Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Raiden Shogun

Odtü ve hacettepe bilgisayar arasındaki eğitim kalitesi farkı fazla mı hocam
    Bu tarz soruları cevaplama yöntemini ilk entryde verdim aslına bakarsan. X mi Y mi diye sorulara hep o yöntemle yaklaşırsanız doğruyu bulursunuz. Ben buraya X > Y dersem belki 1-2 sene de o değişir ve boşa düşer dediğim...
  • Abi dicle üniversitesi nasıl hocalar hepsi odtü ve boğaziçi mezunuymuş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zubilinnes

Abi dicle üniversitesi nasıl hocalar hepsi odtü ve boğaziçi mezunuymuş ?
    Mezunlarıyla hiç çalışmadım, nasıl eğitim alıyorlar bilgim yok. İlk entryde anlattığım gibi bir kıyas yapabilirsin... Önyargılarınla cevap ver abi dersen okumanın çok faydası olacağını düşünmüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Mezunlarıyla hiç çalışmadım, nasıl eğitim alıyorlar bilgim yok. İlk entryde anlattığım gibi bir kıyas yapabilirsin... Önyargılarınla cevap ver abi dersen okumanın çok faydası olacağını düşünmüyorum..

Alıntıları Göster
    İstanbul ticaret üniv. nasıl abi ?
  • quote:

İstanbul ticaret üniv. nasıl abi ?

Alıntıları Göster
    :) Pazarlık moduna döndürdük senle ahaha naçizane tavsiyem 1 sene daha kal it gibi çalış afedersin sonra daha iyi okullarda oku. Okuduğun okulu geriye dönüp değiştiremeyeceksin. 1 sene 2 sene kalmak çok fazla değil. Şöyle düşün İTÜ okudun diyelim iş bulmak için 3-4 ay vakit harcayacaksın belki ama İstanbul Ticaret mezunu olursan belki 1 sene uğraşacaksın onda da neresi olur belli değil. Aslına bakarsan kötü puan alıp tercih yapmanın maliyeti daha fazla oluyor insana.. 1 sene kalmanın değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

:) Pazarlık moduna döndürdük senle ahaha naçizane tavsiyem 1 sene daha kal it gibi çalış afedersin sonra daha iyi okullarda oku. Okuduğun okulu geriye dönüp değiştiremeyeceksin. 1 sene 2 sene kalmak çok fazla değil. Şöyle düşün İTÜ okudun diyelim iş bulmak için 3-4 ay vakit harcayacaksın belki ama İstanbul Ticaret mezunu olursan belki 1 sene uğraşacaksın onda da neresi olur belli değil. Aslına bakarsan kötü puan alıp tercih yapmanın maliyeti daha fazla oluyor insana.. 1 sene kalmanın değil..

Alıntıları Göster
    Abicim özelden bir şey danışabilir miyim ? ÖZel olmazsa sormazdım

• Abi acaba bu sene tekrardan bilgisayar için telegram grubu açarlar mı?
  • Hocam daha önce soruldu mu bilmiyorum. Marmara,Gazi gibi üniversitelerin teknoloji fakültelerinde BM okumak mantıklı mıdır ? Eğer üniversite isteğe bağlı hazırlık imkanı sağlarsa 1 yıl da hazırlık okuyarak tabii.
  • Abi bu yıl sınava gireceğim bm istiyorum ve ilerde yurtdışında çalışmak istediğimden hedefim 10k ama sınavım kötü gelirsede 1 yıl kaybetmek yerine başka üniversite yazabilirim sormak istediğim şu , mesela sizin okulda da yurtdışına çalışmaya gidenler varmış ama maddi olarak kendi imkanlarıyla mı gidip iş buluyolar yoksa iş ve para hazır olup felan mı gidiyolar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Abi acaba bu sene tekrardan bilgisayar için telegram grubu açarlar mı?
    Açarlar.. Bende o gruba dahil oluyorum genelde.. Soruları yanıtlayıp, telefonla da görüşüyorum vaktim olunca..
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Travis Scott

Hocam daha önce soruldu mu bilmiyorum. Marmara,Gazi gibi üniversitelerin teknoloji fakültelerinde BM okumak mantıklı mıdır ? Eğer üniversite isteğe bağlı hazırlık imkanı sağlarsa 1 yıl da hazırlık okuyarak tabii.
    Marmara ve eski Gazi mezunlarıyla çalıştım.. O kadar fazla iyi eğitim almamışlardı ancak iş bulma konusunda çokta sıkıntı yaşamıyorlardı.. Hazırlık konusuna gelirsem.. Sınava hazırlanmaya bak, hazırlığı geçebiliyorsan geç yoksa zaten seve seve okuyacaksın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hfbroken

