Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Stewartteoremi

Kendinize ve ailenize zaman ayırabiliyor musunuz ?
    Okurken çok az ayırabiliyordum. Eve gittiğimde annemi babamı sadece yemek saatlerinde görüyordum. O kadar fazla ödev yapıyordum yani. Şimdi iş hayatı okumaktan cok ama cok daha kolay bence, hemde para veriyorlar. Akşam 18 den sonra vakit bana kalıyor, hanımla nereye istersem gidebiliyorum, geziyoruz, konser falan filan... Doktorlardan daha iyiyiz yani.. Kuzenler doktor eşlerini göremiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite3480

1) bıktığın oluyor. hatta o kadar yalnızlaşıyorsun ki bazen insan sesi bile seni rahatsız edebiliyor. Ailenin yanına gidince ortamı kalabalık hissedip kendini odana kitlemek falan gibi . Çünkü o çalışma durumu seni fiziksel ve zihinsel olarak yıpratıyor. Bıkma Olduğu zamansa yurtta kalıyorsan dağın başında yurt mu olur diyorsun üzülüyorsun yapacak en iyi şeyin kantine gidip çay içmek olacağı için üzülüyorsun evinde falansan ama arkadaşların varsa bi hava almaya gidersin . Gtüdeki en zor şey derslerin zorluğundan ziyade derslerin belirsizliği senenin ilk dersinde hocalar tam olarak geçiş şartlarını açıklamıyor . Sınav zamanları zaten üst üste geliyor her şey. 10 alıp geçebilceğin dersin geçiş şartı belli olmadığı için ona 50lik çalılıyorsun 50 alıp geçebileceğin derseden40lık çalışyorsun diyelim . Kalıyorsun yani .. Ortalama mezun olabilecek bir öğrenciysen 3ve üzeri ortalama hayalin yoksa bu durum seni baya yıpratır.

2)Bilgisayarcılar ve diğerleri diye ayırmak lazım bunu , çünkü bilgisayar okuyanların hayatı kütüphane ile bölüm binası arasında geçiyor genellikle , diğer bölümler biraz daha aktif eğlendikleri oluyor 3 senedir bahar şenliği falan yapılmıyor en son 4 sene önce olmuş. Kampüs güzel ama kampüsü seviyorum. Benim gibi biraz eğlenmeyi de seviyorsan uzatman muhtemeldir .

3)Tüm postları gözden geçirirsen onun cevabını alırdın aslında ama cevap vereyim . Gtüde hazırlık benim zamanımda çöptü , abinin zamanında da çöpmüş , muhtemelen gelecekte de çöp olmaya devam edecek.
    Ellerine sağlık Mirac. Güzel paylaşımın için...

• quote:

Orijinalden alıntı: aksmoke99

Hocam sizin alanınız neydi?(veri analizi,siber güvenlik,software developer gibi)
    Kariyerime Java Developer olarak başladım. Daha sonra şirketteki 200 kişi içinden Bulut Bilişim ekibine seçildim. Orada herşeyle ilgilenmeye başladım. Veritabanından tutta, karmaşık sistemler yapmaya kadar. Oradaki ekip bildiğin dream teamdi.. Çok şey öğrendim abilerimden.. Birisi çankaya üniversitesi mezunuydu, birisi Kıbrıs ODTÜ falan ama çok geliştirmişlerdi kendilerini, adamların hayatı bu olmuş o derece ve herkesin saygısını kazanmışlardı. Çankaya üni mezunu sonra Kanadaya Amazonda çalışmaya gitti.

