Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Simon Petrikov

Lise ve tekrar hazırlanma sürecim boyunca tıp hedefledim. Ama olmayacak maalesef. Ege BM tercih edecektim ama GTÜ de aklımın bir köşesinde şu an.

Bu işin içine girersem ilgi duyacağıma adım gibi eminim ancak dedim ya tıp hedeflememden dolayı bilgisayardır, teknolojidir pek araştırmadım. Gerek duymadım diyemem, o vakti yaratmadım. Bu bilgisizliğim gözümü korkutuyor. Ayrıca 12. Sınıf ve mezun döneminde ingilizce çalışmadım. Pek iyi olmayan İngilizcem daha da berbat hale geldi. Şimdi yazınca durumun vahametini daha iyi anladım
    GTÜ'de iyi eğitim alacağının garantisini verebilirim ancak sosyal hayat olarak problemler yaşayabilirsin :) He dersen ki ya zaten ben o ortamı kendim oluştururum, o zaman problem yok. Ege de sosyal ortam iyi ancak eğitimi GTÜ'den kötü. Artılar eksiler yazarak bakmalısın.. A mı B mi diye..

Dersler bilmem neler hiç önemli değil halledersiniz hepsini rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

GTÜ'de iyi eğitim alacağının garantisini verebilirim ancak sosyal hayat olarak problemler yaşayabilirsin :) He dersen ki ya zaten ben o ortamı kendim oluştururum, o zaman problem yok. Ege de sosyal ortam iyi ancak eğitimi GTÜ'den kötü. Artılar eksiler yazarak bakmalısın.. A mı B mi diye..

Dersler bilmem neler hiç önemli değil halledersiniz hepsini rahat ol.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim. Tercih dönemi aynen dediğiniz gibi yapacağım. Zaten çok da sosyal bir insan sayılmam. Gtü aklımın büyük bir köşesinde 🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Hedefim yurt dışında çalışmak ve yaşamak. 3. sınıfa geçeceğimden kafamda spesifik bir alan seçemedim henüz. Hayalim çoğu kişininki gibi büyük çaplı firmalarda çalışmak. Ben açıkçası yüksek lisansı yurt dışına kapağı atmak için bir basamak olarak görüyorum. Sizce yüksek lisans bu hedef için değer mi? Konuda anlattığınız gibi Hackerrank, leetcode gibi sitelerden pratik yapıp interview sorularını çalışıyorum. Udemy'nin de Coursera'nın da çok ekmeğini yedim. Ama ortada bilgimi gösterebileceğim adam gibi bir projem yok. Soru biraz saptı, umarım anlatabilmişimdir

Alıntıları Göster
    Anladım. Y.Dışında çalışmak için şöyle bir problem var kendini geliştirmiş olman lazım ki adamlar kendi memleketlerindekilerden ziyade seni işe alsınlar. Almansın düşün ki, Türkiyeden birini işe alacaksın diyelim. Neden alırsın, daha ucuz olduğundan olabilir daha iyi iş yapacağından olabilir, farklı milletlerden insalar olsun daha iyi iş çıkarabiliriz diyor olabilirsin. Bunu adamlara verirsen seni alırlar. Cevaptan soruya gidiyoruz hep bak. Mantık aynı, beni neden alsınlar ne fayda sağlayacaklar benden "heee bunu", "ok o zaman onu sağlarsam almamaları için sebep kalmaz."

Yüksek lisans yaparken çalışamayabiliyorsun ABD'de öyle en azından.. Buna bakman lazım.. O y.dışına çıkmanın daha kolay yolu.. Buradan iş bulup gitmek daha zor. Zor demişken avrupadaki çakallar öğrenmişler TR'den insanların kaçtığını zibil gibi adam arıyorlar TR'den.. Şansınız eskiye göre daha fazla yani.

Eğitim olarak ABD genelde iyidir. Araştırma yeni şeyler demek için para var sonucta adamlarda. Sana imkan sunarlar ve oralardan buralara dönmek istersen bir uçak bileti.

