Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: increase

quote:

Orjinalden alıntı: uzm@n

Valla BEn 20 Yaşındayım Siemens te Staj Yaptım adamlara program yazdım.ONlar macro ile yapıyorlardı bir işlemi 3 dakika felan sürüyordu ben program yazdım 8-10 saniyede bitiriyordu.(P3 1000 Notebook)

Adamlar beni beğendiler.Ama bilgi var ama mühendis felan değilim

Hocam demek ki kendini iyi geliştirmişsin. Önemli olan da zaten bu değil mi? Anlatsana biraz neler yaptın kendini geliştirmek adına.. İlgin için tşkler...

yaptıklarımı yüzeysel olarak anlatayim tüm bilgileri kitaplardan,internetten kendi çabamla öğrendim.Gerçi bilgisayar bölümü okudum.Şuan MYO bilgisayar programlama okumaktayım fakat hiç bir kelime dahi öğrenmedim okulda .Çünkü hocalarda bana öğretcek bilgi yok ben onları çoktan öğrenmiştim

Tabi programlama işine girince biraz illegal işler yapmadık değil hani bunlar özele girer (şifre kırma)
    Okulun veritabanını kırmıştım notlar devamsızlık felan elimde idi ama hiç değişiklik yapmadım

• quote:

quote:

quote:

Valla BEn 20 Yaşındayım Siemens te Staj Yaptım adamlara program yazdım.ONlar macro ile yapıyorlardı bir işlemi 3 dakika felan sürüyordu ben program yazdım 8-10 saniyede bitiriyordu.(P3 1000 Notebook)

Adamlar beni beğendiler.Ama bilgi var ama mühendis felan değilim

Hocam demek ki kendini iyi geliştirmişsin. Önemli olan da zaten bu değil mi? Anlatsana biraz neler yaptın kendini geliştirmek adına.. İlgin için tşkler...

yaptıklarımı yüzeysel olarak anlatayim tüm bilgileri kitaplardan,internetten kendi çabamla öğrendim.Gerçi bilgisayar bölümü okudum.Şuan MYO bilgisayar programlama okumaktayım fakat hiç bir kelime dahi öğrenmedim okulda .Çünkü hocalarda bana öğretcek bilgi yok ben onları çoktan öğrenmiştim

Tabi programlama işine girince biraz illegal işler yapmadık değil hani bunlar özele girer (şifre kırma)
    Okulun veritabanını kırmıştım notlar devamsızlık felan elimde idi ama hiç değişiklik yapmadım

Kimisi okuldan kimisi hayattan öğrenir hocam. En iyisini yapmışsın bence. Ayrıca eline geçen fırsatı çoğu kimse harcamazdı valla.

• Gerçekten Tüm okul elimde idi gerçi aynı sistemi tüm okullar kullanıyor yanlış bilmiyorsam BilSa
    her okulda işler hani ama başıma bela almamak uğruna tüm proje dosyalarını sildim ama belki vardır kenarda köşede aklımda
  • quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asilx

tracy bende bilkent bilgisayardayım

ocakta Cope u geçtik.. irregular başladık.. perşembede bioloji finali var.. sırf nanoteknoloji zımbırtısı yüzünden gösteriyorlar biyolojiyi

Hocam Cope ne ya... İngilizce seviyesi mi acaba.. Çok mrk ettim...

Bilkent in hazırlık bitirme sınavı.
    bazı deyimler:

upper forever
    cope with cope
    ...

evet
    bilkentli nasıl kendini belli ediyor..

birde pre-fuck var onu yeni bizim tayfa bulmuştı

• @uzman
    hocam bende javayı bayağı kavradım yazın hafiften asp veya php öğrenmeyi düşünüyorum hangisini tavsiye edersin..
    çok az html de var ama önce onu mu tamamiyle öğreneyim
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

quote:

quote:

ocakta Cope u geçtik.. irregular başladık.. perşembede bioloji finali var.. sırf nanoteknoloji zımbırtısı yüzünden gösteriyorlar biyolojiyi

Hocam Cope ne ya... İngilizce seviyesi mi acaba.. Çok mrk ettim...

