Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
  • Ortalama bir okulda (iü, marmara, gtü) bilgisayar mühendisliği mi, boğaziçinde yönetim bilişim sistemleri mi sizce? hangisinin önü daha iyidir? bilişim işiyle uğraşmak istiyorum. sayısal derslere yeteneğim var ama kırık ile hazırlanacağım, ikisi de aynı puan. yani net sayıları aynı. sadece bölümü seçip odaklanmam lazım. ne yapmalıyım sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş askerden geçen sene geldi bilgisayar mezunu hala iş bulamıyor osmangazi mezunu ben demiştim yıllar öncesinde bilgisayar yazma diye ...
  • Vücut ölçülerinizi alalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trmeto

Bu mesaj silindi.
    Kıyaslamayı nasıl yapıyoruz ilk entry de yazdım aslında oradan bakabilirsin. Hepsini senin için yapmış olayım. GTÜ ile YTÜ eğitim olarak kıyaslanmaz bile. Yine de kendin o yöntemleri kullanarak bak emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonen

Öncelikle merhaba ismim Umut.
    Ben bu sene üniversiteye yerleşmiş biriyim. Ege Tıptayım ve Tıp okumak istemediğime karar verdim gibi(Hep bilgisayar mühendisliği istiyordum tercih dönemim biraz garip geçti ve bilkent %50 bursluyu yazmadım parayla okumak istemediğimi düşündüğüm için). Size danışmak istediğim birkaç konu vardı.
    Ben bilgisayar mühendisliğine geçmeye karar verdim gibi geçmek için daha 1 yılım var.
    1.sorum şu olacak bu 1 yılı en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim sizce? İngilizcem b2-c1 seviyesinde ama geliştirmeye devam ediyorum. Sizce bu yılı ingilizce dışında internetten videolarla nasıl değerlendirebilirim? İngilizce videolar izleyebilirim önerebileceğiniz herhangi bir kanal ya da kaynak var ise.
    Nereye yatay geçiş yapsam karar veremedim açıkcası. Bilkent geçmeyi düşünüyordum ama puanım yetmesine rağmen burs vermiyor yatay geçiş yaptığım için.Yıllık 40 bin(yurt+eğitim) gibi bir rakam ortaya çıkıyor bilkenti seçersem. Ailem bunu ödeyebileceklerini söylüyor ama ben kararsızım sizce bilkent için bu kadar para vermek değer mi? Diğer seçeneklerim de TOBB ve İTÜ. TOBB'un burs verme imkanı var. İTÜ zaten ücretsiz. Bu 3 ü dışında önerebileceğiniz varsa onu da incelemek isterim.
    Her bu işe giren gibi yurtdışı hayallerim var aslında. Bunu gerçekleştirmek için sizce hangi üniversite en uygun olur? Bilkente gitmeyip bilkente ödeyeceğim parayı başka bir yerde değerlendirme gibi bir olasılığım var mı?İyi günler diliyorum.
    Merhaba Umut,

TIP okumamaya neden karar verdin demeyeceğim. Karar alırken düşünerek vermişsindir diye düşünüyorum. Sonuçta senin hayatın, hayat seçtiklerindir... (iyi ya da kötü demiyorum.)

1- En iyi İngilizce öğrenerek derdim ancak C1 olan birisi orayı geçmiş oluyor zaten. İlk entyrmde kendimi nasıl gelitşririm kısmı var onları oku yap. Alt yapı oluşturmaya bak bence. Udemy, Coursera oralardan kurslar alacaksın vs.
    2- TOBB,İTÜ, Bilkent arasında eğitim olarak çok fark yok. Burs almak faydalı olabilir. Bilkentin sadece ABD'de daha kolay gitme seceneği olabilir. O paraya TR de kalmak için değer mi bilmem. Y.dışına çıkmak için orada calısmak icin hepsi aynı. Kendini geliştirmene yardımcı olacaklardır.

