Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
  • Arkadaşlar ilk 20 binden öğrenci alan isimli bir devlet üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okuyorum(İsmini vermek istemiyorum.Bu okulu tercih yapacaklar etkilenmesin diye.).2. sınıfa geçtim bu sene. Bölümü seçerken gelecekte iş imkani yüksek olması ve maddi olarak iyi getirisi olması beni burayı seçmeye itti.

1. sınıfta bölüm derslerinden 2 tanesinde kaldım ve gerçekten çok ağır zor ödevler veriliyor. Ödevlerin birisini yapamazsan diğerlerini yapman çok daha zor ve genelde yapılamıyor. Ben de bu ödevleri yapmaya calışıp yapamayanlardanım. Kodlamayı sevmiyorum (bunda ödevleri yapamamın etkisi büyük) ve bölümümde mutsuzum. Yatay geçiş için ilk 16 binde yer alan bir hukuk fakültesine başvuru yaptım ama geçip geçmemekte kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?

Çok fazla hukuk mezunu olduğu için ailem sıcak bakmıyor bölümüme devam etmemi istiyor ancak gerçekten çok sıkıntılı mutsuz günler geçirdim. Moralim çok bozuk. Tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kafama cok fena bir soru takildi. Sakarya universitesinde okuyacagim ama simdiden kafama bir sey takuldi . Sektorde yeni mezun nasil is bulur? Teknokentlerde yapacagimiz stajlar bize is tecrubesi olarak yazilir mi ? Nereden nasil is buluruz ?kariyer sitelerinde biliyorsunuz cogunlukla tecrubeli ve uzman kisiler ariyorlar peki biz orta halli unilerden mezunlar nasil is bulabilir cevaplarsaniz cok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

Bu mesaj silindi.
    Alacağın eğitim hiç iyi olmayacak. Okul seni zorlamayacak kendine birşeyler katmanın ötesinde çok çalışman gerekecek bunu bil. Daha sonra ilk işe gireceğin zaman zorlanacaksın belki ancak sonrasında 4-5 sene geçince çokta bir fark kalmayacak o anlamda rahat ol. 5 sene sonra kimin hangi okuldan mezun olduguna değil de ne işler yapmış neler biliyor ona bakıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonen

Hocam saçma gelebilir bu soru ama ciddi anlamda merak ettiğim bir şey. Bu iş alımlarında falan Instagram gerekli mi? Ben Instagram kullanmıyorum bu benim için '-' mi?
    Est. saçma soru yoktur sorulmayan soru saçmadır. Millet olarak en büyük sorunumuz sorgulamamak zaten ya neyse... Instagram vs gibi sosyal platformlarda olmaman eksik değil işe alırken bazıları google da sizi aratıp nereye ne yazmış bakabilirler sadece onlara dikkat etmek lazım. Kurumsal firmalarda bakmazlar genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Est. saçma soru yoktur sorulmayan soru saçmadır. Millet olarak en büyük sorunumuz sorgulamamak zaten ya neyse... Instagram vs gibi sosyal platformlarda olmaman eksik değil işe alırken bazıları google da sizi aratıp nereye ne yazmış bakabilirler sadece onlara dikkat etmek lazım. Kurumsal firmalarda bakmazlar genelde.

Alıntıları Göster
    hocam ileride pazarlama e e-ticaret üzerine çalışmak istiyorum data üzerine yoğunlaşıp.Kodlama öğrenmem gerekli mi sizce ? Bunun için de python ve r öğrenmeyi düşünüyorum.

• Hocam ben Endüstri mühendisliği kazandım bu sene, hazırlık okuyacağım. Hazırlıkta ingilizce çalışırken bir yandan java programlama öğreneyim diyorum faydalı olur mu? ve bilgisayar mühendisliğiyle çap yapmak ne kadar mantıklı sizce?
  • merhaba TOBB üniversitesinin bilgisayar mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maziquzi -- 3 Eylül 2018; 21:18:26 >
  • Merhabalar, Türk Alman üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkındaki görüşleriniz nelerdir sayısal sıralamam 28k gebze ve türk alman arasında kalı türk almanı seçtim.(Şimdiden teşekkür ederim.)
  • Üniversiteye gidince sosyal olun diyorlar sosyallikten kasıt nedir ?

