Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
    Ben boğaziçi bilgisayar okuyorum, sağolsun sizin gibi abiler, mezunlar bize de yardımcı oluyor. Ancak dedikleriniz onların dedikleri ile çok ters.
    Öncelikle bana şu dendi: Tebrikler Türkiyenin belki de en iyi yerindesin ama hala "mühendislik" sıralamasında dünyada ilk 250'de bile değil Boğaziçi. Yani apple, google, microsoft, facebook gibi firmalar gelip sana teklif etmeyecek. Sen kendini geliştirip başvuracaksın uygunsan kabul edilebilirsin.
    Yazdığınız maaşlar da çok yüksek. 15-20 bin lira alan mühendis sayısı sayılabilecek kadar az. 3 bin dolar alanı 6 ile çarpıp 18 bin alıyor demek istediyseniz başka, ancak aksi dediğim gibi imkansız. Siz bir mühendisin yıl geçtikçe daha fazla para kazandığını söylemişsiniz bu çok yanlış. Eğer kendinizi geliştiriyorsanız, firmanıza katkınız oluyorsa, yeni projeler, özgün fikirler ile çıkıp geliyorsanız maaşınız yükselir ancak sırf orada bir yıl çalıştınız diye kimse maaşınızı arttırmaz.
    Özel mesaj atmayın demeniz, kazandığım maaşı söyleyemem yasak demeniz vb beni işkillendirdi.
    Ya siz çok başarılı ve zeki bir abimizsiniz ve herkesi sizin gibi görüp çok iyimser konuşuyorsunuz ya da söylediğiniz bazı şeyler yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 10 Eylül 2018; 16:45:31 >

• Up hocam cevap vermemişsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de mezun ve yeni işe başlamış biri olarak söylüyorum ki yazdıkları gayet normal. Üniversitede öğretilenler her konudan biraz bilgi sahibi olmak ve en önemlisi öğrenmeyi öğrenmek. Hangi okuldan gelirsen gel bir işe girdiğinde çok fazla şey öğreniyorsun. Ben şu bir ayda geçen sene okulda yazdığımdan kat kat fazla kod yazdım ve çok şey öğrendim. Buradaki standart bir yazılımcıyla benzer seviyelere gelmem muhtemelen aylarımı, belki yıllarımı alacak. Bunun da farkında olduğum, kendi gözlerimle açıkça görebildiğim için şuan 3200 lirayı kabul ettim ama mesela seneye en az 5000 olmazsa başka iş bakacağım. Okul henüz iş deneyimi olmayan insanda bakabileceğin tek şey ve aşağı yukarı kapasiteyi gösteriyor, o yüzden iyi okuldan mezunsan daha fazla mülakata girebiliyorsun, ama yükselmek için kendini kanıtlaman ve bilgi birikimini genişletmen gerekiyor. Çevremde gördüğüm başarılı mühendislerde cidden deneyim ile maaşlar doğru orantılı. Sen de mezun olduğun yılki paranın değerine göre muhtemelen 3500-5000 arası bir paraya başlayacaksın, 1 yıl sonra kayda değer şekilde yükselecek bu miktar. Tabi bu yüksek yapmadığın durumda geçerli. Arkadaş çevrem Koç, Sabancı, itü ve Boğaziçi mezunlarından oluşuyor, genel durum böyle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yinemimezunakaldim