Çok kişisel sorular aslında hepsi.. Y.Dışına gitmek isteyen biriysen o okullardan birinden mezun ol, kendini geliştirmeye hevesli ol BM olarak y.dışına gitmek çok kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: ModernSultan

Merhaba, ben şuan itü mat müh. hazırlık sınıfındayım sene sonu gebze teknik üni bilgisayar mühendisliğine geçebilme şansım var. Ben tercih ederken itünün adı yeter diploman daha değerli olur dediler ama aklımda hala acabalar var. Sizce sene sonu gebzeye geçmek için başvuru yapmalı mıyım? Arasındaki ne gibi farkları olur? Bilişim alanında çalışmak istiyorum hangisinin diploması daha değerlidir? Biraz öznel sorular ama fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
    Merhaba,

Matematik Mühendisliği nere BM nere.. Bunu hep dershane öğretmenleri falan yazdırıyor ya.. Insanları yanlıs yönlendiriyorlar. Bak kardeşim, 2-3 tane ortak ders bile alsalar birinin sahiden yapacağı iş sebebiyle aldığı dersler, öğrendikleri çok daha kapsamlı. BM okurken ispatla onla bunla çok uğraşmazken mat müh de öyle.. GTÜ geçme şansın varsa geç ancak çok zorlanacaksın. Eğitiminin iyi olmasının bir bedeli var. Bize birisi iş başvurusu yaptıgında aaa dur lan bu İTÜ'lü alalım demiyoruz. Sorularımızı soruyoruz bilmiyorsa İTÜ okumuş ama birşey bilmiyor diyoruz...

Matematik Müh. okuyup BM ye yönelmek mi yoksa BM okuyup BM yapmak mı? Sen karar ver.

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

Ortalama bir okulda (iü, marmara, gtü) bilgisayar mühendisliği mi, boğaziçinde yönetim bilişim sistemleri mi sizce? hangisinin önü daha iyidir? bilişim işiyle uğraşmak istiyorum. sayısal derslere yeteneğim var ama kırık ile hazırlanacağım, ikisi de aynı puan. yani net sayıları aynı. sadece bölümü seçip odaklanmam lazım. ne yapmalıyım sizce?
    Selam,

Verdikleri derslere bak. Yönetim bilişim sistemleri bölümler BM kazanamayan ama yapmak isteyenler için açılmış az biraz farklı benzer dersleri olan bölümler oluyor genelde. Ben çok sıcak bakmıyorum o bölümlere... Netlerden puanlardan bahsediyorsan daha yapman gereken iş başka... Önce seçme hakkını elde et o zaman başka şeyler seçersin belki.. Dersine iyi çalışmak en önemlisi şu anda senin için ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: BttomleS

Arkadaş askerden geçen sene geldi bilgisayar mezunu hala iş bulamıyor osmangazi mezunu ben demiştim yıllar öncesinde bilgisayar yazma diye ...
    Osmangazi iyi bir üniversite değil ki.. Eğitimi vs.. Kendisine birseyler katmalı daha sonra da kısmet. Hep örnek veriyorum Karabük üniversitesinden mezun olan arkadaşlarım var ancak iş ararken 2k ggibi komik rakamlara başlamışlar. Bulamamışlar falan sonradan devamını iyi getirmişler...
  • hocam kod yazmaya aşırı ilgiliyim. Şuan sınav senemdeyim lise 2 den beri java biliyorum ve java tabanlı bir oyuna mod(cheat) yazıyorum. Ayrıca az biraz c++ var. İngilizcem üst seviye. Bunların bana yurt dışı/içi faydası olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akeno -- 6 Kasım 2018; 13:9:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Selam,

Verdikleri derslere bak. Yönetim bilişim sistemleri bölümler BM kazanamayan ama yapmak isteyenler için açılmış az biraz farklı benzer dersleri olan bölümler oluyor genelde. Ben çok sıcak bakmıyorum o bölümlere... Netlerden puanlardan bahsediyorsan daha yapman gereken iş başka... Önce seçme hakkını elde et o zaman başka şeyler seçersin belki.. Dersine iyi çalışmak en önemlisi şu anda senin için ;)

Alıntıları Göster
    doğru söylüyorsunuz hocam, ama malumunuz bilirsiniz ki çalışmayı da tetikler belli okullara odaklanmak. şuan kadir has üniversitesi bilgisayar mühendisliğine her açıdan baya bi sıcak bakıyorum. hedefi sanırım ona kilitledim gibi yazdığım günden bu yana. kırık obp ile de olsa aklımda başka okullar olmadığı için pek buraya kenetledim. kazanmak için her şeyi yapacağım bu sene. ideallerim ve hayattaki bir mesleğe tek ilgi alanım olan bilgisayar mühendisliğini kazanacağım. diğer mesleklerde pek yapamam. (aileden biraz uzakta okumak istiyorum ama istanbul olsun mottosuyla yola çıkarak evimin yanındaki ytü ceng'e bile sıcak bakamaz oldum. ama dostlarım da istanbulda ayrılmak istemiyorum, burası konum olarak biçilmiş kaftan benim için.)