Bilkent in hazırlık bitirme sınavı.
    bazı deyimler:

upper forever
    cope with cope
    ...

evet
    bilkentli nasıl kendini belli ediyor..

birde pre-fuck var onu yeni bizim tayfa bulmuştı

o da güzelmiş
    ben upperdayım şimdi..bun söylemeden geçerim inş...
    bu upper forever ı ilk duyduğumda pek inanmamıştım o kadar da değil değildir diye ama tamamen doğru sınıftakilerin çoğu 4. upperını okuyor..çoğu dissmiss döneminde bunları görünce mecburen inanıyorsun
    bu arada benim msn mrtzd@hotmail.com eklerseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 23 Mayıs 2006; 11:41:40 >

• quote:

nanoteknoloji ve zımbırtı
  • Ben Yıldız Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2004'te mezun oldum, şimdi de yedek subay olarak yaptığım askerliğimin son 25 günündeyim. Askerlik sonrası İzmir'de göreve başlayacağım. Benim bu meslek hakkındaki görüşlerim pek olumlu değil. Herşeyden önce icra edilmesi keyifsiz bir iş. Çok yoğun çalışma saatlerine sahip bir meslek (en azından özel sektörde). Ücretler de hiç o kadar iyi değil bence. Örneğin Boğaziçi son sınıf veya yeni mezun arkadaşlar yazılım firmlarında işe ilk başladıklarında 1250 YTL gibi komik ücretler teklif ediliyor. 500'e bile çalışan varmış. Bu iş bu paralara yapılmaz arkadaşlar. Eğer 3 büyük şehirdeki okuldan mezunsanız zeki biri olduğunuz düşünülerek (sonuçta ilk 5000 kişilik dilimdesiniz) iş bulmanız zor olmuyor. Ancak bu meslek yaşlılığı hiç sevmez. 45 yaşınıza geldiğinizde de acaba şimdiki gibi kod yazabiliyor olacak mısınız? Şirket zehir gibi gençler varken hala size tahammül edebilecek mi?

Karamsar oldu ama benim fikirlerim bunlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: iron_moon

Ben Yıldız Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2004'te mezun oldum, şimdi de yedek subay olarak yaptığım askerliğimin son 25 günündeyim. Askerlik sonrası İzmir'de göreve başlayacağım. Benim bu meslek hakkındaki görüşlerim pek olumlu değil. Herşeyden önce icra edilmesi keyifsiz bir iş. Çok yoğun çalışma saatlerine sahip bir meslek (en azından özel sektörde). Ücretler de hiç o kadar iyi değil bence. Örneğin Boğaziçi son sınıf veya yeni mezun arkadaşlar yazılım firmlarında işe ilk başladıklarında 1250 YTL gibi komik ücretler teklif ediliyor. 500'e bile çalışan varmış. Bu iş bu paralara yapılmaz arkadaşlar. Eğer 3 büyük şehirdeki okuldan mezunsanız zeki biri olduğunuz düşünülerek (sonuçta ilk 5000 kişilik dilimdesiniz) iş bulmanız zor olmuyor. Ancak bu meslek yaşlılığı hiç sevmez. 45 yaşınıza geldiğinizde de acaba şimdiki gibi kod yazabiliyor olacak mısınız? Şirket zehir gibi gençler varken hala size tahammül edebilecek mi?

Karamsar oldu ama benim fikirlerim bunlar.

Dostum benim bildiğim genelde böyle bu işler. Direk üniversiteyi bitirince yüksek maaşla iş bulman imkansız. Tecrübe kazandıkça yükseliyor maaşın. Yaşlanınca ne yapacaz konusunda hiçbir fikrim yok... Eve çekilip program yazarız olmazsa Ha bu arada hep YTU Bilgisayar Müh. istemiştim. Az bir puan farkıyla Ege oldu. Kısmet ne diyelim. Nasıl bir üniversite anlatırmısın biraz. Ben teknik olduğundan dolayı tercih etmiştim hem de İstanbul'da. Acaba yatay geçiş düşünsem mi???

