Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: 4JustiesKlein

İngilizcemi nasil gelistirebilirim , siz nasıl ogrendiniz, asil bir yol izlemem lazim soylerseniz çok sevinirim
    Bu soruyu da ilk entrye taşıyorum izninle. Ben lisede öğrendim ve Erasmusta pratik yaptım özgüven kazandım. Daha sonra çalıştığım tüm işlerde yabancılarla çalıştım, kariyerimin en başından bu yana...

İngilizcemi nasıl geliştirmeliyim?
    - TED videoları izle. İngilizce alt yazı açabilirsin, farklı aksanları duyarak listening geliştirirsin. (www.ted.com)
    - YDS özet kitapçıkları var. Grammer falan özet. Onlardan al baştan aşağı bitir.Kalıpları öğrenmiş olursun.
    - BBC, Reuteurs gibi yabancı kaynkaları takip et okumanı geliştir.
    - Erasmus ve WorrkandTravel yap. Yabancılarla konuşmadan çekingenliğini kırmadan olmaz.
    - Yanlış konuşmaktan çekinde I are desen sıkıntı değil. Denemek önemli.
    - SÜrekli yazışabileceğin birileri bulabilirsin, penfriend muhabbeti. Her hafta belirli konuda konuşun, yazışın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 17 Temmuz 2018; 21:21:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4JustiesKlein

Hocam bir de şey soracagim bi haberlerde görüyoruz yüzde yuz yerli silah yaptık , uçak yaptık motor yaptık bunlar dogrumu sahiden.Siz bilirsiniz diye merak ettim
    Bunu değerlendirecek otoritelerden birisi olabilirim bizzat işin içinde olarak. Uçak motoru yapmıyoruz, o işi yapan dünyada 3 şirket var başka yok. TEI var o da motor yapıyor ancak onun %51i sanırım General Electric'in Amerikanın yani..TEI helikopter motoru yapıyor. Yerli silah konusunda doğru yapıyoruz. Ama artık %100 yerli, hem milli hem yerli gibi şeyler yok. Bizim açımızdan yok. Dışa bağımlı bir ülkeyiz, yazılım yapabiliriz ancak bunu kullanım alanlarımız kısıtlı. Çok siyasi şeylere girmek istemiyorum ancak ülkeye değer katan insanları ocu bucu diyip ötekileştirirsek kaçarlar ülkeden. Çok değerli, çok bilgili arkadaşlarım gitti hep. Ne beyinler neler..Yerlerine iş bilmez, dünya görüşü olmayan adamlar geldi.. Onlarla hiçbir hedefe varamayız. Sıfır değiliz yapılan şeyler var ancak kapasitemizin çok ama çok altında ve bu işleri yapanları kaybediyoruz... Kendi adıma haftada 3 tane y.dışından iş teklifi alıyorum gitmiyorum. Sokağa çıktığımda, araba kullandığımda sövsem de buradayım...

• quote:

Orijinalden alıntı: SsCoulson

Hocam selamlar.Gtu nun elektronik muhendisligi hakkina ne dusunuyorsunuz egitim kalitesi nasildir?Genel olarak tavsiye edermisiniz?
    Aleyküm selam, GTU BM de biz çok çalışırken onlar yatıyorlardı. Eğitim şartları o kadar zorlayıcı değil ancak boşda değil. Mezunları iyi yerlerde çalışıyorlar. GTU'nün büyük şirketlerle anlaşması olması sebebiyle çok kişi oralara çalışmaya gidiyor. Istanbuldaki büyük yerler tutmuyorsa düşünülebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon1881

O yasdan sonra iş vermezler dıyorlar o yuzden sordum yoksa calısmakda sorun yok
    O konuda çokta haksız sayılmazlar ancak vermezler değil iş bulmakta zorlanırsınız. Bu tarz birine vaktinde yardım etme imkanım olmuştu, yaş problem olmuştu ancak sonradan işe girdi. Bir kere girdikten sonra zaten orası kolay. O bir kere girebilmek için de şirketleri ikna etmeniz lazım. Siz olsaydınız ne dese, ne yapsa alırdınız diye düşünün hep ;)
  • gtü makine ile gtü bm arasında gidip geliyorum hangisini tavsiye edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jonyy -- 17 Temmuz 2018; 21:43:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

1-Savunma sanayiinde çalışmak istiyorum boş bir hayal mi sizce?Ve bunu Bilkent,hacettepe,odtü olmadan yapabilir miyim?

