Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Fapstronot

fatih hocam aws için hangi bölümü geleceği var ve öğrenmek için kaynak önerir misiniz ?
    Hangi bölümün derken? AWS öğrenmek için A Cloud Guru takipe edip onun Udemy de falan derslerini alabilirsiniz. Günlük hayatta kullanmadan hep havada kalıyor ancak açıp pratik yapmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

https://forum.donanimhaber.com/muhendisin-35-40-yasindan-sonra-akibeti-ne-oluyor--113239633

Hocam bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirketlerde 40 50 taş üstü mühendis gördünüz mü var mı hiç? Analitik düşünme yeteneğinin kaybolması beni çok korkutuyor. Geniş çaplı bir cevap verirseniz çok sevinirim.
    Doğruları ve yanlışları içinde barındıran bir yazı. Tabiki gördüm. Şu an karşımda 40'ı geçmiş bir abi var ve hali vakti ve kafası yerinde. İnsanlar kendi yapamadıklarını başkaları da yapamaz sanırlar. Şunu bende söyledim, ortalama doktorlar ile bilgisayar mühendislerini kıyasladığımda zaman geçtikçe bmler değersizleşiyor. Bunu bilmek lazım ancak bmler kendilerine birşeyler katarlarsa ve gelişimlerini sürdürürlerse çok rahat yaşam sürüyorlar. BMlerde sorun şu oluyor ileriki yaşlarda. Yükselememiş, kendi işini kuramamış ya da para kazanma işini basite indirgeyememiş ve sürekli çalışmak zorunda olanlar "off poff" diyip 50 yaşında da kod yazıyorlar. Benim hanım Akbank'ta Testçi olarak çalışıyor ve onların ekibin en iyi mühendisi 55-60 yaşında bir abi. Emekli olsa oluyormus ama evde sıkılır ben diyor.

Üretkenliğiniz azalıyor ancak bunun sebebi insan doğasından da geliyor. Aynı yaşlarda doktorlar da "aman rahatımız bozulmasın" kafasında çok fazla kendilerini paralamıyorlar. BM nin Doktorluktan avantajı kendi işini çok çabuk kurabilirsin. Bir gecede bir laptop ve sen. Doktorlar bunu yapamazlar. Doktroların y.dışına gitmesi daha zor mühendislere göre.

Abi sen ne yapacaksın dersen, benim hedefim 5-10 sene daha sektörde oyalanmak sonra kendi şirketimi kurarım belki.

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Bölüm derken cloud computing kendi içerisinde bölümlere ayrılıyor diye biliyorum(bulut bilişim için türkçe kaynak bulamıyorum) yanlışta biliyor olabilirim.

Amazonun aws sınavları gerekli mi ve bulut bilişimin geleceği nedir maaş olarak tatmin eder mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler değerli bilgileriniz için
  • BM okuyacak bir için Mac mi daha avantajlı yoksa Windows işletim sistemli bir laptop mu?
  • quote:

Bölüm derken cloud computing kendi içerisinde bölümlere ayrılıyor diye biliyorum(bulut bilişim için türkçe kaynak bulamıyorum) yanlışta biliyor olabilirim.

Amazonun aws sınavları gerekli mi ve bulut bilişimin geleceği nedir maaş olarak tatmin eder mi ?
    Cloud Computing dersini ben Courseradan almıştım. Aslında 5-6 ders komple. Çok faydasını gördüm.

Hem gerekli hem değil. Bildiğinin göstergesi olarak gerekli olabilir. Herkes bulut yapıyor artık, bilen bilmeyen...Şu anda iyi para kazanıyorlar ancak ileri de nolur bilemem. Ne kadar para kazanmak tatmin eder o önemli. Ben 2600 kazanırken daha cok sey alabiliyordum diye düşünüyorum mesela :D Bulut gelecek değil şimdi gelecek başka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

BM okuyacak bir için Mac mi daha avantajlı yoksa Windows işletim sistemli bir laptop mu?
    BM okuyan birisi için en hafif bilgisayar en iyi bilgisayardır. Makineniz windows bile olsa üstüne wubi ile falan ubuntu kurarsınız. Ya da win10 ile ubuntu geldi o ha keza. Lüzumsuz para harcamayın krizin içindeyiz zaten. Linux kullanmak avantaj ama bunu her makinada linux kullanarak yapabilirsin dolayısıyla hafif bilgisayar en iyisi
    Hocam IT için hızlı para diyorlar ne kadar doğru ?

ve bu cısco sertifikaları var ccna ccnp gibi bunları öğrenirsem yurtdışı olanakları hakkında bilginiz var mı ?
  • quote:

Hocam IT için hızlı para diyorlar ne kadar doğru ?

ve bu cısco sertifikaları var ccna ccnp gibi bunları öğrenirsem yurtdışı olanakları hakkında bilginiz var mı ?
    Hızlı para derken genç yaşta iyi para kazanabilirsin maaşlı olarak ancak para ise esas konu çiğköfteci açmak ya da sokakta şarkı söylemek birsey çalmak daha çok gelir sağlıyor.