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sağ olun cevapladığınız için.
    Şimdi ilk olarak şunu sorayım biliyorum kişisel sorular gibi ama bilkent itü tobb bunlar eğitim açısıdan fazla fark yok dediniz peki siz olsanız hangisini seçerdiniz ve nedeni ne olurdu bunu merak ediyorum açıkcası ve eğitim aynıysa bilkent'i seçersem sizce bu bana diğerlerinden farklı olarak ne katabilir ABD daha kolay gitme olayı dışında.
    İkinci olarak da ben thenewboston diye bir kanalı takip ediyorum şu zamanlar Python ilerletmeye karar verdim ama sizin de düşüncenizi almak isterim bu 'altyapı'yı oluşturmak hakkında.Sizce nasıl başlamalıyım ve nerden başlamalıyım sizin öneriniz ne olur bu konu hakkında yani. Kurslar çok pahalı değilse alabilirim kurs almak konusunda sıkıntım yok.
    Üçüncü olarak da sizce C1 yeterli mi? Çünkü yani bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar ama sonuçta üniversite ve hani ilerde iş hayatım için biraz daha ilerletmem gerekmez mi sizce? Yani bu benim düşüncem tabii ki ilerde üniversitede ya da iş hayatında nasıl olacağını bilemem tecrübem yok o yüzden size sormak istedim.
    Son olarak ilk entrynizde OLmazsa olmaz kitaplar diye birşey demişsiniz o kitaplar neler?(Çok erken olabilir ama en azından kitabın ismini öğrenirsem ileri zamanlarda alabilirim)
    Tekrardan teşekkür ederim cevapladığınız için. İyi günler diliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alonen -- 6 Kasım 2018; 17:39:8 >

• Akeno A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben dışarıdan fazla bu konu hakkında bilgisi olmadan yazan biriyim. Tek şunu söylemek istiyorum ben sizin yerinizde olsam sınava iyice çalışırdım bu seneyi fazla bilgisayara ayırmanızı önermem çünkü senin gibi bir arkadaşım vardı ve sınava fazla çalışmadı çalıştı ama yeterli derecede çalışmadığı için bu sene mezuna kaldı ve psikolojisi çöktü biraz. Size önerim bu sene önceliğiniz sınav olsun(Belki zaten öyledir belki değildir ben sadece yazmak istedim görmemezlikten de gelebilirsiniz.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Tıp istiyorum de sonra onu hedefle iyi puan yap sonra bakarsın BM yazmışsın :) Kocaeli tercihi Muğladan iyi olabilir ancak hala yeterli olur mu bilemiyorum...

Alıntıları Göster
    Hocam uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar. Temmuz ayında size yazmıştım ve bu şekilde cevap vermiştiniz. Geçiş yaptım ve şu an Kocaeli Üniversitesi'ndeyim (BM). Canlı yayınınızda okulun eğitimi için çöp demiştiniz ama yine de sorayım, önünüze bu okuldan bir iş başvurusu gelse ne düşünürdünüz? Tabii ki her zaman söylediğiniz gibi adayların mülakatlarda sorulara verdikleri cevaplar sizin onlar hakkındaki nihai düşüncenizi ve kararınızı oluşturuyor fakat okulların isimlerinden mütevellit bir ön beklenti oluşuyordur diye tahmin ediyorum. Sektörde bu okula bakış nasıl ve sektörün bu okulu kendince dahil ettiği -veya sizin dahil ettiğiniz- klasman nedir (orta, kötü, vasat vs gibi)?

