Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
  • Merhabalar 27 sayfadır yazılan her şeyi okudum sizin yazdıklarınızı ayrıntılarıyla

bu sene 20k-28k arası bir sıralama bekliyorum

*Tercih edebileceğim yerler buralar

-HACETTEPE- BM (en iyi halde girme durumum var konu içeriğini detaylı incelediğimden dolayı da en iyi opsiyon olarak hacettepe'yi görebiliyorum ama gelmeme durumu var)

-İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ- BM (Derslerini Eğitimini Öve Öve Kimse Bitiremedi İzmirde olmasına karşın baya uzakmış ulaşım sorunları dışında güzel bir üniversite)

-ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ- BM (Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi İnsanları Hayran Bırakacak Bir Kampüse Sahip Kayseride Olması ve Çoğu Yerde İsminin İrite Edici Bulunması Dışında İmkanlar Açısından Harika, Eğitimi Konusunda Bilgim yok)

-GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ- BM (Konumuzun Parlayan Yıldızı GTÜ Siz Demeden Önce En Fazla 2-3 Kere Duymuş Olduğum Yer Eğitimi Harika(ZOR) Kampüs İdeal Şehir Dezavantajına Sahip Ama Teknik Üniversite Olmasının Ekmeğini Yediğinide Söylemek Gerek)

Şimdi Sizden Tek Bir Ricam Olucak Herkese Aynı Cevapları Verdiğinizin Farkındayım "Üniversiteleri Kıyaslarkenki Şartları İlk Entry de Belirttim" Gibisinden Ama Biz Ne Yaparsak Yapalım Sizin Kadar Tecrübemiz Yaşanmışlığımız veya Görmüşlüğümüz Yok.

Gelip size Tercih Formumuzu Doldurunda Demiyoruz Siz Olsanız Hangisi Seçerdiniz Tıpkı BOU da Okuyan Annenizin Kuzeninin Yaptığı Gibi Nacizane Bir Tavsiye Hafif Bir Kıyas (Hepsi Bulunduğum ile ziyadesiyle uzak il farkı yok benim için)

Bunu Soruyorum Çünkü Ne Benim Nede Ailemin İmkanlardan Dolayı 2. Bir Şansı Yok Tek ve İsabetli Bir Atış Yapmak Zorundayım Bu Yüzden Her Fikre İhtiyacım Var.

Ek Olarak Yanlış Anlamazsanız 2 Soru Sormak İstiyorum.

*Bilgisayar Mühendisleri Yaşlanınca Neden Değer Kaybediyor Bu Fiziksel Yeterlilik Gerektiren Bir İş Değil ,Üretkenlik Zihinle İlgili Bir Durum Bunu Açıkçası Anlıyamadım.

*GTÜ Çok Övülmüş Yani Okuyan İnsan Diyorki Boğaziçi Hariç İTÜ-ODTÜ-YTÜ-HACETTEPE Salla Bunları GTÜ'ye Git Gibi Algı Oluşturuyor İnsanda.

Size Yukarıda 4 Üniversite Saydım Sizin Dediğiniz Şekilde Araştırmamı da Yaptım Ama Algılıyamıyorum Neyin Ne Kadar Getirisi Olabileceğini Biri 256 Bit'se diğeri 2GB Fazla Çıkıyor Bunun Gibi Bir Şey, Saçma Sapan Şeyleri Kıyaslamak İstemiyorum O Yüzden Fikrinizi İstiyorum Ve Bunu Pm Olarak Da İstemedim Herkese Açık Olsun Diye.

Şimdi GTÜ'ye SİZ 15k ile Gitmişsiniz 2012 mezunusunuz 2007-2008 döneminde okula başladınız sanırım Ben Son 15 Yıl Taban Puanlarına Baktım GTÜ HEP 60K LARDA 50K'larda Siz mi Yanlış Hatırlıyorsunuz Yoksa Başka Bir Durum Mu Söz Konusu Beni Yanlış Anlamayın Kırılmayın Da Lütfen Çünkü Sizin Başka Birine Dediğiniz Gibi Seni Tanımıyorum Nasıl Referans Göstereyim.Bunu Sormamım Tek Sebebi GTÜ Sizin İçeriğini Kendi Web Sayfasında Bir Nevi Tanıtım Gibi Lanse Etmiş Bundan Dolayı Sizin Bir Vefa Borcu Ödeme Yahut Çıkar Amacı Gütme İhtimalini Çöpe Atamıyorum.