O siteleri kullanman çok güzel yalnız mülakata gelen arkadaş o tarz yerleri ezberlemişte mi gelmiş yoksa biliyor mu diye anlama yöntemlerimiz var. Kitap okuyup, derinine inip iş yapanlar hemen belli ediyorlar ve bizde öylelerini işe alıyoruz...

Son birşey, sanmayın ki Facebook, Amazon, Oracle da çalışanlar en iyi mühendisler ha. Çok iyiler evet ancak zamanla az iş yapıyorsan köreliyorsun, ufak şirketlerde de çok büyük cevherler var. Yani orada çalışıyorsa iyidir algısı yanlış. Appleda, IBM'de çalışan birisiyle mülakat yapmıştık hiç beğenmemiştim, Sakarya mezunu arkadaş daha iyiydi.

• Hocam merhabalar, öncelikle çok sağolun zamanınızı ayırıp bizleri aydınlattığınız için.

Okulun İstanbul'a yakın olmasının ekmeğini yiyebiliyor muydunuz okurken, seminer ve benzeri etkinliklere katılmanın BM eğitiminde katkısı ne düzeydedir, GTÜ'de oluyor muydu böyle etkinlikler? Eğitimin tamamen İngilizce'ye geçeceği belirtilmiş önceki mesajlarda. Akademisyenlerin buna uyum sağlayabilecek düzeyde olduğunu düşünüyor musunuz, derslerin sözde İngilizce uygulamada Türkçe işlenme olasılığı sizce ne kadardır? Bir de yüksek lisans için yurtdışı üniversitelerinden kabul alan alt üst ya da aynı dönemdaş tanıdıklarınız var mıydı acaba?

Okulun staj süresince katkısı oldu mu size? Devlet şirketleriyle bir bağı olduğundan bahsetmiştiniz ama özel sektör GTÜ öğrencisine ilgi gösteriyor mu? İlk senesinden projeler ve girişimlerde yer almak isteyen birine neler tavsiye edersiniz?

Son olarak hep okulun sosyal yönünün dezavantajlarından bahsetmişsiniz, sizce bunun asıl sebebi ne, kampüs yapısı, öğrenci kitlesi ya da okulun konumu mu? Okurken ailenizle mi kaldınız, üniversite çevresinde konaklama olanakları ne düzeydeydi, yurtlar ve kiralık daireler hakkındaki bilgi ve fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Okuldan İstanbul'a erişim nasıldı, Kartal'dan sanırım Gebze'ye dolmuş falan vardı ama okul ile Gebze merkez de çok yakın gibi gelmedi bana haritadan, hiç bilgim de yok, biraz bu konuları da açabilir misiniz, tam BM ile alakalı değil ama yanıtlarsanız okul ile ilgili daha aydınlatıcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebloog -- 19 Temmuz 2018; 17:33:46 >

• Kocaeli Üniversitesi BM hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca ikinci öğretim lisans eğitimi hakkındaki düşünceleriniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 19 Temmuz 2018; 20:4:51 >
  • Top üniler mezunları hakkında nasıl bir karşılaştırma yaparsınız? Tr deki en iyi üni hangisidir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sene GTÜ'yü bu forumdakiler doldurmazsa bende bir şey bilmiyorum
  • yeni_hayatt kullanıcısına yanıt
    Ahahah özellikle orayı yazıp yazmamanız bana bişey kazandırmayacak demesi çoğu hocamı oraya yoneltecek gibi.

• Hocam merkezi yatay geciste (ek1) bi problem oluyomu yani fazla başvuru aliyomi? 2017 puanım tutuyor halihazırda. Gelsemmi gelmesemmi :/

• Kıbrıs ODTÜ'de bilgisayar mühendisliğini önerir misiniz acaba, okunur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mew55

Arkadaşım Ege Bilgisayar Mühendisliğinden 1 hafta önce mezun oldum. İşe giremeyen insan duymadım. 1800e işe başlayan arkadaşım yok. Ankara ve Ege yakın seviyede okullar.

