Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisleri Ne Yapar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

Teoride Bilgisayar Mühendisi: Her türlü bilgisayar sisteminin tasarımından ve yönetiminden anlar. Bilgisayar sistemi dediğimiz şey bir şirketin ağ yapısından, bir yazılım için gereken birden fazla özelleşmiş bilgisayarın yapılandırılmasına kadar çeşitlidir.

Yazdığınız ve yazılmış bir yazılımın ölçeklendirilmesi işini yapabilir. Dağıtık sistem yapısını kurabilir. Veritabanı sistemlerini yönetebilir. Çok çekirdekli / çok işlemcili yazılımlar hazırlayabilir.

Bir problemin çözümü için yazılması gereken yazılımın nasıl ve hangi sistemler üzerinde çalışması gerektiğini belirler ve yazılım ekibini yönetir.

Yazılım için gerekli olan donanımın tasarımını yapar. En azından yaptırabilecek kadar donanım bilgisi vardır.

Yeni veritabanı sistemlerinin, yeni platform çözümlerinin keşfini yapabilir.

Pratikte Bilgisayar Mühendisi: Master veya doktora yapmamışsa amele gibi çalıştırılır. Devamlı kod yazar. Master yapmışsa altında 3-5 yazılımcı vardır. Hem onlardan sorumludur kod yazdırır, hem kendisi kod yazar.

Arkadaşlarının bilgisayarlarına format atar. Akrabalarının facebook sorunlarına çözüm bulmak zorundadır.

Herkes size yazılımcı gözüyle bakar.

Üstelik TR içinde Microsoft ve Java'ya mahkumsunuzdur. C# ve Java dillerini bilmiyorsanız kurumsal bir firmada iş bulmanız zordur. En azından yurt dışında yeni programlama dilleri ve yeni sistemleri görüp öğrenme imkanınız vardır.

Ha birde, yazılımcı ile aranızdaki görülen tek fark Bilgisayar Mühendisliği Diploması olduğu için sizin yerinize herhangi bir yazılımcı alınır, asgari ücretle çalıştırılır. Siz işsiz kalırsınız.

yapmayın hocam Amerika'da mühendisler işlemci yapıyor ekran kartları yapıyor...yani ülkemizde mühendislerin işi bu kadar zormu...Harp Okulu'na kayıcam anlaşılan...Ben çocuklukdan beri mühendis olmak isterdim halada istiyorum ama mühendis olup sürünmekte var...sen 4 sene dünyanın en zor denklemlerini çöz İlimle Fenle bu kadar uğraş gelebilceğin nokta bu olsun....Başka meslek öneriniz varsa alabilirim...Sağolun SAYGILAR..........

Ülkemiz ne kadar gelişmiş ki, bilgisayar mühendislerinden beklenen iş o kadar büyük olsun?

TÜBİTAK bu saydiklarini yapıyor hocam.

Bu arada konu format atmaya kadar düşmüş ya neyse...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Cıvıtmak için değilde güzel anlattığı için koyuyorum

Bilgisayar Mühendisleri Ne Yapar

bildiğim kadarıyla bilg mühendisi daha çok donanım üzerine, bilgisayar programcısıda programlama, yazılım üzerine eğitim alıyor. yanlışta biliyor olabilirim. tek bildiğim birşey var bilgisayar programcılarının çok daha fazla kazandıkları.

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

bildiğim kadarıyla bilg mühendisi daha çok donanım üzerine, bilgisayar programcısıda programlama, yazılım üzerine eğitim alıyor. yanlışta biliyor olabilirim. tek bildiğim birşey var bilgisayar programcılarının çok daha fazla kazandıkları.

Hocam, ben bilgisayar mühendisiyim.

Tahminlerin biraz yanlış.

Bilgisayar mühendisi lisansından mezun olduktan sonra kartvizitinde yazabilecek yüzden fazla meslek var. Atıyorum system analyst, db administrator, network engineer, software consultant gibi...

Programcılık ise bilgisayar mühendisligi derslerinden programıng languages aldıktan sonra herkesin yapabileceği bişey. Hatta sadece sertifika kursu ile de yapılır. Ben 14 yaşından beri yapıyorum mesela...