Belki de daha iyi okullarda okuyabilecekken okuyamamış olmak içimde kalacak ama şartlar maalesef beni önüme bakmaya ve elimdeki ile en iyisini yapmaya zorluyor. Hatta mecbur bırakıyor diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 6 Kasım 2018; 23:25:36 >

• Cholo kullanıcısına yanıt
    Hocam hiçbir zaman bir kişiye bağlı kalmayın, bu abinin yaşanmışlıkları farklıdır Kocaeli'yi beğenmez ama ekşi sözlükten konuştuğum 30-40 küsür işveren,insan kaynaklari elemanlari yada sektördeki mühendisler falan gayet iyi ve yeterli şeyler söyledi Kocaeli hakkinda. Mesela bu abi Gebze tekniğe müthiş diyor ama ekşi sözlük başlığında söven sövene, Gebze teknik aşırı zor üniversite hayatini kampüsü sosyalliği yaşayamiyoruz diye bırakıp Kocaeli'ye yatay geçiş yapanlar var geneli memnun şuanki durumundan. Yani bu abimiz yüksek profilli birisi evet ama demek istediğim piyasada bol bol kişiye danışmak lazim, Kocaeli'nin eğitimi de iş imkânları da piyasada bilinirliliği de gayet iyidir, en azından Anadolu'daki üniversitelerin hemen hemen hepsinden daha iyidir. Bakmayın siz Eskişehir'le İzmir'in puanlarının Kocaeli'den bir tık daha iyi olduğuna, oralar öğrenci şehirleri ve tıp fakülteleri aşırı iyi olduğu için öğrencilerimiz daha çok yazıyor tercihlerine oraları düz mantık kurup.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xKisaBoylu -- 6 Kasım 2018; 23:39:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Bir kişiye bağlı kalmıyorum zaten o konuda haklısınız. Herkesin 'iyi'den anladığı şey farklıdır. Konu sahibi abimizin seviyesinde olup bununla yetinmeyenler de vardır, yarı seviyesinde olmayıp kendini iyi bir konumda görenler de. Kocaeli hakkında sektör içi/dışı bir sürü olumlu yorum da duydum olumsuz yorum da. Bir de bu abimizin tecrübesinden faydalanmak ve onun gözünden görmek istedim. Hatta sonunda da belirttim buna mecburum hayat şartlarından dolayı tekrar hazırlanma gibi bir şansım olmadı diyerek, böylece yapacağı yorumu spesifikleştirmek ve özgülleştirmek istedim. Dediğiniz sebeplerden dolayı GTÜ bırakıp Kocaeli'ye gelenler var evet yok değil ama buradan GTÜ'ye geçmek isteyenlere kıyasla devede kulak. Benim şahsi fikrim Kocaeli'nin büyük okullarla kıyaslanamayacak ancak sıralamasındaki diğer okullara göre iyi bir okul olduğu yönünde. Ama iş ve sektör tecrübesi olan, iş alımı yapmış, bu konuda yardım etmeye açık birisine doğru soruları sorduğumu düşünüyorum ve bu sorulara verilecek cevaplar da benim için göz önünde bulundurmaya fazlasıyla değer olacaklardır. Bu da gayet doğal bir düşünce. Teşekkür ederim değerli fikirleriniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 6 Kasım 2018; 23:52:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

doğru söylüyorsunuz hocam, ama malumunuz bilirsiniz ki çalışmayı da tetikler belli okullara odaklanmak. şuan kadir has üniversitesi bilgisayar mühendisliğine her açıdan baya bi sıcak bakıyorum. hedefi sanırım ona kilitledim gibi yazdığım günden bu yana. kırık obp ile de olsa aklımda başka okullar olmadığı için pek buraya kenetledim. kazanmak için her şeyi yapacağım bu sene. ideallerim ve hayattaki bir mesleğe tek ilgi alanım olan bilgisayar mühendisliğini kazanacağım. diğer mesleklerde pek yapamam. (aileden biraz uzakta okumak istiyorum ama istanbul olsun mottosuyla yola çıkarak evimin yanındaki ytü ceng'e bile sıcak bakamaz oldum. ama dostlarım da istanbulda ayrılmak istemiyorum, burası konum olarak biçilmiş kaftan benim için.)