Abi bu yıl sınava gireceğim bm istiyorum ve ilerde yurtdışında çalışmak istediğimden hedefim 10k ama sınavım kötü gelirsede 1 yıl kaybetmek yerine başka üniversite yazabilirim sormak istediğim şu , mesela sizin okulda da yurtdışına çalışmaya gidenler varmış ama maddi olarak kendi imkanlarıyla mı gidip iş buluyolar yoksa iş ve para hazır olup felan mı gidiyolar?
    Yurtdışına gidecek arkadaşlar için okul Kıbrısta olur, Çorum da olur.. Oradaki adamlar için GTÜ'de aynı onlar da aynı..Karşılığı sıfır yani.. Senin not ortalamana ve yaptıklarına, bildiklerine bakıyorlar. Kanadaya giden bir arkadaşım vardı Çankaya Üni mezunuydu.. TR'de zor iş bulurdu belki ancak kendisini çok iyi geliştirdiğinden Kanada Amazon'a gitti.. Kişisel tavsiyem, y.dışına gitmenin en kolay yolu okul.. Okuldan sonra orada kalıp iş sahibi olabilirsin ancak buradan çalışırken oraya gitmek çooook zor. Çok fazla prosedür var. Para muhabbetine gelirsek çevremde oralara giden arkadaşlar hep beyinleriyle gitti.. Parası olanın benle ne işi var :D

• quote:

Abicim özelden bir şey danışabilir miyim ? ÖZel olmazsa sormazdım

Alıntıları Göster
    Sor bakalım.. yardımcı olabilirsem ne ala.. Genele hitap edecek soru olursa buraya yönlendiririm tekrar.
  • hocam sabancı üniversitesinde okuyorum hazırlığı yeni atladım bilgisayara ilgim var ancak bilgim yok biz 2.sınıfta seçiyoruz bölümleri, endüstri ve bilgisayar arasındayım kararsızım.
    bana verebileceğin tavsiyeler var mı hem okul hem bölümle ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yinemimezunakaldim

hocam sabancı üniversitesinde okuyorum hazırlığı yeni atladım bilgisayara ilgim var ancak bilgim yok biz 2.sınıfta seçiyoruz bölümleri, endüstri ve bilgisayar arasındayım kararsızım.
    bana verebileceğin tavsiyeler var mı hem okul hem bölümle ilgili?
    Tavsiyem iki meslekte ne yapar araştırman.. Çalışanlarıyla konuş.. Kaliteli yerlerde çalışan kendini geliştirmiş rol model alabileceğin kişilerle konuş. Endüstri mühendisleri ne iş yaparlar, sen sever misin, istediğin hayata sahip olmana yardım edebilecek mi mesleğin? Hangi mesleği seçersen ne artısı eksisi var.. Üzerinden çoook düşünmen gereken birşey.. Ben naçizane neler yaptığımızı nasıl bir hayatım olduğunu anlattım.. Endüstri mühendisleri için de bak ve sorabildiğin kadar farklı kişiye sor.. Tek kanaldan bilgi asla alma.

Başarılar!

• Üniversite sınavını bekliyordum yazmak için, bir aksilik çıkmazsa ODTÜ BM tutuyor. Ama ben çok kararsızım, hedefim yurt dışı ve bunun için en kolay yolun yurt dışında master yapıp daha sonra orada iş bulup kalmak olduğunu okumuştum. İngilizce ile ilgili bir sıkıntım yok, 4 senede daha da kendimi bu konuda geliştireceğime inanıyorum. Yurt dışı hedefli arkadaşlara ne önerirsiniz ve bir BM olarak yurt dışında iş olanakları nasıldır? Önümdeki bu bilinmez yol beni çok korkutuyor, kişilik olarak risk almayı sevmeyen biri olduğum için.
  • Bir aksilik çıkmazsa Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne gitme ihtimalim var. Asıl hedefim akademik kariyer yapmak, bunun için ne yapmam gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonunda buldum konuyu
  • Hocam merhaba, size birkaç soru sorabilir miyim?Başkalarının üniversite kıstası nasıl yapılır sorularına verdiğiniz cevapları okudum lakin affınıza sığınarak bu soruları sormadan edemeyeceğim.

Bu sene üniversite sınavına girdim ve liseden mezun oldum. Sonuçlar henüz açıklanmasa da bir aksilik olmazsa geçen senenin sıralamalarına göre Bilgisayar Mühendisliği için sıralamam İTÜ, ODTÜ ve belki bir ihtimal de Sabancı tam burslu için yetiyor(gönül isterdi Boğaziçi de keşke olsa). Şu anki düşüncem ilerde daha çok yurt dışı endeksli çalışmak ama belki ilerde fikrim değişebilir. İnternetten mezunların yurt dışı firmalarda çalışma oranlarına baktığımda sonucun ODTÜ > İTÜ > Sabancı olduğunu gördüm. Fakat ben İstanbul'da yaşıyorum. ODTÜ seçeneği şehir dışı olması sebebiyle ekonomik açıdan biraz zor gibi gözüküyor. Bu durumda

1) Sınırları zorlayıp ODTÜ'yü mü yoksa İTÜ'yü mü tercih etmeliyim? (ODTÜ ile İTÜ arasında buna değecek bir fark var mı?)

2) Eğer sadece İstanbul içi tercih yaparsam İTÜ ve Sabancı arasından hangisini tercih etmeliyim ?

Aynı zamanda Koç'un Anadolu Bursiyeri programına başvurdum. Eğer burs çıkarsa;

3)İTÜ/ODTÜ/KOÇ/SABANCI arasında hangi öncelik sırasına göre tercih yapmam daha mantıklı olur ?

Edit: Ek sorular eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suluman52 -- 10 Temmuz 2019; 13:27:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.