Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
  • Kocaeli, Akdeniz, Sakarya, Uludağ. Sizce bu dördünü kalite ve mezun olduktan sonra iş bulma açisindan hangi siralamada yazmaliyim ? Biliyorum sizin skalanızda bunlar çöp çünkü yayinda Kocaeli'ne çöp demiştiniz ama sadece bu dördünü kiyaslayacak olursak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam istanbulda olduğu için ytüyü yazmıştım hacettepeden önce kafamı karıştırdınız şimdi. ytünün eğitimi hacettepeden bariz olarak çok mu kötü? Bir de ytü %100 ingilizce değil ama benim ingilizce sıkıntım yok (c1im) eğitimin ingilizce olmaması beni geriye çok atar mı sizce? sizin dediğiniz gibi harvard vs ünilerin derslerini izleyip ödevlerini yapmaya çalışarak açığımı kapatabilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya bilgisayar mühendisliği binasında Ford Toyota kuveyt türk ofisleri var. 3. 4. Sınıflarda orada staj yapıp işe başlamak mı yoksa ortalamayı yüksek tutup 3.sınıfta gtü ye yatay geçiş yapmak mı daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Bence okunmaz. Yani okunurda yeterli verim alınmaz. Başka bir arkadaşa da dediğim gibi 1 sene kayıp değil. Evet çok stresli bir durum biliyorum ancak ömür boyu değiştiremeyeceğiniz birşey mezun olduğunuz okul. Okulda 4 senede öğrenmediğin şeyi daha sonra 10 sene de yerine koymaya çalışmak çok kötü.. 100K lık yerde okusan kendine birseyler katsan aç kalmazsın ama her zaman bir ön yargıyla savaşmak zorunda olacaksın. 15 sene sonra müdür yapacakalrında Deniz ... dan mezun ya salla demeyeceklerini garanti edebiir misin? Ben edemem...

Alıntıları Göster
    yıldız teknik üniversitesi kontrol ve otomasyon mühendisliği 1. sınıfa bu sene başlayacağım. fakat kafamda bir çok belirsizlik var ve düşünmekten çok yoruldum. tercih listemde hep bilgisaya mühendisli vardı ve araya sadece 1 tane kom yerleştirmiştim. ne gariptir ki kom geldi. bende neyse diyip devam ettim ama sürekli gelecek kaygısı güdüyorum ve okuluma bölümüme iş olanağına prestijine kısacası geleceğine güvenemiyorum. yatay geçiş sezonunda gtü bilgisayar bölümüne başvurdum. kararım hala net değil. çok aradayım. acaba hangi bölümü bitirdiğimde daha dolu olurum tabi en önemli etken kendimi yetiştirmem ama iş diplomaya ve onun beni yönlendirmesine kaldığında ytü kom mu gtü BM mi ağır basar? ve kom hakkında bile yeterli bilgiye ulaşamıyorum. elektrik elektronik mühendisi de yapabiliyormuş işimizi yani pek spesifik bir bölüm değil sanırım iki arada bir derede gibi görüyorum. uzun tuttum affola.
    özetle çok kararsızım, yorumlarınıza açığım. teşekkürler

• yıldız teknik üniversitesi kontrol ve otomasyon mühendisliği 1. sınıfa bu sene başlayacağım. fakat kafamda bir çok belirsizlik var ve düşünmekten çok yoruldum. tercih listemde hep bilgisaya mühendisli vardı ve araya sadece 1 tane kom yerleştirmiştim. ne gariptir ki kom geldi. bende neyse diyip devam ettim ama sürekli gelecek kaygısı güdüyorum ve okuluma bölümüme iş olanağına prestijine kısacası geleceğine güvenemiyorum. yatay geçiş sezonunda gtü bilgisayar bölümüne başvurdum. kararım hala net değil. çok aradayım. acaba hangi bölümü bitirdiğimde daha dolu olurum tabi en önemli etken kendimi yetiştirmem ama iş diplomaya ve onun beni yönlendirmesine kaldığında ytü kom mu gtü BM mi ağır basar? ve kom hakkında bile yeterli bilgiye ulaşamıyorum. elektrik elektronik mühendisi de yapabiliyormuş işimizi yani pek spesifik bir bölüm değil sanırım iki arada bir derede gibi görüyorum. uzun tuttum affola.