Alıntıları Göster
    Abi Ege , Ankara , Gazi yeni mezun birisi piyasada ortalama kaç para maaş alabilir ? Yeşillendirebilirsen ne mutlu bana

• Burada kırmızılanıyor kardeş

• Niye hocam burası turuncu site değil mi turunculandırması gerekir bence :-)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

Abi Ege , Ankara , Gazi yeni mezun birisi piyasada ortalama kaç para maaş alabilir ? Yeşillendirebilirsen ne mutlu bana

Alıntıları Göster
    İstanbul ~4000 izmir ~3500 dolaylarinda basliyor kisiye gore -+(~500) oynadigini gozlerimle gordum.
  • İstanbul ~4000 izmir ~3500 dolaylarinda basliyor kisiye gore -+(~500) oynadigini gozlerimle gordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mew55

İstanbul ~4000 izmir ~3500 dolaylarinda basliyor kisiye gore -+(~500) oynadigini gozlerimle gordum.
    Peki Gazi , Ankara vs. gibi orta ve orta üstü sayılabilecek universitelerden yeni mezun birisi ortalama 3000-4000 alıyorsa , ITU , ODTÜ , BOUN'da durumlar nasıl 5k'dan falan başlıyorlar herhalde .

• Bu konu hakkinda net bir cevap veremem. Ama tahmin yurutebilirim oda su sekilde olur. Ege vs okullardan mezun olanlarin 5k alma potansiyeline gore odtu vs gibi universitelerin potansiyeli daha yuksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebloog

Hocam merhabalar, öncelikle çok sağolun zamanınızı ayırıp bizleri aydınlattığınız için.

Okulun İstanbul'a yakın olmasının ekmeğini yiyebiliyor muydunuz okurken, seminer ve benzeri etkinliklere katılmanın BM eğitiminde katkısı ne düzeydedir, GTÜ'de oluyor muydu böyle etkinlikler? Eğitimin tamamen İngilizce'ye geçeceği belirtilmiş önceki mesajlarda. Akademisyenlerin buna uyum sağlayabilecek düzeyde olduğunu düşünüyor musunuz, derslerin sözde İngilizce uygulamada Türkçe işlenme olasılığı sizce ne kadardır? Bir de yüksek lisans için yurtdışı üniversitelerinden kabul alan alt üst ya da aynı dönemdaş tanıdıklarınız var mıydı acaba?

Okulun staj süresince katkısı oldu mu size? Devlet şirketleriyle bir bağı olduğundan bahsetmiştiniz ama özel sektör GTÜ öğrencisine ilgi gösteriyor mu? İlk senesinden projeler ve girişimlerde yer almak isteyen birine neler tavsiye edersiniz?

Son olarak hep okulun sosyal yönünün dezavantajlarından bahsetmişsiniz, sizce bunun asıl sebebi ne, kampüs yapısı, öğrenci kitlesi ya da okulun konumu mu? Okurken ailenizle mi kaldınız, üniversite çevresinde konaklama olanakları ne düzeydeydi, yurtlar ve kiralık daireler hakkındaki bilgi ve fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Okuldan İstanbul'a erişim nasıldı, Kartal'dan sanırım Gebze'ye dolmuş falan vardı ama okul ile Gebze merkez de çok yakın gibi gelmedi bana haritadan, hiç bilgim de yok, biraz bu konuları da açabilir misiniz, tam BM ile alakalı değil ama yanıtlarsanız okul ile ilgili daha aydınlatıcı olabilir.
    Uhhh bu ne be :) GTÜ'de yaşam rehberi istemişsin resmen. Uzun bir cevap atayım o zaman...

GTÜ ile ilgili Sorular

Okulun Istanbula yakın olmasının bir avantajı var mı?
    Okulun Istanbula yakın olmasının çok büyük avantajı var şöyle ki.. Ne yazıkki Istanbul çok büyük ve daha da büyüyor. Finans merkezi, iş olanakları çok ama çok fazla. Basit bir karşılaştırma yapmak için iş ilanı sayısını karşılaştırmak aradaki uçurumu gösterecektir. Istanbula yakın olunca buradaki şirketlere daha kolay ulaşabiliyorsun. Staj, iş ayarlayacaksın, git adamların kapısını çal, CVni bırak. Bunu başka şehirde yapma imkanın az. Diğer şehirlerde okusan da %80-90 ihtimalle iş Istanbulda.. Buraya geleceksin yani.

