Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
15
Favori
5.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yatay geçişe de değinir misiniz? Puanım belki kıl payıyla cenge yetmeyebilir. Yapay zekadan girip yatay geçiş yapmayı planlıyorum. Tabi demekle olacak değil bunu biliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yüksek puan istiyor be hayal olarak kalcak gibi itü
  • Mf_Boss M kullanıcısına yanıt
    Yatay geçiş için hem sınav başarı puanınız hem de ortalamanız önemli. Genelde çok az oluyor kontenjanlar ve bilgisayar mühendisliğine çok talep olduğu için 3.9-4.0 gibi ortalamalar gerekiyor. Yani oldukça zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kobraserdar kullanıcısına yanıt
    Hocam başarınızın sırrına değinir misiniz peki? Nasıl yaptınız 3.98 cidden çok yüksek bir ortalama. İlk yıl yatay geçiş yapılabiliyor mu? Matematik ve fiziğime güveniyorum. İlk yıl olursa biraz avantajlı olabilirim belki.

Hocam benim puanım yetiyordu girerken. O yüzden merkezi yatay geçiş yaptım ortalama ile değil. Ortalamam 3.75 .

Hocam bu da az buz değil. Bunu nasıl yaptınız peki. Millet 3ün altına inmeyin 3,5 olsa harika diyor. Siz bunun baya üstü yapmışsınız.

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    bizim bölümde 2.5 ortalamaya iyi diyorlar zaten 3 üstünde olanlar en fazla %10 falandır. 3ün altına inmemek öyle kolay iş değil.
  • Sanırım siz de aynı yerdesiniz. Sizce yüksek ortalamalar nasıl yapılır? Yani yapan nasıl yapıyor?

Klişe bir laf var. Düzenli çalış olur. Ama düzenli çalışmak nasıl olur. Yani ben şöyle yapıyorum diyenle hiç karşılaşmadım.

Düzenli çalış dendikten sonra aklımda hiçbir şey canlanmiyor.

Hocam üniversite derslerinin yapısı biraz daha farklı. Öğrenmeye odaklı, farklı kaynaklardan az ve sık çalışarak oldu.

yok hocam ytü makinadayım ben :) ama yüksek ortalama yapmak istiyorsan bol bol ve düzenli çalışacaksın bu kadar basit. ben mesela 1. sınıfta 2 ortalama yaptım ama bu sene 3.5 ort yaptım neredeyse 3.47 falan olması lazım. geçen sene full yattım bu sene de hem kulüplerde iş yaptım hem de bol bol çalıştım. abartmadan diyeyim ders saatleri hariç günde 3-4 saat bakıyordum derslere, vize final döneminde bu 7-8 saate kadar çıkabiliyordu. yani ortalama yapmak zor ancak işin şu tarafı da var: ortalamanın yüksek olması dersleri iyi öğrendiğin anlamına gelmez. bizim 3.2 3.3 yapan bi arkadaş var agnoda, kendisi gerçek bir doldur boşaltçı. sınavdan 2 hafta sonra hiçbişeyi bilmez o konuda. bende ise tam tersi, 1. dönem derslerinin detaylarını bile hatırlayabiliyorum. yani siz doldur boşaltçı olmayın, iyice öğrenin dersleri, gerekirse ortalamayı az daha düşük tutma pahasına.
    Yapaya gitmek yerine ytü ceng gir. Oradan yatay yaparsın itü içi geçiş çok zor ama dışı çok kolay

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim hocam.

• Haklısınız hocam. Unutmak için öğrenmek beni de çok rahatsız ediyor. Üniversite sınavına hazırlanırken öğrendiğim biyolojiyi, kimyayı vs. unutmak çok canımı sıkıyor. Arada oturup tekrar edesim geliyor.

Hocam bu arada sonuçlar açıklanmadı sıralamalar belli değil. YTÜ de seçeneklerim arasında bu yüzden. Makine bölümü nasıl? Mekatronik ile kıyaslama imkanınız var mı? Bir de aklımdan bilgisayarı da geçiyor zaten o nasıldır okulunuzda?(Kesin mühendislik ama hangisi daha karar veremedim.)

• ayca_22 kullanıcısına yanıt
    Hocam itü dışından yatay geçişin çok kolay olduğunu nerden biliyosunuz siz geçiş yaptınız mı

• Hocam kafayı sıyıracak kadar değildir umarım.

Teşekkür ederim deneyeceğim.

• ayca_22 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok kolay derken?

makina bölümü fena, yani detaya girmek istemiyorum ancak iyi çalışıp iyi öğrenip kulüplerde iyi iş yaparsan istediğin yer yere gidersin. ama kafan yanacak bölümde. mekatroniği bilmiyorum hiç tek bildiğim bizimle aynı fakültede. bilgisayardan da hiç bilgim yok daha yetkili birilerine sorsan daha iyi cevaplar alabilirsin.
    çok kolay falan değil sallamasın, en az 3.9 ort gerekir gene.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.