Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: yeni_hayatt

Bu sene GTÜ'yü bu forumdakiler doldurmazsa bende bir şey bilmiyorum
    ahahaha ya bu da yanlış aslına bakarsan. Tekrar tekrar söylüyorum benim bundan hiçbir çıkarım yok ancak çıkarcı birileri bu tarz şeylerle manipüle edebilirler akıllı olmak lazım. Birde ben GTÜ okudum evet, GTÜ'den süper bir eğitim aldığıma inanıyorum (ki mezuniyetten 6 ay sonra Microsftla görüşmem kanıtı bence.) ANCAK her GTÜ mezunu ben gibi olmayabilir. Evet dünyanın büyük yerlerinde çalışan çok insan var..ama orayı kazandın aha şurası cepte bilmem ne yok.

Çok ders çalıştırdıkları aklıma geldikçe hala sövüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: golder1942

Ahahah özellikle orayı yazıp yazmamanız bana bişey kazandırmayacak demesi çoğu hocamı oraya yoneltecek gibi.
    Aynen öyle. Ben maaşımı şirketimden alıyorum, okuldan bir maddi gelirim yok insanlar orayı tercih edince devlet üniversitesi bana para vermeyecek. Puanı yükselince bana fayda sağlamayacak çünkü tecrübe yılım gereği artık okulun önemi ortaan kalktı.. Neler yaptığıma ve neler yapabileceğime bakılıyor. Insanlar yazacam dese kandırsa nolcak sankim üzülcem mi ya da yazanlara sevinecek miyim? He belki iyi eğitim alırlar diye sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: golder1942

Hocam merkezi yatay geciste (ek1) bi problem oluyomu yani fazla başvuru aliyomi? 2017 puanım tutuyor halihazırda. Gelsemmi gelmesemmi :/
    O konuda net bir bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem. Okulla görüşebilirsin. Şunu biliyorum ama okula başlayıp zorlanınca Sakaryaya falan kaçan çok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

Kıbrıs ODTÜ'de bilgisayar mühendisliğini önerir misiniz acaba, okunur mu?
    Okuyanlar var okuyorlar.. Liseden bir arkadaşım oradan mezun oldu hevesli birisiydi kendisine birşeyler de katmıştı ancak mezun olunca biraz sıkıntı yaşadı. Başlayabilince okul problemi ortadan kalktı sanırım. Orada poundla falan kiralar hayat pahalı olacak onlar çok önemli bence.. Nasıl olsa eğitimi iyi değil bu tarz şeylere dikkat etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

Peki Gazi , Ankara vs. gibi orta ve orta üstü sayılabilecek universitelerden yeni mezun birisi ortalama 3000-4000 alıyorsa , ITU , ODTÜ , BOUN'da durumlar nasıl 5k'dan falan başlıyorlar herhalde .

Alıntıları Göster
    BOU'dan mezunlarda sen işe başlayınca sanmaki 1K fazla alıyorlar. 200-300 TL hadi 500TL ancak farklı alıyorlar. Şu an ben GTÜ mezunuyum ancak aynı dönem BOU'dan mezun olup TR'de çalışanlarından fazla aldığım var. Hatta çoğusu olabilir.. İlk işe giriş maaşında fazlalar ama.. Mesela ilk şirketimde 2600 ile başlamıştım, ODTÜLÜ 2750 alıyordu.

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    ODTÜ KKK'ya Ankara'dan hocalar geliyormuş eğitim açısından çok büyük bir fark yok diyolar Ankara'dakiyle. Sıralamam çok iyi olmadığı için alternatif arıyorum işte bende. Yeditepe , bilgi ve ODTÜ KKK arasında gidip geliyorum, hangisini tercih ederdiniz? Mezuna kalamam çünkü zaten mezunum maalesef.
    Hocam ne kadar teşekkür etsem az , uzun uzun anlatmışsınız merak ettiğim birkaç konuya da cevap vermiş oldunuz. Bahsettiğiniz üniversiteleri araştıracağım tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar 10. Sınıfta alan seçerken matematiğim iyi olmadığını düşündüğüm ve o zaman ki cahilliğimden top 5 ünilere sadece çok iyi kişilerin gideceğini sandığımdan dil seçtim. Bu sene mezun oldum ve muhtemelen boğaziçine gideceğim. Ben hazırlıkta da kalıp 5 sene içerisinde yazılım öğrenmek istiyorum. Küçüklükten beri hep problem çözmeyi sevmiş bir insanım ve bilgisayarla haşır neşir olmayı çok seviyorum. Boğaziçi’nde seçeceğim bölüm en az efor gerektiren bölüm o yüzden bana bir sürü vakit kalacağını düşünüyorum. 5 sene içerisinde udemy udacity gibi sitelerden dersler alıp Amazon’dan kitap sipariş ederek vs kendimi geliştirebilir miyim? 12. Sınıfa geçip matematik çalışmaya başladığımda aslında yapabildiğimi fark ettim ve 10. Sınıfta çok büyük hata yapmışım. Yazılımcı olmayı çok istiyorum. Bana ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Bende konuya bakayim genclerimize elimden geldigince yardimci olayim dedim, birde ne goreyim, benimde faydalanabilecegim cok guzel yazilmis bir ilk mesaj var. Elinize saglik, guzel yorumlamissiniz meslegi, umarim hakkini vererek okuyacak ve calisacak nesiller faydalanir.