• Hocam şu anki maaşınızı neden söylemiyorsunuz? Cidden aşırı merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Alacağın eğitim hiç iyi olmayacak. Okul seni zorlamayacak kendine birşeyler katmanın ötesinde çok çalışman gerekecek bunu bil. Daha sonra ilk işe gireceğin zaman zorlanacaksın belki ancak sonrasında 4-5 sene geçince çokta bir fark kalmayacak o anlamda rahat ol. 5 sene sonra kimin hangi okuldan mezun olduguna değil de ne işler yapmış neler biliyor ona bakıyoruz.

Alıntıları Göster
    Çöp eğitimli dediğiniz Kocaeli ile övmeye doyamadığınız Gebze Teknik arasinda sadece 20 bin siralama farki var hocam, keşke bence diye konuşsaniz çünkü bir işveren olarak muhtelemen 1-2 Kocaeli'li ile görüştünüz ve sırf onlar kötüydü diye üniversiteyi kötülüyorsunuz. Buradan mezun olur olmaz banka, otomotiv, telefon, operatör vb. sektörlerde iyi maaşlarla işe başlayan çok fazla kişi gördüm hiç birisi mezun olunca iş arama sikintisi çekmemişler, 4.sinifta part time yazilimci olarak çaliştiklari şirketlerden iş teklifi almışlar. Demek istediğim şey, çöp diyerek orada okuyanlarin ve akademisyenlerinin hakkini yiyor, moralini bozuyor olabilirsiniz hocam Kocaeli'nin konum avantajlarini siz de biliyorsunuzdur, burası çöpse 100 binlerdeki zibilyon tane yerde hiç okunmamalı bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xKisaBoylu -- 5 Eylül 2018; 18:58:8 >

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    hocam BM için hangi kitapları önerirsiniz veya biz hangi kitapları okuyacağımızı nereden öğrenebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamilinsanadayi

hocam ileride pazarlama e e-ticaret üzerine çalışmak istiyorum data üzerine yoğunlaşıp.Kodlama öğrenmem gerekli mi sizce ? Bunun için de python ve r öğrenmeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Gerekli tabi ki. Ayrıca, veri yapıları ve algoritmaları da iyi bilmen gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bofames

Hocam ben Endüstri mühendisliği kazandım bu sene, hazırlık okuyacağım. Hazırlıkta ingilizce çalışırken bir yandan java programlama öğreneyim diyorum faydalı olur mu? ve bilgisayar mühendisliğiyle çap yapmak ne kadar mantıklı sizce?
    Ne istediğine bağlı. Endüstri mühler ne iş yaparlar bakmışsındır herhalde tercih yapmadan. BM alanına kaymak istiyorsan söylediklerin mantıklı tabi ki.. Çap yap ortak dersler al oku, kendini geliştir. İki mesleği aynı anda yapamayacaksın ama olsun belki farklı iki disiplini bilmen sana ummadık yerde birşeyler katabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kitceng

Merhabalar, Türk Alman üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkındaki görüşleriniz nelerdir sayısal sıralamam 28k gebze ve türk alman arasında kalı türk almanı seçtim.(Şimdiden teşekkür ederim.)
    Selam, yeni bir üniversite olduğu için mezunlarını görme ya da tanıma fırsatı bulamadım. Ancak iyi bir eğitimi var sanırım. Eğer Almanlar yönetiyorsa ya da işin içindeyse iyidir :) Orada staj imkanı olduğunu biliyorum bu artı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keeporino

Üniversiteye gidince sosyal olun diyorlar sosyallikten kasıt nedir ?
    Senin ne anladığına bakar. İki yönlü sosyallik var

1- Kişiliğini geliştirmek için sosyallik
    Bunu yapmak gezmek dolanmak farklı arkadaşlıklar kurmakla oluyor. Üniversite lise gibi değil ülkenin çok başka yerlerinden çok farklı tipte kişilikte insanlar bir araya geliyor. Beraber yaşamayı, empatiyi öğreniyorsun. Farklı hayatlardan kendi hayatın için dersler çıkarabilirsin. Çevre oluşturmak gezmek tozmak iyidir hep :)