Meraklısına Link:
    www.gtu.edu.tr
    Gebze Teknik Üniversitesi
    http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1

Dediğim Gibi Benim Ve Benim Gibi İkinci Şansı Olmayan İnsanlar Var Bizim İçin En Azından Skalayı Daraltsanız Bir Ömür Minnettar Kalırız.İyi Günler Dilerim...

• kankuzgunu K kullanıcısına yanıt
    TAÜ de düşünebilirsiniz, özellikle yurt dışına çıkma düşünceniz varsa bir araştırın bence.
  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    Malesef Lisede 2.Yabacı Dil Olarak Almanca Almama Rağmen Rezalet Bir Almanca Eğitimi Verildi,TAÜ'de Almanca Hazırlık Veriliyor Mu Bilginiz Var Mı ??

EK:TAÜ De 1 Yıl Hazırlık Senesi Mevcut ve Almanca Dersi Veriliyormuş.Fakat Okulun Maliyetli Olduğu Hakkında Bir Söylem Var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankuzgunu -- 28 Haziran 2019; 22:39:42 >
  • kankuzgunu K kullanıcısına yanıt
    Okul devlet okulu değil mi? Lütfen detaylıca araştırın, hoşunuza gidebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür Ederim Tavsiyeniz İçin Araştırmamı Yapacağım İlginiz İçin Tekrardan Teşekkür ederim.
  • Selam hocam, öncelikle tebrik ederim. Sorum şöyle ki bu sene dgs girdim ve büyük ihtimalle ytü, itü gelmeyecek basit soruları zamandan dolayı yakalayamadığım için. 10 dakikam daha olsaydı kesinlikle ytü veya itü'ye girebilirdim 6 soru daha yaparak. Her neyse yapmış olduğumla GTÜ ve İYTE'ye girebilecekmişim gibi ki büyük ihtimalle girebilirim sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • geçen sene tercih döneminde burayı silip süpürmüştüm. Hala daha burda olduğunuz için teşekkürler. Etraf kalabalıklaşmadan sorumu sorayım. Bu sene hacettepe de 1. sınıf olacağım.
    Okulumuz hakkında ne gibi şeyler duydunuz?
    Okulun açılmasına 3 ay var. Çok genel bi soru olacak fakat sene içinde işimi kolaylaştırmam için bana ne yapmamı önerirsiniz?
    python veya algoritma çalış veya matematik çalış gibi veys şu kitabı oku gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğerize D kullanıcısına yanıt
    Üst sınıflardan tanıdık vs varsa slayt dosyalarını rica edebilirsin, sizde sistem nasıl bilmiyorum. Ben İYtE'deyim. Course Management System diye bir sey var. Hocalar tum pdf slayt vs seyleri buraya yukluyor. Duyurulari vs buradan yapiyor. Mesela su an 4. siniflarin ders slaytlarina ulasabiliyorum.

Hacettepede ilk sene zor ders yok. Okulda hangi dille başlanacaksa o dile temel at. Yazın class hiyerarşisine kadar falan bitirirsin rahatça. İlk dönemi kolayca halledersin bu sayede. İlk donemde de yavastan ikinci doneme hazirlanirsin.

İkinci sinifinizda Data Structure dersi var. O ders baba ders biraz. Bizde o dersi 1. sinifa koymuslar. En basta hicbir sey anlamiyorsun ama sonradan her sey yerine oturuyor. Kolayca kavramaya basliyorsun. Bu ders onemli bir ders. İyi ogren.

Yine ikinci sinifta Discrete structure'da da algoritma konusuna iyi calis. Search algoritmalari vs anlatilir. Data Structure'da daha detayli sekilde programlama diliyle uygulamali anlatilacak search konulari. Gerisi zaten matematikle alakali seyler. Bir de graph theory ile alakali konulara iyi calis. İsine yarar ilerde.

