Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Cholo

Kazanacağımı düşünüyorum. Muğla için aynı şeyleri hen de düşünüyorum bu yüzden Kocaeli Üniversitesi’ne geçmek istedim İstanbul’a yakın olsun, staj ve okurken iş ile ilgili çalışmak konularında daha avantajlı olsun diye. Okul sonrası sürece siz daha hakim olduğunuz için önümdeki yolların hangisini tercih etmem sizce mantıklı bunu öğrenmek istedim. Her şey bana baksa tekrar hazırlanırım zira tüm seneyi depresif ve toplumdan izole bir şekilde geçirdim. Ama ailemden bu konuda destek görüp göremeyeceğimden emin değilim zira tekrar aynı bölüm için hazırlanacağım. Tıp istiyorum desem bölümü bırakıp hazırlanmama pek ses etmezler belki ama şimdi BM için tekrar hazırlanacağım desem “e zaten BM okuyorsun bence devam et” diyeceklerdir muhtemelen.
    Tıp istiyorum de sonra onu hedefle iyi puan yap sonra bakarsın BM yazmışsın :) Kocaeli tercihi Muğladan iyi olabilir ancak hala yeterli olur mu bilemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

Peki lisansta matematik okuyup yüksek lisansı bilgisayar üzerine yaparak yazılıma geçmeyi nasıl buluyorsunuz? Matematikten yazılıma geçilir mi?
    Bunu yapan çok kişi var. Lisede bir arkadaşım idealistlik yaptı gitit BOU Matematik okudu çok puandı o zaman. Sonra 2 sene iş bulamadı, özel ders zart zurt yaptı. Şimdi baktım yazılıma kaymış. Yazılıma kaymak için Matematikte şart değil bu arada.. Benim hanım bahçe bitkileri bilmem ne mezunu ancak on numara yazılım testçisi. Kendisini geliştirmiş ancak diplomam problemi arada bir karşısına çıkıyor 5 sene geçmiş olmasına rağmen...
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    O zaman son sorum artık. Şimdi sıralamam muhtemelen 100-150k arası gelecek. Bu sıralamaya Yeditepe, Bilgi, ODTÜ KKK , Trakya , Çukurova gibi üniversiteler gelir gelse gelse. Bu üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliği okumak mı yoksa mesela dediğim gibi Ege üniversitesi Matematik bölümünde 2. yıl bilgisayar bilimi ağırlıklı matematiği seçebiliyormuşuz mesela. Yapabilirsem birde bilgisayardan çift anadal yaparım. Yüksek lisansı da yurt dışında bilgisayar mühendisi olarak yapsam mühendis olabilirim bildiğim kadarıyla. Ne dersiniz, hangisini önerirsiniz? Hangisi daha mantıklı olur geleceğim için?
  • Abi bilgisayar mühendisliği için olan universiteleri ; Ege , Gazi , ODTÜ KKTC , Kocaeli , Doğuş , Ankara , KTÜ . Bu 7 universite arasından 3 seçim yapsan hangisini yapardın? GTÜ'nün şuan çok iyi yerlerde olduğunu biliyorum . Bu 7 universiteden daha iyi eğitimi var bana göre . Fakat sıralaması 30k'lara kadar yükselecek ,belli zaten . Bu 7 universite arasından en azından senin açından en seçilebilirleri hangisidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyte hakkında sorusu olanlara yardımcı olabilirim. Son sınıfa geçtim ve aselsan da staj yapıyorum

Tabii ki hocam ne demek :)

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,Ege ve dokuz eylüle göre eğitimi nasıldır ? Sosyallik bakımından da GTÜ gibi sıkıntılı sanırım,
    O puan civarına göre (30 bin) tavsiye eder misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni_hayatt

