Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Selam arkadaşlar biraz sonra YouTube dan bi sohbet yayını yapacağım. Planlı değildi genel bi konuşalım... kaydetmeyeceğim!
    ilk yılda laptop şartmı
  • hayır mezuna kalma imkanım yok ama ben bu meslekte eğer ki üniversite engel olmazsa kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum
  • Merhabalar hocam.
    Fen lisesi mezunuyum ancak psikolojik sıkıntılarım ve çeşitli sebeplerden dolayı bu sene 143k gibi çok berbat bir sonuç geldi.Mezuna kalmak istiyorum,ancak ailem psikolojimin pek iyi olmadığından bu sene gelen bir yeri yazıp gitmemi,en azında üni ortamı görüp rahatlayacağımı daha sonraki sene dondurup sınava girmemi söylüyorlar.Muhtemelen böyle yapacağım.

Şu an ki durumuma göre Hacettepe mat,Çankaya mat gibi bölümler görüyor,oradan bilgisayar alanında iş yapabilir miyim sizce?
    Yoksa ailemin dediği gibi yapıp bir sene hem kendimi toplayıp,diğer sene dondurup sınava mı hazırlanmalıyım?Aslında bu sene dondurup girmeyi düşünüyorum ancak hem ailem geçen seneden dolayı bana pek güvenmiyor,ve daha da kötü bir sıralama yapmamdan korkuyorlar hem de kırık obp sorunu olacağı için bir sene mecburen gitmeyi düşünüyorum.Böyle olduğu takdirde 20 yaşımda üniye başlamış olacağım,25 gibi mezun olmuş olacağım bu durum sizcebir sıkıntı yaratır mı?

Kendi girişimimi kurmayı düşünüyorum,bu alanda ilerlemek için neler bilmeliyim,önerileriniz nelerdir?

• Gözünüzü seveyim YouTube den canlı yapıp başka insanları uyandırmayın. Dh yetiyor zaten. O kadar tıp diş kontenjanı arttı. Garanti mesleklere yönelin. Sal gtünü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanıtlarsanız sevinirim
    hocam merhaba ben 2011 girişli üniversite öğrencisiyim. şu an okudugum bölümün bana göre olmadıgını anladım gec de olsa..Önümüzdeki dönem Denizli Pamukkale üni bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum ama kafama takılan şeyler var.
    Sizce bu bölüme başlamak için geç kaldım mı?
    Bilgisayar mühendisliği okuması çok zor bir bölüm müdür?
    30 yaşında yeni mezun olacak biri olarak iş bulmada bunun sıkıntısını yaşar mıyım?
    Pamukkale bilgisayar müh için bir görüşünüz var mıdır acaba?
    Yanıtlarsanız çok sevinirim , iyi çalışmalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskoff -- 31 Temmuz 2019; 16:2:5 >
  • Daha önceki bir konuda Yeditepe Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünü eleştirmişsiniz. Hala düşünceniz aynı mı? Sizce bu tarz bölümler yazılır mı?

• maskoff M kullanıcısına yanıt
    Bu arada yaş kaç hocam? 2011 yılında girdiğine göre ytu'ya 8 yıldır filan okuyor olmalısın! Hala atılmadıysan helal olsun :)

• Hocam son 11 saat ve ben hala kesin bir karar veremedim 113k sıralamam var puanın yakın olduğu üniversitelere baktım YÖK un sitesinden erasmusa çoğu öğrenci göndermemis bile öğretim kadrosunda ise tatmin edicek kadar profesör doçent vb fazla kalabalık sayılmaz ama onların geçmişine bakamadım sorum şu bu puanla bir yer yazmam nasıl olur mezuna mi kalmalıyım gerçekten çok yardımcı olur her fikir

• okuldaki bölüm için müdek belgesinin olup olmamasının çok önemi var mıdır?

• Bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum hangi sertifikayı alırsam iş bulmam kolaylaşır

• quote:

Orijinalden alıntı: KEDJUU

ilk yılda laptop şartmı

Alıntıları Göster
    Kaç ay sonradan da gelsem cevap atıyorum... Okuluna göre değişmekle beraber ben Şubat ayında almıştım. Yeğenim KATÜ de okuyor o hemen almak zorunda kaldı ;)

Alıp almadığın konusunda tecrübelerini paylaşırsan, bizler de faydalanırız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84EA3B777

Merhabalar hocam.
    Fen lisesi mezunuyum ancak psikolojik sıkıntılarım ve çeşitli sebeplerden dolayı bu sene 143k gibi çok berbat bir sonuç geldi.Mezuna kalmak istiyorum,ancak ailem psikolojimin pek iyi olmadığından bu sene gelen bir yeri yazıp gitmemi,en azında üni ortamı görüp rahatlayacağımı daha sonraki sene dondurup sınava girmemi söylüyorlar.Muhtemelen böyle yapacağım.