• c++ için kaynak isteyen arkadaşlar deitel'in kitaplarını kullanabilirsiniz, intenette deitel'in örnekleride var. Şöyle bir söz vardır: Deitel'den öğrenemiyorsan mesleği bırak. yani o derece iyi anlatır. Deitel & Deitel

part-time işe gelince parayı ön planda düşünmeyin sonuçta öğrenci olduğunuz için çok vermezler. En fazla şey öğrenebilceğiniz şirketleri seçin.
    Ama kesinlikle size çay yaptırıcak yerleride tercih etmeyin, kesinlikle küçümsemiyorum ama sizi bilg. müh. olduğunuz için alıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .yBm.

c++ için kaynak isteyen arkadaşlar deitel'in kitaplarını kullanabilirsiniz, intenette deitel'in örnekleride var. Şöyle bir söz vardır: Deitel'den öğrenemiyorsan mesleği bırak. yani o derece iyi anlatır. Deitel & Deitel
    part-time işe gelince parayı ön planda düşünmeyin sonuçta öğrenci olduğunuz için çok vermezler. En fazla şey öğrenebilceğiniz şirketleri seçin.
    Ama kesinlikle size çay yaptırıcak yerleride tercih etmeyin, kesinlikle küçümsemiyorum ama sizi bilg. müh. olduğunuz için alıyorlar.

Kaynak için çok saol...

• quote:

Orjinalden alıntı: tracy

o da güzelmiş
    ben upperdayım şimdi..bun söylemeden geçerim inş...
    bu upper forever ı ilk duyduğumda pek inanmamıştım o kadar da değil değildir diye ama tamamen doğru sınıftakilerin çoğu 4. upperını okuyor..çoğu dissmiss döneminde bunları görünce mecburen inanıyorsun
    bu arada benim msn mrtzd@hotmail.com eklerseniz sevinirim..

tamam ekliyorum

@YVolkan
    sadece ilgi alanıma girmediği ve o alanda kendimi geliştirmek istemediğim birşey olduğundan öyle dedim

yoksa önemli birşey tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 23 Mayıs 2006; 15:22:33 >

• YTU ve Ege bilgi. müh. hakkında bilgisi olan var mı ? Ege'den ayrılıp Yıldıza'a geçmeyi hakeder mi acaba Yıldız...
  • Ah imkanım olsada bu konuda kendimi duble geliştirebilsem. Arkadasın yazdığı gayet mantıklı

quote:

Orjinalden alıntı: .yBm.

c++ için kaynak isteyen arkadaşlar deitel'in kitaplarını kullanabilirsiniz, intenette deitel'in örnekleride var. Şöyle bir söz vardır: Deitel'den öğrenemiyorsan mesleği bırak. yani o derece iyi anlatır. Deitel & Deitel

• quote:

YTU ve Ege bilgi. müh. hakkında bilgisi olan var mı ? Ege'den ayrılıp Yıldıza'a geçmeyi hakeder mi acaba Yıldız...

Ben Ege'de eğitim nasıldır bilmiyorum ama bizim okulda diğer okullarda verildiğinin üstünde bir eğitim verildiğini pek zannetmiyorum. Yıldız'ın Ege'ye göre üstünlüğü İstanbul'da olması olabilir belki. Aralarında pek fazla puan farkı yok diye biliyorum dolayısıyla öğrenci seviyeleri de birbirine yakındır sanırım. Eğer İzmir ve Ege'de mutluysan çok değeceğini düşünmüyorum.

Ben İstanbul'da okudum ama şimdi Bornova'da çalışacağım. Sen de Ege'de bitirir İstanbul'da çalışırsın belki

• quote:

quote:

YTU ve Ege bilgi. müh. hakkında bilgisi olan var mı ? Ege'den ayrılıp Yıldıza'a geçmeyi hakeder mi acaba Yıldız...

Ben Ege'de eğitim nasıldır bilmiyorum ama bizim okulda diğer okullarda verildiğinin üstünde bir eğitim verildiğini pek zannetmiyorum. Yıldız'ın Ege'ye göre üstünlüğü İstanbul'da olması olabilir belki. Aralarında pek fazla puan farkı yok diye biliyorum dolayısıyla öğrenci seviyeleri de birbirine yakındır sanırım. Eğer İzmir ve Ege'de mutluysan çok değeceğini düşünmüyorum.