Merhabalar hocam,Ege ve dokuz eylüle göre eğitimi nasıldır ? Sosyallik bakımından da GTÜ gibi sıkıntılı sanırım,
    O puan civarına göre (30 bin) tavsiye eder misin ?
    Ben eğitimini beğeniyorum, zamanında tercih sıram odtü, itü, iyte, dokuz eylül, ege şeklindeydi. Zaten izmirde yaşıyordum. Odtü itü gelmeyeceği için iyte yi başa yazmıştım. Okulda ödev ve projesi olmayan ders nerdeyse hiç yok. 4 tane sosyal seçmeli alıyoruz, diğer bölümlerden en büyük farkımız bu, diğerleri 2 tane alıyor, bu da şu oluyor, BM dersi dışındaki dersler, mesela ben Japonca 1,2, İspanyolca ve Fransızca derslerini aldım, bu sayede okulda sadece kendi bölümümüzde arkadaşınız olmamış oluyor (sosyallik açısından)

Ben sosyallik konusunda sıkıntı çekmiyorum, zaten izmirin merkezinden gidip geliyorum. Ulaşım sıkıntı olmuyor, 35km yol 45-50dk sürüyor belediye otobüsü ile, çünkü yol bomboş. Ayrıca sosyallik kişiden kişiye değişir. Benim bütün bölümlerden arkadaşlarım var, hazırlık yılında çevremi geniş tuttum, aldığım BM dışı derslerde insanlarla kaynaştım. Ama kimisine göre sosyallik bu değil akşam bir yere gidip içmektir, bu konuda imkanlar nerdeyse yok, öyle diyebilirim. İzmirin en gezilmesi yeri kordon, alsancak a gitmek için 2 saat yol gitmeniz lazım, dokuz eylül için 1-1.5 saat, ege için 45dk civarı. Egenin çevresi sosyallik açısından harikadır, yeme, içme yerleri, alışveriş merkezleri, canınız sıkıldığında yapılacak çok şey var. Ama bu da mezun olduğunuzda yetkin biri olma yetinizi düşürebilecek şeyler. İyte de kütüphane kantininde bile çalışma odaları vardır, ders çalışmak için kaynaklar sınırsızdır, bir insan iyte de derslerinden kalıyorsa tek sorumlusu kendisidir.

Eğitim karşılaştırmasına gelecek olursak bunu kendi fikirlerimi mümkün olduğunca katmadan açıklayacağım. Benim kız arkadaşım dokuz eylül BM de okuyor ve 3.sınıfın sonuna kadar bütün eğitim şeklini biliyorum. Dokuz Eylülde hocalar öğrencilere mesafelidir, kolay kolay soru soramazsınız(iyte de hocanız size isminizle hitap eder ve odasına gittiğinizde sizinle ilgilenir) , hocanın yanlışını şikayet edebileceğiniz bir yer yoktur. Adam kayırma çok yüksek seviyededir ve bu iğrenç bir şey. Sırf bölüm başkanının şirket ortağının kızı diye ayrı olarak özel eğitilen bir kız var şuan 4.sınıfa geçen, ama kimse bunu dile getiremiyor okul içinde. Yani genel olarak insanlar bütün yetkisini kullanıyor ve bu öğrencinin lehine olmuyor, hoş değil.

İyte de böyle bir durum asla olamaz, bölüm başkanını gerekirse gider rektöre bile şikayet edersiniz ve gereği yapılır, kimse dersinde istediği gibi at koşturamaz. Bir hoca derste 10dk bile Türkçe konuşsa birisi gider bunu dile getirir ve hoca uyarılır, bizzat gözümüzün önünde bölüm başkanı tarafından uyarıldı bir hoca.

İyte yılda 60 kişi alıyor şuan sanırım, bu insanlara az gelebilir ama dersler asla 60 kişi olmaz, ortalama ders mevcudu 95-100 dür, çünkü iyte ye yatay+dikey geçiş miktarı çoktur, her dönemde 30-40 kişi vardır geçiş yapmış olan.

Ege ile karşılaştırmak gerekirse sadece şunu belirtmek isterim, ege BM de okuyan 4 kişi tanıdım. Aynı ortamda buluşup neler yaptığımızdan, neler öğrendiğimizden bahsettiğimiz zaman genelde ağzıma bakıyorlar ve hepsi şunu söylüyor, keşke iyte yazsaydım. Bu benim yorumum değil, kendi ağızlarıyla söyledikleri söz. Ben girdiğimde egenin puanı iyte den 5 puan yüksekti, şuan iyte 15 puan filan yüksek, ve egede okuyan herkes bunun farkında ve hoşlarına gitmiyor. Ama bu böyle devam edecektir, çünkü bence özellikle bilgisayar mühendisliği için ingilizce şart, şart, şart. Bu yüzden dokuz eylülü egenin üzerine yazmıştım.