Şu an ki durumuma göre Hacettepe mat,Çankaya mat gibi bölümler görüyor,oradan bilgisayar alanında iş yapabilir miyim sizce?
    Yoksa ailemin dediği gibi yapıp bir sene hem kendimi toplayıp,diğer sene dondurup sınava mı hazırlanmalıyım?Aslında bu sene dondurup girmeyi düşünüyorum ancak hem ailem geçen seneden dolayı bana pek güvenmiyor,ve daha da kötü bir sıralama yapmamdan korkuyorlar hem de kırık obp sorunu olacağı için bir sene mecburen gitmeyi düşünüyorum.Böyle olduğu takdirde 20 yaşımda üniye başlamış olacağım,25 gibi mezun olmuş olacağım bu durum sizcebir sıkıntı yaratır mı?

Kendi girişimimi kurmayı düşünüyorum,bu alanda ilerlemek için neler bilmeliyim,önerileriniz nelerdir?
    Merhaba,

Çoooook geç yazıyorum ama referans adına başkalarına yardımcı olur belkim ileride...

BM işi yapmak için BM okumak zorunda değilsiniz artık ancak iyi bir BM olmak için onun geçtiği yollardan geçmeniz lazım.. Harvardda okumadım ben ama onların geçtiği yollardan geçtim. Ödevlerini yaptım, aynı hocadan ders aldım. Diplomam yok ama aynı eğitimi aldım.. Artık hersey dijitalde her yerden her bilgiye erişebiliyorsun... MAT okuyarak yazılım mühendisliği yapılır mı? Evet yapılır.. Ama zor yoldan olur ;)

20-25 yaz daha ne ki... 28-30 arası mezun olanları da gördüm ben.. Zorlandılar ilk aşamada ancak sonra bir yerden başlayınca geldi çorap söküğü gibi...

Benim önerim, riskleri azaltmak adına daha güvenli yoldan gitmek... Gelecek bizlere neler getirir bilinmez.. 2-3-4 sene kalırdım mezuna, istediğim olana kadar çalışırdım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Duck dynasty

Gözünüzü seveyim YouTube den canlı yapıp başka insanları uyandırmayın. Dh yetiyor zaten. O kadar tıp diş kontenjanı arttı. Garanti mesleklere yönelin. Sal gtünü
    ahahahah yapamadım zaten... Bu sene iş ve özel hayatım çok yoğun geçti.. Ne yazık ki planladığım yayını yapamadım.. Yine de GTÜ'nün puanı çooook arttı diyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: maskoff

yanıtlarsanız sevinirim
    hocam merhaba ben 2011 girişli üniversite öğrencisiyim. şu an okudugum bölümün bana göre olmadıgını anladım gec de olsa..Önümüzdeki dönem Denizli Pamukkale üni bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum ama kafama takılan şeyler var.
    Sizce bu bölüme başlamak için geç kaldım mı?
    Bilgisayar mühendisliği okuması çok zor bir bölüm müdür?
    30 yaşında yeni mezun olacak biri olarak iş bulmada bunun sıkıntısını yaşar mıyım?
    Pamukkale bilgisayar müh için bir görüşünüz var mıdır acaba?
    Yanıtlarsanız çok sevinirim , iyi çalışmalar :)
    Selam,

Tekrar aynı duyguları yaşamamak adına BM'ler ne iş yapar ve sen sever misin buna bakmanı önerirdim... 30 yaşında mezun olmak tabi ki zorlayacaktır seni ama mutsuz olmaktan iyidir..Gençlere göre önünde daha zorlu bir yol olacak bunu bilerek hareket et... Onlar 1 çalışıyorsa sen 10 çalışacaksın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shanks0

Daha önceki bir konuda Yeditepe Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünü eleştirmişsiniz. Hala düşünceniz aynı mı? Sizce bu tarz bölümler yazılır mı?
    Selam,

Evet aynı... Bu tarz bölümler diyip kestirip atmak istemem.. Ders içerikleri, derse giren tam zamanlı hocaların profilleri, okulun ortamı, mezunları, erasmus imkanları falan birsürü değişkene bakmak lazım... Yine de bunları incelemeden bir yargıda bulunacak olursam.. Bu bölümler esas bölümleri kazanamamış kişiler için açılmış yancı bölümler diyeyim sen anla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valtran

Hocam son 11 saat ve ben hala kesin bir karar veremedim 113k sıralamam var puanın yakın olduğu üniversitelere baktım YÖK un sitesinden erasmusa çoğu öğrenci göndermemis bile öğretim kadrosunda ise tatmin edicek kadar profesör doçent vb fazla kalabalık sayılmaz ama onların geçmişine bakamadım sorum şu bu puanla bir yer yazmam nasıl olur mezuna mi kalmalıyım gerçekten çok yardımcı olur her fikir
    Selam,

Cevap veremedim kusura bakma... Ne yaptın?
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Sabancı Ceng hakkında düşünceleriniz nedir?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.