2-Siz 70kda mezuna kalmışsınız 15k yapmışsınız sonra benim hedefim ilk 3kdaki üniversiteler özellikle urslu bu yıl GTÜ gelse bile yazmamayı düşünyorum mezun olmaya karar verdim.Şu an ingilizce ve yazılım çalışacağıma yeniden sınav kitapları çözüyorum.Bu bir özel durum oldu ama yaptığım mantıklı mı siz gibi sektörün içinden birine göre gelip de yazmamak

Yani bir bilkent odtü (belki kazanırsam daha iyi)

3-Nasılsınız :) o kadar soru var ki kafamda soramıyorum:D
    1- Hayır neden boş olsun. Hayalin boşumu olur..Neler öğretiyorlar size.. Hayal et, hayaline ulaşmak için kısa vadeli hedefler koy ve başar. (İlk entrydeki kitabı oku kesin!) O okullardan mezun olanların çok avantajları var. Biz bile yaptığımız mülakata oradalardan birisi geldiğinde boş değildir herhalde diye seviniyoruz ancak oralardan mezun olup boş olanlarda var. Bu nasıl mezun olmuş orada okomuş ya diyoruz ve almıyoruz işe.

2- 1 sene o stresi kaldırabileceksen ve daha iyi kesin yaparım diyip güveniyorsan tabiki yap çok mantıklı bir iş. GTU'nun eğitimi sahiden çok ama çok iyi. Hocalarımız ODTÜ, BOU mezunuydu hep ve idealist adamlar kadrolara bakarsan ve ODTÜden daha iyi eğitim alıyorsunuz diyorlardı. Bunu ilk işe girdiğimdeki ODTÜlü arkadaşlarla yaptıklarımı kıyasladığımda görmüştüm ANCAK isim de çok önemli. Biri GTÜ biri ODTÜ :) İleride daha çok ekmeğini yersin. Sınava gireceksin ancak özel durumları da düşün, ya son 1 hafta hastalansan, birşey olsa ne bileyim.. Kader diyip bir sene daha hazırlanmak seni bitirmeyecekse ne ma problema. ;)

3- Yorgunum bugün.. Çok fazla kafa yordum eve gelince başım ağrıdı, ilaç kullanmam normalde mecbur aldım. Şimdi sizlere yardım etmeye çalışıyor, çay içiyorum :) Teşekkürler sordugun icin

• Hocam marmara bm nasıl? İstediğim yer gelmezse diye tercihlerime ekleyeceğim. Hiç marmara mezunuyla çalışma imkanınız oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lol567 -- 17 Temmuz 2018; 21:54:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jonyy

gtü makine ile gtü bm arasında gidip geliyorum hangisini tavsiye edersiniz
    Uff çok yanlış bir soru... Daha ne olacağına karar vermemişsin. Otur bir bak hangi mesleği daha çok seversin. Sıralamaya göre tercih yapılmaz. Hangi meslek neler yapıyor araştır o insanlarla konuş. Tercih yapmak o kadar kolay değil. Ömür boyu mesleğin olacak, evlenirken öyle kolay evleniyor musun yok. Düşünüp tartıp bakmadan yaparsan boşanırsın, okul tercihi de böyle GTÜ özelinde Makine yeni açıldı sanırım aksaklıkları neler onları öğrenmelisin. BM için de hocaları ara git okula görüş bakalım nasıl adamlar.
  • Nasıl oldu bilmiyorum ama çoğunuz farketmişsinizdir herhalde, tıklanma sayısı falan hep uçtu gitti. Bir ara yazılan cevaplar tıklanma sayısından daha fazlaydı.. Bugün başka soru yoksa yatmaya gidiyorum bende :)
  • Türk Alman üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Galiba GTÜ BM yazıcam ama cok zorladiklarini soylediniz benim icin sorun degil ama ya cok calismaktan bunalıp bıkarsam diye korkuyorum bu üniversite sınavına calısırken basıma geliyordu ara sira sizinde boyle calismaktam biktiginiz oluyormuydu oluyosa ne yapiyodunuz?

2-GTÜ kampüs hayatı nasildi ?