HackerRank'e üye ol. Boş zamanlarında o sitede takıl. Çok işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 11 Temmuz 2019; 2:10:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Renholm

Üniversite sınavını bekliyordum yazmak için, bir aksilik çıkmazsa ODTÜ BM tutuyor. Ama ben çok kararsızım, hedefim yurt dışı ve bunun için en kolay yolun yurt dışında master yapıp daha sonra orada iş bulup kalmak olduğunu okumuştum. İngilizce ile ilgili bir sıkıntım yok, 4 senede daha da kendimi bu konuda geliştireceğime inanıyorum. Yurt dışı hedefli arkadaşlara ne önerirsiniz ve bir BM olarak yurt dışında iş olanakları nasıldır? Önümdeki bu bilinmez yol beni çok korkutuyor, kişilik olarak risk almayı sevmeyen biri olduğum için.
    Selam, çok güzel bir soru.. Öncelike hayırlı olsun. ODTÜ de çok güzel bir eğitim alırsın.. hem marka değeri yüksek hem de eğitimi güzel.

Yurtdışı düşünenler kısmına gelirsek.. Dediğin gibi oraya gidip yüksek yapmak bu işin en kolayı. Daha kolayı Loto’dan green card çıkması ama o sana bağlı birşey değil.. ABD üniversiteleri yüksek için 3 ortalamanın üzerinde olmanı ister genelde.. Onun dışında projelerin, referansların yaptıkların çok önemli... Aslında bu soruyu genişletip ilk entrye nasıl yapmalı tarzı birsey yazayım izninle..

• Hoş geldiniz hocam, gsü mü ytü mü sizce hangisi seçilmeli? İngilizce bakımından sorunum yok onu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: personalcomputer

Bir aksilik çıkmazsa Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne gitme ihtimalim var. Asıl hedefim akademik kariyer yapmak, bunun için ne yapmam gerekir?
    Selam,

Hevesini kırmadan naçizane fikrim TR'de akademik bir kariyer yapma. Adam kayırmacılık, torpil falan bu topraklarda çok oluyor insanlığa çok faydan olmayabilir. ABD eğitim al (bu işin merkezi orası) sonrasında insanlığa, ülkene faydalı şeyler yapmak için çalışırsın. BOU oku da kariyerinin başında akademik kariyer nasıl oluyormuş falan o zaman düşünürsün bence. Şu anda en iyi üniversite hangisi nerede en güzel eğitim alabilirsin onu düşünmelisin bence.

Ben kararımı verdim abi ne yapmam gerek dersen.
    - Ortalaman yüksek olmalı
    - ALES puanın iyi olmalı
    - İngilizce puanına da bakıyorlar
    - Mülakatlardan iyi puan alman lazım. Çoğu yerde mülakatlar hepsinden daha etkili oluyor. Bu sebeple subjektif şeyler oluyor işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38BAFF06C

sonunda buldum konuyu
    Umarım işine yarar...
  • Hocam gazi ve ankara üniversitesi tutuyor. Mezuna mı kalmamı önerirsiniz, yoksa yazıyım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: suluman52

Hocam merhaba, size birkaç soru sorabilir miyim?Başkalarının üniversite kıstası nasıl yapılır sorularına verdiğiniz cevapları okudum lakin affınıza sığınarak bu soruları sormadan edemeyeceğim.

Bu sene üniversite sınavına girdim ve liseden mezun oldum. Sonuçlar henüz açıklanmasa da bir aksilik olmazsa geçen senenin sıralamalarına göre Bilgisayar Mühendisliği için sıralamam İTÜ, ODTÜ ve belki bir ihtimal de Sabancı tam burslu için yetiyor(gönül isterdi Boğaziçi de keşke olsa). Şu anki düşüncem ilerde daha çok yurt dışı endeksli çalışmak ama belki ilerde fikrim değişebilir. İnternetten mezunların yurt dışı firmalarda çalışma oranlarına baktığımda sonucun ODTÜ > İTÜ > Sabancı olduğunu gördüm. Fakat ben İstanbul'da yaşıyorum. ODTÜ seçeneği şehir dışı olması sebebiyle ekonomik açıdan biraz zor gibi gözüküyor. Bu durumda

1) Sınırları zorlayıp ODTÜ'yü mü yoksa İTÜ'yü mü tercih etmeliyim? (ODTÜ ile İTÜ arasında buna değecek bir fark var mı?)