• Hocam ben çöp dediğiniz üniversitelerden birisine gideceğim bu sene sınavım iyi geçmedi daha iyi yapabilirdim ama aksilikler oldu bir sene daha kalmakta bence zaman kaybı neyse şimdi bu üniversiteden mezun oldum.Ben ve gtülü bir adam şirketinize başvurdu ama benim bilgimin ondan daha fazla olduğunu varsayalım siz sırf isminden dolayı onu mu yoksa ben daha çok işinize yararım diye beni mi alırsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F2CAF1 -- 16 Ağustos 2018; 10:49:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

Kocaeli, Akdeniz, Sakarya, Uludağ. Sizce bu dördünü kalite ve mezun olduktan sonra iş bulma açisindan hangi siralamada yazmaliyim ? Biliyorum sizin skalanızda bunlar çöp çünkü yayinda Kocaeli'ne çöp demiştiniz ama sadece bu dördünü kiyaslayacak olursak.
    Tercihler bitti gitti sanırım ancak gelecke için yazmalı.. Tercih yaparken nasıl yapacağını söyledim aslında. Kocaeli mi Akdeniz mi diye kıyas yapacaksın ilk entrydeki metodla. Sonra diğerleri öyle öyle belirleyeceksin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soundofhappines

Hocam istanbulda olduğu için ytüyü yazmıştım hacettepeden önce kafamı karıştırdınız şimdi. ytünün eğitimi hacettepeden bariz olarak çok mu kötü? Bir de ytü %100 ingilizce değil ama benim ingilizce sıkıntım yok (c1im) eğitimin ingilizce olmaması beni geriye çok atar mı sizce? sizin dediğiniz gibi harvard vs ünilerin derslerini izleyip ödevlerini yapmaya çalışarak açığımı kapatabilir miyim?
    Tercihler bitti gitti ama ingilizce olup olmaması aldatmaca diye yırtıyorum her yerde aslına bakarsan... %100 Ingilizce olmayan bölümde bile BM ingilizce terimlerle anlatılır. Çünkü zaten hersey ingilizce üstüne... Matematik dersini ingilizce almanın bir anlamı ve artısı yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanchize

Sakarya bilgisayar mühendisliği binasında Ford Toyota kuveyt türk ofisleri var. 3. 4. Sınıflarda orada staj yapıp işe başlamak mı yoksa ortalamayı yüksek tutup 3.sınıfta gtü ye yatay geçiş yapmak mı daha mantıklı
    Bu tarz anlaşmalar çok önemliler.. Eğitimi iyi olmasa bile bu tarz ilişkilerden okula fayda sağlayabilirler. GTÜ'ye yatay geçiş yapmak zor öncelikle. Yapabilirsen daha iyi eğitim alman için tavsiye ederim. Bir diğer tavsiye edecğeim sey ise ortalamanı düşürmeden çalışmak. Ortalaman yüksek olsun ve bir yandan da çalışıyorsan süper. En sevdiğimiz yeni mezun tipi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0909zaza

yıldız teknik üniversitesi kontrol ve otomasyon mühendisliği 1. sınıfa bu sene başlayacağım. fakat kafamda bir çok belirsizlik var ve düşünmekten çok yoruldum. tercih listemde hep bilgisaya mühendisli vardı ve araya sadece 1 tane kom yerleştirmiştim. ne gariptir ki kom geldi. bende neyse diyip devam ettim ama sürekli gelecek kaygısı güdüyorum ve okuluma bölümüme iş olanağına prestijine kısacası geleceğine güvenemiyorum. yatay geçiş sezonunda gtü bilgisayar bölümüne başvurdum. kararım hala net değil. çok aradayım. acaba hangi bölümü bitirdiğimde daha dolu olurum tabi en önemli etken kendimi yetiştirmem ama iş diplomaya ve onun beni yönlendirmesine kaldığında ytü kom mu gtü BM mi ağır basar? ve kom hakkında bile yeterli bilgiye ulaşamıyorum. elektrik elektronik mühendisi de yapabiliyormuş işimizi yani pek spesifik bir bölüm değil sanırım iki arada bir derede gibi görüyorum. uzun tuttum affola.