2- Mesleki anlamda sosyallik
    Bu da benzer aslında ancak öğrenci kuluplerine dahil olmak, kendin birşeyler organize edebilirsin okulda. Etkinlikler düzenleyip, onlara katılmak gibi. Bu da sana birsey katacak, eğleneceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D5DA72FA0

Hocam şu anki maaşınızı neden söylemiyorsunuz? Cidden aşırı merak ettim.
    ahahaha geçinebilecek kadar. Şöyle diyeyim 60k-100K $ arası çalışanlar var yıllık :) Şu an şirketten ne kazanıyorum söyleyemem yassah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan255

hocam BM için hangi kitapları önerirsiniz veya biz hangi kitapları okuyacağımızı nereden öğrenebiliriz?
    Okuldaki Hocalarınız daha iyi bilir. Sizin seviyenizi daha iyi bilirler onlara bakın derler. Ama Hocalarınızın dedikleriyle yetinmeyin asla. Harvardda aynı dersi veren hoca hangi kitapları söylüyor açın bakın. İnternet süper birşey. Harvard diploması almadan oradaki adamların derslerini izleyip ödevlerini yapabiliyorsun artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

Çöp eğitimli dediğiniz Kocaeli ile övmeye doyamadığınız Gebze Teknik arasinda sadece 20 bin siralama farki var hocam, keşke bence diye konuşsaniz çünkü bir işveren olarak muhtelemen 1-2 Kocaeli'li ile görüştünüz ve sırf onlar kötüydü diye üniversiteyi kötülüyorsunuz. Buradan mezun olur olmaz banka, otomotiv, telefon, operatör vb. sektörlerde iyi maaşlarla işe başlayan çok fazla kişi gördüm hiç birisi mezun olunca iş arama sikintisi çekmemişler, 4.sinifta part time yazilimci olarak çaliştiklari şirketlerden iş teklifi almışlar. Demek istediğim şey, çöp diyerek orada okuyanlarin ve akademisyenlerinin hakkini yiyor, moralini bozuyor olabilirsiniz hocam Kocaeli'nin konum avantajlarini siz de biliyorsunuzdur, burası çöpse 100 binlerdeki zibilyon tane yerde hiç okunmamalı bile.

Alıntıları Göster
    :) Hem haklısın hem de değil aslında... İlk entryde de dediğim gibi sıralamalar önemli değil arkadaşlar daha ileri de olan daha iyi olacak diye birşey yok ya da aralarında 5K fark var diye eğitim düzeyleri hemen hemen aynı demek çok yanlış. Sıralama o sene sınava giren arkadaşların daha çok nerede okumak istediklerine göre yaptıkları bir olay. Kim neye göre sıralama yapıyor bilmiyoruz. Herkes eğitimi iyi olanı daha üste yazmıyor. Eczacılık yazıyor daha çok para kazanacağım diye ama diplomalı esnaf oluyor parlak çocuklar.

1-2 tane değil birçok gördüm ancak dediğin gibi bu geneli hakkında bir söylemde bulunmak için belki de yanlış. Belki 80 kişinin içindeki en kötüleri denk geldi bana. (Ki sanmıyorum, genelde iyi yerlerde çalıştım ve iyi olanları geliyordu.) Burada söylemek istediğim şu, okulun eğitimi çöp düzeyinde sizi diğer üniversiteler kadar zorlamayacaklar. Mezun olunca çok geride olacaksınız bunu bilin.

Okulun avantajı şu şirketlere yakın. Bağlantı kurmaları çok olası. Bizim memleketteki hemşoculuk olayını kullanabilirler rahatça.

100K ya kadar gitmiyorum ben, 50-60K sonrasındaki arkadaşlar BM okursa öyle dünya çapında şirketlerde çalışmak, y.dışına çıkmak gibi hayallerini azaltsınlar. Olmaz değil olur ancak çooooooook zor olur. Ne yazık ki dünya da ve ülkemizde durum bu.

• hocam Sabancı Üniversitesi'ni kazandım, bilgisayar mühendisliği düşünüyorum fikirleriniz neler?
    (çok bir bilgim bulunmamakta şuanlık bölüm için)
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.