Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
178.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: scutoıd

Bilmediklerinden değil de tıp takıntısı ikna etmeye çalışıyorlar işte.. Ama büyük ihtimal bm seçeceğim yada ODTÜ bm için bir kere daha hazırlanacağım.Yardımın için teşekkürler abi
    Yok takılıyorum zaten.. Anneler babalar Tıp ister.. Bana da annem babam yazdırıyordu illa. Dedim yav zaten tutmuyor 5k gerideyim, "sanane yaz belki önündekiler ölecek" diyorlardı :D En son dayanamadım babama "çok istiyorsan gir kendin yaz" dedim. Yürek yemiştim evet. Aslında bana sorsan doktor olabiliyorsan ol derdim. Onlar yaşlandıkça değerlenirken biz değersizleşiyoruz. Doktorun 60 yaşındaki el üstünde ama BM'ninkisi kapı dışında :D Onların hayatları bize göre daha zor tabi.. bilemedim ya zor valla Allah yardımcın olsun abicim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Bu konuyu gören bilgisayar yazacak, puanlar artacak yine. Yazmayın ya. Ne yapacaksınız bilgisayarı tıp varken
    hahaha aslında onun kıyasını da yapayım ilk entryde dur. Ailesinden çok doktor olan birisi olarak hemde TUS derecelilerinden... Teşekkürler fikir için
  • Anket açtım bir tane son zamanı var ama yarın bir daha yenilerim olmadı. Yayın yapsam faydası olur mu diye soruyorum aslında. Bu tarz istekler geldi ama kaç kişi faydalanır... Bugünlük de bu kadar yeter. Hadi ÖSYM açıkla!!
  • Hocam selamlar, ben hali hazırda benzer bir bölümde okuyorum, 3.sınıfa geçeceğim. Hangi alana yoğunlaşmam gerektiği konusunda kararsızım, sizce gelecekteki trend nedir, IT deki hangi alana yönelmemizi tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msdos1 -- 19 Temmuz 2018; 0:0:57 >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam asil amacım ilk basta hic maas olmadı sadece herkes max 7bin alır diyordu onun icin soylemistim.

Dolar konusunda da cok haklısınız maalesef
    Bir sorum daha olacaktı ankara bm hakkında ne dusunuyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labittimla -- 19 Temmuz 2018; 2:12:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selam ybs hakkında fikriniz nedir ?

Nasıl uzmanlaşmak gerekir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Keldani İmam

Hocam selam ybs hakkında fikriniz nedir ?

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=117914670

Umarım doğru linki atmıştırım ybs bende zamanında düşünmüştüm bu kadar şeye gerek var mı diyerekten gerçi bm yazmamda dolaylı yoldan en büyük etken erdinç abidir. Çünkü bende itu gemi yazarken kendimi bilgisayarda buldum onun hikayesini okuyup etkilendim . Ybs konusunda önceden yazdığı bir metin. Tekrardan uzun uzun yazdırmayın 😅

• quote:

Hocam selam ybs hakkında fikriniz nedir ?

Bir arkadaş atmış ancak söylemekte fayda var. YBS bilmem ne nereden çıkmış, ihtiyaçlar oraya mı gitmiş yoksa BM kazanamayan insanlar için alternatif yandan yemiş bölüm mü yapmaya çalışmışlar ona bakmak lazım. Benim gözlemim 2.si olduğu yönünde. Bu bölümü açıp, özeller BM okuyup okuyamayan adamları parayla aynı şeyi yapacakları konusunda kandırıyor. Yatacak yerleri yok. Kendilerine gelen öğrenciler aynı kalitede öğrenciler değil, dersi veren hocalar aynı kalitede değil, ders içerikleri yeterli değil sonra BM olmak yerine insanlar yönetim kelimesi görüp oraya dalıyor.