Benim şahsi görüşüm bilgisayar mühendisi ile programcı arasındaki fark data structures dersi ile başlayan yol ayrımından sonra bir daha birleşmeyen iki farklı kulvar gibi.

Ama Türkiye bazı universitelerden mezun öyle bilgisayar mühendisleri ile karsilastim ki universitelerden nefret ettim. O da ayrı bir gerçek.

Bilgisayar mühendisliği okunmayacak, 4 yılın kaybı olacak üniversite isimlerini pm ile atabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

quote:

Bilgisayar mühendisi lisansından mezun olduktan sonra kartvizitinde yazabilecek yüzden fazla meslek var. Atıyorum system analyst, db administrator, network engineer, software consultant gibi...

Programcılık ise bilgisayar mühendisligi derslerinden programıng languages aldıktan sonra herkesin yapabileceği bişey. Hatta sadece sertifika kursu ile de yapılır. Ben 14 yaşından beri yapıyorum mesela...

Benim şahsi görüşüm bilgisayar mühendisi ile programcı arasındaki fark data structures dersi ile başlayan yol ayrımından sonra bir daha birleşmeyen iki farklı kulvar gibi.

Ama Türkiye bazı universitelerden mezun öyle bilgisayar mühendisleri ile karsilastim ki universitelerden nefret ettim. O da ayrı bir gerçek.

Bilgisayar mühendisliği okunmayacak, 4 yılın kaybı olacak üniversite isimlerini pm ile atabilirim.

olur hocam gerçekten çok iyi olur.....benimde tam sizin gibi bir insana ihtiyacım vardı....Pm'den mesleğinizle ilgili bazı bilgiler verirseniz çok sevindirirsiniz...hangi üniversiteden mevzun oldunuz ve nerede çalışıyorsunuz bunuda söylerseniz iyi olurdu....:D

• quote:

quote:

quote:

Günümüzde çoğu bilgisayar mühendisi ufak bi sermayeyle kendilerine bilgisayar dükkanı açıyor. Çevremden gördüğüm bu fazla bi bilgim yok yanlış konuştuysam afedersiniz. Ama arkadaş çevremdeki bilg programcılığı okuyanlar evlerinde oturarak baya iyi paralar kazanıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

daha ne duruyorsun dostum yolla gelsin, yol yakınken dönelim

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

Teoride Bilgisayar Mühendisi: Her türlü bilgisayar sisteminin tasarımından ve yönetiminden anlar. Bilgisayar sistemi dediğimiz şey bir şirketin ağ yapısından, bir yazılım için gereken birden fazla özelleşmiş bilgisayarın yapılandırılmasına kadar çeşitlidir.

Yazdığınız ve yazılmış bir yazılımın ölçeklendirilmesi işini yapabilir. Dağıtık sistem yapısını kurabilir. Veritabanı sistemlerini yönetebilir. Çok çekirdekli / çok işlemcili yazılımlar hazırlayabilir.

Bir problemin çözümü için yazılması gereken yazılımın nasıl ve hangi sistemler üzerinde çalışması gerektiğini belirler ve yazılım ekibini yönetir.

Yazılım için gerekli olan donanımın tasarımını yapar. En azından yaptırabilecek kadar donanım bilgisi vardır.

Yeni veritabanı sistemlerinin, yeni platform çözümlerinin keşfini yapabilir.

Pratikte Bilgisayar Mühendisi: Master veya doktora yapmamışsa amele gibi çalıştırılır. Devamlı kod yazar. Master yapmışsa altında 3-5 yazılımcı vardır. Hem onlardan sorumludur kod yazdırır, hem kendisi kod yazar.

Arkadaşlarının bilgisayarlarına format atar. Akrabalarının facebook sorunlarına çözüm bulmak zorundadır.

Herkes size yazılımcı gözüyle bakar.

Üstelik TR içinde Microsoft ve Java'ya mahkumsunuzdur. C# ve Java dillerini bilmiyorsanız kurumsal bir firmada iş bulmanız zordur. En azından yurt dışında yeni programlama dilleri ve yeni sistemleri görüp öğrenme imkanınız vardır.