Seminer ve benzeri etkinliklere katılım ne düzeydedir?
    Bilişim grupları var. Oyun atölyesi falan var. Güzel şeyler yapıyor gençler ancak bunu yapmak için atıyorum BOU da okul organize ediyorsa burada sen ediyor olacaksın. Her sene mezunlar gider tecrübelerini anlatır. Büyük firmaların müdürleri vs konuşmalara gelir.. Her sene bende gitmeye çalışırım.. Hangi Hoca davet ederse bildiklerimi öğrenci arkadaşlarımla paylaşmaya gayret gösteririm.

Eğitim full Ingilizce oluyormuş. Bu nasıl etkiler bizleri?
    Evet eğitim bu sene %100 ingilizceye olacak. Bu biraz daha puanları yükseltecektir ancak öğrencilerin çoğusu ingilizce tam bilmediğinden bence daha kötü..Hocaların neredeyse tamamı ABD'den yüksek doktoralı ve ingilizce iyi konuşan adamlar. Dolaysıyla sıkıntı sizlerde olacaktır. BM dersleri için türkçe anlatsalar bile zaten kelimeler hep ingilizce ancak matematik görürken ingilizce anlatınca nasıl anlayacaksınız bilmiyorum... Bölüm ingilizce olmadan bile eğer sınıfta 1 tane yabancı öğrenci varsa hocalar hep ingilizce anlatıyor hatta bazı hocalar olsa da olmasa da ingilizce anlatıyor...Yusuf Sinan Akgül'ün anlattığı dersleri youtubedan izleyebilirsin mesela...

Yurtdışında okuyan çalışan mezunları var mı?
    Okul dedik ya çok iyi eğitim veriyor bundan sonrası senin istediğine ve kendini geliştirmene bakıyor. Ben okurken bölüm 30 kişi alıyordu ve 16 kişi mezun olmuştuk aynı seneden.. Diğerleri uzatmıştı. Neyse konuya gelirsek, Almanyada çalışan, ABD giden arkadaşlarımız var. 2 dönem üstümden arkadaşım burada işe başladıktan sonra 2-3 sene sonra Microsofta gitti.. Dersleri falan çokta iyi değildi :) Bende gidebilirdim ancak direniyorum.. Burada kalıp birşeyler yapabileceğime inanıyorum hala.. Yenizelanda da okumaay giden ve orada kalan arkadaşımız da var. Var yani bayağı.. Büyük üniversitelerle kıyas yaparken şuna dikkat etmek lazım onlar 150 kişi alıyordu vaktinde GTÜ 30.. Şimdi 75 yapmışlar ya neyse.

Okulun staj bulmada bir faydası oluyor mu?
    Oluyor.. Vaktinde benim kurucusu olduğum kariyer grubu gibi bir grubumuz var oradan GTÜ mezunu arayan iş ilanları, staj imkanları paylaşılıyor. Okulun özel şirketlere falan staj için anlaşma yaptığı da oluyor.. Tübitakta falan stajda zaten öncelikli gibi birsey oluyorsunuz. Tanıyorlar cünkü.. Havelsan yönetim kurulu başkanı bizim dersimize giren bir hocamız, Aselsan yönetim kurulu başkanı eski GTÜ rektörü.. Bunun adam kayırmada faydası yok yanlış anlaşışmasın ancak aldığınız eğitimin iyi olduğunu bilmelerini sağlıyor sadece.Ve GTÜ'nün hocalarının nerelere geldiği kalitenin bir göstergesi olabilir.

Devlet Kurumlarının ve Özel sektörün GTÜ mezununa ilgisi nedir?
    Biz mezun olduğumuzda o kadar fazla bilinmiyordu ancak "çok zormuş eğitimi iyiymiş" diye biliniyordu. Şu anda özelde ve devlette çok iyi bir imajı var. Eğer bir yerde GTÜlü çalışmışsa oraya başka oradan mezun birileri de alınmak için giriş yapılıyor. Ben ilk işime mesela öyle girdim. Bir dönem üstüm arkadaş bir yerde çalışıyordu ve çok beğendiklerinden GTÜ'den toplu eleman aldılar.