Ben İstanbul'da okudum ama şimdi Bornova'da çalışacağım. Sen de Ege'de bitirir İstanbul'da çalışırsın belki

bencede orda mutluysan boşa uğraşma..hem yıldız ege den daha yeni bir üniversite değil mi?
    bu arada son anda kararımı değiştirmesendim şu an ytü gemi inş. müh. 2 öğretimdeydm

increse ne zaman başlıyoruz abi c++ öğrenmeye

• Bilgisayar Müh. Olmak İsteyen Ve Şu Anda Okumak İsteyen Arkadaşlar.
    Bu Olayın Maduru Olarak Yazıyorum.

1. İngilizceyi Ana Dilin gibi Öğreneceksin.
    2. Odtü,itü,bilkent dışında hiçbir universite bil. müh. yetiştirmiyor.(Bunu Benle Tartışmayın.)
    3. Eğer Bil. Müh. Olacaksan Bir İşletim Sistemi Nasıl Çalışır, Donanımları Nasıl Kullanır, Bu Donanımları şöyle Kullansa Olmazmı, gibi soruların cevabını almak istemem lazım bunuda windowsun hiçten işletim sistemini kullanarak yapamazsın, kuracak linuxu her yerine mudahale edeceksin sürekli denemeler yapacaksın.
    4. Gelişmeleri yakından takip edeceksin bunun için ilk önce LKD'ye üye olacaksın, sonra her sene yapılan linux şenliklerine katılacaksın, linux üstadlarının bloglarını okuyacaksın "gezegen.linux.org.tr", bu adamlara sürekli soru soracaksın. "en kısa zamanda cevaplarlar."
    5. kendin bir grup oluşturacaksın veya bir gruba üye olacaksın ve burada aktif rol oynayacaksın.
    arkadaşlar sıkılmasam daha yazardım ama..........

Ünversitenin kantininde sigara, cay içerek kız tavlayarak Bil. Müh Olunmaz arkadaşlar.

Kendimi Örnek Gösteriyorum. Bilgisayardan Biraz Anlayan Mezun Olmayın.

Dediklerimizi Yapan Adamlara Gülüyoduk Ama Adamlar Şimdi Kimi Tübitak ta kimi İstanbulda Aranan Adamlar Oldular Ha Benden Çok Para Kazanmıyolar O Ayrı Konu Ama Adamların Karizması Yeter Baba Parasıyla Şirket Kurmak Kolaydır.

• quote:

quote:

Dostum belli olmaz bu işler. Nasip.. Yıldız 'ın İstanbul'da olması, teknik üniversite olması daha köklü bir üniversitede olması beni düşündürdü yani baya. Ama değer mi bilmiyorum yani kararsızım biraz...Bu arada teknik üniversite olmasının çok faydası var mı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi increase -- 25 Mayıs 2006; 13:25:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tracy

quote:

quote:

bencede orda mutluysan boşa uğraşma..hem yıldız ege den daha yeni bir üniversite değil mi?
    bu arada son anda kararımı değiştirmesendim şu an ytü gemi inş. müh. 2 öğretimdeydm

increse ne zaman başlıyoruz abi c++ öğrenmeye

Hocam finaller bitsin başlayalım artık şuna. Yazı boş geçirmeyelim. Bişiler öğrenelim bir arkadaş forumda deitel'in yayınlarını önermişti. O kitabı bulalım,ben bir de flash mx öğreniyorum kitabı aldım boş zmnlarımda bakarım diye Pek bakacağımı zannetmiyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi increase -- 25 Mayıs 2006; 13:35:37 >

• Ben kendimi bir kamu kurumuna attım emekliliğim garanti. Hiç gelemem ben öyle kendini yetiştireceksin vs. gibi şeylere. Hayata 1 kez geliyorsunuz arkadaşlar. Bilgisayarı bırakın hayatınızın anlamı haline getirmeyi mümkünse çok önemsiz bir unsuru haline getirin bence. HErkesin fikrine saygı duyuyorum ama benim de naçizane düşüncelerim bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.