Ha birde, yazılımcı ile aranızdaki görülen tek fark Bilgisayar Mühendisliği Diploması olduğu için sizin yerinize herhangi bir yazılımcı alınır, asgari ücretle çalıştırılır. Siz işsiz kalırsınız.

yapmayın hocam Amerika'da mühendisler işlemci yapıyor ekran kartları yapıyor...yani ülkemizde mühendislerin işi bu kadar zormu...Harp Okulu'na kayıcam anlaşılan...Ben çocuklukdan beri mühendis olmak isterdim halada istiyorum ama mühendis olup sürünmekte var...sen 4 sene dünyanın en zor denklemlerini çöz İlimle Fenle bu kadar uğraş gelebilceğin nokta bu olsun....Başka meslek öneriniz varsa alabilirim...Sağolun SAYGILAR..........

Ülkemiz ne kadar gelişmiş ki, bilgisayar mühendislerinden beklenen iş o kadar büyük olsun?

TÜBİTAK bu saydiklarini yapıyor hocam.

Bu arada konu format atmaya kadar düşmüş ya neyse...

İşte bir tek Tübitak (Aselsan, Tai, Tei) yapıyor. Diğer firmalar dandini. Bütün PC mühleri Tübitakta çalışamayacağına göre piyasanın dumuna hazırlıklı olunmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Aslında insan komik şeyler ile karşılaşmıyor değil. Birinin bilgisayarına format atıyorsunuz. Adam hemen - abi adam pc dahisi, bilgisayarıma bir format attı herşeyini kurdu, faceye giremiyordum. vsvs bir başlıyor. Abi format işini herkesin yapabileceğini bir bilseler. Hatta mühendisler halt yemiş diyenler bile görürsünüz.... Mahellenin cafecisi bile mühendis edasında.

Değişik bir meslek işte...

ya aslında bilgisayar mühendisleri affetsin ama zaten yaptıkları iş,formatın birkaç seviye üstü.ben pek mühendis olarak görmüyorum bilgisayar mühendislerini,zaten dünyada olmayan birşey,cs desinler it desinler.

yani bir elektronikçi i7 tasarlasın,bununla yapılacak işleri ben o internet cafedeki format atan elemana 2 ay çalıştırıp öğretirim.geri kalan herşey zaten elektroniğin alanı.yani bilgisayar mühendisliği,elektroniğin magazinsel kısmı.

birde genele söylüyorum,meslek tercih etme durumunda olanlar enterasan beklentilere girmesin.dünyanın heryerinde gerçek arge mühendisleri çok azdır zaten.abdde bir üniversiteden diploma alınca hemen intelde işe başlamazsın.o yüzden mühendis olunca uzay mekiği yapmam lazım moduna girmeyin hemen:) siz olacaksanız iyi bir mühendis olmaya bakın,sonra zaten hakettiğiniz yere gelirsiniz.türkiye şöyle kenya böyle israil şöyle geyiğine de sarmayın,madem aslansını kaplansınız,ülke size dar geliyor,akademik alanda çalışırsınız,dünyayı yeniden tanımlarsınız.şimdiden boş hayaller peşinde gezmeyin,gereksiz yılgınlığa da düşmeyn.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

Aslında insan komik şeyler ile karşılaşmıyor değil. Birinin bilgisayarına format atıyorsunuz. Adam hemen - abi adam pc dahisi, bilgisayarıma bir format attı herşeyini kurdu, faceye giremiyordum. vsvs bir başlıyor. Abi format işini herkesin yapabileceğini bir bilseler. Hatta mühendisler halt yemiş diyenler bile görürsünüz.... Mahellenin cafecisi bile mühendis edasında.

Değişik bir meslek işte...

ya aslında bilgisayar mühendisleri affetsin ama zaten yaptıkları iş,formatın birkaç seviye üstü.ben pek mühendis olarak görmüyorum bilgisayar mühendislerini,zaten dünyada olmayan birşey,cs desinler it desinler.

yani bir elektronikçi i7 tasarlasın,bununla yapılacak işleri ben o internet cafedeki format atan elemana 2 ay çalıştırıp öğretirim.geri kalan herşey zaten elektroniğin alanı.yani bilgisayar mühendisliği,elektroniğin magazinsel kısmı.