Okulda sosyal ortamın kötü olduğu söyleniyor?
    Kesinlikle doğru. BM okuyan birisi zaten çok zaman bulamayacak o derece ödevlerle falan uğraşacak ancak diğer bölümler için sıkıcı olabilir. Kampüs biraz büyük, içinde öğrencilere verieln bisikletlerle dolanıyorlar. ABD deki yeşil üniversite kampüsleri gibi ama onlarda öğrenci sayısı cok GTÜ'de az. TRdeki çoğu üniversitede olan kafe, sosyal alanlar falan çok güzel dizayn edilmemiş. Üzerinde çalışılıyor ancak ben okuyana kadar yaparlar ya demek ne kadar doğru bilemedim. Ben okurken Istanbula yakın olmasının ekmeğini 3.sınıftan sonra yedim. Gezmek istersen Kadıköye gidiyorduk. O da toplasan 5-6 kere gitmişimdir çünkü ders çok :D

Okurken nerede kalınır?
    - Şifa Mah. Kiptaş konutları var.
    - Okulun yurdu var biraz uzakta sanırım ve akşam zamanı internet isyan ettiriyormuş.
    - Pendik, Maltepe falan gibi o hat üzerinde evde kalıp okula git gel yapılabilir. Ben öyle yapıyordum, teyzemde kalmıştım. Hem böylece Istanbuldan da kopmuyorsun.

Okula ulaşım nasıl sağlanıyor?
    - Ben okula başladığımda okulun içinden geçen banliyö vardı şimdi onu Marmaray dedikleri proje ile yenileyeceklerdi ancak kaç sene oldu bitmedi hala. O olunca Kadıköye konforlu bir şekilde 50dk da gidebiliyorsunuz.
    - Gebze Harem ile gelip biraz yürümek.
    - 17B mıydı neydi birtane otobüs var giden. Kartal Metrodan alıyor okula getiriyor.
    - Okul belirli yerlerden servis gibii birsey yapıyor ama çok başarılı mı bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 21 Temmuz 2018; 15:44:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cholo

Kocaeli Üniversitesi BM hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca ikinci öğretim lisans eğitimi hakkındaki düşünceleriniz neler?
    Kocaeli mezunu gördüm piyasada altın üstü diyebiliriz klasmanı için. Eğitimleri iyi değil, derslerle ilgili sıkıntıları var bilgiğim kadarıyla ancak en iyisini sen kıyas metodumuzu kullanarak yapabilirsin. En günce en tarafsız bilgiye öyle sahip olursun. Sakarya ile arasında bir çekişme var sanırım karşılaştırabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Top üniler mezunları hakkında nasıl bir karşılaştırma yaparsınız? Tr deki en iyi üni hangisidir?
    Top üniversitelerden ODTÜ, İTÜ, BOU mezunları ile çalışma fırsatım çok oldu. Sadece tanıdıklarım üzerinden birşeyler söyleyebilirim o da genel için sağlıklı birşey vermez bize. Mesela BOU lu iki genç arkadaş işe aynı şirkette çalıştım, birisi çok iyiyken diğeri sukutu hayaldi.. ODTÜ'lülerden tecrübeleri olanları iyilerdi ancak kendini ifade etmekte zorlananları vardı. ODTÜ'lü yeni mezun vardı mesela çalıştığım yerde, test tekniği kafa zehir belli ancak hayatta olan normal problemleri çözme becerisi yoktu. İTÜ'lüler bu ikisinin ortasındaydı hep. Ne çok iyisini gördüm ne çok dandiğini :)

Ancak dediğim gibi bu tarz bir söylem bilimsellikten uzak, 10-20 kişi tanıyarak bu tarz şeyler konuşmak yanlış. Sen İTÜ'den belki BOU da alacağından daha fazla verim alacaksın. GTÜ'de ben öyle yaptığıma inanıyorum. Bu tarz kıyasların metodunu yazdım öyle bakılabilir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.