Neyse şu anda ne yapıyorsun dersen, bulut bilişim diye bilirim kısaca... Siber güvenlik de bilmem lazım, yazılım da bilmem lazım, database de bilmem lazım vs vs... Herseyden anlamam bekleniyor su anki işimde.. O sebeple bu işi yapan az adam var ve değerli oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratYakinFanboi

Yere düşen kodları ne yapıyorsunuz?
    Düşenin dostu olmaz diyip geçiyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 18 Temmuz 2018; 14:3:41 >
  • Hocam konuda değinmişsiniz fakat karar veremedim . Bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum , aklımda iki seçenek var. Boğaziçi , Bilkent veya Amerika’da ortalama bir state university. Mezun olduktan sonra Amerika da yapay zeka üzerine çalışma yapmak istiyorum. Sizce bu amaç için hangi üniversiteyi seçmeliyim ?
  • Hocam endüstri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz bir de trajikomik bir soru olabilir ama kız öğrenciler tercih etmeli mi ailem e laf anlatamıyorum tıpta kızlar daha rahat eder diye bir düşünce var.Sizden de merak ediyorum
  • Hangi üniversiteyi düşünüyorsunuz hocam endüstri için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    10 numara konu olmus valla hocam güzel yazı tebrik ederim.

5-10 yıl icin 10-15k drdiniz bunlar biraz ucuk rakamlar degilmi

Bilgisayar muhendisliginde nere gidersem gideyim gelismeye calısacam ama sizce ortalamanın biraz altında puanla alan bir yere gitsem mesela mülakatlarda sırf okuldan dolayı sıkıntı yasarmıyım

• Erasmus , work and travel ve ülkeleri gezip kültür vb şeyler kazanmak için parayı nasıl kazanabiliriz. (Universitedeyken)

• Büyük ihtimal odtü tutmayacak tobb tam burslu veya itü türkçe olabilir.Kafamda çok soru işareti var.Bilgisayar da düşünüyorum ailem de tıp diyor.Tıpı kesinlikle okumam demiyorum ama yazarsam bazı kaygılardan dolayı yazarım.Bir de bahsettiğim gibi mühendislik kızlar için uygun değil diyor herkes. Biraz daha düşüneceğim sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FHalkover

Hocam konuda değinmişsiniz fakat karar veremedim . Bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum , aklımda iki seçenek var. Boğaziçi , Bilkent veya Amerika’da ortalama bir state university. Mezun olduktan sonra Amerika da yapay zeka üzerine çalışma yapmak istiyorum. Sizce bu amaç için hangi üniversiteyi seçmeliyim ?
    Yapay Zeka hedefini şimdiden koyma bence. Yani sen mezun olana kadar bakalım neler olacak 5 sene çok uzun bir süre. Hedefin büyük güzel o ayrı. Üniversite tercihine gelecek olursam, ABD gitmek gibi bir hedefin varsa kesinlikle yap. Bende üniversiteden mezun olunca ABD gidecektim ancak olmadı.. GRE ve TOEFL sınavlarına girmem gerekti yapamadım falan sonra da burada kaldım. Gitsem yine giderdim ama burada birseyler yapmak varmış kaderde.. Oralara gitmek zor, gidebiliyorsan git. Dönmesi bir tane uçak biletine bakar ve buraya geldiğinde kral muamelesi görüyorsun. Insanımız biraz aşağılık kompleksi var..Oralardan her gelen iyidir sanıyorlar ve dönersen bu fayda sağlar. He zaten orada ortalama bir state uni gidersen iyi edersin. Ben özellikle Houston ya da Rica Uni bakmıştım. Uçuk değilller mevsimi iyi ve oralarda yaşam güzel. Ağustos başı da Austin gidiyorum zaten :)

Farkındayım belki beyin göçüne sebep olacağım ancak durum bu.. Buradaki mantalite değişmeden hedeflediğin şeyleri yapamazsın burada..Insanlardaki kafa da öyle hemen değişmiyor hem önemli olan insanlığa hizmet etmek diye düşünürsün Y.Dışında okumak konusunda çok araştırdım, oradakilerle konuştum başka sorun varsa yardımcı olurum...

• quote:

Orijinalden alıntı: scutoıd

Hocam endüstri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz bir de trajikomik bir soru olabilir ama kız öğrenciler tercih etmeli mi ailem e laf anlatamıyorum tıpta kızlar daha rahat eder diye bir düşünce var.Sizden de merak ediyorum
    Yapma sakın endüstri müh seçme. BM seç. Endüstri ilanları sayısına bak ve BM sayısına bak. Açıyorsun kariyer.neti falan bu meslekleri yazıyorsun. Sayısı çıkıyor zaten. Sonra dünya nereye gidiyor ona bakıyorsun..