Y.Dışı veya y.içi firmalar senin neyi bildiğine bakıyoruz önce sertifikayı alıp birşeyleri ezber yapıyor da olabilirsin. CCNA da lablar falan var hadi de özetle sana avantaj sağlar ancak tüm problemi çözmez.
  • Hocam askerlik hakkında tavsiyeniz nedir ? Siz yaptınız mı ve yaparsak o süre zarfında hamlar mıyız veya işe girmemizde önemli bir etken midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni_hayatt -- 24 Temmuz 2018; 22:46:54 >
    ticaret tabii ki öyle benim sordugum soru yanlış anlaşıldı hızlı para derken arz talep olarak işsız kalmama vs durumları.

mesela kesinlikle yurtdışı için ne yapamam lazım. şu an en fazla aranan bilgisayarda hangi bölüm network mu hardware mi vs. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trmeto

1)Emeklilik yaşı 60 bizler için, bizi 55-60 yaşına kadar firmalar bünyesinde barındırır mı bu sektörde?
    2)Ülkenin şu an ekonomisi kötüye gidiyor, iyi bir üniversitede okuyup kendine bir şeyler katmış yazılımcı işsizlik durumu yaşar mı?
    Up, neden atladınız hocam sorumu?

• diyelim ki gebze teknik bilgisayar mühendisliğinden 3+ ortalama ile mezun oldum, hobi olarak çeşitli projeler yaptım, github profilim fena değil, en az 2 şirkette staj yaptım ve akıcı seviyede ingilizce biliyorum.

şimdi ben almanya-hollanda gibi avrupa ülkelerinde yeni mezun olarak işe girebilir miyim ? (junior software engineer diye geçiyor sanırım) yoksa avrupa için yüksek lisans veya 3-5 yıl tecrübe mi gerekiyor ?
  • Hocam İYTE ve GTÜ arasındayım bu darbe olaylarından sonra öğretmenlerin atılması gibi bir olay oldu mu malum bazı yerlerde olmuş,whatsapp grubu gibi bir ortamınız var mıdır ,ingilizce sıfırdan başlayarak iyi bir seviyeye gelmek için yazın ne önerirsiniz,mühendislikte kullanmak ve bazen oyun oynamak iççin 4.5 kya kadar blgisayar önerileriniz nelerdir,2013 yılında aldığım dell inspiron 7520 var i5,iş göreceğini sanmıyorum artık,teşekkürler.
  • şu konuyu baştan sonra okumak artık nasip oldu
  • Teşekkürler.
  • Bir up çekelim ,cevaplayacak mısınız?
  • Bir up çekelim ,cevaplayacak mısınız?
  • Hocam simdi ben üniversiteden sonra ingiltere de calismak istiyorum harvard,cambridge falan ama bu mumkun mu? Turkleri almama durumlari var mi boyle yabanci unilerin

• quote:

Ben sosyallik konusunda sıkıntı çekmiyorum, zaten izmirin merkezinden gidip geliyorum. Ulaşım sıkıntı olmuyor, 35km yol 45-50dk sürüyor belediye otobüsü ile, çünkü yol bomboş. Ayrıca sosyallik kişiden kişiye değişir. Benim bütün bölümlerden arkadaşlarım var, hazırlık yılında çevremi geniş tuttum, aldığım BM dışı derslerde insanlarla kaynaştım. Ama kimisine göre sosyallik bu değil akşam bir yere gidip içmektir, bu konuda imkanlar nerdeyse yok, öyle diyebilirim. İzmirin en gezilmesi yeri kordon, alsancak a gitmek için 2 saat yol gitmeniz lazım, dokuz eylül için 1-1.5 saat, ege için 45dk civarı. Egenin çevresi sosyallik açısından harikadır, yeme, içme yerleri, alışveriş merkezleri, canınız sıkıldığında yapılacak çok şey var. Ama bu da mezun olduğunuzda yetkin biri olma yetinizi düşürebilecek şeyler. İyte de kütüphane kantininde bile çalışma odaları vardır, ders çalışmak için kaynaklar sınırsızdır, bir insan iyte de derslerinden kalıyorsa tek sorumlusu kendisidir.