3-Hazırlıktada zorluyorlarmiydi?

simdiden tesekkurler

• Kendinize ve ailenize zaman ayırabiliyor musunuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BirÜçİki7 B kullanıcısına yanıt
    1) bıktığın oluyor. hatta o kadar yalnızlaşıyorsun ki bazen insan sesi bile seni rahatsız edebiliyor. Ailenin yanına gidince ortamı kalabalık hissedip kendini odana kitlemek falan gibi . Çünkü o çalışma durumu seni fiziksel ve zihinsel olarak yıpratıyor. Bıkma Olduğu zamansa yurtta kalıyorsan dağın başında yurt mu olur diyorsun üzülüyorsun yapacak en iyi şeyin kantine gidip çay içmek olacağı için üzülüyorsun evinde falansan ama arkadaşların varsa bi hava almaya gidersin . Gtüdeki en zor şey derslerin zorluğundan ziyade derslerin belirsizliği senenin ilk dersinde hocalar tam olarak geçiş şartlarını açıklamıyor . Sınav zamanları zaten üst üste geliyor her şey. 10 alıp geçebilceğin dersin geçiş şartı belli olmadığı için ona 50lik çalılıyorsun 50 alıp geçebileceğin derseden40lık çalışyorsun diyelim . Kalıyorsun yani .. Ortalama mezun olabilecek bir öğrenciysen 3ve üzeri ortalama hayalin yoksa bu durum seni baya yıpratır.

2)Bilgisayarcılar ve diğerleri diye ayırmak lazım bunu , çünkü bilgisayar okuyanların hayatı kütüphane ile bölüm binası arasında geçiyor genellikle , diğer bölümler biraz daha aktif eğlendikleri oluyor 3 senedir bahar şenliği falan yapılmıyor en son 4 sene önce olmuş. Kampüs güzel ama kampüsü seviyorum. Benim gibi biraz eğlenmeyi de seviyorsan uzatman muhtemeldir .

3)Tüm postları gözden geçirirsen onun cevabını alırdın aslında ama cevap vereyim . Gtüde hazırlık benim zamanımda çöptü , abinin zamanında da çöpmüş , muhtemelen gelecekte de çöp olmaya devam edecek.

• Hocam sizin alanınız neydi?(veri analizi,siber güvenlik,software developer gibi)

• Yere düşen kodları ne yapıyorsunuz?

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun soyledikleriniz icin gerçekten sizin gibi ülkeyi terketmeyen çok az insan kaldi maalesef :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lol567

Hocam marmara bm nasıl? İstediğim yer gelmezse diye tercihlerime ekleyeceğim. Hiç marmara mezunuyla çalışma imkanınız oldu mu?
    Çalışma imkanım oldu, bölüm birincisi bir arkdaş vardı ortalama üzerinde bilgisi vardı ancak çokta kendini geliştirmemişti. Sektörde okula bakış açısı güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1337UnsatisfiedGreed

Türk Alman üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Geçtiğimiz senelerde duymaya başladım. Çok bir fikrim yok, mezunu ile hiç karşılaşmadım. Neredeler bir araştırma yapmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirÜçİki7

1-Galiba GTÜ BM yazıcam ama cok zorladiklarini soylediniz benim icin sorun degil ama ya cok calismaktan bunalıp bıkarsam diye korkuyorum bu üniversite sınavına calısırken basıma geliyordu ara sira sizinde boyle calismaktam biktiginiz oluyormuydu oluyosa ne yapiyodunuz?

2-GTÜ kampüs hayatı nasildi ?

3-Hazırlıktada zorluyorlarmiydi?

simdiden tesekkurler
    1- Çok oluyordu. Bırakıp gitmeyi denedim ama gidemedim resmen. Çok ders çalıştırıyorlardı, sosyal hayat ilk senelerde sıfırdı. Sonra kafam basmaya başlayınca ve ortamı da oluşturunca, konser gezme tozma ve ders hepsini aynı anda götürebildim.

2- Kampüs hayatı şu anda daha iyi herhalde ama yine de lise gibi.. Diğer üniversiteler bildiğin cıvıl cıvıl burada o yoktu. Ders odaklı herkes :)

3- Hazırlık okumadım ben. İngilizce sınavına girdim ve atladım. Ama çöp eğitimi vardı, hala da öyle. İngilizceyi kendiniz öğreneceksiniz... İyi öğretmiyorlar yetmeyecek asla.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.