Yürümeyi öğrenmeden 100m yarışına girmeye çalışan öğrencileri de kekliyorlar böylece. Herkes yönetici olayım kolay yoldan para kazanayım derdi bu ülkede. Şu özelliğimizi bırakmamız lazım. Ev alıp satmak kar getiriyor diye o işi yapıyoruz, katma değeri olan işler yapmamız lazım. Bu bölümlerde insanımızın bu zaafını bilip açılmış bölümler. Buna rağmen okuyanlar var mı var, ancak neye sahip olacaklarını bilmeliler.

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Bounda da ybs var hocam 20 yıllık bölüm o harici ben de aynı şekilde düşünüyorum

• Üniversitede tekrar hazırlanabilir mi sizce?

30-40k arası bi ihtimal gelirse gtü yazmayı düşünüyorum ama geleceği bi ihtimal 45k fln gelir.

Mesela gtü matematik yazıp üniversitede tekrar hazırlanabilir mi?

Not:Gtü bilgisayar istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallereinanmak -- 19 Temmuz 2018; 14:30:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msdos1

Hocam selamlar, ben hali hazırda benzer bir bölümde okuyorum, 3.sınıfa geçeceğim. Hangi alana yoğunlaşmam gerektiği konusunda kararsızım, sizce gelecekteki trend nedir, IT deki hangi alana yönelmemizi tavsiye edersiniz?
    Güzel soru için teşekkürler, ilk entrye taşıyorum izninle. Bu tarz şeyleri aslında sende bulabilirsin.. Dünya nereye gidiyoru görmek araştırmak çok basit, internet var. Ben şunları görüyorum

Yazılım dünyasının geleceği konusunda ne düşünüyorsun? Sence hangi alana odaklanmalı?
    - Yazılım herşeye dahil artık. Köydeki bahçeni gitmeden telefondan suluyorsun. Hatta otomatik güneş ışığı seviyesine göre kendisi yapıyor bunu. He burada yazılım işte.
    - IoT dediğimiz olay var. Herkes inanılmaz bir data üretiyor ve bu dataları kullanıp çok şey yapabilirsin. Mesela AVMlere giriyorsunuz falan ya. Dükkanlarda kameralar var ve o kameralar sizin nereye baktığınızı analiz edip ona göre rafları düzenlemekte kullanılabiliyor. Çekici şeyleri koyuyorlar dış tarafa bu sefer.
    - Data çok olunca bu Big Data oluyor, çok değerliler şu anda. Bunu işleyebilen kullanabilen dünyaya, piyasaya hükmediyor zaten. He birde şunu unutmayın "If you don't pay for it, you are the product." Yani şunu diyor,"Eğer birşeye para vermiyorsan, ürün sensindir." Ya da babamın dediği gibi "kimse kimseye bedava birşey vermez." İşte senin verini kullanıyorlar aslında.
    - Bu dataları koruyacak adamlar lazım. Siber Güvenlik çok önemli ve daha da önemi artıyor.. Birisi proje yapsın 10 sene ARGE yapsı sen o bilgileri çalarsan 1 günde 10 senesini adamın çöp yaptın.
    - Otomasyon çok daha ileri düzeye gelecek. Bunu makine öğrenmesi ve yapay zeka ile birleştiriyoruz şu anda. Bizlerin yaptığı işleri artık makineler yapacak ve yapıyor. Bu işleri yapanlar değerli olacak. Otomasyon sayesinde daha önemli şeylerle uğraşacaksınız saçma sapan şeylere insanoğlu kafa yormayacak. Günde efffective olarak belki 5-6 saat anca çalışacaklar. Herkes öyle olmayacak onun altını çizelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: labittimla

Eyvallah hocam asil amacım ilk basta hic maas olmadı sadece herkes max 7bin alır diyordu onun icin soylemistim.