Üniversite sınavına girdiğim sene yeterince çalışamamam ve bazı talihsizlikler sonucu Muğla Sıtkı Koçman BM yazmıştım. Bölüm istediğim bölümdü ama okul için aynı şeyi söyleyemem. Kocaeli ikinci öğretim BM’ne geçmeyi düşünüyorum güz döneminde o yüzden sormuştum. BM istediğim bölüm olsa da hala daha travmasını atamadım bu başarısızlığımın. Tekrar mı hazırlansam diye düşünmüyorum değil bazen. Sizce elimdeki imkanlarla en iyisini yapmak için çalışmalı, çabamı kendimi geliştirmeye mi harcamalıyım yoksa tekrar mı hazırlanmalıyım? Spesifik bir soru olduğunu biliyorum ama fikrinizi de merak ediyorum. Yeni dönemde ikinci sınıfa başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 21 Temmuz 2018; 13:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

ODTÜ KKK'ya Ankara'dan hocalar geliyormuş eğitim açısından çok büyük bir fark yok diyolar Ankara'dakiyle. Sıralamam çok iyi olmadığı için alternatif arıyorum işte bende. Yeditepe , bilgi ve ODTÜ KKK arasında gidip geliyorum, hangisini tercih ederdiniz? Mezuna kalamam çünkü zaten mezunum maalesef.
    Olmaz olur mu canım her söylenene inanma. O hocalar tam zamanlı olarak çalışamazlar Kıbrısta dolayısıyla aynı etki olmaz. Yeditepe de tam zamanlı hocalar kimler onlara bak. Özel üniversitede hocalık yapanar genelde baska yerde tam zamanlı ve özelde para kazanmak için varlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FHalkover

Hocam ne kadar teşekkür etsem az , uzun uzun anlatmışsınız merak ettiğim birkaç konuya da cevap vermiş oldunuz. Bahsettiğiniz üniversiteleri araştıracağım tekrar teşekkür ederim.
    Bi duanı alırım o zaman :) Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onrtmz

Hocam merhabalar 10. Sınıfta alan seçerken matematiğim iyi olmadığını düşündüğüm ve o zaman ki cahilliğimden top 5 ünilere sadece çok iyi kişilerin gideceğini sandığımdan dil seçtim. Bu sene mezun oldum ve muhtemelen boğaziçine gideceğim. Ben hazırlıkta da kalıp 5 sene içerisinde yazılım öğrenmek istiyorum. Küçüklükten beri hep problem çözmeyi sevmiş bir insanım ve bilgisayarla haşır neşir olmayı çok seviyorum. Boğaziçi’nde seçeceğim bölüm en az efor gerektiren bölüm o yüzden bana bir sürü vakit kalacağını düşünüyorum. 5 sene içerisinde udemy udacity gibi sitelerden dersler alıp Amazon’dan kitap sipariş ederek vs kendimi geliştirebilir miyim? 12. Sınıfa geçip matematik çalışmaya başladığımda aslında yapabildiğimi fark ettim ve 10. Sınıfta çok büyük hata yapmışım. Yazılımcı olmayı çok istiyorum. Bana ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?
    Bu işin okulunu okumadan yapabilir misin? Evet yaparsın ancak çok zorlanırsın. Hiçbirşey için geç değil, hayat bu seçimler yapıyoruz ve sonucunu beğenmediğimizde başka birşeye yönelebiliriz. Ağaç değilsin hareket edebilirsin ve beğenmiyorsan seveecğin şeyi yapman için neler gerekli ona bakmalısın bence. Yüksek mi yaparsın, tekrar lisans mı okursun yoksa başka şekil mi bilemem ama mutlu olacağın şeyin peşinden koş. Hayat çok kısa ve sevdiği şeyi yapmalı insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Bende konuya bakayim genclerimize elimden geldigince yardimci olayim dedim, birde ne goreyim, benimde faydalanabilecegim cok guzel yazilmis bir ilk mesaj var. Elinize saglik, guzel yorumlamissiniz meslegi, umarim hakkini vererek okuyacak ve calisacak nesiller faydalanir.
    Ben teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cholo