hocam Sabancı Üniversitesi'ni kazandım, bilgisayar mühendisliği düşünüyorum fikirleriniz neler?
    (çok bir bilgim bulunmamakta şuanlık bölüm için)
    Ne diyim ki? Seni tanımam etmem :) Bak güzel meslek olduğuna inanıyorsan, yapabileceğine inanıyorsan seç ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Konudan kötü kokular alıyorum...
    Ben boğaziçi bilgisayar okuyorum, sağolsun sizin gibi abiler, mezunlar bize de yardımcı oluyor. Ancak dedikleriniz onların dedikleri ile çok ters.
    Öncelikle bana şu dendi: Tebrikler Türkiyenin belki de en iyi yerindesin ama hala "mühendislik" sıralamasında dünyada ilk 250'de bile değil Boğaziçi. Yani apple, google, microsoft, facebook gibi firmalar gelip sana teklif etmeyecek. Sen kendini geliştirip başvuracaksın uygunsan kabul edilebilirsin.
    Yazdığınız maaşlar da çok yüksek. 15-20 bin lira alan mühendis sayısı sayılabilecek kadar az. 3 bin dolar alanı 6 ile çarpıp 18 bin alıyor demek istediyseniz başka, ancak aksi dediğim gibi imkansız. Siz bir mühendisin yıl geçtikçe daha fazla para kazandığını söylemişsiniz bu çok yanlış. Eğer kendinizi geliştiriyorsanız, firmanıza katkınız oluyorsa, yeni projeler, özgün fikirler ile çıkıp geliyorsanız maaşınız yükselir ancak sırf orada bir yıl çalıştınız diye kimse maaşınızı arttırmaz.
    Özel mesaj atmayın demeniz, kazandığım maaşı söyleyemem yasak demeniz vb beni işkillendirdi.
    Ya siz çok başarılı ve zeki bir abimizsiniz ve herkesi sizin gibi görüp çok iyimser konuşuyorsunuz ya da söylediğiniz bazı şeyler yanlış.
    O BOU mezunları demek ki kendilerini geliştirmemişler işte anlatmaya çalıştığım şeylerden birisi de bu. BOU kazandım ben yeaaa artistliği yapıp kendilerini geliştirmezlerse onlara teklifte gelmez kendileri de kovalar. İlk entryde bana gelen tekliflerin sadece bir kaçı var..

Yazdığım maaşlar çok yüksek değil. Sallamasyon iş yapmıyoruz burada neyse onu yazıyoruz. Banane ne kazanıyorsanız kazanın siz. Benim aldığım para, gördüğüm bildiğim para bunlar. O dolar mevzusuna girmiyorum bile hiç. Şu anda o kadar yüksek dolarla maaş veren yerler var ki.. Düşünmüyor da değilim.. Kendini geliştirdiysen sen dünyanın bilmem neresinden seni bulup iş teklif ediyorlar.

Orada bir yıl çalıştınız diye sana zam yaparlar %90 ihtimalle. Bu da en kötü enflasyon oranında olur. Zam enflasyondan daha fazla yapılan şeydir aslında. Enflasyon oranında yapılan artış senin alış gücünü dengelemek için yapılan şey. Bunu da öğren hadi :)

Özel mesaja cevap vermiyorum çünkü çok mesaj geliyor. İşe başlayınca anlayacaksın, kazandığın maaşı kimseye söyleyemezsin. Hele hele böyle bir yerde söyleyemezsin, işten atılırsın.

Zeki değil, ortalama bir zekaya sahibim. Hırslıyım, insanların tecrübelerine önem verirdim hep, öğrenmeyi çok severim. Bunların yanında sosyal ilişkilerim iyidir ki bence bu biraz ileri taşıyor. Yoksa kafanda oluşan gibi uçan kaçan bir adam değilim be :) Bu tarz şüphelerde o kadar haklısınız ki..insanların birbirine güveninin olmamasını anlıyorum..ancak benim yapabileceğim birşey yok. Sınırlar içinde hareket etmek zorundayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Up hocam cevap vermemişsiniz
    BM odasına kayıt olmak gerekir mi diye birşey sorulmuş. Hayır ben değilim. Ne iş yaparlar bilmem. Olmanın ne faydası var onu da bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Ben de mezun ve yeni işe başlamış biri olarak söylüyorum ki yazdıkları gayet normal. Üniversitede öğretilenler her konudan biraz bilgi sahibi olmak ve en önemlisi öğrenmeyi öğrenmek. Hangi okuldan gelirsen gel bir işe girdiğinde çok fazla şey öğreniyorsun. Ben şu bir ayda geçen sene okulda yazdığımdan kat kat fazla kod yazdım ve çok şey öğrendim. Buradaki standart bir yazılımcıyla benzer seviyelere gelmem muhtemelen aylarımı, belki yıllarımı alacak. Bunun da farkında olduğum, kendi gözlerimle açıkça görebildiğim için şuan 3200 lirayı kabul ettim ama mesela seneye en az 5000 olmazsa başka iş bakacağım. Okul henüz iş deneyimi olmayan insanda bakabileceğin tek şey ve aşağı yukarı kapasiteyi gösteriyor, o yüzden iyi okuldan mezunsan daha fazla mülakata girebiliyorsun, ama yükselmek için kendini kanıtlaman ve bilgi birikimini genişletmen gerekiyor. Çevremde gördüğüm başarılı mühendislerde cidden deneyim ile maaşlar doğru orantılı. Sen de mezun olduğun yılki paranın değerine göre muhtemelen 3500-5000 arası bir paraya başlayacaksın, 1 yıl sonra kayda değer şekilde yükselecek bu miktar. Tabi bu yüksek yapmadığın durumda geçerli. Arkadaş çevrem Koç, Sabancı, itü ve Boğaziçi mezunlarından oluşuyor, genel durum böyle.
    Cevap vermişsin aslında...3200 den 5K çıkmak için aynı firmada olmaman lazım onu söyleyeyim. Bizim sektörde çok hızlı maaş artışı istiyorsan iş değiştireceksin. Bir iş değiştirmede de en az %30 arttırıp geçeceksin.