O yolun otobüsle 50dk sürmesi bile mümkün değil, ki sonuçta o otobüse binmek için de başka bir otobüse binmen gerekiyor. İyte okulun nüfusunun kalabalık olmaması sayesinde büyük bir aile gibi aslında, ve bence bu güzel bir artı. Dersten kalıyorsa sorun kendisindedir, biraz iddaalı bir söz ama kesinlikle yanlış diyemem. Dediğin üzere çalışmak için gerçekten pek çok imkan var.

quote:

İyte yılda 60 kişi alıyor şuan sanırım, bu insanlara az gelebilir ama dersler asla 60 kişi olmaz, ortalama ders mevcudu 95-100 dür, çünkü iyte ye yatay+dikey geçiş miktarı çoktur, her dönemde 30-40 kişi vardır geçiş yapmış olan.

Bence 60 kişi bile çok bölümün fiziki yapısı düşünülünce, ancak yine de diğer pek çok okula göre avantajlı bir sayı. Zaten 100 kişi dersi alsa 30u ikinci haftadan sonra hiç gelmez, haftalık ortalama 50 civarı kişiyle işlenir ki bence makul sayılabilecek bir sayı.

quote:

İyte de böyle bir durum asla olamaz, bölüm başkanını gerekirse gider rektöre bile şikayet edersiniz ve gereği yapılır.

Abartmamakta fayda var

quote:

Ege ile karşılaştırmak gerekirse sadece şunu belirtmek isterim, ege BM de okuyan 4 kişi tanıdım. Aynı ortamda buluşup neler yaptığımızdan, neler öğrendiğimizden bahsettiğimiz zaman genelde ağzıma bakıyorlar ve hepsi şunu söylüyor, keşke iyte yazsaydım. Bu benim yorumum değil, kendi ağızlarıyla söyledikleri söz. Ben girdiğimde egenin puanı iyte den 5 puan yüksekti, şuan iyte 15 puan filan yüksek, ve egede okuyan herkes bunun farkında ve hoşlarına gitmiyor. Ama bu böyle devam edecektir, çünkü bence özellikle bilgisayar mühendisliği için ingilizce şart, şart, şart. Bu yüzden dokuz eylülü egenin üzerine yazmıştım.

Benim kişisel gözlemlerim, iş ortamında, Ege mezunlarında object-oriented programming ve design patterns konularında biraz eksiklik var gibi(benim de tanıdığım kişi sayısı tek haneli olduğu için çok sağlıklı bir izlenim değil tabi), aynı şekilde bence iyte mezunlarında computer networks alanında sıkıntılar var. Ancak İytede özellikle Computer Vision ve Artificial Intelligence konularında oldukça yetkin ve başarılı öğretim görevlileri var. Bu özellikle son dönemde bitirme projelerinizi bu konularda yapacaksanız ki (zaten nerdeyse herşeyin içine AI ve Machine Learning girdi) güzel bir şans.

quote:

İyte de yurtdışı imkanları oldukça iyi seviyede, özellikle BM de. Yılda 16 kişi erasmus kontenjanı var ve bu demek oluyor ki her yıl 100 kişiden 16 kişi yurtdışına eğitime gidebiliyor. Erasmus a nerdeyse herkes 3.sınıfta gittiği için "100 kişiden" dedim. Ben Çekya'ya gitmiştim.

Bu konuda katılıyorum, gerçekten çok güzel bir oran var, belki Türkiyedeki en yüksek oranlardan biri olabilir(araştırmak lazım). Bence Erasmus deneyimi oldukça ufuk açan ve kişinin ingilizce bilgisini biliyorumdan rahatça konuşabiliyoruma çıkaran bir deneyim. Hangi okulda olursanız olun imkanınız yettiğince Erasmusa gitmenizi tavsiye ederim.

quote:

Bilgisayar bilimlerinde tüm terimlerin kaynağı ingilizcedir ve yapılan araştırma geliştirmelerin %90 ı ingilizcedir, ve İngilizce bilmemek kaynak seviyenizi inanılmaz ölçüde azaltıyor. Bu yüzden ben olsam asla Türkçe bölüm tercih etmem puanım ingilizceye yetiyorsa.

Bence Iytenin ingilizce hazırlığıda müthiş değil, ancak egeye vs göre yine kişisel izlenimlerime göre daha iyi. Ancak yukarıda yazdığım erasmus avantajınıda kullanarak, bir sunumda doğaçlama konuşacak vs ingilizceye ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 1 Ağustos 2018; 20:17:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.