Yaptım adamlara program yazdım.ONlar macro ile yapıyorlardı bir işlemi 3 dakika felan sürüyordu ben program yazdım 8-10 saniyede bitiriyordu.(P3 1000 Notebook)

Adamlar beni beğendiler.Ama bilgi var ama mühendis felan değilim

Hocam demek ki kendini iyi geliştirmişsin. Önemli olan da zaten bu değil mi? Anlatsana biraz neler yaptın kendini geliştirmek adına.. İlgin için tşkler...

• Valla Önemli olan bilgisayara karşı olan ilgin alakan bu en önemlisi.Gelişmek sadece okul okumak değil.Siemens te çok mühendis gördüm CD yazmasını bilmeyen.Anlatmaya çalıştığım bir okul okumak için okuyanlar var birde bu işte uzman olmak için okuyanlar var.Eğer sen uzman profesyonel biri olmak istiyorsan tabandan başlıyacaksın Önce donanımı tanıyacaksın sonra yazılıma atılcaksın algoritma,pascal,C,C++,Delphi,Vbasic,Java,SQL ne bileyim her konuda gelişltirceksin.Gerek kitap gerek internet.Ama uygulamalı olarak çalışmak lazım.Herşey ezberle olmaz.Uygulamalı olarak çalışınca zaten herşey aklına kazınıyor.1,2 alışıyorsun..

Şuanda en geçerli olanları JAVA,SQL,C++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzm@n -- 23 Mayıs 2006; 2:14:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracy

quote:

Orjinalden alıntı: CaLaVeRa

@tracy: Bilkent te biyoloji var Bengladeşli bi hocadan almıştım süperm keyifli bir adamdı. İlk seneden sakın korkmayasın bilkent te çok ama çok rahat 2. sınıfa ve sonrasına göre. O yüzden bu dönem yapabileceğin en yüksek ortalamayı getirmeye çalış çünkü sınıf geçme sistemi değişti umarım haberin vardır.

msj için teşekkürler..korkmuyorum hatta ben burs almak için okucam birinci sınıfı (bu burs işi hakkında bilgin önerin var mı??)

@ybm
    part time iş ama nerde ne olarak biraz daha açarsan sevinirim

birde c++ demişsin nerden nasıl öğrencem onu şimdi?? tavsiye edebilieceğin kitap site vs bişey var mı??

teşekkürler..

@METALLICA
    bence konuyu saptırmayalım..

AYRICA DOĞUM GÜNÜM KUTLU OLSUN

O burs işi gerçekten çok zor şimdiden söyleyeyim. Ortalamanın cidden çok yüksek olması lazım 4 e baya bi yakın olmalı yani. Benim ilk seneden alan bi arkadaşım 3.94 ile almıştı. Ayrıca seninle beraber burs almak konusunda yarışacak olan çok insan olucak bu yüzden çok düzenli ve sistemli çalışmalısın başka türlü zor yani. İlk sene calculusler zorlar bir de ingilizce de essay yazmak zorlar geri kalanlar gayet rahat halledilebilecek derslerdir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.