Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.İngilizce ile ilgili bir sorunum var bilgisayar mühendisligi 1. Sınıftayım.Ingilizce Okuma,anlama ve yazma da pek sıkıntı olmuyor lakin konuşmayı daha fazla geliştirmek istiyorum.Siz ingilizce konuşma kısmını nasıl cözdünüz.Yurt dısına gezmek için gitme gibi bir durumum yok şu anlık ama erasmus için uğraşıyorum onun için konuşmayıda geliştirmek istiyorum.
    Şimdiden tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal medyada mesleğiniz ile ilgili gündemi takip etmek için takip ettiğiniz kişileri sayfaları vs. yazabilir misiniz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abi merhabalar, Türkiye'de iş bulma durumu nasıl bilgisayar mühendisliğinin, kendimi bildim bileli teknolojinin içindeyim ki yazılıma ve bilgisayara meraklıyım. su anda da udemy üzerinden kurslar aracılığıyla kodlama dillerinin öğreniyorum.

• abi merhabalar, Türkiye'de iş bulma durumu nasıl bilgisayar mühendisliğinin, kendimi bildim bileli teknolojinin içindeyim ki yazılıma ve bilgisayara meraklıyım. su anda da udemy üzerinden kurslar aracılığıyla kodlama dillerinin öğreniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: labittimla

Hocam merhaba.İngilizce ile ilgili bir sorunum var bilgisayar mühendisligi 1. Sınıftayım.Ingilizce Okuma,anlama ve yazma da pek sıkıntı olmuyor lakin konuşmayı daha fazla geliştirmek istiyorum.Siz ingilizce konuşma kısmını nasıl cözdünüz.Yurt dısına gezmek için gitme gibi bir durumum yok şu anlık ama erasmus için uğraşıyorum onun için konuşmayıda geliştirmek istiyorum.
    Şimdiden tesekkur ederim
    Selam,

Konuşmayı yabancılarla konuşmadan asla çözemezsin. Cambly falan ne kadar etkili bilmiyorum ancak oralara gitmeni tavsiye ederim. Benim de senin gibiydi ve Erasmus gidince çözmüştüm konuşmayı.. Bazı arkadaşlarım Amerikaya Work and Travel için gidince... Global bir şirkette çalışırken ingilizce konuşuyorsun, yazıyorsun, yaşıyorsun herşeyi.. Hiçbirini yapamadın diyelim. Bedavaya oturup haftada bir kere ingilizce konuşulan etkinlikler var. Istanbul Kadıköyde bir arkadaş gidiyordu. Yabancılar falan da geliyorlar vs... Onu deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: K0NF300

Sosyal medyada mesleğiniz ile ilgili gündemi takip etmek için takip ettiğiniz kişileri sayfaları vs. yazabilir misiniz ?
    Sosyal medya kullanmıyorum desem :) Hanımın zoruyla açtım bazı hesaplarımı... Sosyal medyayı eğlence, zaman öldürme için kullanıyorum.. Beynimi kullanmadan eğlenmek istediğim zamanda imdadıma yetişiyor. Onun dışında birşey öğrenmek istediğimde kitapalar, videolar ve Linkedin, Medium gibi sitelerden merak ettiğim konuları takip ediyorum. Kendimi geliştirmek istediğim hastagler bazı platformlarda takibimde yeni şeyler olduğunda bir şekilde denk geliyorum ve okuyorum. Yoksa haber kanallarına çıkan, sosyal medyada geleceğin mesleği şu bu diyen şarlatanlardan birşey öğrenebileceğimi düşünmüyorum. Gerçek cevherler kendilerini saklıyorlar, diğerlerinin yaptığı marketing ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: naber0

abi merhabalar, Türkiye'de iş bulma durumu nasıl bilgisayar mühendisliğinin, kendimi bildim bileli teknolojinin içindeyim ki yazılıma ve bilgisayara meraklıyım. su anda da udemy üzerinden kurslar aracılığıyla kodlama dillerinin öğreniyorum.
    Selam,

Yazılım sektörü hala en rahat iş bulabileceğiniz sektör ancak ülkenin içinde olduğu ekonomik krizi unutmamak lazım. Ayrıca, üniversite sayısının artması sonucunda heryerde yeni mezun kaynar oldu. Gençlerde işsizlik %25 miş ancak yazılımda daha azdır.. Bu yeni mezun sayısı fazla olunca rekabette o oranda artacaktır. Daha iyi daha daha iyi olmak lazım.. Bugün ve gelecek yazılımda herşeyde yazılım var sadece TR diye düşünme. Artık burada yaşayıp Dünyanın herhangi bir şirketi için çalışabilirsin uzaktan.. Kurs almak süper devam et ancak bunları uygulamazsan olmaz ;)

Teşekkürler,

• Üniversitenin adı ilk mezun olduğumuzda çok önemli mi?

İlk yıllarımızda tecrübemiz az olduğu için düşük maaşla çalışacağımız bir gerçek fakat ileride üniversitenin adı (mesela 5 yıl sonra) bizi hâlâ etkileyen bir durum olur mu?