Alıntıları Göster
    Ah be abicim, geçen senelerde denk gelmemişsin demek ki yazdıklarıma. Her yerde tercihlerinizde tutarlı olun BM hemen altına Makine falan gibi şeyler yapmayın diye bas bas bağırıyordum. Neyse sağlık olsun. BM'nin yaptığı işi başkaları da yapabilir ancak sütle süt tozu aynı değil ;) Diploma BM olursa daha etkili olur BM başvurularında tabi ki..Bazı yöntemleri BM dersi almayanlar bilemezler ya da bilmeleri öğrenmeleri çok zor olur diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EF8F2CAF1

Hocam ben çöp dediğiniz üniversitelerden birisine gideceğim bu sene sınavım iyi geçmedi daha iyi yapabilirdim ama aksilikler oldu bir sene daha kalmakta bence zaman kaybı neyse şimdi bu üniversiteden mezun oldum.Ben ve gtülü bir adam şirketinize başvurdu ama benim bilgimin ondan daha fazla olduğunu varsayalım siz sırf isminden dolayı onu mu yoksa ben daha çok işinize yararım diye beni mi alırsınız?
    Bu söylemde tuttu ya. Keşke demesemiydim diyorum arada bi.. Kalitesiz eğitim diyelim. GTÜ mezunu değil BOU mezunu ol istersen istediğim sorulara cevap vermiyorsan almıyoruz. Okul'un adı şu anlamda bizde bir ön yargı oluşturuyor. Diyoruz ki GTÜ mezunu, BOU mezunu bu cocuk boş değildir herhalde. Ama oralardan mezun olup boş olan da çok. İş sende yani ;) Şöyle bir örnek vereyim, geçenlerde İngilterede okumuş birisiyle mülakat falan yaptık. Apple, Dell vs bir çok güzel yerde çalışmış ancak Sakarya mezunu arkadaş daha iyiydi ondan.

• Hocam saçma gelebilir bu soru ama ciddi anlamda merak ettiğim bir şey. Bu iş alımlarında falan Instagram gerekli mi? Ben Instagram kullanmıyorum bu benim için '-' mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğünde cevap verebilirsen sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonen

Hocam saçma gelebilir bu soru ama ciddi anlamda merak ettiğim bir şey. Bu iş alımlarında falan Instagram gerekli mi? Ben Instagram kullanmıyorum bu benim için '-' mi?
    Tabiki gerekli. Resimlerinde ortalama 250 like olması gerekiyor

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Keşke sorarken ciddi olduğum kadar ciddi bir cevap gelseydi.

• Bilgisayar Mühendisliği Odasına üye olmamız gerekiyor mu, bu odanın olayı nedir?

• Cevap sayfalarda varsa affola, gözümden kaçırmış olabilirim. Savunma sanayiine (mkek, aselsan vb.) girmek için illa üniversite sınavında 10K şart mıdır? Özellikle ss de çalışanların %60 civarının Odtü'den çıkma olduğunu tahmin ediyorum fakat 30K'lık bir bölümde kendini geliştirerek sektöre geçilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksoldier

Cevap sayfalarda varsa affola, gözümden kaçırmış olabilirim. Savunma sanayiine (mkek, aselsan vb.) girmek için illa üniversite sınavında 10K şart mıdır? Özellikle ss de çalışanların %60 civarının Odtü'den çıkma olduğunu tahmin ediyorum fakat 30K'lık bir bölümde kendini geliştirerek sektöre geçilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
    Tabiki de böyle bir şart yok. Savunma sanayi Ankara'da kurulu, bu yüzden oralarda çalışanlar Ankara'daki üniversitelerden mezun kişiler oluyor. İstanbul'da okuyan İstanbul'da, İzmir'de okuyan İzmir'de ya da İstanbul'da çalışıyor genel olarak. Yoksa idealin savunma sanayi ise herhangi bir yerden mezun olup da işe girebilirsin. Ama örneğin aselsan'ın iş başvurusunda üniversiteye yerleşme puanını sorduğu da bir gerçek.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Zaten Ankara'da okumayı düşünüyordum, açığı yerleştirme puanı ile kapatabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.