Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: OmerGn7

Abi hayırlı günler GTÜ çok övülen birçok imkan sunan gerçekten çok istediğim bir üniversite fakat bu sene oraya puanım yetmeyecek gibi duruyor , ben bu sene herhangi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazıp kazanırsam ertesi sene üniversitede ortalamami yüksek puan yapıp geçebilme imkanım olabilir mi GTÜ ye , zor mu olur bilgin varsa ve bilgilendirirsen çok sevinirim abi
    Selam abicim,

GTÜ de okumak zorunda değilsin :) Okul neden önemli, 1 marka değeri 2 seni kastırması 3 sosyal ortam(bu eğlence falan değil, sınıf arkadaşların ileride iyi yerlere gelecek mi mesela?). Bunları başka yerlerde de sağlayabilirsen her yer güzel. Bu yatay geçiş imkansız değil ancak ona bel bağlayıp da iş yapılmaz. Sen bir sınava gir çık elinden geleni yapalım sonra bakarız nereler en iyi bizim için. Boğaziçinden mezun kof adamla da çalıştım, Çankaya üniversitesinden mezun olup Kanadaya Amazon'a gidenle de...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi merhaba iş hayatında başarılar dilerim öncelikle.Bu sene sınava gireceğim aşırı başarılı bir öğrenci değilim ortalama bir öğrenciyim işte :)) ama bilgisayar mühendisliği istiyorum ve bu sene gerçekten maddi,manevi çok yıprandık ailemde bende.Yani ortalama bir sıralama gelirse tercih yapacağım ve birkaç sorum olacaktı.Bölüm birinciliğinin önemi var mı? Bölüm birinciliğine oynamak istiyorum neler yapabilirim bu konularda?.Ders konusunda da elimden geleni yapıyorum.Çok teşekkür ederim :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Botadam

Abi merhaba iş hayatında başarılar dilerim öncelikle.Bu sene sınava gireceğim aşırı başarılı bir öğrenci değilim ortalama bir öğrenciyim işte :)) ama bilgisayar mühendisliği istiyorum ve bu sene gerçekten maddi,manevi çok yıprandık ailemde bende.Yani ortalama bir sıralama gelirse tercih yapacağım ve birkaç sorum olacaktı.Bölüm birinciliğinin önemi var mı? Bölüm birinciliğine oynamak istiyorum neler yapabilirim bu konularda?.Ders konusunda da elimden geleni yapıyorum.Çok teşekkür ederim :))
    Selam abicim, teşekkür ederim.

Bi sınava gir çık bakalım nereler gelecek, heyecanlısınız anlıyorum bitse gitse diyorsunuz, Allah belasını version diyorsunuz haklısınız... Ama şartlarımız bir oluşsun öyle tek tek sorulara dönüyorum bi şekilde ;) Şimdiden spoiler vereyim, değişiyor.. Çok iyi kullaanan da gördüm, hiç hiçbir işe yaramayanı da...

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    özellikle Gebze teknik istememin nedeni içinden sizin gibi kaliteli ve donanimli insanlar cikarmasi ve benimde onlardan biri olmak istemem :) ilgin alakan için çok teşekkür ederim abi

• quote:

Orijinalden alıntı: OmerGn7

özellikle Gebze teknik istememin nedeni içinden sizin gibi kaliteli ve donanimli insanlar cikarmasi ve benimde onlardan biri olmak istemem :) ilgin alakan için çok teşekkür ederim abi
    Est :) daha iyi okullarda okuyup benden daha kötü durumda olanları da gördüm, dediğim gibi daha kötü okullardan okuyup iyi yerlere gelenleri de.... Başarılar kardeşim!

bu gebze özel mi hocam
  • BM yi neye göre tercih etmeliyiz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 1 Haziran 2020; 23:55:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: odtücengli

bu gebze özel mi hocam
    Selam, yok abicim Devlet üniversitesi. 90'larda falan ABD'deki MIT'in karşılığı gibi Türkiye de açılan iki araştırma enstitüsünden birisi. Kardeşi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenelony

BM yi neye göre tercih etmeliyiz hocam?
    Selam,

İlk mesajımda cevapladım aslında bu sorunu :) ... Oraya bakabilir misin?

ilk kez ismini duyuyorum kusura bakmayın
  • üniversite seçim için "- Siyasi muhabbetlere hangisi girmiyor sadece bilim yapıyor." olanları seçin demişsiniz yani odtü yazmayalım di mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

üniversite seçim için "- Siyasi muhabbetlere hangisi girmiyor sadece bilim yapıyor." olanları seçin demişsiniz yani odtü yazmayalım di mi?
    Selam,

Çok güzel bir soru... Orayı siyaset yapmaktan mühendislik öğreneyemeyeceğiniz yerleri yazmayın diye düşünmek lazım. ODTÜ'de okuyup etliye sütlüye karışmadan işine bakarak mezun olabilirsin, iyi de eğitim alırsın ancak bazı yerler varki siyasilerin kendi emellerini çalıştırdıkları okullar var, bu okullar hocaları falan bilim dışında şeylerle uğraşabiliyorlar. İsim vermek hiç doğru olmaz ancak ilk söylediklerimi dikkate almak gerek bence.