Bilgisayar bilimlerinde tüm terimlerin kaynağı ingilizcedir ve yapılan araştırma geliştirmelerin %90 ı ingilizcedir, ve İngilizce bilmemek kaynak seviyenizi inanılmaz ölçüde azaltıyor. Bu yüzden ben olsam asla Türkçe bölüm tercih etmem puanım ingilizceye yetiyorsa.

İyte de yurtdışı imkanları oldukça iyi seviyede, özellikle BM de. Yılda 16 kişi erasmus kontenjanı var ve bu demek oluyor ki her yıl 100 kişiden 16 kişi yurtdışına eğitime gidebiliyor. Erasmus a nerdeyse herkes 3.sınıfta gittiği için "100 kişiden" dedim. Ben Çekya'ya gitmiştim. Bunu dışında mevlana, farabi gibi programlar da var, bu sene mevlana Amerikadan bir okulla anlaşma yaptı. Yani 3.sınıfa geldiğinizde eğer ortalamanız yüksekse 1 yıllığına Amerikada eğitim görmek mümkün.

Bunun dışında sorunuz olursa ya da anlamadığınız kısımlar olursa yardım ederim. Mümkün olduğunca aklınızdan geçen okullardan mezun ve hala okuyan insanlardan fikir alın ve ne olursa olsun kendi tercihinizi kendiniz yapın. Sosyallik sizin için vazgeçilmez bir olgu ise tercihinizi ona göre yapın, eğitimse tercihinizi ona göre yapın, ingilizce ise ona göre yapın, bu hayatı siz yaşayacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

O zaman son sorum artık. Şimdi sıralamam muhtemelen 100-150k arası gelecek. Bu sıralamaya Yeditepe, Bilgi, ODTÜ KKK , Trakya , Çukurova gibi üniversiteler gelir gelse gelse. Bu üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliği okumak mı yoksa mesela dediğim gibi Ege üniversitesi Matematik bölümünde 2. yıl bilgisayar bilimi ağırlıklı matematiği seçebiliyormuşuz mesela. Yapabilirsem birde bilgisayardan çift anadal yaparım. Yüksek lisansı da yurt dışında bilgisayar mühendisi olarak yapsam mühendis olabilirim bildiğim kadarıyla. Ne dersiniz, hangisini önerirsiniz? Hangisi daha mantıklı olur geleceğim için?
    Ya iksine de gönül rahatlıyğla seç diyemem çok zor bir soru.. Hepsinde sıkıntı yaşayabilirsin ancak ismi güzel olsun yandan yazılım dersleri al ekle falan dene bakalım. Yüksek lisans şartlarına bak BM yüksek yapmak için ne okumuş olmak lazım. Eğer Matematik okuyup BM yüksek yapabiliyorsan o da sorununu çözer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

Abi bilgisayar mühendisliği için olan universiteleri ; Ege , Gazi , ODTÜ KKTC , Kocaeli , Doğuş , Ankara , KTÜ . Bu 7 universite arasından 3 seçim yapsan hangisini yapardın? GTÜ'nün şuan çok iyi yerlerde olduğunu biliyorum . Bu 7 universiteden daha iyi eğitimi var bana göre . Fakat sıralaması 30k'lara kadar yükselecek ,belli zaten . Bu 7 universite arasından en azından senin açından en seçilebilirleri hangisidir
    Bu sıralamayı yapmak için yöntem söyledim. Sadece atıyorum Ege mi Gazi mi kıyasını yapmam bile 1-2 saatimi alır. O maddeleri tek tek incelemelisin. Hatta mezunları ile konuşacağımdan daha da fazla alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