Üzücü ama anne baba bir süre sonra göçecek gidecek sen kalacaksın. Onların bunu anlamasını sağla. TIP okumak çok iyi onlar yaşlanınca bakarsın aşırı saygın ama çok fedakarlık isteyen bir meslek. Doktroları dövüyorlar bu ülkede.. Çok afralı tafralı oluyorlarmış. Pardon ama doktor dediğimiz adamlar bu ülkenin beyin takımı azıcıkta burunları havada olsun. Günde 100 tane hastaya da güler yüzle yaklaşamazlar ve çoğusu salak salak sorular sorarken... Ben olsam Endüstri Müh olmazdım da TIP ve BM arasında gider gelirdim. Endüstri mühler ne yapıyorlar iyi araştır, Galatasaray endüstri mh arkadaşım iş aradı ben mezun olmadan işe başladım, şu anda ve hep ondan daha fazla kazandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: labittimla

10 numara konu olmus valla hocam güzel yazı tebrik ederim.

5-10 yıl icin 10-15k drdiniz bunlar biraz ucuk rakamlar degilmi

Bilgisayar muhendisliginde nere gidersem gideyim gelismeye calısacam ama sizce ortalamanın biraz altında puanla alan bir yere gitsem mesela mülakatlarda sırf okuldan dolayı sıkıntı yasarmıyım
    Ben teşekkür ederim. Yok uçuk rakam değil, dediğim gibi 3.5 yıllıkken Londra merkezli bir firmada çalışmaya başladım ve 2500$ alıyordum. O zaman dolar 3.4 falandı.. Bu maaşları sallıyorum Karabük mezunu, ya da Sakarya mezunu almıyor olabilir ancak ben ve çevremdeki arkadaşlar aldık alıyoruz. Para kazanmak istiyorsanız bu arada yabancı şirketlerin buradaki ofislerinde yabancı parayla çalışın. İnsanların BM seçmesinin bana bir avantajı yok hatta belki ileride mesleğimi elimden alacak insanlara tercih ettiriyorum, yanlış mıyım? Maaş konusunda dediğim gibi bordro falan paylaşmak istemiyorum amam gerçek bunlar.. Bir örnek daha 3 yıllıkken arkadaşımız Borsaya geçmişti ve 6.5 alıyordu. Şu an zaten 10-15 alsan bile çok etmiyor. Dolar Euro almış başını gitmiş aldığımız hersey cok pahalı alım gücümüz düşmüş. Haftasonu kahvaltıda menemen yapayım desen domates, biber, yumurta, sucuk 50 lira. 2012 yılında 2600 lira kazanırken 1450 dolar alıyormuşum şu anda kimse yeni bir mezuna 1450$ vermez.

Okulla ilgili kesin birşey yok. Takan var takmayan var piyasada.. İlk işe girerken o da.. Tecrübe yılınız arttıkça okulun bir önemi kalmıyor, neler yapmışsın biliyorsun o önemli. Mesela çok samimi arkadaşlarımdan birtanesi Işık %50 burslu mezundu ve ilk sene iş bulamıyordu ben CV'sini verdim kefil oldum işe sokturdum ve şu anda 5 yıl tecrübesi var 8750 alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 18 Temmuz 2018; 22:20:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yarsin

Erasmus , work and travel ve ülkeleri gezip kültür vb şeyler kazanmak için parayı nasıl kazanabiliriz. (Universitedeyken)
    Anne,baba borçlanma sağda solda part-time çalışma. IKEA'da çalışıyordu bir arkadaş ve para biriktrip WaT yapmıştı. WaT dolarla olduğu için artık yapmanız çok zor ancak yaparsanız çok güzel olur. Uçak bileti aldım yeni 6150TL verdim hemde aktarmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutoıd

