Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BURAYA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: METALLICA

Sınıf Öğretmenliği garanti meslek.

Özel sektörde 1-2 ay çalışırsın sonra işten çıkarırlar.

Emekliliği de yok, hiç birşeyi yok.

• Ben ikinci yaz stajımı Eczacıbaşı grubu firmalarından biri olan Eczacıbaşı-Baxter'da yaptım. Hiçbir torpilim yoktu. Staj yapmak için 3000 öğrenci başvuruda bulunmuştu ve bir sınavla 50 kişiyi seçtiler. İçlerinden biri de bendim. 3 ay süren stajımda hiçbirşey öğrenmedim ve CV'me bu kurumda staj yaptım diye yazdığım için bundan etkilenen bir firma da olmadı henüz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iron_moon

Ben ikinci yaz stajımı Eczacıbaşı grubu firmalarından biri olan Eczacıbaşı-Baxter'da yaptım. Hiçbir torpilim yoktu. Staj yapmak için 3000 öğrenci başvuruda bulunmuştu ve bir sınavla 50 kişiyi seçtiler. İçlerinden biri de bendim. 3 ay süren stajımda hiçbirşey öğrenmedim ve CV'me bu kurumda staj yaptım diye yazdığım için bundan etkilenen bir firma da olmadı henüz.

Hocam bu staj için 3000 kişi başvurup 50 kişi almaları beni şaşırttı. Hadi başarmışsın ve 50 kişi arasına girmişsin bunun cv'de bir işe yaramaması kötü bir durum. Bakalım biz ne yapacaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Ya şimdi kızacaksınız bana bu ufaklığın burda işi ne diye ama geleceğim açısından önemli...

Arkadaşlar ben Lise 1'e gidiyorum Seneye Sayısal (MF) bölümüne gitçem inşallah. Benim de ilerideki hedefim: Bilgisayar Mühendisi olmak.

Karmaşık denklemler, algoritma, integral, üslü sayılar gibi matematik dili kullanıldığını biliyorum. Matematik ve Fiziği zaten seven sayan biriyim. Bilg. Müh.'nin donanım-yazılım arasında matematiksel ifadelerle ilişki kurup bilgisayarı geliştirmek olduğunu filan biliyordum.

Ya bana söylermisiniz Bilgisayar Mühendisi, kısaca genel olarak temelde ne iş yapar? Program mı kodlar, donanım mı üretir.......?

Şu kardeşinize bi yardım edin de doğru tercihler yapayım.

bende anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümü 10uncu sınıfa gidiyorum bölüm ortalaması en yüksek olan kişi benim en zor programları yazan, bir programda en çok algoritma bulan benim ama sınıfta matematik dersi en düşük olanlardan biride benim. sayısal dersleri en yüksek olan 2 kişi ise bölüm dersleri en kötü olanlardan yani matematiği fiziği iyi becermek bu işide yapabileceğin anlamına gelmiyor önce merakın olması gerekir sonrada sevmen gerekir

Haklısın ama ÖSS adlı saçma bir sınav var Türkiye'de. Ben bundan dolayı iyi olması gerekiyor demiştim. Yoksa tabi ki bu işlerde başarılı olmak için meraklı olmak ve işini severek yapmak gerekiyor... Sana tavsiyem teknik performansı koruyarak biraz öss derslerine ağırlık verip, iyi bir bölüme girmen.Kolay gelsin

• valla bende bilgisayar programcılığı 1 sınıfım bende kendimi geliştirmek istiyorum tabi ben bilkent te falan okumuyorum yani neeeeeeeeeeyyyyyyse ısprta süleyman demirel
  • quote:

Orjinalden alıntı: increase

@tracy.. Arkadaşım bu barınma işi ciddi ciddi öğrencilerin en büyük sorunu gibi bişey. Ne yapacaz bilmiyorum valla. Yurtta kalsak gürültü, bir sürü kişi; ev tutsak çok iyi arkadaş gerekiyor. Bu arada deitel'i araştırmışsın. Anlatımı pek beğenmedin herhalde, oysaki tavsiye eden arkadaş o kadar ballandırmıştı ki burdan öğrenemezsen başka bir yerden öğrenemezsin demişti. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa lütfen kaynak yazsın(C++ Hakkında veya yeni başlayanlar bundan mı başlamalı)

yok dieteli bulamadım ama diğer c++ lara baktım..onlar ingilizceydi zaten bişey anlamadım onlardanbirde dün türkce kaynaklara baktım onalrdanda bişey anlaşılmıyo sıfırdan başlayan biri olarak ama c kitapları sıfırdan başlamış bu işe onlar daha uygun gibi görünüyo

• quote:

Orjinalden alıntı: tracy

quote:

@tracy.. Arkadaşım bu barınma işi ciddi ciddi öğrencilerin en büyük sorunu gibi bişey. Ne yapacaz bilmiyorum valla. Yurtta kalsak gürültü, bir sürü kişi; ev tutsak çok iyi arkadaş gerekiyor. Bu arada deitel'i araştırmışsın. Anlatımı pek beğenmedin herhalde, oysaki tavsiye eden arkadaş o kadar ballandırmıştı ki burdan öğrenemezsen başka bir yerden öğrenemezsin demişti. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa lütfen kaynak yazsın(C++ Hakkında veya yeni başlayanlar bundan mı başlamalı)

yok dieteli bulamadım ama diğer c++ lara baktım..onlar ingilizceydi zaten bişey anlamadım onlardanbirde dün türkce kaynaklara baktım onalrdanda bişey anlaşılmıyo sıfırdan başlayan biri olarak ama c kitapları sıfırdan başlamış bu işe onlar daha uygun gibi görünüyo

Valla kaynak bile bulamıyoruz ya... Hocam şu işi halledelim artık.. Ben detaylı bir araştırmaya dalıyorum.....

• quote:

quote:

quote:

Valla kaynak bile bulamıyoruz ya... Hocam şu işi halledelim artık.. Ben detaylı bir araştırmaya dalıyorum.....

harbi ya daha kaynak bu lamadık bi de biz bunu öğrenecez di mi
    dh den başla aramaya baya sonuç çıkıyo..
    ya bişey sorcam sen 1.sınıfta mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 1 Haziran 2006; 18:17:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

harbi ya daha kaynak bu lamadık bi de biz bunu öğrenecez di mi
    dh den başla aramaya baya sonuç çıkıyo..
    ya bişey sorcam sen 1.sınıfta mısın?

Hazırlıktayım hocam. Bölümden uzak diyarlarda okuyoruz. 1. sınıfta olsam yine kaynak sıkıntısı olmazdı, arkadaşlardan bulurduk, neyse artık...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.