Ben eğitimini beğeniyorum, zamanında tercih sıram odtü, itü, iyte, dokuz eylül, ege şeklindeydi. Zaten izmirde yaşıyordum. Odtü itü gelmeyeceği için iyte yi başa yazmıştım. Okulda ödev ve projesi olmayan ders nerdeyse hiç yok. 4 tane sosyal seçmeli alıyoruz, diğer bölümlerden en büyük farkımız bu, diğerleri 2 tane alıyor, bu da şu oluyor, BM dersi dışındaki dersler, mesela ben Japonca 1,2, İspanyolca ve Fransızca derslerini aldım, bu sayede okulda sadece kendi bölümümüzde arkadaşınız olmamış oluyor (sosyallik açısından)

Ben sosyallik konusunda sıkıntı çekmiyorum, zaten izmirin merkezinden gidip geliyorum. Ulaşım sıkıntı olmuyor, 35km yol 45-50dk sürüyor belediye otobüsü ile, çünkü yol bomboş. Ayrıca sosyallik kişiden kişiye değişir. Benim bütün bölümlerden arkadaşlarım var, hazırlık yılında çevremi geniş tuttum, aldığım BM dışı derslerde insanlarla kaynaştım. Ama kimisine göre sosyallik bu değil akşam bir yere gidip içmektir, bu konuda imkanlar nerdeyse yok, öyle diyebilirim. İzmirin en gezilmesi yeri kordon, alsancak a gitmek için 2 saat yol gitmeniz lazım, dokuz eylül için 1-1.5 saat, ege için 45dk civarı. Egenin çevresi sosyallik açısından harikadır, yeme, içme yerleri, alışveriş merkezleri, canınız sıkıldığında yapılacak çok şey var. Ama bu da mezun olduğunuzda yetkin biri olma yetinizi düşürebilecek şeyler. İyte de kütüphane kantininde bile çalışma odaları vardır, ders çalışmak için kaynaklar sınırsızdır, bir insan iyte de derslerinden kalıyorsa tek sorumlusu kendisidir.

Eğitim karşılaştırmasına gelecek olursak bunu kendi fikirlerimi mümkün olduğunca katmadan açıklayacağım. Benim kız arkadaşım dokuz eylül BM de okuyor ve 3.sınıfın sonuna kadar bütün eğitim şeklini biliyorum. Dokuz Eylülde hocalar öğrencilere mesafelidir, kolay kolay soru soramazsınız(iyte de hocanız size isminizle hitap eder ve odasına gittiğinizde sizinle ilgilenir) , hocanın yanlışını şikayet edebileceğiniz bir yer yoktur. Adam kayırma çok yüksek seviyededir ve bu iğrenç bir şey. Sırf bölüm başkanının şirket ortağının kızı diye ayrı olarak özel eğitilen bir kız var şuan 4.sınıfa geçen, ama kimse bunu dile getiremiyor okul içinde. Yani genel olarak insanlar bütün yetkisini kullanıyor ve bu öğrencinin lehine olmuyor, hoş değil.

İyte de böyle bir durum asla olamaz, bölüm başkanını gerekirse gider rektöre bile şikayet edersiniz ve gereği yapılır, kimse dersinde istediği gibi at koşturamaz. Bir hoca derste 10dk bile Türkçe konuşsa birisi gider bunu dile getirir ve hoca uyarılır, bizzat gözümüzün önünde bölüm başkanı tarafından uyarıldı bir hoca.

İyte yılda 60 kişi alıyor şuan sanırım, bu insanlara az gelebilir ama dersler asla 60 kişi olmaz, ortalama ders mevcudu 95-100 dür, çünkü iyte ye yatay+dikey geçiş miktarı çoktur, her dönemde 30-40 kişi vardır geçiş yapmış olan.

Ege ile karşılaştırmak gerekirse sadece şunu belirtmek isterim, ege BM de okuyan 4 kişi tanıdım. Aynı ortamda buluşup neler yaptığımızdan, neler öğrendiğimizden bahsettiğimiz zaman genelde ağzıma bakıyorlar ve hepsi şunu söylüyor, keşke iyte yazsaydım. Bu benim yorumum değil, kendi ağızlarıyla söyledikleri söz. Ben girdiğimde egenin puanı iyte den 5 puan yüksekti, şuan iyte 15 puan filan yüksek, ve egede okuyan herkes bunun farkında ve hoşlarına gitmiyor. Ama bu böyle devam edecektir, çünkü bence özellikle bilgisayar mühendisliği için ingilizce şart, şart, şart. Bu yüzden dokuz eylülü egenin üzerine yazmıştım.