Alıntıları Göster
    Istanbulda olmak önemli. Yalnız daha hazırlanıyorsun sanırım o sebeple hayal kurmadan önce şu an yapman gerekenleri yapmanı öneririm. Forumda dolanmak yerine git çözebildiğin kadar soru çöz yani :D Seçme şansın oldugunda bir daha konusalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonen

Öncelikle sağ olun cevapladığınız için.
    Şimdi ilk olarak şunu sorayım biliyorum kişisel sorular gibi ama bilkent itü tobb bunlar eğitim açısıdan fazla fark yok dediniz peki siz olsanız hangisini seçerdiniz ve nedeni ne olurdu bunu merak ediyorum açıkcası ve eğitim aynıysa bilkent'i seçersem sizce bu bana diğerlerinden farklı olarak ne katabilir ABD daha kolay gitme olayı dışında.
    İkinci olarak da ben thenewboston diye bir kanalı takip ediyorum şu zamanlar Python ilerletmeye karar verdim ama sizin de düşüncenizi almak isterim bu 'altyapı'yı oluşturmak hakkında.Sizce nasıl başlamalıyım ve nerden başlamalıyım sizin öneriniz ne olur bu konu hakkında yani. Kurslar çok pahalı değilse alabilirim kurs almak konusunda sıkıntım yok.
    Üçüncü olarak da sizce C1 yeterli mi? Çünkü yani bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar ama sonuçta üniversite ve hani ilerde iş hayatım için biraz daha ilerletmem gerekmez mi sizce? Yani bu benim düşüncem tabii ki ilerde üniversitede ya da iş hayatında nasıl olacağını bilemem tecrübem yok o yüzden size sormak istedim.
    Son olarak ilk entrynizde OLmazsa olmaz kitaplar diye birşey demişsiniz o kitaplar neler?(Çok erken olabilir ama en azından kitabın ismini öğrenirsem ileri zamanlarda alabilirim)
    Tekrardan teşekkür ederim cevapladığınız için. İyi günler diliyorum :)
    Ben olsam şunu seçerdim diye birşey demeyeceğim senin casein için... Kendin yapmalısın bunu ;) İngilizce seviyen gayet iyi sonrası için y.dışında yaşaman lazım zaten. Altyapı oluşturmak nereden başlamakla alakalı çok fazla soru alıyorum bu aralar. Youtube'dan başla bi ton kanal var onların ders serilerini dinleyebilirsin. Nesneye dayalı programlama, scripting dillerinden python ya da diğerleri ve frontend teknolojilerine bakabilrsin. Bunların derslerini al dinle ve deneme yap. Denemeden öğrenemezsin. Olmazsa olmaz kitaplar listesi o kadar çok ki.. Mesela algoritma öğrenmek istiyorsan MIT press'in kitabını alacaksın 3rd editiondı sanırım en son. Başlangıç için deitel kitapları iyi. Continous delivery kitabı sonra.. Bitmez ya
    www.bookdepository.com
    Software Engineering Books | Book Depository
    https://www.bookdepository.com/category/2007/Software-Engineering
    dan bakabilirsin çoğuna... Oku oku bitmiyorlar. Clean code, desing patterns kitapları olmazsa olmaz. Güzel bir paylaşım oldu aslında..ilk entryde bunları da toparlayayım bir ara..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cholo

Hocam uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar. Temmuz ayında size yazmıştım ve bu şekilde cevap vermiştiniz. Geçiş yaptım ve şu an Kocaeli Üniversitesi'ndeyim (BM). Canlı yayınınızda okulun eğitimi için çöp demiştiniz ama yine de sorayım, önünüze bu okuldan bir iş başvurusu gelse ne düşünürdünüz? Tabii ki her zaman söylediğiniz gibi adayların mülakatlarda sorulara verdikleri cevaplar sizin onlar hakkındaki nihai düşüncenizi ve kararınızı oluşturuyor fakat okulların isimlerinden mütevellit bir ön beklenti oluşuyordur diye tahmin ediyorum. Sektörde bu okula bakış nasıl ve sektörün bu okulu kendince dahil ettiği -veya sizin dahil ettiğiniz- klasman nedir (orta, kötü, vasat vs gibi)?

Belki de daha iyi okullarda okuyabilecekken okuyamamış olmak içimde kalacak ama şartlar maalesef beni önüme bakmaya ve elimdeki ile en iyisini yapmaya zorluyor. Hatta mecbur bırakıyor diyeyim.