Dolar konusunda da cok haklısınız maalesef
    Bir sorum daha olacaktı ankara bm hakkında ne dusunuyorsunuz
    Ankara BM konusunda bir bilgim yok. Mezunlarıyla hiç çalışma fırsatım olmadı.
  • quote:

Bounda da ybs var hocam 20 yıllık bölüm o harici ben de aynı şekilde düşünüyorum
    Aynı mantık orada da var. BOU BM kazanamayanlar için açılmış, ders içerikleri daha kötü olan bölümler. İkinci öğretim de aynı muhabbet. Bir bölümü gerçekten kazanamayanlar için açılmış bir yöntem. Yani olan BOU, GTÜ, ODTÜ falan değil zihniyet meselesi. Ayrıca bilmeyeniniz vardır belki bu bölüm açmak, kontenjan arttırmak falan YÖK denilen amcalar yapıyorlar yani okuldaki hocalara sorsan belki istemeyecekler ama onlara soran yok.
  • Ben de bilgisayar müh 2. Sınıfa geçtim. Var mıdır bana verebilceğin tavsiyeler? Yapay zekanın gelişmesi bizim mesleği nasıl etkileyecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

Üniversitede tekrar hazırlanabilir mi sizce?

30-40k arası bi ihtimal gelirse gtü yazmayı düşünüyorum ama geleceği bi ihtimal 45k fln gelir.

Mesela gtü matematik yazıp üniversitede tekrar hazırlanabilir mi?

Not:Gtü bilgisayar istiyorum
    Üniversitede okurken tekrar hazırlanmak çok ütopik bence. Yapabilen var mı bilmiyorum ancak çok kişinin yapabileceği birşey değil. Bunla, "ya istatistik okuyayaım oradan BM yatay geçerim" kafası aynı, sonuç 100 kişide 1 kişi anca geçiyorsa geçiyor.. Bu tarz bir olasılık üzerine, varsayım üzerine gelecek inşa edilmez.

Ben yapmazdım, GTÜ Matematik ile GTÜ BM kalitesi aynı değil. 1 sene daha kas, stresli olacak ancak daha iyi yapacağına inanıyorsan değer bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jordan Belfort

Ben de bilgisayar müh 2. Sınıfa geçtim. Var mıdır bana verebilceğin tavsiyeler? Yapay zekanın gelişmesi bizim mesleği nasıl etkileyecek?
    Entrylerimde yazdım hepsini okuyabilirsin. İlk iş okumaya başlaman olabilir
  • Yüksek lisans hakkında herhangi bir önerin varsa duymaktan memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Yüksek lisans hakkında herhangi bir önerin varsa duymaktan memnun olurum.
    Çok genel bir soru.. Hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun, kariyer hedefin neler onlara göre cevap çok farklılaşıyor. Y.Dışı dahil mi hariç mi.. ?
  • Lise ve tekrar hazırlanma sürecim boyunca tıp hedefledim. Ama olmayacak maalesef. Ege BM tercih edecektim ama GTÜ de aklımın bir köşesinde şu an.

Bu işin içine girersem ilgi duyacağıma adım gibi eminim ancak dedim ya tıp hedeflememden dolayı bilgisayardır, teknolojidir pek araştırmadım. Gerek duymadım diyemem, o vakti yaratmadım. Bu bilgisizliğim gözümü korkutuyor. Ayrıca 12. Sınıf ve mezun döneminde ingilizce çalışmadım. Pek iyi olmayan İngilizcem daha da berbat hale geldi. Şimdi yazınca durumun vahametini daha iyi anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Çok genel bir soru.. Hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun, kariyer hedefin neler onlara göre cevap çok farklılaşıyor. Y.Dışı dahil mi hariç mi.. ?

Alıntıları Göster
    Hedefim yurt dışında çalışmak ve yaşamak. 3. sınıfa geçeceğimden kafamda spesifik bir alan seçemedim henüz. Hayalim çoğu kişininki gibi büyük çaplı firmalarda çalışmak. Ben açıkçası yüksek lisansı yurt dışına kapağı atmak için bir basamak olarak görüyorum. Sizce yüksek lisans bu hedef için değer mi? Konuda anlattığınız gibi Hackerrank, leetcode gibi sitelerden pratik yapıp interview sorularını çalışıyorum. Udemy'nin de Coursera'nın da çok ekmeğini yedim. Ama ortada bilgimi gösterebileceğim adam gibi bir projem yok. Soru biraz saptı, umarım anlatabilmişimdir

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.