Kişisel olarak bir üniversiteden beklentim bana 4-5 yılda iş hayatına hazırlayabilecek mentaliteyi sağlaması, bilimsel bakış açısını kazandırması.

• Mühendislik neden bana bu kadar çekici geliyor ya Bilgisayar inşaat genel mühendislik çok iyi ya

• Ben sağırım. Benim hedefim bilgisayar mühendisi ya da yazılım mühendisi olmak istiyorum. acaba bilgisayar mühendisi olarak her şeyi yapabilir miyim ? Engel olan var mı ? Bana önerileriniz misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cy2828

Mühendislik neden bana bu kadar çekici geliyor ya Bilgisayar inşaat genel mühendislik çok iyi ya
    Bir mesleği seçerken 1 günü nasıl geçiyor onlara bakıp seç kesinlikle. Herkesin sevdiği şey seni gerçekten mutsuz edebiliyor.. İnsanoğlu çok farklı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: davut72a

Ben sağırım. Benim hedefim bilgisayar mühendisi ya da yazılım mühendisi olmak istiyorum. acaba bilgisayar mühendisi olarak her şeyi yapabilir miyim ? Engel olan var mı ? Bana önerileriniz misiniz ?
    Selam,

Bu mesleği yapabilmen için bir engel yok.. Bizim şirkette de duyma yetisi çok kötü olan bir arkadaşımız var ve gayette işinde başarılı.. Doktorlukla kıyaslayayım mesela, hastaya soru soracaksın sana cevap verecek duymadan olmaz ama bizde zaten herşeyi yazıyla yapıyoruz. İnsanla etkileşim sayın ve yöntemin sen istediğin gibi oluyor. Mail atıyorsun, mail atıyorlar. Görüntülü arıyorsun görüntülü arıyorlar. Mesaj yazıyorsun mesaj yazıyorlar..

Bu tarz engeli olanların diğerlerine göre iş bulması daha da kolay olabiliyor. Şirketlerin belirli ölçüde engelli çalıştırması lazım, genelde bunu mavi yaka dediğimiz hizmet işlerinde kullanıyor şirketler.Ama sen olsan mesela bu kontenjanı yetenekli bir mühendiste kullanmak şirketlerin çok büyük karına.. Çünkü devlet destek veriyor onlara.

Çalışmak, kendini geliştirmek dışında hiçbirşey engel değil! İmkan mı yok? İmkanı sen oluşturacaksın. Şirket mi yok sen kuracaksın. Azim ve çalışma olduktan sonra oluyor hepsi..

• elw1s kullanıcısına yanıt
    Önüme düşmüşken tekrardan bir teşekkür edeyim. Bu konuyu görmesem gtüye gelme ihtimalim %10 falandı büyük ihtimalle. Şimdi ise birinci seneyi bitirdim sayılır. Okul gerçekten eğitim açısından güzel arkadaşlar. Verilen ödevler biraz zorlasa da hiçbiri boş değil. Yaparken zevk alıyorum ben

NOT: İstanbul'da oturan arkadaşlar Marmaray ile ulaşım çok rahat. Ben Fatih'ten 2 saat yol çekiyorum ama bir süre sonra 30 dk gibi hissediyorsunuz.

*Okul önerme konusu değil ama ufak da olsa reklamımızı yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Önüme düşmüşken tekrardan bir teşekkür edeyim. Bu konuyu görmesem gtüye gelme ihtimalim %10 falandı büyük ihtimalle. Şimdi ise birinci seneyi bitirdim sayılır. Okul gerçekten eğitim açısından güzel arkadaşlar. Verilen ödevler biraz zorlasa da hiçbiri boş değil. Yaparken zevk alıyorum ben

NOT: İstanbul'da oturan arkadaşlar Marmaray ile ulaşım çok rahat. Ben Fatih'ten 2 saat yol çekiyorum ama bir süre sonra 30 dk gibi hissediyorsunuz.

*Okul önerme konusu değil ama ufak da olsa reklamımızı yapalım
    Selam,

ahahah daha dur ilk sene de canınızı acıtmıyorlar. 2-3 sene de Allah belasını versin buraların diyeceksin. Okulu yakmayı (ironi.) falan düşüneceksin. Hiç olmadı yatay geçiş yapacaksın. Tüm eziyetlere katlanabilirsen iyi bir eğitim alacaksın :)

Çok doğru diyorsunuz teşekkür ederim biz de öyle bazen heves oluyor mühendislik diyince bi havalı da oluyor ya bazen böyle havaya da bakabiliyoruz

• Soru bankası çözmek ve alıştırma yaparak öğrenmek için kaynak tavsiyesi verir misiniz ?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.