Alıntıları Göster
    Selam abicim,

Okula bakış açısı vasat klasmanında ancak çoğu yer önyargısız nere mezunu olursa olsun dediğin gibi sorulara verilen cevaplara bakıyor. Bize de çok CV geliyor ve okula baktığımda bir önyargı oluşuyor ister istemez ancak ya bu .. mezunu bilmez edemez demiyorum. Sakarya mezunu birisinin Londrada okumuş birinden çok ama çok donanımlı olduğunu gördüm mülakatta mesela. Okul vasat ancak sen kendini zorlayarak birşey katabilirsin. Akıllı işe alan isme çok takılmıyor. İlk işe gireceğiniz zaman sadece problem oluyor. Şöyle düşün, 1 kişi işe alacasın ve 100 kişi iş başvurusu yapmış. Her biriyle 1er saat görüşsen işi gücü bırakıp sadece mülakat yapman lazım. Dolayısıyla bazı kriterlere göre eleniyorsun mülakata gelmeden. İngilizce olur, not ortalaması, okul olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

Hocam hiçbir zaman bir kişiye bağlı kalmayın, bu abinin yaşanmışlıkları farklıdır Kocaeli'yi beğenmez ama ekşi sözlükten konuştuğum 30-40 küsür işveren,insan kaynaklari elemanlari yada sektördeki mühendisler falan gayet iyi ve yeterli şeyler söyledi Kocaeli hakkinda. Mesela bu abi Gebze tekniğe müthiş diyor ama ekşi sözlük başlığında söven sövene, Gebze teknik aşırı zor üniversite hayatini kampüsü sosyalliği yaşayamiyoruz diye bırakıp Kocaeli'ye yatay geçiş yapanlar var geneli memnun şuanki durumundan. Yani bu abimiz yüksek profilli birisi evet ama demek istediğim piyasada bol bol kişiye danışmak lazim, Kocaeli'nin eğitimi de iş imkânları da piyasada bilinirliliği de gayet iyidir, en azından Anadolu'daki üniversitelerin hemen hemen hepsinden daha iyidir. Bakmayın siz Eskişehir'le İzmir'in puanlarının Kocaeli'den bir tık daha iyi olduğuna, oralar öğrenci şehirleri ve tıp fakülteleri aşırı iyi olduğu için öğrencilerimiz daha çok yazıyor tercihlerine oraları düz mantık kurup.
    Çok doğru kesinlikle! Hep diyorum entrylerimde benim anlattıklarım söylediklerim benim yaşadıklarımın, duyduklarımın, gözlemlerimin bir ürünü.. Başkalarından da öğrenin bakın araştırın. Bizim memleketteki en büyük probleme parmak bastığın için seni tebrik ederim GTÜ denilen gibi sosyallik yok paso ders. Kocaeli gittiğinde eğitimden fedakarlık edip gidiyor insanlar hatta bir ara Sakaryaya çok fazla kişi geçmişti :D Değer değmez insanlar kendileri bilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cholo

Bir kişiye bağlı kalmıyorum zaten o konuda haklısınız. Herkesin 'iyi'den anladığı şey farklıdır. Konu sahibi abimizin seviyesinde olup bununla yetinmeyenler de vardır, yarı seviyesinde olmayıp kendini iyi bir konumda görenler de. Kocaeli hakkında sektör içi/dışı bir sürü olumlu yorum da duydum olumsuz yorum da. Bir de bu abimizin tecrübesinden faydalanmak ve onun gözünden görmek istedim. Hatta sonunda da belirttim buna mecburum hayat şartlarından dolayı tekrar hazırlanma gibi bir şansım olmadı diyerek, böylece yapacağı yorumu spesifikleştirmek ve özgülleştirmek istedim. Dediğiniz sebeplerden dolayı GTÜ bırakıp Kocaeli'ye gelenler var evet yok değil ama buradan GTÜ'ye geçmek isteyenlere kıyasla devede kulak. Benim şahsi fikrim Kocaeli'nin büyük okullarla kıyaslanamayacak ancak sıralamasındaki diğer okullara göre iyi bir okul olduğu yönünde. Ama iş ve sektör tecrübesi olan, iş alımı yapmış, bu konuda yardım etmeye açık birisine doğru soruları sorduğumu düşünüyorum ve bu sorulara verilecek cevaplar da benim için göz önünde bulundurmaya fazlasıyla değer olacaklardır. Bu da gayet doğal bir düşünce. Teşekkür ederim değerli fikirleriniz için.
    Şu yazma tarzınla bile helal dedirttin :) Tesbitlerin doğru ne diyim çalışmaya devam...

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.