Kariyerinde başarılar dilerim :)

• Hocam, gazi bilgisayar hakkında diyebileceğiniz herhangi bir şey var mı?

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Umarım haklı çıkmazsınız bu konuda, çünkü ortamından ve flex saatlerden çok memnunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulda isteğe bağlı hazırlık seçeneği var. İngilizcem çok kötü. Sizce seçmeli miyim?

Okul türkçe eğitim veriyor ama kötü ingilizceyle 1. sınıfa başlarsam eksiklik hisseder miyim? Bazıları türkçe kaynaklar kısıtlı, ingilizce bilmemek eksiklik yaratır diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam savunma sanayi gibi bir hedefim var. Yalnız şirketlerin müdürlerinin Odtü'lü olduğunu duydum. Bu sene ilk kez sınava gireceğim, 2.seneye kalsam da odtü-itü geleceğinden şüpheliyim. Hacettepe-ytü-iyte gibi okullardan mezun olup şirkete girme şansım olur mu? Teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moonlight Kiss

Hocam, gazi bilgisayar hakkında diyebileceğiniz herhangi bir şey var mı?
    Eski mezunlarıyla çalıştım, çok iyi mühendisler değillerdi. Onun dışında nasıl bir okul olduğunu kendin de anlayabilirsin anlattığım yöntemlerle. Adı siyasi muhabbetlere çok karışıyor o okulun aman diyim öyle şeylere girme. Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır. Sen de öğrenciysen öğrencilik yap :) Küçük bir nasihat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Okulda isteğe bağlı hazırlık seçeneği var. İngilizcem çok kötü. Sizce seçmeli miyim?

Okul türkçe eğitim veriyor ama kötü ingilizceyle 1. sınıfa başlarsam eksiklik hisseder miyim? Bazıları türkçe kaynaklar kısıtlı, ingilizce bilmemek eksiklik yaratır diyor.
    İngilizce bilmiyorsan 10 sene harcasan bile kal öğren. Eğer bir sınav varsa o sınava gir. Biliyorsan zaten geçersin eğer sadece isteğe bağlı isteyene öğreteceğiz diyorlarsa öğren. İyi öğren. Bak şu anda Apple'ın etkinliği var oradaki amcaları dinlerken her dediklerini anlayabiliyor olman lazım. O seviyeye taşı ingilizceni.

Bizim meslekteki kaynakların %90ı ingilizce hatta daha fazlası.. Yeni birşey çıktığında sadece ingilizce olacak kılavuzları vs. Öğren öğren öğren.