birde genele söylüyorum,meslek tercih etme durumunda olanlar enterasan beklentilere girmesin.dünyanın heryerinde gerçek arge mühendisleri çok azdır zaten.abdde bir üniversiteden diploma alınca hemen intelde işe başlamazsın.o yüzden mühendis olunca uzay mekiği yapmam lazım moduna girmeyin hemen:) siz olacaksanız iyi bir mühendis olmaya bakın,sonra zaten hakettiğiniz yere gelirsiniz.türkiye şöyle kenya böyle israil şöyle geyiğine de sarmayın,madem aslansını kaplansınız,ülke size dar geliyor,akademik alanda çalışırsınız,dünyayı yeniden tanımlarsınız.şimdiden boş hayaller peşinde gezmeyin,gereksiz yılgınlığa da düşmeyn.

hocam yapma topa tutarlar sonra Ama şu noktada haklısınız iyi bir Elektronik mühendisi hem bilgisayardan anlıyor hemde donanımınıda yapıyor.

Ayrıca Türkiyede bu alanda kendini geliştirmiş kişiler Üniden Bil. Müh. liğinden mezun insanlar değiller. Tabi aralarında Bilgisayar mühendisleride vardır ancak çevremde böyle piskopatlık noktasında bu işlerle uğraşan kim varsa mühendis değil.

• Bir işe merak salıp üni'den önce birşeyler yapan var,bir de sadece tercih listesine yazan var.İkisine birden sahip olan fazla yoktur herhal.Birçok meslek grubunda geçerli olan birşey var aslında.İşin meraklısı,mezunundan daha iyidir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 9 Nisan 2012; 0:41:58 >
  • Bende bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. 9.sınıfa gidiyorum. Bu bölümün Türkiye'de ki iyi üniversiteleri hangileridir ? Hangi derslere ağırlık vermeliyim. Tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.
  • quote:

hocam yapma topa tutarlar sonra Ama şu noktada haklısınız iyi bir Elektronik mühendisi hem bilgisayardan anlıyor hemde donanımınıda yapıyor.

Ayrıca Türkiyede bu alanda kendini geliştirmiş kişiler Üniden Bil. Müh. liğinden mezun insanlar değiller. Tabi aralarında Bilgisayar mühendisleride vardır ancak çevremde böyle piskopatlık noktasında bu işlerle uğraşan kim varsa mühendis değil.

zaten topa girdim,dert değil:) aslına gelsin bir bilgisayar mühendisi,tartışalım ne nedir ne değildir? benim çevremdeki hiçbir bilgisayar mühendisi ki hepsi iyi okullardan mezun,işini bilen adamlar,beni çok yanlışlamadılar.

yalnız şu yanlış anlaşılmasın,ben bu meraklı ve alaylı mühendisleri savunmuyorum.eğitimin yeri bellidir,üniversite.anlatmaya çalıştığım bilgisayar mühendisliğini diğer branşlardan ayıran şeylerin üniversite veya mühendislik seviyesinde olmadığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

zaten topa girdim,dert değil:) aslına gelsin bir bilgisayar mühendisi,tartışalım ne nedir ne değildir? benim çevremdeki hiçbir bilgisayar mühendisi ki hepsi iyi okullardan mezun,işini bilen adamlar,beni çok yanlışlamadılar.

yalnız şu yanlış anlaşılmasın,ben bu meraklı ve alaylı mühendisleri savunmuyorum.eğitimin yeri bellidir,üniversite.anlatmaya çalıştığım bilgisayar mühendisliğini diğer branşlardan ayıran şeylerin üniversite veya mühendislik seviyesinde olmadığı.

Türkiyede bir zaman Bil. Müh liği çok popülerdi. Şimdide fena değil ama eski popülaritesi kalmamaya başladı. Arçeliğin arge bölümünde çalışan Elektronik mühendisi bir arkadaşım var. Adamı Arçeliğin her bölümüne taşıyorlar sanki. İlk önce mikrodalga fırın bölümünde başladı. Dediği tek şey. Önümüzdeki 5 sene yapılacak fırınlar hazır dedi. Son aradığımdada Çamaşır makinası bölümüne geçtiğini söyledi. Adam askerdeyken 2000 lira aylık maaşı vardı döndüğünde bizimle çalış diye. Yani sizinde dediğiniz gibi arge çok önemli.