Büyük ihtimal odtü tutmayacak tobb tam burslu veya itü türkçe olabilir.Kafamda çok soru işareti var.Bilgisayar da düşünüyorum ailem de tıp diyor.Tıpı kesinlikle okumam demiyorum ama yazarsam bazı kaygılardan dolayı yazarım.Bir de bahsettiğim gibi mühendislik kızlar için uygun değil diyor herkes. Biraz daha düşüneceğim sanırım
    Yoo mühendislik gayet uygun kızlar için.. Masa başı iş.. Şantiyeye mi gidiyorsun sanki. Anne baba düşünce yapısını değiştirsin o ne öyle dünyayı takip etmiyorlar mı kim neler yapıyor diye.
  • hocam çok güzel konu. takip ediyorum surekli. benim sorum biraz daha farklı olacak mazur görün lütfen. çoğu merak ettiğim soru sorulmuş zaten.

göz sağlığınız nasil hocam. yani gözleriniz saglamken bozuldu mu ya da numarası yükseldi mi? ben ekrana fazla bakınca gözlerime ve basima aşırı ağrı giriyor. bir de sırt, boyun ağrısı vs cok oluyor mu? belki de sorularim saçma hocam kusura bakmayın. istemezseniz cevaplamayabilirsiniz. :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D650631E4

hocam çok güzel konu. takip ediyorum surekli. benim sorum biraz daha farklı olacak mazur görün lütfen. çoğu merak ettiğim soru sorulmuş zaten.

göz sağlığınız nasil hocam. yani gözleriniz saglamken bozuldu mu ya da numarası yükseldi mi? ben ekrana fazla bakınca gözlerime ve basima aşırı ağrı giriyor. bir de sırt, boyun ağrısı vs cok oluyor mu? belki de sorularim saçma hocam kusura bakmayın. istemezseniz cevaplamayabilirsiniz. :D
    Umarım faydası oluyordur, bu arada sadece benden dinlemeyin başkalarından da dinleyin.. Tek taraftan asla bilgi alıpta yola çıkmayın, belki daha iyi şeyler öğrenebileceğiniz birileri vardır onları da dinleyin :)

Est. ne demek. GTÜ'deki bir hocamız şey derdi, "aptal soru yoktur, sorulmayan soru aptalcadır."

İzninle bu sorunu da ilk entrye taşıyorum.
    Göz sağlığınız, vücut sağlığınız mesleğinizden etkilendi mi?
    - Şu aşikar ki gözleriniz yoruluyor. Daha kötü birşey diyeyim gözün gördüğü birşeyi beyin sürekli işleme alıyor yani siz düşünmeseniz bile göz görüyorsa beyin o gördüklerini falan işleme alıyor. Bu, sürekli ekrana bakmak sürekli kafayı yormak derken gözdense başınız ağrıyor.
    - Gözleri sağlam tutmanın yolları var, belirli aralıklarla uzağa bakma bazı hareketler yapma falan.. Onları yaparsanız gözünüz çok bozulmuyor. Bende bunları uyguluyorum ve gözlerim çok bozuk değil. 1.25 falan.
    - Bel ağrısı kesin olan birşey. Duruş bozukluğu bizim mesleğin olmazsa olmazı herhalde. Bunu da egzersizle ve ara ara kendine bakmakla düzeltebilirsin. Spor yaparak birde..
    - Tüm bunlar sende yoktu ve işe başladın bunlar oldu ve şirketin bunda suçu olduğunu düşünüyorsun. Dava et acıma. Kazanırsın. (Normal bir adalet sisteminde.)

Bilmediklerinden değil de tıp takıntısı ikna etmeye çalışıyorlar işte.. Ama büyük ihtimal bm seçeceğim yada ODTÜ bm için bir kere daha hazırlanacağım.Yardımın için teşekkürler abi
  • Bu konuyu gören bilgisayar yazacak, puanlar artacak yine. Yazmayın ya. Ne yapacaksınız bilgisayarı tıp varken
    faydasi olmaz olur mu? elbette oluyor. iyi ki açmışsınız böyle bir konuyu. teşekkür ederim cevap için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.