2) Eğer sadece İstanbul içi tercih yaparsam İTÜ ve Sabancı arasından hangisini tercih etmeliyim ?

Aynı zamanda Koç'un Anadolu Bursiyeri programına başvurdum. Eğer burs çıkarsa;

3)İTÜ/ODTÜ/KOÇ/SABANCI arasında hangi öncelik sırasına göre tercih yapmam daha mantıklı olur ?

Edit: Ek sorular eklendi.
    Selam,

İki gündür cevap yazacağım ha.. bekle bekle.. Kusura bakma..

Yurtdışında çalışma işini çok soran oluyor bunu ilk fırsatta ilk entrye ekleyeceğim. Şu anda işin yoğun olduğu zamanlardayım..

1- ODTÜ > İTÜ eğitim olarak ancak Istanbul vs Ankara ve sosyal şartlarını da göz önünde bulundur. Değecek kadar fark var mı dersen eğitimleri arasında uçurum yok ancak var. ODTÜ mezunlarının özellikle birbirini tutması ileride çooook işine yarayacak birşey.

2- Sabancı'dan yeni mezunlarla çalıştım eğitimleri güzel değil herhalde anlamadım...

3- KOÇ puanı vs çoook yüksek hocaları da iyi diye biliyorum. Mezunlarıyla çalışmadım belki daha iyi yerlerdedir benden bilemedim :)

Sıralamayı yapmadan önce imkanın varsa okullara git gör hocalarla konuş, vizyonunu anlat onlarınkinleri dinle.. Sosyal şartlarına da bak, barınma ulaşım vs. Bunlar sebebiyle okul hayatın çok değişebilir..

• Herkese selam,

Sonuçlar açıklandı..hepinize hayırlı olsun. Sorulan her soruyu cevaplamaya çalışacağım bu sene de ancak vakit sıkıntısı yaşadığım bir dönemdeyim bu sebeple kusura bakmayın gençler geç yazabilirim...

Youtube, twitch vs yayın içinde müsait zaman da planlayıp yapacağım.. Sayı fazla olsun şöyle olsun derdinde birisi değilim. 5 kişi de olsa faydalanırsa ne mutlu bana.

Hayırlı forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sondan başlamak lazım.. Burada bu meslekle alakalı olarak okuyan mezun olan, çalışan herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Senin sorunu da izninle ilk entry e taşıyacağım.

Yeni mezun oldum. İş başvurusu yapıyorum kimse dönmüyor? Ben nasıl iş bulacağım!?
    - Öncelikle şunu bilmelisin..İş başvurusu yaptığınn Kariyer.net, Linkedin gibi sitelerde filtrelerimiz var onlar bir çok adayın elenmesine sebep oluyor. 5 sene tecrübesi olsun dedik mi eleniyorsunuz zaten.
    - Yeni mezun arkadaşların CV'sinde genelde kendini ön plana çıkaracak diye yalan yanlış herşeyi iyi biliyorum yazıyor bunu yapmayın.
    - CV'lerinizin şekli, düzeni ilgi çekici olmalı. Aaa dur ya bu çocuk biraz farklı dedirtmelisiniz.. Sonra yetkinliğiniz de uygunsa CV'nizi incelettirme fırsatınız olur..
    - Sosyal yönlenriniz zayıfsa 10-0 geridesiniz. İnsanlarla iletişiminizi iyi tutun ve Linkedinden falan yazılar yazıp onlara CV'nizi gönderin.
    - Okuduğunuz okulda sizi çok çalıştırmadılarsa kendiniz birşeyler yapın.. Proje vs yapıp bize sizin neden işe alınmanız gerektiğini, farkınızı bu projelerle gösterin.
    - Kimse sizi aramıyorsa bu CV'nizi okumadıkları anlamına gelmiyor. 1 kişilik pozisyon için 200+ başvuru olabiliyor. Herkesi adil değerlendirmek çok mümkün değil ancak bu dediğim ufak hareketler sizleri ön plana çıkarır.
    - CV'nizi yazdınız başvuru yapıyorsunuz ve size dönen yok. Sektörde iyi yerlerde olan abileriniz/ablalarınız dan yardım isteyin. En kötü CV'me bakıp değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim diyin.. GTÜ'den mezun olmuş kendisini geliştirmiş bi arkadaş "abi iş bulamıyorum, başvuruyorum hiç kimse dönmedi. Şu kadar ortalamam var, derslerim iyi. Tüm arkadaşlarım iş buldu." diye yakınıyordu. Sonra konuşunca CV'sinde eksikler olduğu ve mülakatlarda heyecan yaptığını..Sorulara nasıl cevap vermesi gerektiği vs. 1 ay sürmeden işe girdi..
    - Umudunu yitirenler yitirmek üzere olanlara tavsiyem.. Template bir yazı yazın, ve Linkedin üzerinden CV'nizi hedef şirketlerinize yollayın. Gidin kapılarını çalın "Açık pozisyonlarınız olduğunda değerlendirirseniz sevinirim. İyi günler" diyip CV'nizi verin. "Yırtık" derler ya. Öyle olun...

