Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Evet rekabetin az olduğuna katılıyorum fakat yurt dışı hedefim olduğu için ben kendi gelişimime baksam yeterli olmaz mı mesela 3.50+ ortalama yapmak gibi (stajlar-erasmus vs) ama hoca kalitesi olarak ben Türkiye ortalamasının üstünde buldum Müdek akreditasyonu da var ne kadar önemli bilmiyorum ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkandao

Evet rekabetin az olduğuna katılıyorum fakat yurt dışı hedefim olduğu için ben kendi gelişimime baksam yeterli olmaz mı mesela 3.50+ ortalama yapmak gibi (stajlar-erasmus vs) ama hoca kalitesi olarak ben Türkiye ortalamasının üstünde buldum Müdek akreditasyonu da var ne kadar önemli bilmiyorum ama
    Erasmus, 3+ ortalama ve mühendislik bilgin y.dışında çalışmana yardımcı olabilir ;)
  • Hazırlıktayken neler yaptınız, kendinizi geliştirdiniz mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crystal_ship

Hazırlıktayken neler yaptınız, kendinizi geliştirdiniz mi?
    hazırlığı atladı konu sahibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: crystal_ship

Hazırlıktayken neler yaptınız, kendinizi geliştirdiniz mi?
    Selam,

Ben hazırlık okumadım ama okuyacak arkadaşlara tavsiyelerimi ilk entyrde sıraladım aslında. Öncelikle ingilizceyi halledin, daha sonra çok fazla vaktiniz kalacak. Başka şeyler öğrenmeye zaman ayırın. Bilgisayar bilimleri öğrenin ama bazıları gibi hemen havaya girmeyin. İki pyhton öğrenen, bir site yapan cocuk 1.sınıfa geçince kendini birsey sanıyor. Mütevazi şekilde okumaya öğrenmeye devam edin.
  • Sayenizde Gebze Teknik Üniversitesini hedeflerim arasına aldım. Böyle bir üniversiteyi bulmamda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
  • Udemy, Pluralsight gibi eğitim siteleri ve bu tarz sitelerin içerik kaliteleri, yaptıkları katkının miktarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de "Learning to learn is the biggest skill you can ever learn." sözüne dayanarak şunu sormak istiyorum: Öğrenmeyi nasıl öğrendiniz ve bu konuda zorluk yaşayanlara neler tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 19 Mart 2019; 0:59:57 >
  • Merhaba top üniversiteler dışında vakıf olarak ne önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AppleFB

Merhaba top üniversiteler dışında vakıf olarak ne önerirsiniz ?
    Bilkent Koç Sabancı dışında diyorsan, TOBB etu ve Özyeğin derim ben.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Aynen onlar dışında

• AppleFB kullanıcısına yanıt
    o üçlü dışında en iyi mühendislik eğitimini tobb etü verir, ankarada bilkent ve tobb dışında okumaya değer vakıf üniversitesi yok zaten.
    istanbulda özyeğin var iyidir özyeğinden sonra bahçeşehir gelir. diğerlerini yine önermem şahsen
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ..

• quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Sayenizde Gebze Teknik Üniversitesini hedeflerim arasına aldım. Böyle bir üniversiteyi bulmamda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Ya aslında bu yanlış birşey :) İnsanlar naçizane benim yaptıklarıma bakıp GTÜ yazıyor falan ama her okuyan öyle olacak diye birşey yok. Evet okul çok önemli seni zorlayacak falan ama herşey değil bunun bilinmesi lazım.

Üniversiteyi bulmak değil de yöntemi öğrenmeni tavsiye ederim.

Başarılar dilerim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cholo

Udemy, Pluralsight gibi eğitim siteleri ve bu tarz sitelerin içerik kaliteleri, yaptıkları katkının miktarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de "Learning to learn is the biggest skill you can ever learn." sözüne dayanarak şunu sormak istiyorum: Öğrenmeyi nasıl öğrendiniz ve bu konuda zorluk yaşayanlara neler tavsiye edersiniz?
    Bu tarz sitelerdeki her eğitim güzel değil. Şöyle diyeyim.. Şu anda çok kullanılan ve aranan bir teknoloji var mesela. "Docker" diye. Bunun kursu Udemy'de yüzlerce kişi tarafından verilmiş ancak içlerinden bir tanesi çok iyi onu bulman lazım. O sitelerden çok faydalanıyoruz. İş hayatında da kullanıyoruz..

Öğrenmeyi öğrenmek kolay birşey değil :) Birşeyi sıfırdan kısa sürede öğrenmenin yöntemleri var.
    - Google da birşey aramanın yöntemleri var. Aradığın herşeyi bulabiliyor olman lazım. Neyden bahsediyorum, mesela içinde "abbas" kelimesii geçen bir pdf için "abbas" file:pdf gibi bir şekilde arama yapabilirsin. Bu kısa yolları bilmek çok faydalı.
    - Senin de söylediğin o platformları düzenli takip etmek lazım.
    - Bazı amcalar abiler var sektörde çok iyi olan. Onları takip etmek faydalı.
    - İngilizce pratik yapıp bu okuduklarını pratik yaparsan öğrenme süren daha kısalır...

Gibi uzar gider tavsiyeler verebilirim :) Şu anda tatil ama ben birşeyler öğrenmek için çalışıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: AppleFB

Merhaba top üniversiteler dışında vakıf olarak ne önerirsiniz ?
    Okul kıyasında ilk entryde nasıl yapabileceğini yazdım oralara bakıp yapabilirsin. "X çok iyi. Y kötü" diyenlerin bu söyledikleri o ilk maddede söylediğim yönteme dayanıyor olması lazım.. Yoksa subjektif şeylerin bir önemi olmayabilir. Kendi küçük dünyamla sınırlı bırakmak istemem :)
  • Hocam soruldu mu bilmiyorum fakat benim hedefim de bilgisayar mühendisliği. Bu sınav olayları bittikten sonra kendimi Udemy vs. gibi yerlerden geliştirmeye başlamayı düşünüyorum Java , C falan artık hangi yolda ilerlemeyi düşüneceksem. Bunlar üniversite için bir temel oluşturur mu yoksa gerek yok mu? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Hocam soruldu mu bilmiyorum fakat benim hedefim de bilgisayar mühendisliği. Bu sınav olayları bittikten sonra kendimi Udemy vs. gibi yerlerden geliştirmeye başlamayı düşünüyorum Java , C falan artık hangi yolda ilerlemeyi düşüneceksem. Bunlar üniversite için bir temel oluşturur mu yoksa gerek yok mu? Teşekkürler.
    Sorulmaz mı hemde kaç kere soruldu...İlk entryde aslında yazıyor.. Okulu kazandıktan sonra önce ingilizceyi halletmelisin.. O diğer dediklerine vakit kalırsa çalışmak çok faydalı tabi ki.. Udemy kurs tavsiyelerimi de ekleyeyim ilk entrye iyi fikir verdin teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Sorulmaz mı hemde kaç kere soruldu...İlk entryde aslında yazıyor.. Okulu kazandıktan sonra önce ingilizceyi halletmelisin.. O diğer dediklerine vakit kalırsa çalışmak çok faydalı tabi ki.. Udemy kurs tavsiyelerimi de ekleyeyim ilk entrye iyi fikir verdin teşekkürler :)

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler hocam sağ olun. Takipteyim. Rica ederim ne demek.

• Odtü ve hacettepe bilgisayar arasındaki eğitim kalitesi farkı fazla mı hocam

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.