Bilgisayar bilimlerinde tüm terimlerin kaynağı ingilizcedir ve yapılan araştırma geliştirmelerin %90 ı ingilizcedir, ve İngilizce bilmemek kaynak seviyenizi inanılmaz ölçüde azaltıyor. Bu yüzden ben olsam asla Türkçe bölüm tercih etmem puanım ingilizceye yetiyorsa.

İyte de yurtdışı imkanları oldukça iyi seviyede, özellikle BM de. Yılda 16 kişi erasmus kontenjanı var ve bu demek oluyor ki her yıl 100 kişiden 16 kişi yurtdışına eğitime gidebiliyor. Erasmus a nerdeyse herkes 3.sınıfta gittiği için "100 kişiden" dedim. Ben Çekya'ya gitmiştim. Bunu dışında mevlana, farabi gibi programlar da var, bu sene mevlana Amerikadan bir okulla anlaşma yaptı. Yani 3.sınıfa geldiğinizde eğer ortalamanız yüksekse 1 yıllığına Amerikada eğitim görmek mümkün.

Bunun dışında sorunuz olursa ya da anlamadığınız kısımlar olursa yardım ederim. Mümkün olduğunca aklınızdan geçen okullardan mezun ve hala okuyan insanlardan fikir alın ve ne olursa olsun kendi tercihinizi kendiniz yapın. Sosyallik sizin için vazgeçilmez bir olgu ise tercihinizi ona göre yapın, eğitimse tercihinizi ona göre yapın, ingilizce ise ona göre yapın, bu hayatı siz yaşayacaksınız.

Alıntıları Göster
    Süper Ellerine sağlık çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş. IYTE ve GTÜ aynı amaçla kurulmuş okullar ve eğitimleri de çok iyi. IYTE mezunu olup boş olan ben görmedim. Kendisine birşeuy katmamışları bile belirli düzeye gelmiş olur. GTÜ'den dezavantajı bence Izmirde olması. Hersey Istanbulda şirketler, ekonomi vs. Orada okuyan herkes orada iş bulamıyor ve mecbur buraya geliyor. Bunun dışında çok benzer okullar.

Sana da stajında başarılar dilerim.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz doğru, iş imkanlarının büyük bir kısmı İstanbul'da. İyte mezunları İzmir Teknopark'ta iş bulabiliyorlar, pek çok arge firması var ve çoğu yazılım firması. İzmir Teknopark'ın müdürü iyte BM bölüm başkanı. Ayrıca belki biliyorsunuzdur İzmir Teknoloji Üssü kurulacak iyte de, bizzat devlet desteği ile kuruluyor, tamamlanması muhtemelen yıllar sürer ama uzun vadede beklentilerin oldukça yüksek olduğu bir yatırım. 10 yıl içinde 1.4 milyar TL yatırım ve 40 bin istihdam hedefleniyor. Proje tamamlandığı zaman başta iyte mezunları olmak üzere İzmir'de okuyan pek çok insan için pozitif bir etki yaratacaktır.

• 1)Emeklilik yaşı 60 bizler için, bizi 55-60 yaşına kadar firmalar bünyesinde barındırır mı bu sektörde?
    2)Ülkenin şu an ekonomisi kötüye gidiyor, iyi bir üniversitede okuyup kendine bir şeyler katmış yazılımcı işsizlik durumu yaşar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazirlik+1 sene daha bosu olacak birine bu surede neler yapmayi ogrenirsiniz bu surecte kendini gelistirmek bolume hazirlanmak adina.

İngilizceden sonra hangi dil faydali olur?

Matematigi iyi,fizigi coook kotu bir zorlanir mi bolumde?