Belkide Tr deki üniversiteler yanlış yol izliyor...

• türkiye'de doktor,avukat,eczacı,dişçi gibi bir kaç meslek var, sadece bunlar üniversite mezunu kalifiye işçiler.
    Gerisi hikayedir, bir çok bölümden mezun olan üniversite mezunları: call center, memuriyet, satış görevlisi, pazarlamacı, kasiyerlik gibi herkesin yapabilecegi meslekleri yapıyorlar.
    Üniversiteler kalifiye çalışan yetiştirmiyor, zaten piyasada da üniversite mezunu kalifiye çalışan talebi fazla yok. Çünkü hiç bir şey üretmiyoruz, doğru düzgün sanayimiz yok, fizik okuyanların işsiz kaldığı bir ülkeyiz. Dünya da en prestijli bölüm fiziktir.
    üniversite mezunu; memur olur, bankacı olur, öğretmen olur, dershanelerde üç kuruşa çalışır, üç kuruşa ilaç şirketlerinde çalışır, kasiyer olur, satış görevlisi olur vs.
    O yüzden çok para kazanmak istiyorsanız, ticaretle uğraşın, okuyarak zengin olamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

türkiye'de doktor,avukat,eczacı,dişçi gibi bir kaç meslek var, sadece bunlar üniversite mezunu kalifiye işçiler.
    Gerisi hikayedir, bir çok bölümden mezun olan üniversite mezunları: call center, memuriyet, satış görevlisi, pazarlamacı, kasiyerlik gibi herkesin yapabilecegi meslekleri yapıyorlar.
    Üniversiteler kalifiye çalışan yetiştirmiyor, zaten piyasada da üniversite mezunu kalifiye çalışan talebi fazla yok. Çünkü hiç bir şey üretmiyoruz, doğru düzgün sanayimiz yok, fizik okuyanların işsiz kaldığı bir ülkeyiz. Dünya da en prestijli bölüm fiziktir.
    üniversite mezunu; memur olur, bankacı olur, öğretmen olur, dershanelerde üç kuruşa çalışır, üç kuruşa ilaç şirketlerinde çalışır, kasiyer olur, satış görevlisi olur vs.
    O yüzden çok para kazanmak istiyorsanız, ticaretle uğraşın, okuyarak zengin olamazsınız.

Evet çok haklısınız. Keşke haksız olsak ama durum bundan ibaret. Üniden mezun olduğumdaki düşüncelerimle şimdikiler çok farklı zira birçok yerde derdinizi anlatamıyorsunuz. Okudğunuz okulabile bakmıyorlar önemli olan şeyler çok farklı. Mesela oto satış sektöründe yaptığı işi bilmeyen binlerce satış danışmanı. Birçoğu ile kıyas kabul etmez bilgi birikimim var ama kullanıcı bilinçsiz olunca vitrinin güzel olması yeterli oluyor...

• açılın,
    bilgisayar mühendisi geldi.
  • Yukarda bir arkadaşın dediği gibi belli üniversitelerin dışında okumaya değmez.
    Ben şu an o değmeyen üniversitelerin birinde okuyorum. Hocaların benden tek artısı aynı bölümü benden daha önce bitirmiş olmaları.
    Ekstra olarak size bir şey verme çabasında değil çoğusu. Akademik olarak kasıyorlar desen oda değil. Yan gel yat Osman !
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Muhtemelen yanlış bir düşünce ama bana göre günümüz şartlarında bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm yoktur. Yani günümüzde bilgisayar mühendisliği kişinin kendi mesleğinin dışında hobi olarakta edinebileceği bir meslek. Sürekli bilgisayar programları ile içli dışlı olan ve pratik çözümler üretmesi gereken bir makina, inşaat yada diğer mühendislik okuyan kişiler mezun olduklarında zaten bir bilgisayar mühendisi olmaları gerekir.

Yani tabiki harika bir alan bilgisayar mühendisliği ama bence başka bir işe yandal olması gereken bir alan. Çünkü genel olarak bilgisayar bir iş değil, işleri kolaylaştıran bir program.