İlimdeki üniversiteyi (Pamukkale Üniversitesi) yazıp geçmeyi düşünüyorum fakat bu konu da hâlâ kararsızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

Üniversitenin adı ilk mezun olduğumuzda çok önemli mi?

İlk yıllarımızda tecrübemiz az olduğu için düşük maaşla çalışacağımız bir gerçek fakat ileride üniversitenin adı (mesela 5 yıl sonra) bizi hâlâ etkileyen bir durum olur mu?

İlimdeki üniversiteyi (Pamukkale Üniversitesi) yazıp geçmeyi düşünüyorum fakat bu konu da hâlâ kararsızım.
    İlk mezun olduğunuzda önemli... Not ortalamasına bile bakanlar var.. ANCAK bu demek değil ki Pamukkale Üniversitesinde okumuslar iş bulamayacak. İlk zamanlarda iş bulmak daha zor olacaktır tabi ki..

5 yıl 10 yıl diye kesin birşey söylemek aslında çok zor ama evet bir süre sonra okulun önemi ortadan kalkıyor... Bildiklerine bakıyorlar.

ANCAK ANCAK, ismi olan okulların isminin iyi olmasının bir sebebi var.. Seni daha çok kastıracak daha çok zorlayacak okullar olmasına dikkat et. Hem Pamukkaleden mezun olacaksın hemde birseyler öğrenmeyeceksen çok zor bulursun.. Asgari ücretin azcık üstüne anca bulursun ilk başta...

Benim için önemli bir konu hakkında öm attım. Bakabilir misiniz?
  • Cube00 C kullanıcısına yanıt
    Ozel degilse buraya da yazabilirmisin
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    26 yaşında üniye başlayan(hali hazırda 4 dil ile uğraşan) birisi 30 yaşında tam donanımlı + iyi ingilizce ile mezun olsa yaştan dolayı iş sıkıntısı yaşar mı diye sordum.
  • ingilizce bilmiyorum ne speaking ne listening ne de writing var yani ortaokul bilgileri var sadece ama çok fazla yabancı film izlerim ve müzik dinlerim iyi bir üniversitede hazırlık sınıfında yeterince çalışırsam aşabilir miyim bu sorunu ?Yoksa bu çok büyük bir engel mi ?
  • BlueEarth kullanıcısına yanıt
    ingilizce bilmiyorsun, listening yok ve sen müzik dinliyorsun

"yeterince çalışırsam" demişsin, düz mantık olarak bakacak olursak bir problem üzerine "yeterince çalışırsan" zaten o problemi büyük bir ihtimalle aşmış oluyorsun

• Öncelikle Bilgisayar Mühendisliğini sadece lol, cs oynayıp isteyen vizyonsuzlardan değilim. Bu sene Yks sınavım var ama gireceğim üni çok ahım şahım olmayacaktır, hatta kötü olacaktır çünkü akademik olarak çok başarılı değilim ancak üni bölümüm bilgisayar mühendisliği olacaktır. Github'da bile küçük çaplı projelerim var, bir yazılım dilini tamamen öğrenmek her ne kadar imkansıza yakın olsa da bayağı yol kat ettiğimi düşünüyorum, tabii profesyonel seviye de değil. Yabancı dili söylemeye bile gerek yok aslında ama oldukça iyi seviyede. Ancak Üniversite olayı korkutmuyor değil beni sizce kötü bir üni'de okumak bu öğrendiklerimi gölgeler mi? Bir arkadaş daha üstte sormuş ancak onunki daha geniş kapsamlı olduğu için tekrar sormak istedim, fikir verirseniz sevinirim

(Yüzeysel değil de daha detaylı olursa müthiş olur bu konuda fikir alabileceğim kimse yok)

Şuanda c#, golang, python, mssql alanında projeler yazıyorum. Mühendislik okumak hep hayalimdi o yüzden sınava hazırlanıyorum. Ortalama bir üniye 26 yaşında başlasam ve 30 yaşında tam donanımlı + iyi ingilizce ile mezun olsam yaş sıkıntısı yaşar mıyım?
  • Seneye üniversite sınavım var. YTÜ BM istiyorum ama aklımda bir Marmara bir de GTÜ var. Aselsan, Tübitak gibi yerlerde çalışmak istiyorum. Ankaradayım ve stajda iyisen işin aynı yerde hazır olma durumu var. Ondan dolayı sanayi bölgesi, teknopark bakımından GTÜ daha mantıklı ama bu yazılım işinin kalbi İstanbul. YTÜ olmasa bile Marmara mantıklı mı? Kafamda yazları Ankaraya gelip buralarda staj yapma fikri var hani bitirince de direk gelir çalışırım. Ya da şöyle diyim kazansam bile YTÜ mantıklı mı? Böyle yerler burdan adam alıyor mu? Aselsan Tübitakta fln maaşlar nasıl, ortam kaliteli mi? Yoksa özelde mi çalışıyım bilemedim. Üniversite okuduğumuz yerde mi staj yapmak zorundayız mesela, okul dönemi staj yapılıyorsa. Son olarak şöyle diyim her halukarda benim okuldan sonra Ankaraya dönmem gerekecek, ondan dolayı bu kadar düşünüyorum düzenimi kurmak için. Yanıtlarsan sevinirim şu kardeşini mutlu edersin :)

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.