Üniversite sınavına girdiğim sene yeterince çalışamamam ve bazı talihsizlikler sonucu Muğla Sıtkı Koçman BM yazmıştım. Bölüm istediğim bölümdü ama okul için aynı şeyi söyleyemem. Kocaeli ikinci öğretim BM’ne geçmeyi düşünüyorum güz döneminde o yüzden sormuştum. BM istediğim bölüm olsa da hala daha travmasını atamadım bu başarısızlığımın. Tekrar mı hazırlansam diye düşünmüyorum değil bazen. Sizce elimdeki imkanlarla en iyisini yapmak için çalışmalı, çabamı kendimi geliştirmeye mi harcamalıyım yoksa tekrar mı hazırlanmalıyım? Spesifik bir soru olduğunu biliyorum ama fikrinizi de merak ediyorum. Yeni dönemde ikinci sınıfa başlayacağım.
    Eğer 1-2 sene hazırlanarak iyi yerleri kazanacağına (en kötü GTÜ) inanıyorsan bence 1-2 sene hiçbirşey. Evet çok stresli oluyor hazırlanmak ancak sonunda hayatın olacak. Şöyle düşün Sıtkı Koçmanı bitirdiğinde rahat iş bulabilecek misin? 1 sene arayacaksın belkide. Hadi buldun diğer yerlerde alınan maaşı belirli seneler alamayacaksın. Hep bir ön yargı olacak diploman sebebiyle. Bunu 5-10 sene yaşayacaksın min. Kesin değil bu belki hiç yaşamayacaksın :) Kaderin güzelliği de burada. İnsan kendisi için hangisi daha iyi bilmiyor bir seçim yapıyor ve sonuçlarına katlanıyor. Ne yaparsan nerede okursan oku elinden gelenin en iyisini yap. Ne olacaksan en iyisini olmaya çalış ki hem sevesin hem sevilesin. Son birşey yeğenim illa doktor olacam dedi. İlk sene kazanamadı, sonra bir kere daha denedi yine olmadı en sonuncusunda yaptı ve şimdi mutlu Kayıp diye birşey yok, lisede yan gelip yattığına sayıyorsun. İlkokulda aldığıın kötü eğitime sayıyorsun o 3 seneyi.. Legonun o parçalarını yerine üniversitede koyuyorsun..

• Karadeniz Teknik Üniversitesi hakkında görüşleriniz nelerdir? Eğer olumlu değilse alternatif olarak neresi yazılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tiger -- 21 Temmuz 2018; 16:9:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tiger

Karadeniz Teknik Üniversitesi hakkında görüşleriniz nelerdir? Eğer olumlu değilse alternatif olarak neresi yazılabilir?
    Selam, mezunları ile bir arada çalıştım. İlk iş bulma süresinde biraz sıkıntı yaşayabilirsin, eğitimi ne çöp ne de iyi. En azından tanıdığım ora mezunu arkadaşlardan söyleyebilirim. Ben 3200 alırken ora mezunu 2400 alıyordu. Şimdi o arkadaşla aramızda 2-3k fark var. Şu anda kendisine birşey katması ile onu da geçip daha fazla kazanıp daha iyi yerlere gelebilir.

Okul kıyaslaması yapmamaya çalışıyorum çok bariz olmayanlar dışında. Yöntemi ilk entryde yazdım aslında oraya bakarak yapabilirsin.
  • Ilk entryi sürekli güncelliyorum. Mesleğin eksikleri kötü yanları neler, tercih döneminde neleri yapmamalısınız gibi şeyler ekledim.
    Kazanacağımı düşünüyorum. Muğla için aynı şeyleri hen de düşünüyorum bu yüzden Kocaeli Üniversitesi’ne geçmek istedim İstanbul’a yakın olsun, staj ve okurken iş ile ilgili çalışmak konularında daha avantajlı olsun diye. Okul sonrası sürece siz daha hakim olduğunuz için önümdeki yolların hangisini tercih etmem sizce mantıklı bunu öğrenmek istedim. Her şey bana baksa tekrar hazırlanırım zira tüm seneyi depresif ve toplumdan izole bir şekilde geçirdim. Ama ailemden bu konuda destek görüp göremeyeceğimden emin değilim zira tekrar aynı bölüm için hazırlanacağım. Tıp istiyorum desem bölümü bırakıp hazırlanmama pek ses etmezler belki ama şimdi BM için tekrar hazırlanacağım desem “e zaten BM okuyorsun bence devam et” diyeceklerdir muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 21 Temmuz 2018; 17:0:46 >
    Peki lisansta matematik okuyup yüksek lisansı bilgisayar üzerine yaparak yazılıma geçmeyi nasıl buluyorsunuz? Matematikten yazılıma geçilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.