• fatih hocam aws için hangi bölümü geleceği var ve öğrenmek için kaynak önerir misiniz ?
  • Baskent yeditepe atilim cankaya turk hava kurumu gibi 3. Sinif uniler hakkinda(ilk on bine sadece on bin kisi giriyor) elimizde ne gibi bilgiler var acaba bu mesaji alimtiliyarak cevap verirseniz memlun olurum

Bir esit agirlikci olarak yazsak ne olur birde yani matematik iyi fizik kimya biyo 0 telefonla gorusme sansimiz var mi bir destek olun edit saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D09D347C5 -- 22 Temmuz 2018; 20:18:24 >
  • https://forum.donanimhaber.com/muhendisin-35-40-yasindan-sonra-akibeti-ne-oluyor--113239633

Hocam bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirketlerde 40 50 taş üstü mühendis gördünüz mü var mı hiç? Analitik düşünme yeteneğinin kaybolması beni çok korkutuyor. Geniş çaplı bir cevap verirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben de öyle düşünüyorum. Bilemiyorum hocam artık bu konuyu düşündükçe mideme kramplar giriyor ama düşünmeden de edemiyorum. Okulu dondurup da mı hazırlansam falan diye düşünmeye başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz doğru, iş imkanlarının büyük bir kısmı İstanbul'da. İyte mezunları İzmir Teknopark'ta iş bulabiliyorlar, pek çok arge firması var ve çoğu yazılım firması. İzmir Teknopark'ın müdürü iyte BM bölüm başkanı. Ayrıca belki biliyorsunuzdur İzmir Teknoloji Üssü kurulacak iyte de, bizzat devlet desteği ile kuruluyor, tamamlanması muhtemelen yıllar sürer ama uzun vadede beklentilerin oldukça yüksek olduğu bir yatırım. 10 yıl içinde 1.4 milyar TL yatırım ve 40 bin istihdam hedefleniyor. Proje tamamlandığı zaman başta iyte mezunları olmak üzere İzmir'de okuyan pek çok insan için pozitif bir etki yaratacaktır.
    Izmır Teknoparkta bulabiliyorlar ancak sayısı çok az işte. O büyük bir problem.. Benim hanım İzmirli ya gel buraya falan diyordu açtım ilan sayısını gösterdim dedim bak istanbulda 300 Izmırde 1 kaldıki o 1 e girsem oradaki müdürle anlaşamasam kavga etsem gidecek yerim yok. İkna oldu şimdi Istanbuldayız :)

Devletin oraya yapacağı yardımlara projelere gelirsek o işler hep siyasi işler ne yazık ki.. İzmir gibi süper bir şehre yapmıyorlar, insanlar orada yaşar iş bulur bu cehenneme gelmez oysa ki.. Burada da güya Bilişim Vadisi diye birsey yapıyorlar GTÜ ile ancak bu tarz şeyler fos. Genelde vergi vermemek için şirketlerin atladığı yerler oluyorlar.

Özetle IYTE iyidir ancak Izmir'e gereken özen gösterilmediğinden ne yazık ki bu cehenneme (Istanbul) gelmek zorunda oluyorsunuz... Birde çakal İzmir firmaları şeyi bulmus Istanbulda 7-8K verdikleri adama orada 5K veriyorlar. Ulen hayat pahalılığı neredeyse aynı Istanbuldaki yıpranma payı tamam da araba alacağında Hakkaride de 100K Istanbulda da Izmırde de.

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

Hazirlik+1 sene daha bosu olacak birine bu surede neler yapmayi ogrenirsiniz bu surecte kendini gelistirmek bolume hazirlanmak adina.

İngilizceden sonra hangi dil faydali olur?

Matematigi iyi,fizigi coook kotu bir zorlanir mi bolumde?
    1. ve 2. sene göreceğin dersleri öğrenmeye çalış. Alfabesinden başka dersleri önceden öğrenmeye bak ki daha iyi öğrenesin. Cin olmadan adam çarpmaya başlama. Birşeyler öğrenince de dersi görürken ben zaten bunu biliyorum ya ukalalığını yapma.

Kariyer hedefine bağlı.. TR Araplarla çok çalışıyor ancak Araplar teknoloji üretmediklerinden ihtiyaç yok, ha keza Ruslar falan. Almanca, Fransızca, Çince olabilir. Sana bağlı...

Zorlanmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.