• denizli ve manisa gibi şehirlerde okumak mı; istanbul gedik,sabahattin zaim,mef gibi puanımın yettiği vakıflarda okumak mı?
  • Hocam merhabalar, öncelikle şükür kavuşturana sizi ailenize ve bizlere :) Sınav sonrasından beri takip ediyorum bu yazınızı ve minnettarım bizler için yaptıklarınıza, eminim ki diğer arkadaşlar da öyledir. Yazdıklarınız gerçekten çok faydalı ve yardımcı oluyor. Çok teşekkürler tüm yaptıklarınız için.
    Belki duymuşsunuzdur, bu sene puanlar genelde yüksek geldiğinden sıralamalar geçen seneden düşük geldi sonuç belgelerinde. Benim de sıralamam geçen seneye göre çok daha iyi olabilecekken 46 bin geldi. Ne öldürüyor ne yaşatıyor öyle bir sıralama, özellikle bilgisayar mühendisliği için. Bu sene mezun senemdi zaten ama 1 sene daha kalmayı psikolojik olarak kaldıramam gibi düşünüyorum ve ters tepip düşürebilirim de. Bilgisayar-yazılım müh. farklarını da biliyorum ama yazılım da hiç yoktan iyidir diyerek birkaç üni kestirdim gözüme, ricam ise ümit var mıdır bir fikir vermeniz.
    Öncelikle girebilirsem de ucu ucuna belki girebileceğim üniversiteler: Atılım Üni. tam burslu pc ya da yazılım. Bir de Eskişehir Teknik Üni. pc müh. Atılım Üniversitesi'nin yorumları ekşide pek iç açıcı değil ama Eskişehir ile ilgili pek bilgi bulamadım.
    Garanti olanlar da Celal Bayar Ün,. pc veya yazılım(pc garanti olduğundan yazılım bakmam ama herhalde) ve Muğla Sıtkı Koçman Üni. pc müh. Bu üniler size pek sorulmadı sanırım, sorulduysa da gözümden kaçmıştır lütfen kusura bakmayın.
    Bilim ve teknoloji meraklısıyım, pc müh. olmazsa mat. öğretmenliği okurum herhalde çünkü fizik sevmiyorum/başarılı değilim ve bu durum çoğu mühendisliği okumamı/sevmemi zorlaştırıyor. Gönül isterdi ki öncelikle Gebze Teknik'te, olmadı kendi şehrim İzmir'de Ege Üni.'de okumak ama tutmadı, belki bu saydıklarım arasında umut veren ya da iyi yerlere gelebileceğim(tabi kendi çabalarımı da katarak) üniversiteler vardır diye umdum, siz de demiştiniz sanırım, okulun iyi olması tabi bir faktör ama asıl önemli olan kişinin kendini ne kadar geliştirdiği ve neler yaptığı diye. Eğer pc müh. tutarsa mümkünse hazırlık okuyup okurken hem İngilizcemi yeterliden daha yükseğe taşımayı hem de Udemy'den birkaç yazılım dili öğrenmeyi planlıyorum. Benim için bilgisayar başında geçirdiğim zaman, kağıt üzerinden ezber yaptığım zamandan çok daha zevkli ve akıcı, umarım saydıklarım arasında en azından "olabilir" diyeceğiniz çıkar, şimdiden teşekkürler zamanınız ve cevabınız için :)

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.