• quote:

Orijinalden alıntı: yksoldier

Hocam savunma sanayi gibi bir hedefim var. Yalnız şirketlerin müdürlerinin Odtü'lü olduğunu duydum. Bu sene ilk kez sınava gireceğim, 2.seneye kalsam da odtü-itü geleceğinden şüpheliyim. Hacettepe-ytü-iyte gibi okullardan mezun olup şirkete girme şansım olur mu? Teşekkürler şimdiden
    Selam, olur tabi. Sadece kendine daha fazla şey katman lazım. Daha çok çalışman lazım. Mezun olduğun gibi oralara girme şansın daha az olacak ancak seneler geçtikçe daha fazla olabilir.
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam ege bilgisayar mühendisligini kazandim bu sene sizce ege bm nasıldır calıstıgınız sirketlerde ege bm mezunu tanıdıklarınız varmı ve firmaların ege bm ye bakısı nasıldır sizce

Birde iyte düsünürken ege geldi iyte aratırmı kendini o kadar egitim farkı varmı arada

• quote:

Orijinalden alıntı: labittimla

Hocam ege bilgisayar mühendisligini kazandim bu sene sizce ege bm nasıldır calıstıgınız sirketlerde ege bm mezunu tanıdıklarınız varmı ve firmaların ege bm ye bakısı nasıldır sizce

Birde iyte düsünürken ege geldi iyte aratırmı kendini o kadar egitim farkı varmı arada
    Hayırlı olsun öncelikle. Firmaların bakışı ilk anlamda iyi ancak kendini geliştirmek her zmana çok önemli. IYTE de daha fazla ödev ağırlıklı yoğun bir eğitim görecektin Ege de bu açığı kendin kapatmak zorunda olacaksın. Ahh vahhh diyecek bir durum yok yani. İkisi de güzel, elinden geleni yapmaya bak.
  • Öncelikle merhaba ismim Umut.
    Ben bu sene üniversiteye yerleşmiş biriyim. Ege Tıptayım ve Tıp okumak istemediğime karar verdim gibi(Hep bilgisayar mühendisliği istiyordum tercih dönemim biraz garip geçti ve bilkent %50 bursluyu yazmadım parayla okumak istemediğimi düşündüğüm için). Size danışmak istediğim birkaç konu vardı.
    Ben bilgisayar mühendisliğine geçmeye karar verdim gibi geçmek için daha 1 yılım var.
    1.sorum şu olacak bu 1 yılı en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim sizce? İngilizcem b2-c1 seviyesinde ama geliştirmeye devam ediyorum. Sizce bu yılı ingilizce dışında internetten videolarla nasıl değerlendirebilirim? İngilizce videolar izleyebilirim önerebileceğiniz herhangi bir kanal ya da kaynak var ise.
    Nereye yatay geçiş yapsam karar veremedim açıkcası. Bilkent geçmeyi düşünüyordum ama puanım yetmesine rağmen burs vermiyor yatay geçiş yaptığım için.Yıllık 40 bin(yurt+eğitim) gibi bir rakam ortaya çıkıyor bilkenti seçersem. Ailem bunu ödeyebileceklerini söylüyor ama ben kararsızım sizce bilkent için bu kadar para vermek değer mi? Diğer seçeneklerim de TOBB ve İTÜ. TOBB'un burs verme imkanı var. İTÜ zaten ücretsiz. Bu 3 ü dışında önerebileceğiniz varsa onu da incelemek isterim.
    Her bu işe giren gibi yurtdışı hayallerim var aslında. Bunu gerçekleştirmek için sizce hangi üniversite en uygun olur? Bilkente gitmeyip bilkente ödeyeceğim parayı başka bir yerde değerlendirme gibi bir olasılığım var mı?İyi günler diliyorum.

• Merhaba, ben şuan itü mat müh. hazırlık sınıfındayım sene sonu gebze teknik üni bilgisayar mühendisliğine geçebilme şansım var. Ben tercih ederken itünün adı yeter diploman daha değerli olur dediler ama aklımda hala acabalar var. Sizce sene sonu gebzeye geçmek için başvuru yapmalı mıyım? Arasındaki ne gibi farkları olur? Bilişim alanında çalışmak istiyorum hangisinin diploması daha değerlidir? Biraz öznel sorular ama fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.