Biliyorum, biliyorum muhtemelen tepki gösterecek bilgisayar mühendisleri.

cezeri bilgisayar muhendisi amaci yazilim yapmak degildir ki.bilgisayar sistemleri tasarlamaktir.yeni sifre sistemler , milli ve cozulemeyen uzak iletisim protokolleri gelistirmektir.
    guzel yurdumda henuz yeni yeni yerli otomobil yapmaya kastigimizdan islemci tasarliyacak niteliklerle mezun olan bilg.muhendisleri oturup o select senin bu select benim rapor yaziyor.DB progrmciligi yapiyor.
    ben muhendislik mezunu olmadigim halde okulda 4 donem assembler gordum , sadece 27 byte uzunlugunda screen saver yaptik.inanilmaz detay seviyede bir bilgiayar egitimi aldik ama neticede is ortaminda database programciligi yapiyor , excel kullanmayi bilmeyen adama niye TL ile USD degeri toplamamamiz gerektigini izah ediyoruz.
    amerika bilg. muh. lerini olmasi gerektigi gibi kullaniyor.Interneti cikaran , TCP/IP HTTP protokollerini hep bil.muh leri hayata gecirmistir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 9 Nisan 2012; 15:20:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

açılın,
    bilgisayar mühendisi geldi.

elektronik alayına gider

@antonidas

eczacılık belkide türkiyede en çok itibarsızlaştırılan,hatta "bakkallaştırılan" bir meslek(elbette ben öyle düşünmüyorum).o listede bence eczacılığa yer yok.bu mühendislerin genelde bankacı ya da öğretmen olma sorunsalı da derin bir sorun.bir ülkede bir sorun varsa,bunu sadece bir olguya atmak çok yanlış.türkiyede mühendislik çok sıkıntılı,sıkıntı her kademede.90ların favori mesleği olmasından dolayı bir dönem tüm başarılı öğrenciler mühendis oldu.yetenek ya da ilgiye göre yani uygunluğa bakılmadan meslek tercih edildi(aynı durum şimdi daha kötü,tıp alanında).neticede uygun öğrenciler mühendis olmadılar.bu işin öğrenci ayağı ki hala kimse kendine göre meslek seçmiyor(bu arada ben uzun ve sancılı bir süreç sonunda istediğim eğitimi alabildim).eğitim derseniz birkaç üniversite haricinde mühendislik eğitimi yok türkiyede(bunu duymadım,görmedim bizzat yaşadım tecrübe ettim).hala sanayi ile entegre olabilmiş değil.çoğu akademisyende maaşlı memur durumu var,toplanıp çay içmeye okula gelen mi dersin,odtüde yaştan emekliliği bekleyip,kadro israfı yapan mı ararsın.hoca portresi böyle.sanayide iste bu gelen kötü mühendislerden dolayı bir önyargı var doğal olarak.yeni mezunlar adamdan sayılmıyorlar ki haklılar,yeni mezunların çalışkan olmalarından başka bir artısı olmuyor.gerçi sanayi hiç masum değil.hala ileri montaj sanayisi üzerindeyiz,elini taşın altına koyan yok,torpil hile hurda gırla,mobbing ,dedikodu yapmayan,iş arkadaşının ayağını kaydırmayana adam demiyorlar.sanki zannedersin mühendis değillerde siyasi partide mevki çekişmesi.

hülasa,her alanda bir kokuşmuşuk söz konusu.ama umutluyum bir genç olarak,mühendislik birazda maddiyatla alakalı.türkiye zenginleştikçe ,ki öyle de oluyor,zamanla bu problemler aşılır gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

türkiye'de doktor,avukat,eczacı,dişçi gibi bir kaç meslek var, sadece bunlar üniversite mezunu kalifiye işçiler.

bu her ile universite acma siyasi yarisinin sonucudur.
    turkiyenin muhendis ihtiyaci 4-5 univerisitedir sadece.
    otesi baska isler yapmaya mahkumdur.cunki ihrac edemediginiz surece ic piyasada ihtiyac yoktur.
    elin almani vatandasinin yiyacegi sekeri planlayip ona gore seker pancari eker , seker pancarini bile bosa yetistirmez.biz onumuze gelen her yere univeriste acariz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.